Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

MariaMarten

Medlem
 • Antal inlägg

  100
 • Gick med

 • Senaste besök

Allt postat av MariaMarten

 1. Jag hittade en sak man ska ha i kylen till flaskor. Tror jag. Perfekt att ha datorn på. Den svalnar fortare, och känns inte fullt så belastad. Får nöja mej med all hjälp jag fått här. Inte fullt så orolig längre. Faktiskt tycker jag det är lite spännande att få prova nya saker med datorn. Man lär sej samtidigt mycket. Ni är jätteduktiga här. Tyvärr "dog" min stationära dator igår. Haft den i 8 år, hembyggd . Hur fan kan man sörja en dator!? Jag kan. Tack snälla för all hjälp och tips jag fått här. Var rädda om varann! Maria
 2. Tack fär länkarna! Ska byta ut Speccy. Den sista länken ska jag läsa på, så kanske jag begriper lite mer. Men. Ja. Tacka vet jag stationär dator. Inte fullt så kinkiga. ☺️ Tack igen!
 3. Lät ju bra. Får kolla lite mer om det. Tack för tipset.
 4. Perfekt, när jag pallat upp datorn. Har 6 st sen innan i frysen. Kan dom komma till nytta. Tack för tipset!
 5. Ja just det! Hade mitt ugnsgaller i åtanke, men det satt i ugnen. Orent. Men kan ju faktiskt "låna" det lite, så länge. Hoppas du har en solig och bra dag. Tack.
 6. Tack för tipset. ☺️ Har redan en katt i sängen. Nog så varmt med han! Trevlig solig helg!
 7. Hejsan. Nej har inga problem med själva spelen, men tempen då. Fläkten jobbar förtvivlat, och ibland tar det lång tid att öppna ett spel. Men det är mest när jag spelar, särskilt biljard, på FB som tempen rusar. Även om jag har Spotify på. På Nyårsafton satt jag spelade biljard i flera timmar på FB. Plötsligt började det lukta bränd plast. Trodde det brann ute, (eldade bilar eller så) men inte. Då kanske det var från min dator? Hade inte fattat då att tempen var hög, så ej kollat cpu. Jag får prova länken du skickat här. Fläkt kollad o rengjord nu, så nästa försök! Jättetacksam till er som tipsar mej. Allt funkar förövrigt som det ska med datorn. Trevlig fredagskväll!
 8. Ja det är det. Svälj! Oj. Klarar jag det? 😲 Tar det som ännu ett steg i min "utbildning" att lära mej mer om datorer. Tack snälla för tipset. Tar kanske lite tid innan jag är klar med det. Men hör av mej om hur det gick. Trevlig fredagskväll!
 9. Njaa. Öppnade bara den lilla luckan då. Host, harkel. Hade letat på YT efter någon video för hjälp, men sökte bara på svenska. Den länken du skickade var kanon! Tack. Nu tog jag mod till mej och öppnade allt. Fläkten såg ren ut i alla fall, men gjorde som du skrev man skulle göra. Men nej. Lika varm. CPU Intel Core i7 4720HQ Cores 4 Threads 8 Name Intel Core i7 4720HQ Code Name Haswell Package Socket 1364 BGA Technology 22nm Specification Intel Core i7-4720HQ CPU @ 2.60GHz Family 6 Extended Family 6 Model C Extended Model 3C Stepping 3 Revision C0 Instructions MMX, SSE, SSE2, SSE3, SSSE3, SSE4.1, SSE4.2, Intel 64, NX, VMX, AES, AVX, AVX2, FMA3 Virtualization Supported, Enabled Hyperthreading Supported, Enabled Bus Speed 99.8 MHz Stock Core Speed 2600 MHz Stock Bus Speed 100 MHz Average Temperature 61 °C Caches L1 Data Cache Size 4 x 32 KBytes L1 Instructions Cache Size 4 x 32 KBytes L2 Unified Cache Size 4 x 256 KBytes L3 Unified Cache Size 6144 KBytes Cores Core Speed Multiplier Bus Speed Temperature Threads Core 0 3491.7 MHz x 35.0 99.8 MHz 54 °C APIC ID: 0, 1 Core 1 3491.7 MHz x 35.0 99.8 MHz 70 °C APIC ID: 2, 3 Core 2 3192.4 MHz x 32.0 99.8 MHz 61 °C APIC ID: 4, 5 Core 3 3491.7 MHz x 35.0 99.8 MHz 60 °C APIC ID: 6, Här ser du hur CPU ser ut just nu. Har bara denna sidan uppe, och Speccy. Det var bra ändå jag fick lära mej mer om bärbar dator. Nervöst men roligt. Tack för hjälpen!
 10. Hejsan. Jag fick en bärbar begagnad dator innan jul, som var tömd på allt, och som jag köpte Windows 10 till. Det är en ASUS GL 552J. Jag är inte van vid varken bärbar dator eller Windows 10, så det tog ett tag innan jag begrep den var för varm. Har nerladdat Speccy där jag kollade tempen. Skyhög! Tänkte den var dammig inuti, så köpte luft, öppnade en del på undersidan, men såg då den var även rengjord inuti. Överklockningar vet jag inget om hur man går till väga med. Men jag misstänkte det direkt, eftersom det är en speldator. Tog reda på man ska kolla processorns GHz, som är på 2.6 GHZ. Kolla sedan CPU.n, och som jag förstår, är kärnhastigheten (Core speed) på 3.30-3.50 GHz. Den kan bli över 80 grader varm, om jag spelar musik eller biljard på FB. Spelar inget annat spel. Nu använder jag inte den bärbara, eftersom jag fattar allvaret med värmen. Likadant ena grafikkortet. 2047MB NVIDIA GeForce GTX 950 M. Tempen ligger som medel på 50 grader på det. Hela tiden. Så nu undrar jag hur man underklockar processorn för att sänka tempen? Måste man in i BIOS då? Vågar inte försöka göra något själv därinne, eftersom jag inte kan. (kass på engelska med) Tacksam för hjälp! Maria P.s Jag kanske är helt ute och reser angående för varm CPU. I så fall hoppas jag någon kan tala om detta för mej. Men 80-90 grader cpu, så måste ju något vara fel. D.s
 11. Btw.. Försökt hitta modellnummer på grafikkortet, men får inte fram det på datorn...? eller..? 😥 går det? Jag får ta ut grafikkortet och titta i morgon. Lådan har jag ordentligt lagt, så jag lätt kan hitta den..inte. Alltid bra ta bort gammalt, o in med nytt - driv. Nattis.
 12. Jag lyckades hitta felet! Otroligt. Gick in på Windows hjälp och sökte där på Bildskärm. Ställa in bildskärm. Öppnade Skärmupplösning och ändrade till "True Color" (32 bitar). Och vips funkade skärmen igen som vanligt. Hade på känn att jag tryckt på något i förgår. Fan vad bra jag är! 😥 (jasså? smilisarna är sv/vita här?) Tack så hemskt mycket för snabbt agerande när jag skickat in mitt skrikande behov av hjälp. (nåväl, so far so good, men man vet aldrig...) Ha en riktigt varm o skön helg och tack igen. Maria Mårtensson Helsingborg
 13. Oj! Gäller det alt från NVIDIA? Som finns på Kontrollpanelen/Program? Typ: NVIDIA visiondrivrutin, grafikdrivrutin, vision drivrutin för styrenhet, GeForce experience, audiodrivrutin?..... okey, okey. Ser hon har skrivit rubbet! Ska jag även gå in på dolda mappar och se om något där kan tas bort? Datorn är hemmabyggd, och hängt med några år nu. Utom grafikkortet, köpte nytt, som jag haft i 1 - 1 ½ år nu. Köpte det pga att jag spelade World of Warcraft då. Puh! Ett tag sedan man hade nåt "rejält" fel, så lite otränad med allt som ska göras. Sticker och köper cigg nu först. Känns som jag kan behöva det ikväll. Datoruppgifter lämnar jag sen. Tack snälla!
 14. Jag har senaste drivrutinerna. Nu är skärmen helt svart, så kan inte använda den. Kan inte ens skicka över en print hit. Börjar bli kusligt det här. Blir lite ställd, eftersom man får försöka lista ut andra, olika vägar, att ta sej fram i datorn. Måste sova. Upp morrn bitti. 😢 (kolla smilisen, på min skärm sv/vit.) Bättre tänk imorrn.
 15. Hejsan. I går hade jag ett gult utropstecken på ikonen för NVIDIA-inställningarna. Jag klickade på ikonen och upp kommer NVIDIA-inställningar. Jag fattade inte vad som var felet, utan började klicka runt för olika inställningar. Kom till ett ställe där det stod nånting om färgerna på datorn, att man kunde få fram ännu mer färger. Eller nåt sånt. Nu gjorde jag en sak jag aldrig brukar göra. Jag måste ha klickat nånstans, för rätt som det var, var skärmen i fruktansvärt starka färger. Alla program var så. Tillbaka på inställningarna, men kan inte hitta hur jag ställer tillbaks till normalt igen. HJÄÄÄLP! Kluddat till det. Ibland är skrivbordet helt svart, och ibland öppnas IE istället för Chrome. Verkar som det blir mer o mer fel hela tiden. AKUT behov av hjälp!! Jag vet fortfarande inte vad felet var från början, men idag är utropstecknet borta.
 16. MariaMarten

  86-bit

  Hejsan. Har en stationär dator med Windows 7. Har haft den i flera år. Jag har alltid haft 64-bitars, det är jag hundra på, men helt plötsligt står där 86-bitars. Vissa program är fortfarande 64-bitars. Skrev till ett forum, och fick svaret att Windows 7 alltid haft 86-bitars. Tittar jag i Kontrollpanelen/Program står det: Microsoft Visual C++2013 redistributable (x86), medans på andra står det (x64) Lite svårt att förklara rätt kanske, när man inte riktigt fattar. Ursäkta för det. Visst måste det bli konflikt på datorn? Kan man återställa alla till 64? Är i ett stort behov av att formatera C-disken, men aldrig gjort det själv. Datorn mår inte alls bra, och hårddisken protesterar vilt. Körde ett program i går för att kolla hur hårddisken har det, vilket inte var bra. Kan man reparera den? (Vill också påpeka att jag installerade W10 för nåt år sedan, men ändrade tillbaks till W7 efter några timmar, och när jag går in på Åtgärdscenter och felsöker på Windows Update står det att jag misslyckats med att installera w10.) Mvh Maria Mårtensson
 17. Hejsan. Jag och en kompis till har precis haft en diskussion om hur mycket RAM-minne man behöver på sin dator. Han menar på att det räcker med 2 Gb ram minne på min stationära dator. Jag har 8 Gb. Spelar/spelat World of WarCraft mycket innan, arbetar mycket med mina foton på datorn. Mycket musik. Har googlat lite på det här också, men svårt veta vad som är rätt. Om det finns något som är "rätt". Kan någon förklara lite lätt hur RAM- minnets storlek påverkar datorn? Har bara gjort som min son sagt, är bäst till min dator, eftersom jag spelat i flera år innan. Kanske jag kan få rätt? Lite i alla fall. Han är så fruktansvärt envis, denna person, som säger det räcker med 2 Gb i ram-minne. Han snackar också om Temporär användning. När jag nu tittar i Aktivitetshanteraren/Prestanda, används 3,47 Gb i minnet. Ärligt blev jag förvirrad av hans påstående. Likadant menar han att Diskrensning inte är till någon nytta. Men ibland när jag typ spelar biljard på FB, och spelet hänger sej, eller inte funkar som det ska, menar support där, man ska köra en diskrensning. Oftast hjälper detta också. Likadant när jag jobbade som Moderator på Familje-Spraychatten förr. Hängde sej chatten. Diskrensning. Spänningen är alltså olidlig. Vem har rätt? Vem har fel? Maria M
 18. Hejsan. Jag har fått problem, efter jag satt i nya RAM-minnen igår. (undrar om jag inte valt fel ämne för det här?) Bytte mitt grafikkort för ett tag sedan, men hade problem efter bytet av grafikkortet och dom nya minnena. Av någon anledning bytte jag tillbaks till dom gamla minneskorten när jag hade problem få igång datorn med det nya grafikkortet. Så när väl datorn fungerade, lät jag dom gamla minnena sitta kvar. Tills igår, då jag bytte gamla till dom nya. 4x2 Gb minne. Går jag in någonstans och trycker på typ ex. betala, står den och maler hela tiden, utan att öppna länken. Ibland lyckas det. Tar längre tid att typ ex. ladda upp mina bilder på FB. Vad göra? Blir ju aldrig klar med någonting jag ska uträtta på nätet. Och kan inte riktigt greppa vad jag ska kolla/göra, efter att ha tittat här inne. Mvh Maria
 19. Jag avslutar detta ärende nu. Datorn kaputt. Får bli en ny. Mvh Maria Mårtensson
 20. Hejsan. Jaha. Då var det dags igen med blåskärm, datorn startar om. Hann förstås inte läsa ett skit på blåskärmen, eftersom jag inte kom ihåg var jag skulle läsa. (nu vet jag) Seg öppna nytt program i flikarna oxå. I Loggboken står det "Microsoft Security Client OOBE" stoppades pga följande fel:0xC000000D." Är det antivirusprogram den menar? Använde mej av Microsofts virusprogram för några månader sedan, men har skaffat F-Secure program. Avinstallerat Microsofts virusprogram förstås, innan jag installerade det nya virusprogrammet. Igår fick jag upp från ASUS nånting om klockning den skulle göra. På engelska förstås, orkade inte översätta, utan körde "vad den nu skulle göra". Clock såg jag det stod i alla fall. Har aldrig fått upp nåt sånt från ASUS innan. Ett tag senare hade datorn startat om, såg jag. Hade lämnat datorn en stund, o då¨kraschade den. Laddade även ner Microsoft Silverlight igår, eftersom Play från Telia krävde detta. Men funkade inte, så jag tog bort det programmet. Nästan direkt efter kom blåsidan upp. Krasch. Idag bara blåsida en gång hittills. Har kollat o letat vad felet är, i flera timmar nu. Helt slut i huvudet. Så nu provar jag här igen. Maria M
 21. Hejsan. Nej. Mej veterligen har jag inga sådana program, mer än Ccleaner som jag använde mej av den 24/2, efter att någon skrev det här på min tråd. Meddelandet om iniis-filen har jag fått bort. Med lite hjälp. (en hel del faktiskt) Jag gick in i Schemaläggaren och tog väck alla "i-setup-filer". Blåskärmen har hållt sej väck ett tag nu, så kanske datorn har skärpt till sej. Lite seg än, vad gäller nya flikar man öppnar. Och rätt seg att starta upp. Blir skärmen blå igen, vet jag vad jag ska titta efter i texten, som du skrev. Har avbockat Starta om igen. Eftersom det för tillfället är lugnt med min dator, kan jag bara tacka alla så hemskt mycket för hjälpen, och hoppas att datorn håller ett tag till. Tack än en gång. Jag är glad att eforum finns ska ni veta. Alla trevliga och kunniga som finns här. Och på köpet har jag lärt mej mycket vilket är jättekul! Vi syns. Tacksam o mindre panikslagen nu. Maria Mårtensson
 22. Joo. Förresten. Jag frågade häromdan om 86-bit och 64-bit. Verkar som 86-bit är program till min trådlösa D-Link. Som inte heller sköter sej, så den är avstängd för tillfället. Men ska det verkligen vara 86? Har ju Windows 7 64. (hoppas ni begriper vad jag skriver) Maria M
 23. Hejsan. Eeeh.. minne? vilket minne?? Skojar bara. Ja. Gjorde det i förgår natt. Inte ett fel på det heller. Maria M
 24. Hejsan. Nope. Hårddisken verkar vara okey. Då är jag tillbaks på ruta ett igen. Någon som har ett förslag, vad det då är för fel på datorn? Maria
 25. Hejsan. Okey. Kört alla möjliga test. Vilket är det man kan se om hårddisken e okey eller inte? Varför står det 86- bit eller 48-bit på vissa ställen? Jag har 64-bit på min windows 7. Maria
×
×
 • Skapa nytt...