Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Pontus Jeppsson

Medlem
 • Antal inlägg

  651
 • Gick med

 • Senaste besök

4 följare

Om Pontus Jeppsson

 • Medlemstitel
  Flitig

Profil

 • Kön
  Vill inte avslöja
 1. Hej ! I vilket sammanhang används ordet GAP för sladdlösa telefoner.

 2. Jag har fått en ny tjänst på IDG, som ansvarig för betaltjänster och mobila tjänster, och detta gör att jag dessvärre inte längre har möjlighet att jobba med Eforum. Men jag är jätteglad över att kunna presentera en superbra lösning som innebär att Eforum kommer att tas hand om på bästa tänkbara sätt! Ett problem för Eforum är att sajten hela tiden har drivits av enskilda eldsjälar här på IDG. Det har betytt att när en person slutat har det ibland uppstått ett vakum innan någon annan tagit över. Det har saknats kontinuitet. Nu blir det ändring på det! PC för Alla tar över ansvaret för Eforum. Direkt ansvarig för sajten blir Andreas Thors, onlineansvarig på PC för Alla och en av IDG:s absolut bästa på onlinetjänster. PC för Alla är en av IDG:s största och resursstarkaste avdelningar, och de har lång erfarenhet av att arbeta med forum. Genom att PC för Alla tar över driften så garanteras Eforum både kontinuitet och ekonomiska resurser. Viktigt att påpeka här: Eforum kommer att fortsätta vara Eforum. Det kommer inte byta namn, eller utseende eller inriktning. Sajten kommer att vidareutvecklas, men det kommer att ske i tät dialog med er. PC för Alla har redan ett forum: Smart. Cecilia är huvudmoderator där också. Eforum och Smart överlappar varandra till stor del, men Smart är betydligt mindre. PC för Alla tänker slå ihop Smart och Eforum. De gamla trådarna och alla medlemskonton från Smart kommer då att flyttas över till Eforum. Istället för att ha två forum som överlappar och konkurrerar med varandra så satsar vi på ett forum som kan bli störst och bäst i Sverige. Andreas tar över som ansvarig för Eforum inom någon vecka. Jag har börjat lämna över och sätta in honom i allt möjligt som han behöver känna till. Sammanslagningen av forumen ligger lite längre bort i tiden. Det är en del som måste utredas först, som exempelvis hur vi hanterar användare som är medlemmar på båda sajterna, dubletter på användarnamn, var Smart-trådarna ska hamna i Eforums struktur etc. Men det kommer absolut att ske under hösten. Och som sagt: Eforum kommer att vara Eforum även i framtiden. PC för Alla är helt och hållet fokuserade på att värna om det som är Eforums stora styrka: de hängivna, trogna medlemmarna, varumärket som byggts upp genom alla år, den vänliga och inkluderande atmosfären, bredden i diskussionerna och så vidare. Det har varit jättekul att arbeta med Eforum under de här åren! Extra kul var det så klart att vi i vintras äntligen kunde lansera nya versionen av Eforum, och all den positiva respons vi fick efter omgörningen. Stort tack till er alla!
 3. Hade missat att de listorna också behövde ändras. Nu är det fixat. Tack för du påpekade det!
 4. Har fixat inställningarna för RSS:erna! Kan dock ta en liten stund innan själva feederna ändras, pga cashning och sånt.
 5. Jag förstår vad du menar, och håller med om att det är ett problem hur det fungerar. Tyvärr är vi lite begränsade i hur sökmotorn i plattformen är konstruerad. Som Cecilia skrev så ska det finnas vissa förbättringar i sökmotorn i den nya versionen av plattformen, men exakt vad dessa innebär vet jag heller inte just nu. Vi kommer att uppgradera plattformen under hösten. Detta ska vi däremot absolut fixa! Det enklaste är väl att vi fyller ut informationen i hjälpavsnittet, och sen länkar dit från söksidan.
 6. Denna begränsning finns med motiveringen att det är större risk att sprida skadlig kod i filer med makron. Även om de går att skicka upp zippade så blir det ett extra moment för att få ner dessa filer, vilket förhoppningsvis bidrar till att man tänker till ett varv extra innan man öppnar upp dem. Men det kanske är en överdriven säkerhetsåtgärd? Jag kan absolut tänka mig att tillåta dessa, om ni tror att det är liten risk att filer med skadligt innehåll sprids. Det innebär ju i så fall också ett lite större ansvar för våra moderatorer, som får kolla bifogade filer extra noga. Vad tycker ni?
 7. Bra idé! Vi tar till oss och kikar på om det är möjligt att genomföra.
 8. Jättebra idé! Det kan säkert bli sådana aktiviteter framöver!
 9. Så här ska det naturligtvis inte vara. Det är säkert som Anjuna skriver att det är i en lastbalanserare eller i någon av frontarna som tiden går fel. Jag har meddelat driften, de fixar det så fort de hinner! /P
 10. Ja, driften arbetar på det här just nu. Det är tydligen inte helt lätt att spåra felet, alla system ser normala ut och lasten är inte särskilt hög. Vi har samma problem på MacWorlds forum, som ligger på samma server och kör samma plattform. Det är bra (fast MacWorld-användarna kanske inte tycker det...) eftersom det underlättar felsökningen när två sajter har samma problem samtidigt. Jag beklagar och håller tummarna för att vi får ordning på det så snart som möjligt!
 11. Japp, galet segt just nu. Jag har meddelat jouren. Hoppas de får ordning på det snart. Jag beklagar verkligen!
 12. Har pratat med driften nu. Vi hade problem i natt med ett av systemen som toppmenyn (den mörkblå IDG-menyn som ligger överst) är beroende av. Det gjorde att Eforum och några andra sajter blev sega. Det ska vara löst nu, men säg till direkt om ni upplever mer problem!
 13. Vi ska kolla upp vad som hänt igår! Återkommer när jag har mer information.
 14. Hej, Pontus!!

  Tackar..fanns mycke tips å råd här på denna sida GULD värt!!

  Mvh

  Wajjo/Sanna

 15. Sant! Men om jag ser till mig själv, så det inte reklamavbrotten som fick mig att skaffa betal-spotify, utan iPhone-appen. Det är ett mervärde som lätt är värt en hundring i månaden. Men jag har kanske ovanligt stort tålamod för reklam.
×
×
 • Skapa nytt...