Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

MichaelM

Medlem
 • Antal inlägg

  89
 • Gick med

 • Senaste besök

Allt postat av MichaelM

 1. Hejsan! Nu på de senaste dagarna har laptopens fläkt börjat låta väldigt mycket. När jag sätter örat vid datorn så hör jag att det mest är grafikkortsfläkten som låter. Jag öppnade laptopen och försökte rensa lite försiktigt men en fuktad tops men jag kom inte åt så mycket. Blåste lite med. Efter jag hade gjort det startade jag datorn men den lät fortfarande hyfsat högt. Har någon något tips hur jag skulle kunna rensa den ordentligt. Jag har läst att man kan sätta damsugaren vid fläkthålen utanför datorn och att det kan suga upp en del damm men vet inte om det är riktigt säkert. Tack på förhand! /MichaelM
 2. Jag gjorde som du sa och det visades ingen blåskärm när jag skulle stänga av, fast denna gången så stängdes datorn av utan att starta om! Nu har jag visserligen inte testat att stänga av på kanske snart en vecka, har satt datorn i vila istället men jag är ganska säker på att jag testade stänga av efter att jag installerat Service Pack 2 men då startade den om. Ska testa igen lite senare och se om den startar om då. Edit: Testade nu igen att stänga av datorn normalt och det funkade. Det ska väl inte ha haft någon betydelse att stänga av automatiska omstarter vid systemfel? Skulle det börja starta om igen så får jag väl återkomma, annars är väl problemet löst. [inlägget ändrat 2009-08-12 18:30:43 av MichaelM]
 3. När jag väljer att stänga av datorn så startar den om istället och om man sen väljer att stänga av den direkt när den startat upp igen så kommer den att stängas av. Väntar man ett tag och sen stänger av så startar den om igen. Detta problemet har jag haft rätt länge och det är irriterande att sitta och vänta på att den ska starta om hela tiden. Jag trodde det var en bug först men eftersom jag säkert haft problemet i snart ett år så måste det väl vara någon inställning. Någon som vet hur man fixar det?
 4. men då ska det vara säkert. I en formatering så försvinner ju allt ur hårddisken. Och det var väll lite väl att ta i. Formatera en hårddisk bara för att du hade en fil på den? Men det ska nog vara lugnt nu. Ladda gärna hem TCPView och kolla om några mystiska program körs på någon av dina portar: http://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb897437.aspx och här har du en stor Portlista så om du ser att en port används som inte brukar användas kan du kolla upp det här och se om det brukar ligga virus på den porten eller inte: http://keir.net/portlist.html
 5. Om du inte installerade programmet på den externa HDn så ska det vara OK att bara ta bort filen. När du avinstallerade programmet från din dator avinstallerade du det med Revo Uninstaller?
 6. Skulle intro tro det. Saken är sådan att portskanningen sker på din dators IP, din externa hårddisk är ju liksom inte infekterad. Jag tror det kan vara såhär. När du klickade på filen såg personen din IP adress och började skanna dig. Så jag ser inte saken varför du ska omformatera hårddisken om du bara kan ta bort filen därifrån. Var bara försiktigt så du inte klickar på den.
 7. Ja jag vet att Safari finns för Windows med. Men firefox är snabbt och säkerhet. + Så har firefox massor av tillägg du kan lägga till för att göra din surfing säkrare och lättare. Om du inte gillar designen på firefox så kan du lägga till nya teman där så det ser annorlunda ut.
 8. Ursäkta att jag frågar men varför kör du Safari? PS. Jag antar att du har Windows? Men har du MAC?
 9. Adam611 jag rekommenderar antingen Online Armor, ZoneAlarm eller Comodo Firewall. Sedan rekommenderar jag att du kör FireFox med No-Script och WOT. Finns många som frågar varför man ska använda Firefox istället för IE 8. Svaret är att det finns flera säkerhetshål i Internet Explorer än vad det finns Firefox.
 10. Sant Cecilia men jag trodde alla läste sådant tillägg Det brukar jag göra. Jag läser inte liscensavtalet men jag läser tilläggen för det är ju viktigt och det gör alla jag känner så jag trodde det var en vanlig sak att man gör det. Men om du har omformaterar den externa hårdisken där filen fanns så ska det inte vara några problem mera. Men du påpekade att du hade AVG Anti-Virus och Norton. Vad jag vet så har Norton inte bara en brandvägg utan också ett Anti-Virus och jag rekommenderar starkt att du inte har två Anti-Virus installerade på samma dator som körs samtidigt.
 11. Norton behöver inte ljuga. En portskanning kan vara allt från lågt till riktigt hög. Beror på vad den personen som portskannar dig vet om det hela. Är han en professionell kille så kan det vara hög risk. För då vet han exakt hur han ska hitta säkerhetshål I din dator. Men är det en amatör som dom flesta är så behöver du inte vara så orolig. Som jag nämnde i min andra post håller du dina porgramvaror uppdaterade så är det nästan lugnt. Men när norton upptäcker detta. Står det att den blockar portskanningen eller står det något annat?
 12. Mm det har jag lagt märke till! Stort Tack för den sidan! PS. Jag har faktiskt lagt till den som min startsida.
 13. Hej Adam611. Portskanning är inget virus. Som någon nämnde längre upp (tror det var cecilia) så portskannar någon din dator för att leta efter öppna portar. I en öppen port så kan personen som utför detta på dig hitta säkerhetshål i din dator för att lägga in skadlig programvara. När någon portskannar mig ser jag inte det som någon farlig sak. Viktigt är att man har alla programvaror uppdaterade och att man har en någorlunda brandvägg som kan blockera portskanningen. Om du har det ska det inte vara några problem, då är det bara att gå in i din externa hårddisk och ta bort filerna du installerade. Kör en skanning med Secunia Online Scanner för att se om dina programvaror är fullt uppdaterade. Vad som är bra med Secunia är att den hittar uppdateringar för programvaror som det brukar finnas säkerhetshål i. Här är länken till Secunia Online Scanner: http://secunia.com/vulnerability_scanning/online/ En någorlunda brandvägg är inte svårt att fixa. Det är gratis med. Jag rekommenderar dig att använda antingen ZoneAlarm eller Comodo Personal Firewall. Här är link till ZoneAlarm Firewall: http://www.zonealarm.com/security/en-us/zonealarm-pc-security-free-firewall.htm Här är link till Comodo Personal Firewall: http://personalfirewall.comodo.com/download_firewall.html Om du verkligen vill se om någon ligger i någon av dina portar så kan du ladda hem TCPView härifrån: http://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb897437.aspx TCPView ser allt som ligger på dina portar.
 14. Superstart var lätt en skön startsida. Tack för Tipset Mikael63
 15. Hej tack för svaret Cecilia! På tanke på dom här skolorna. Det är väl ingen bestämd tid på dom att man måste vara online och göra test eller så? Det är väll mest guider och sådant eller?
 16. Hej alla! Jag undrar om det finns någon bra hemsida / kurs där man kan lära sig bekämpa virus , maleware, maskar och annat sådant. Själv så är min dator frisk och jag vet hur jag tar bort maleware och virus med programvaror. Men jag skulle dock vilja lära mig läsa som ex HJT loggar, och lära mig djupare i var maleware lägger sig i registret tex. Jag vill lära mig detta för att det är intressant och för att hjälpa andra. Så om det finns någon bra hemsida / kurs för detta så skulle jag vara väldigt tacksam om någon kunde linka. Tack på förhand!
 17. Tack för tipset att göra egen katalog ska nog göra det. Men jag menar läsa om nya virus. Inte sådana som är 1månad gamla. Jag tackar dig igen Cecilia för Tipset om egen katalog.
 18. Hej Cecilia. Jättefint inlägg! Men jag tänkte mig mera någonting jag kunde skriva ut så jag kunde typ sitta och läsa på det länge så slipper jag få ont i ögonen av att läsa massor av text på datorn ( som jag får ). Men det jag menade med Symantec var att han typ hade en katalog han skrev ut från deras hemsida och var typ månadens värsta hot eller något sådant!
 19. Hej alla! Jag undrar om någon vet någon bra katalog eller hemsida där man kan skriva ut en katalog om nya virus som uppdateras ungefär varje månad. Jag är intresserad om att läsa om nya virus och vill veta mer om dom. Jag såg att en person hade en virus katalog från Symantec tror jag. Ungefär på 15sidor som han hade skrivit ut från internet om nya hot och virus. Vill läsa det för att känna mig trygg och redo ifall jag får ett sådan virus och såklart är det kul att veta. Så om någon vet vilken typ av Symantec Virus katalog jag snackar om så linka gärna eller andra bra som updateras varje vecka / månad med en ny katalog med information on nya virus och hot. Tack på förhand!
 20. Hej. Jag har ett TV kort. Philips. Vet dock ej vad det heter men jag såg det när jag öppnade datorn. Där bak pådatorn finns det en kontakt som det står TV på. Så jag tänkte om jag kopplade in VHS så skulle jag kunna spela in vhs filmer till datorn. Jag har ett program som Heter Aspire TV och där kunde jag ta mig fram till S-Video. Men bilden var bara svart. Någon som har erfarenhet av detta problem? Tack på förhand. /Michael
 21. Har använt Hmonitor. Den visar 67grader genomsnitt. Men när jag stänger av datorn , precis då öppnar jag chassi och då känner jag på moderkortet och det är inte varmt alls. Jag checkade BIOS efter datorn hade vilat ungefär 1timme. Allt var helt svalt när jag startade BIOS. Men ändå visade BIOS cpu temp på 67 grader! Jag tror det är något fel med mina temperatur censorer i datorn... EDIT: Datorn verkar fortfarande skum efter allt detta. När jag startade upp Counter-Strike Source (det spel jag brukar spela) så laggade jag väldigt mycket där. I vanliga fall laggar jag ingenting alls där.. EDIT IGEN: När jag tittar på aktivitetshanteraren hur på CPU användning så ser jag att det ligger runt 50% hela tiden fast jag inte gör något. Jag var sugen på att titta upp detta för det låter som om CPU fläkten låter väldigt mycket och den har inte mycket damm i sig. Tror du Cecilia att detta kan vara ett Virus? /Michael [inlägget ändrat 2009-05-09 22:05:09 av MichaelM]
 22. Hallå igen. Killen i butiken monterade in grafikkortsfläkten och två fläktar till. En stor och en liten där bak vid datorn. GPU tempen håller sig på 43grader nu hela tiden. Därimot på Hardware sensors monitor 4.4 säger att min mainbord är GUL färgad hela tiden. Ibland kan den bli röd och gå upp till 77grader. Fast för det mesta håller den sig runt 65grader. Är detta normalt? Om det är det så funkar datorn helt normalt igen Tack Cecilia för all hjälp. Dom där poängen jag gav dig var du helt klart värd. MVH /Michael EDIT: När jag surfar på internet på nya sidor kan ibland Mainbord tempen gå upp till 70grader vill säga RÖD färg. Är detta normal eller? [inlägget ändrat 2009-05-09 16:48:21 av MichaelM]
 23. Hej igen Cecilia. Jo jag var inne i stan och köpte en grafikkortsfläkt till mitt kort. Han i affären ska montera in det om du vill kan jag raportera in hit när han är klar och om datorn funkar nu. Samtidigt passade jag på att köpa nytt tangentbord (Razer Lycosa) och två chassi fläktar för min dator är varm. /Michael
×
×
 • Skapa nytt...