Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

MichaelM

Medlem
 • Antal inlägg

  89
 • Gick med

 • Senaste besök

 1. Hejsan! Nu på de senaste dagarna har laptopens fläkt börjat låta väldigt mycket. När jag sätter örat vid datorn så hör jag att det mest är grafikkortsfläkten som låter. Jag öppnade laptopen och försökte rensa lite försiktigt men en fuktad tops men jag kom inte åt så mycket. Blåste lite med. Efter jag hade gjort det startade jag datorn men den lät fortfarande hyfsat högt. Har någon något tips hur jag skulle kunna rensa den ordentligt. Jag har läst att man kan sätta damsugaren vid fläkthålen utanför datorn och att det kan suga upp en del damm men vet inte om det är riktigt säkert. Tack på förhand! /MichaelM
 2. Jag gjorde som du sa och det visades ingen blåskärm när jag skulle stänga av, fast denna gången så stängdes datorn av utan att starta om! Nu har jag visserligen inte testat att stänga av på kanske snart en vecka, har satt datorn i vila istället men jag är ganska säker på att jag testade stänga av efter att jag installerat Service Pack 2 men då startade den om. Ska testa igen lite senare och se om den startar om då. Edit: Testade nu igen att stänga av datorn normalt och det funkade. Det ska väl inte ha haft någon betydelse att stänga av automatiska omstarter vid systemfel? Skulle det börja starta om igen så får jag väl återkomma, annars är väl problemet löst. [inlägget ändrat 2009-08-12 18:30:43 av MichaelM]
 3. När jag väljer att stänga av datorn så startar den om istället och om man sen väljer att stänga av den direkt när den startat upp igen så kommer den att stängas av. Väntar man ett tag och sen stänger av så startar den om igen. Detta problemet har jag haft rätt länge och det är irriterande att sitta och vänta på att den ska starta om hela tiden. Jag trodde det var en bug först men eftersom jag säkert haft problemet i snart ett år så måste det väl vara någon inställning. Någon som vet hur man fixar det?
 4. men då ska det vara säkert. I en formatering så försvinner ju allt ur hårddisken. Och det var väll lite väl att ta i. Formatera en hårddisk bara för att du hade en fil på den? Men det ska nog vara lugnt nu. Ladda gärna hem TCPView och kolla om några mystiska program körs på någon av dina portar: http://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb897437.aspx och här har du en stor Portlista så om du ser att en port används som inte brukar användas kan du kolla upp det här och se om det brukar ligga virus på den porten eller inte: http://keir.net/portlist.html
 5. Om du inte installerade programmet på den externa HDn så ska det vara OK att bara ta bort filen. När du avinstallerade programmet från din dator avinstallerade du det med Revo Uninstaller?
 6. Skulle intro tro det. Saken är sådan att portskanningen sker på din dators IP, din externa hårddisk är ju liksom inte infekterad. Jag tror det kan vara såhär. När du klickade på filen såg personen din IP adress och började skanna dig. Så jag ser inte saken varför du ska omformatera hårddisken om du bara kan ta bort filen därifrån. Var bara försiktigt så du inte klickar på den.
 7. Ja jag vet att Safari finns för Windows med. Men firefox är snabbt och säkerhet. + Så har firefox massor av tillägg du kan lägga till för att göra din surfing säkrare och lättare. Om du inte gillar designen på firefox så kan du lägga till nya teman där så det ser annorlunda ut.
 8. Ursäkta att jag frågar men varför kör du Safari? PS. Jag antar att du har Windows? Men har du MAC?
 9. Adam611 jag rekommenderar antingen Online Armor, ZoneAlarm eller Comodo Firewall. Sedan rekommenderar jag att du kör FireFox med No-Script och WOT. Finns många som frågar varför man ska använda Firefox istället för IE 8. Svaret är att det finns flera säkerhetshål i Internet Explorer än vad det finns Firefox.
 10. Sant Cecilia men jag trodde alla läste sådant tillägg Det brukar jag göra. Jag läser inte liscensavtalet men jag läser tilläggen för det är ju viktigt och det gör alla jag känner så jag trodde det var en vanlig sak att man gör det. Men om du har omformaterar den externa hårdisken där filen fanns så ska det inte vara några problem mera. Men du påpekade att du hade AVG Anti-Virus och Norton. Vad jag vet så har Norton inte bara en brandvägg utan också ett Anti-Virus och jag rekommenderar starkt att du inte har två Anti-Virus installerade på samma dator som körs samtidigt.
 11. Norton behöver inte ljuga. En portskanning kan vara allt från lågt till riktigt hög. Beror på vad den personen som portskannar dig vet om det hela. Är han en professionell kille så kan det vara hög risk. För då vet han exakt hur han ska hitta säkerhetshål I din dator. Men är det en amatör som dom flesta är så behöver du inte vara så orolig. Som jag nämnde i min andra post håller du dina porgramvaror uppdaterade så är det nästan lugnt. Men när norton upptäcker detta. Står det att den blockar portskanningen eller står det något annat?
 12. Mm det har jag lagt märke till! Stort Tack för den sidan! PS. Jag har faktiskt lagt till den som min startsida.
 13. Hej Adam611. Portskanning är inget virus. Som någon nämnde längre upp (tror det var cecilia) så portskannar någon din dator för att leta efter öppna portar. I en öppen port så kan personen som utför detta på dig hitta säkerhetshål i din dator för att lägga in skadlig programvara. När någon portskannar mig ser jag inte det som någon farlig sak. Viktigt är att man har alla programvaror uppdaterade och att man har en någorlunda brandvägg som kan blockera portskanningen. Om du har det ska det inte vara några problem, då är det bara att gå in i din externa hårddisk och ta bort filerna du installerade. Kör en skanning med Secunia Online Scanner för att se om dina programvaror är fullt uppdaterade. Vad som är bra med Secunia är att den hittar uppdateringar för programvaror som det brukar finnas säkerhetshål i. Här är länken till Secunia Online Scanner: http://secunia.com/vulnerability_scanning/online/ En någorlunda brandvägg är inte svårt att fixa. Det är gratis med. Jag rekommenderar dig att använda antingen ZoneAlarm eller Comodo Personal Firewall. Här är link till ZoneAlarm Firewall: http://www.zonealarm.com/security/en-us/zonealarm-pc-security-free-firewall.htm Här är link till Comodo Personal Firewall: http://personalfirewall.comodo.com/download_firewall.html Om du verkligen vill se om någon ligger i någon av dina portar så kan du ladda hem TCPView härifrån: http://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb897437.aspx TCPView ser allt som ligger på dina portar.
 14. Superstart var lätt en skön startsida. Tack för Tipset Mikael63
×
×
 • Skapa nytt...