Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Mucko

Medlem
 • Antal inlägg

  14
 • Gick med

 • Senaste besök

Om Mucko

 • Medlemstitel
  Användare
 • Födelsedag 1978-10-10

Profil

 • Ort
  Korpilombilo
 1. Jag har ett problem som jag inte blir klok på. Har ett nätverk utan server med 6 sammankopplade datorer och en NAS-lagringsenhet från Netgear som alla datorer sparar och öppnar dokument från. Nästan alltid då jag ska öppna ett worddokument så tar det 30-40 sekunder att öppna. Men vissa dagar så går det snabbt som det ska. Kan vara så att ena dan så funkar det från 2 av 6 datorer för att sedan vara segt på en dator som tidigare funkat bra. Övriga dokumen som pdf, txt osv är snabba och öppnas direkt utan problem. Det spelar ingen roll om worddokumentet ligger på NAS-enheten eller lokalt på datorns egen hårddisk, lika segt ändå. Har även problem med en nätverksskrivare som vissa dagar funkar att nå från några datorer men helt plöstligt så funkar det inte att skriva ut. Startar jag då om datorerna så kan det funka igen men vanligtvis inte på alla utan problemet flyttas till någon annan dator. Har provat att ominstallera word utan någon förändring -lika segt ändå. Jag kör Word 2003 och XP... Skulle vara kanon om någon har ett tips på hur man löser detta! [inlägget ändrat 2009-11-27 11:21:37 av Mucko]
 2. Har en Zyxel router som är ihopkopplad med nätverkssladd till övervåningen där jag har en Netgear router som jag använder som accespunkt med både trådade anslutningar och trådlöst. har fått detta att funka tidigare men var tvungen att reseta Accespunkten och nu får jag inte detta att funka längre. Den första routern som jag tar in internet på och som accespunkten är kopplad till har adressen 192.168.1.1. När jag kopplar ihop accespunkten och startar om datorn så tappar jag internetförbindelsen och accespunkten tar över adressen 192.168.1.1. Vilka inställningar är det som jag måste göra för att få detta att funka. Vore grymt tacksam om någon skulle kunna hjälpa mig med detta...
 3. Hade för ca 6 mån sedan fel på min dator och fick lämna in den för reparation. Dom bytte ut vissa delar (kommer inte i håg vad) och nu har felet kommit tillbaka igen. Troligen är det samma fel igen. Får då svaret att det är 3 mån garanti på reparationer. Man tycker att om man fått betala för nya delar vid förra reparationen så bör väl normal garantitid gälla? Vad gör man?
 4. Fick åka till affären och köpa nya skivor dvd-rw. Funkade utan problem en gång, men när jag provade att bränna om den en gång till så fick jag samma felmeddelande som vanligt - Att det inte går att bränna denna typ av skivor och att jag ska byta till en DVD R/RW istället... Och under står det att skivan som sitter i är en DVD-ROM. Måste ju vara någon form av inställning i Nero som ställer till det - eller?
 5. Har inte hunnit testa några oanvända skivor ännu. Dock så formaterade jag skivan i min dvd-spelare som jag har vid tv:n. Efter det kunde jag bränna en film till skivan... Testade direkt med att bränna om den, men då var det tji... och fick samma felmeddelande om att skivan inte var omskrivningsbar...hmm
 6. Ok...Tack! Ska ta och testa detta i kväll.
 7. Jag har en Lite-On DVDRW LH-20A1L ATA. Jag kan bränna DVD-R utan problem. Dock kan jag inte formatera mina tidigare använda DVD-RW skivor utan där får jag meddelandet att det inte går att formatera dessa.
 8. Har bytt dator och nu funkar det inte att bränna mina DVD-RW skivor som förut gått att bränna utan problem. Har testat med både Sony och TDK med samma resultat. Får svar att det inte går att bränna denna typ av skivor och att jag ska byta till en DVD R/RW istället... Och under står det att skivan som sitter i är en DVD-ROM. Jag kör med Nero... och det är ISO, IMG filer jag försöker att bränna (filmer)
 9. Jag har inte de alternativen i menyn. Disken kommer ju inte upp i "den här datorn" utan jag ser den endast när jag går in via "datorhanteraren".
 10. Får svaret: "Det gick inte att slutföra åtgärden eftersom diskhanteringens konsolvy inte är uppdaterad. Uppdatera vyn med hjälp av uppdateringsaktiviteten. Om problemet kvarstår stänger du diskhanteringskonsollen och startar seda om diskhanteringen eller startar om datorn." Har gjort detta men får upp samma felmeddelande varje gång.
 11. Fanns ingen "importera" i diskhanteraren så det funkade inte... har även sökt runt i forumet utan att hitta något som stämmer överens med mitt problem...Kanske skulle nedgradera till Win95 istället... [inlägget ändrat 2008-05-04 22:37:57 av Mucko]
 12. Finns det någon om har en idé om hur jag ska kunna lösa detta problem - börjar bli lite lätt desperat... Kan man komma åt och testa att formatera disken på något sätt. Den finns i enhetshanteraren under diskar samt även när jag går in i setup under uppstarten så finns den med.
 13. Ja, den satt i min gamla dator med XP och jag har bara flyttat över den till den nya. Förwsökte även att högerklicka på disken i "datorhantering"och välja formattera men det funkar inte utan ett oväntat fel...kommer upp.
 14. Installerade en IDE hårddisk som ett tillägg till mina sata diskar. Problemet är at jag inte får upp den nya disken i "Den här datorn" Går jag in i Admnistrationsverktyg-datorhantering-lagring-diskhantering så ser jag den i rutorna längst ner och den är ljusblå dvs logisk enhet med mörkgrön ram runt (utökad partition?). Den har ingen enhetsbokstav. Hur ska jag kunna komma åt den i mitt system. Jag kör Vista home premium. Tacksam för svar!!
×
×
 • Skapa nytt...