Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

MariaMarten

Medlem
 • Antal inlägg

  100
 • Gick med

 • Senaste besök

1 följare

Om MariaMarten

 • Medlemstitel
  Aktiv
 • Födelsedag 1960-09-29

Profil

 • Kön
  Kvinna
 • Ort
  Helsingborg

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Jag hittade en sak man ska ha i kylen till flaskor. Tror jag. Perfekt att ha datorn på. Den svalnar fortare, och känns inte fullt så belastad. Får nöja mej med all hjälp jag fått här. Inte fullt så orolig längre. Faktiskt tycker jag det är lite spännande att få prova nya saker med datorn. Man lär sej samtidigt mycket. Ni är jätteduktiga här. Tyvärr "dog" min stationära dator igår. Haft den i 8 år, hembyggd . Hur fan kan man sörja en dator!? Jag kan. Tack snälla för all hjälp och tips jag fått här. Var rädda om varann! Maria
 2. Tack fär länkarna! Ska byta ut Speccy. Den sista länken ska jag läsa på, så kanske jag begriper lite mer. Men. Ja. Tacka vet jag stationär dator. Inte fullt så kinkiga. ☺️ Tack igen!
 3. Lät ju bra. Får kolla lite mer om det. Tack för tipset.
 4. Perfekt, när jag pallat upp datorn. Har 6 st sen innan i frysen. Kan dom komma till nytta. Tack för tipset!
 5. Ja just det! Hade mitt ugnsgaller i åtanke, men det satt i ugnen. Orent. Men kan ju faktiskt "låna" det lite, så länge. Hoppas du har en solig och bra dag. Tack.
 6. Tack för tipset. ☺️ Har redan en katt i sängen. Nog så varmt med han! Trevlig solig helg!
 7. Hejsan. Nej har inga problem med själva spelen, men tempen då. Fläkten jobbar förtvivlat, och ibland tar det lång tid att öppna ett spel. Men det är mest när jag spelar, särskilt biljard, på FB som tempen rusar. Även om jag har Spotify på. På Nyårsafton satt jag spelade biljard i flera timmar på FB. Plötsligt började det lukta bränd plast. Trodde det brann ute, (eldade bilar eller så) men inte. Då kanske det var från min dator? Hade inte fattat då att tempen var hög, så ej kollat cpu. Jag får prova länken du skickat här. Fläkt kollad o rengjord nu, så nästa försök! Jättetacksam till er som tipsar mej. Allt funkar förövrigt som det ska med datorn. Trevlig fredagskväll!
 8. Ja det är det. Svälj! Oj. Klarar jag det? 😲 Tar det som ännu ett steg i min "utbildning" att lära mej mer om datorer. Tack snälla för tipset. Tar kanske lite tid innan jag är klar med det. Men hör av mej om hur det gick. Trevlig fredagskväll!
 9. Njaa. Öppnade bara den lilla luckan då. Host, harkel. Hade letat på YT efter någon video för hjälp, men sökte bara på svenska. Den länken du skickade var kanon! Tack. Nu tog jag mod till mej och öppnade allt. Fläkten såg ren ut i alla fall, men gjorde som du skrev man skulle göra. Men nej. Lika varm. CPU Intel Core i7 4720HQ Cores 4 Threads 8 Name Intel Core i7 4720HQ Code Name Haswell Package Socket 1364 BGA Technology 22nm Specification Intel Core i7-4720HQ CPU @ 2.60GHz Family 6 Extended Family 6 Model C Extended Model 3C Stepping 3 Revision C0 Instructions MMX, SSE, SSE2, SSE3, SSSE3, SSE4.1, SSE4.2, Intel 64, NX, VMX, AES, AVX, AVX2, FMA3 Virtualization Supported, Enabled Hyperthreading Supported, Enabled Bus Speed 99.8 MHz Stock Core Speed 2600 MHz Stock Bus Speed 100 MHz Average Temperature 61 °C Caches L1 Data Cache Size 4 x 32 KBytes L1 Instructions Cache Size 4 x 32 KBytes L2 Unified Cache Size 4 x 256 KBytes L3 Unified Cache Size 6144 KBytes Cores Core Speed Multiplier Bus Speed Temperature Threads Core 0 3491.7 MHz x 35.0 99.8 MHz 54 °C APIC ID: 0, 1 Core 1 3491.7 MHz x 35.0 99.8 MHz 70 °C APIC ID: 2, 3 Core 2 3192.4 MHz x 32.0 99.8 MHz 61 °C APIC ID: 4, 5 Core 3 3491.7 MHz x 35.0 99.8 MHz 60 °C APIC ID: 6, Här ser du hur CPU ser ut just nu. Har bara denna sidan uppe, och Speccy. Det var bra ändå jag fick lära mej mer om bärbar dator. Nervöst men roligt. Tack för hjälpen!
 10. Hejsan. Jag fick en bärbar begagnad dator innan jul, som var tömd på allt, och som jag köpte Windows 10 till. Det är en ASUS GL 552J. Jag är inte van vid varken bärbar dator eller Windows 10, så det tog ett tag innan jag begrep den var för varm. Har nerladdat Speccy där jag kollade tempen. Skyhög! Tänkte den var dammig inuti, så köpte luft, öppnade en del på undersidan, men såg då den var även rengjord inuti. Överklockningar vet jag inget om hur man går till väga med. Men jag misstänkte det direkt, eftersom det är en speldator. Tog reda på man ska kolla processorns GHz, som är på 2.6 GHZ. Kolla sedan CPU.n, och som jag förstår, är kärnhastigheten (Core speed) på 3.30-3.50 GHz. Den kan bli över 80 grader varm, om jag spelar musik eller biljard på FB. Spelar inget annat spel. Nu använder jag inte den bärbara, eftersom jag fattar allvaret med värmen. Likadant ena grafikkortet. 2047MB NVIDIA GeForce GTX 950 M. Tempen ligger som medel på 50 grader på det. Hela tiden. Så nu undrar jag hur man underklockar processorn för att sänka tempen? Måste man in i BIOS då? Vågar inte försöka göra något själv därinne, eftersom jag inte kan. (kass på engelska med) Tacksam för hjälp! Maria P.s Jag kanske är helt ute och reser angående för varm CPU. I så fall hoppas jag någon kan tala om detta för mej. Men 80-90 grader cpu, så måste ju något vara fel. D.s
 11. Btw.. Försökt hitta modellnummer på grafikkortet, men får inte fram det på datorn...? eller..? 😥 går det? Jag får ta ut grafikkortet och titta i morgon. Lådan har jag ordentligt lagt, så jag lätt kan hitta den..inte. Alltid bra ta bort gammalt, o in med nytt - driv. Nattis.
 12. Jag lyckades hitta felet! Otroligt. Gick in på Windows hjälp och sökte där på Bildskärm. Ställa in bildskärm. Öppnade Skärmupplösning och ändrade till "True Color" (32 bitar). Och vips funkade skärmen igen som vanligt. Hade på känn att jag tryckt på något i förgår. Fan vad bra jag är! 😥 (jasså? smilisarna är sv/vita här?) Tack så hemskt mycket för snabbt agerande när jag skickat in mitt skrikande behov av hjälp. (nåväl, so far so good, men man vet aldrig...) Ha en riktigt varm o skön helg och tack igen. Maria Mårtensson Helsingborg
 13. Oj! Gäller det alt från NVIDIA? Som finns på Kontrollpanelen/Program? Typ: NVIDIA visiondrivrutin, grafikdrivrutin, vision drivrutin för styrenhet, GeForce experience, audiodrivrutin?..... okey, okey. Ser hon har skrivit rubbet! Ska jag även gå in på dolda mappar och se om något där kan tas bort? Datorn är hemmabyggd, och hängt med några år nu. Utom grafikkortet, köpte nytt, som jag haft i 1 - 1 ½ år nu. Köpte det pga att jag spelade World of Warcraft då. Puh! Ett tag sedan man hade nåt "rejält" fel, så lite otränad med allt som ska göras. Sticker och köper cigg nu först. Känns som jag kan behöva det ikväll. Datoruppgifter lämnar jag sen. Tack snälla!
 14. Jag har senaste drivrutinerna. Nu är skärmen helt svart, så kan inte använda den. Kan inte ens skicka över en print hit. Börjar bli kusligt det här. Blir lite ställd, eftersom man får försöka lista ut andra, olika vägar, att ta sej fram i datorn. Måste sova. Upp morrn bitti. 😢 (kolla smilisen, på min skärm sv/vit.) Bättre tänk imorrn.
 15. Hejsan. I går hade jag ett gult utropstecken på ikonen för NVIDIA-inställningarna. Jag klickade på ikonen och upp kommer NVIDIA-inställningar. Jag fattade inte vad som var felet, utan började klicka runt för olika inställningar. Kom till ett ställe där det stod nånting om färgerna på datorn, att man kunde få fram ännu mer färger. Eller nåt sånt. Nu gjorde jag en sak jag aldrig brukar göra. Jag måste ha klickat nånstans, för rätt som det var, var skärmen i fruktansvärt starka färger. Alla program var så. Tillbaka på inställningarna, men kan inte hitta hur jag ställer tillbaks till normalt igen. HJÄÄÄLP! Kluddat till det. Ibland är skrivbordet helt svart, och ibland öppnas IE istället för Chrome. Verkar som det blir mer o mer fel hela tiden. AKUT behov av hjälp!! Jag vet fortfarande inte vad felet var från början, men idag är utropstecknet borta.
×
×
 • Skapa nytt...