Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

svewik

Medlem
 • Antal inlägg

  236
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  1

svewik vann dagen: 3 juni 2016

svewik hade det mest gillade innehållet!

1 följare

Om svewik

 • Medlemstitel
  Aktiv
 • Födelsedag 1945-09-29

Profil

 • Ort
  Örebro

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Hej. För några år sedan testade jag en googlefunktion som jag inte kommer ihåg namnet på. Men det handlade om att man kunde koppla ihop stora adresstabeller med google map och få den att plotta adresserna på kartan. Senare har jag för mig att jag fick info om att tjänsten skulle upphöra, men brydde mig inte vidare om att ta reda på om den övergått i någon annan tjänst, eftersom jag då inte hade någon användning av den Det var då då. Funktionen finns väl fortfarande genom sparade listor, men då genom att mata in adresserna en och en. Är det någon som sysslar med detta ? Fusion tables hette det visst.
 2. Tack för hjälpen. Jag prövade med ssd och ren installation + nödvändiga program (excel och dropbox). Uppstarten var visserligen snabbare, men den mesta tiden gick till dropbox-synkningen. Så jag gick tillbaka till den gamla och rensade. Uppstart inklusive dropbox sync under 3 min får jag nog acceptera i alla fall för den så gammal dator.
 3. Tack Cecilia ! Alltid lika pålitlig 👍 Datorn är inte min ursprungligen. Ursprungsoperativet var Win 7 och jag har inte nyckel till den. Annars håller jag med om att det enkla vore att installera om. Kan man lägga win 10 på en sticka som man kan installera ifrån utan att ha nyckel? Jag vågar inte testa. Att hårddisken är kass köper jag. Funderar på att ersätta den med ssd-disk. Men då måste jag ju först rensa bort en massa skräp innan jag klonar. Jag återkommer. Men svara gärna på min fråga om installation. /Sven
 4. Laptop emachines G640G, AMD Antlon II Dual-core 2.10 Ghz , 4 GHZ Ram, Windows 10. Ok, gammal dator , men skall bara användas med Excel med lagring på dropbox. Fungerar jättebra om det inte vore för den långsamma uppstarten. Kan ta upp till 10 minuter innan den startat och synkat mot dropbox. Har kört FRST scan men behöver hjälp med att tolka den Varför har den så seg uppstart? FRST.txt Addition.txt
 5. Jag har inga instrument att mäta batterispänningen. Men det kan ju inte vara så att Linux kräver mindre spänning än Windows. Jag testade nyligen att ladda in Linux mint. Det gick helt OK. Men jag skall prova att sätta in ett färskt batteri. Ingen förändring med färskt batteri
 6. Startskärmen kallar jag den skärm med den ´flashiga loggan' för datortillverkaren. Den där du kan välja att gå till BIOS setup. Win-loggan är svart skärm med blått fönster. Den kommer upp innan operativet är laddat i vanliga fall. När jag bootat med en annan dator kommer ganska snart 'snurran ' som visar att ngt annat kommer. Den kommer inte upp på problemdatorn. Ja, jag började misstänka att problemen kanske orsakades av licensproblem eller så. därför försökte jag med Ubuntu. Gick inte med USB men jag brände en DVD och försökte så. Det gick bra. Tänkte jag kunde väl testa. Men jag vill hellre ha Win 10. Vad filsystemet hette uppmärksammade jag inte. Vid en nyinstallation skall man väl kunna välja att göra en ren installation, och då kan det ju inte spela ngn roll vad som är installerat förut. Dessutom hade jag samma problem före installationen av Ubuntu.
 7. Ok. Memtest86 gav inga fel. Vi bortser från USB-start. Om vi utgår ifrån att DVDn är ok (kunde boota med den i en annan dator) När jag bootar med den i problemdatorn så får jag loggan men ingenting annat. Därefter återgång till startskärmen. Hur går jag vidare?
 8. Jag menade : vilket sökord kan lämpligen använda för att hitta tangentbordskombinationer för att komma till setup.
 9. Hej Cecilia. En manual följde med moderkortet. Men jag vet inte vad jag skall söka efter. Att söka efter "setup" verkar inte som en smart väg. Det finns ett helt kapitel som heter "BIOS Setup". Men det beskriver ju vad setup-programmet gör EFTER att man lyckats aktivera det. Ja, både USBn ochDVDn fungerar på den här maskinen t.ex. Av förklarliga skäl avbryter jag innan installationen skall börja ! När jag bootar problemdatorn med USB får jag en svart skärm, och den verkar stoppa där. När jag bootar med DVDn får jag upp MicrosoftLoggan (blåa fönsterrutor) men sen verkar den inte gå vidare. Efter ett tag startar den om med Ubuntu som jag lyckats installera från skiva.
 10. Först en fråga om att boota olika datorer. -Hur vet man vilka tangenter man ska trycka på för att komma till Setup. Del på den dator som frågan handlar om, men annars F2 eller F8 eller F9. Man hinner ju inte med att läsa startskärmen innan den börjar boota. Finns någon tangent man kan använda för att 'frysa' texten? Har köpt ett begagnat moderkort med monterad processor och fläkt (Asus P5VD2-MX ) för att få igång en tidigare slaktad burk. Köpt ett nytt SSD-minne som skall vara systemdisk. Provade först att boota med USB-sticka som jag skapat när burken fortfarande fungerade. Kom så långt att windows-loggan kom upp, men sen hände ingenting. Laddade hem Ubuntu och lade på sticka. Samma sak hände; en orange skärm, men intenting hände. Lade Ubuntu på DVD, och nu bootar den och installerar. Emellertid tycker jag att installationen är supertrög, så jag misstänker att den installerat på en IDE-disk som jag monterat samtidigt. Men icke. När jag pluggar ur den så bootas fortfarande Ubuntu. Skapar en bootbar DVD med windows ISO. Nu får jag upp win-loggan men ingenting händer. Efter 3 min tillbaka till setup. Sammanfattning: Moderkortet är väl OK om jag kan boota Ubuntu. Så vad är fel?
 11. Jamen nuuuså !! Det räckte inte med att bara konstatera att bocken för ovillkorlig inloggning var avbockad. Jag bockade i den igen och klickade OK. Därefter tog bort den igen och då kunde jag ändra tillbaka till mitt microsoftkonto som det konto som skulle användas för inloggning. Den var satt till svwi, mitt lokala konto som jag glömt lösenordet till. Tack Flyfisherman för att du tjatade.
 12. Jag har läst den tråden men ej förstått. Jag förstår att microsoftsupporten inte har förstått frågan. Men vad övriga deltagare föreslår: skapande av dummy-konton med efterförljande operationer kräver ju expertkunskap såväl som språkkunskaper med facktermer i datavärlden. Jag förstår att man är irriterad på microsoft lösning att kapa lokala användarkonton däremot. Jag är benägen att hålla med. Exempellöst korkat!
 13. Hej. Jag vill slippa logga in i min privata dator som aldrig någon annan har tillgång till. Så. Jag följde Flyfishermans instruktion om hur man loggas in automatisk. Det fungerade smärtfritt !! Ett tag !! En morgon så påstod datorn att mitt lösenord var felaktigt. Jag kunde logga in med microsoft-kontot med mitt hotmail lösenord, men jag har inte automatisk inloggning längre. En koll med neplwiz ger att bocken för att lösenord måste anges är avmarkerad för min microsoftanvändare svewik I inloggningsskärmen har jag möjlighet att välja inloggning med svwi (som skapades när jag installerade om win10) förutom med svewik@hotmail.com . Jag vill minnas att jag experimenterade med pinkod för svwi, innan jag läste Flyfishermans instruktioner och tyckte att det skulle fungera bättre. Men jag har ingen aning längre vad jag använde för pin.!! Vad gör jag?
 14. systemfilsgranskaren hittade inget. Menar du att avinstallera MoHa från felsäkert läge? Vad skulle det hjälpa med?
 15. Jo. "User account control" släcks när man klickar på Ja. Men inget händer därefter.
×
×
 • Skapa nytt...