Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

IvanB

Medlem
 • Antal inlägg

  417
 • Gick med

 • Senaste besök

Om IvanB

 • Medlemstitel
  Aktiv

Profil

 • Kön
  Man
 • Ort
  FARSTA
 1. Jag har samma problem, fast jag använder inte mus utan styrplatta och det har aldrig åkt i golvet. Jag tror inte att det är något fel på den. Jag har Vista som operativsystem. Ytterligare några symptom som Niss3 har inte nämnt: den markerar oftast hela texten på en enda klick, men markeringen ligger inte kvar och med mycket möda lyckas jag markera där jag vill med Shift och pil. Vill jag sätta en bock t ex här i "Bevaka tråden", bocken vill inte sitta kvar, för att den uppfattar som om jag skulle klicka 2 gånger. Sidorna bara poppar upp ofrivilligt så fort markören rör länken. Datorn beter sig som ett kittligt småbarn. Jag kollade, dubbelklick är markerad i Mappalternativet. Jag har ingen virus heller, jag har sökt datorn genom nyligen. Kan någon hjälpa mig med det?
 2. Jag vet. Dessvärre var det inte jag som gjorde den utan en som jobbar yrkesmässigt med webdesign. Jag är självlärd men även jag ser en massa fel, speciellt med hjälp av validator. Jag får sköta sidan tillfälligt. Jag försöker bli av med det höga hovrandet som du ser på holdme.se. Jag har ingen möjlighet att ändra på den från grunden. Det är kanske Wordpress som sprutar sådana koder.
 3. Jag har lagt upp en testsida HÄR. (Färgerna är självklart endast för att bakgrunden ska synas.) Kan någon förklara för mig vad är det som gör i css att den horisontella navigationsmenyn ändrar bredd när man hovrar? Jag kan inte ändra på html, den ligger på Wordpress, jag får ändra endast på css. //eforum.idg.se/index.php?# Redigerad: Efter lite ändringar blev det tvärtom: nu är det linken som är bredare. Dessutom ligger de i olika höjder. Hur kan jag få in allihopa till samma höjd, till den vertikala mitten?
 4. TAck, Mikael, den blev perfekt. Det är bara att jag har ungefär 60 sidor till och jag skulle vilja konvertera eller importera det hela till OpenOffice Writer. Där skulle jag kunna ta hand om den. Eller skriva kommentarer, det skulle också passa bra. Nu är det bara de 2 frågorna som återstår som jag ställde i början:
 5. Ursäkta så mycket! Jag har Adobe Reader, inte Acrobat. Jag skrev slarvigt. De menyn jag nämner får man fram om man högerklickar på övre listen. Allt under Kommentering och markering är otillgänglig om man inte har "dokumenttillhörigheten aktiverad". REDIGERAD: Och då undrar jag, om det finns gratisprogram för formulärredigering, eller program/online tjänst som konverterar pdf till odt. Eller åtminstone till doc, fast bättre än Able2doc
 6. Ja, just precis, jag skulle vilja skapa både fält och rutor att sätta bockar i. Tack för att du skulle göra det, men frågan gäller först och främst om jag kan göra det och hur. Dessutom finns många intressanta verktyg i Adobe Acrobat som jag inte får fram, för att :"Endast tillgängligt om dokumenttillhörigheten är aktiverad" . Jag undrar igen, hur jag kan aktivera dokumenttillhörigheten. Homework - Kopia_09.pdf
 7. Så här ser det ut, men innehållet kan vara vad som helst, tror jag. Homework - Kopia_11.pdf
 8. Jag har fått en pdf-dokument med formulär, rader som ska fyllas i. Men de funkar inte, meningen att man ska skriva ut och använda pennan. Men jag ger mig inte och då har jag 2 frågor. Dokumenttillhörigheten När jag försöker få fram fler verktyg, då de flesta är försedda med stjärna som innebär:"Endast tillgängligt om dokumenttillhörigheten är aktiverad". Hur kan man aktivera den? Konvertera pdf till odt Finns det gratisprogram som konverterar pdf till odt? Har jag det i odt, då är det lättfixad och sen kan jag konvertera tillbadka. Jag testade Able2Doc testversion, den konverterade till doc men uruselt, det var bara bokstäver spridda över hela dokumentet i huller om buller.
 9. Tack. Plötsligt började fungera, helt mystiskt. Nu upptäckte jag ett annat problem. IE visar sidan enormt uppsvälld. Den får inte plats på skärmen. Vad kan jag göra åt detta? REDIGERAT. När jag försökte fixa problemet med IE, jag skrev #width.900px;; i wrapper, men då försvann bakgrundsbilden igen och nu kan jag återställa den. REDIGERAT IGEN Nu har jag använt Kompozer och jag fattar inte hur, men den fixade problemet. Fast överdimensioneringen i IE fortfarande olöst.
 10. Kan någon förklara för mig varför syns inte bakgrundsbilden i web.comhem.se/varkanjag i gröna fältet, inom #annonsbild?
 11. Tack Jonas, det var inte så enkel heller... Då ändrar jag min fråga: har du en enkel javascript för detta ändamål?
 12. Jag har en lodrätt navigationsmeny och jag vill visa utbudet av undermenyer, så jag vill att när musen sveper över menyn, ska bli synlig, vad man hittar under de enskilda knapparna. Jag vill inte att de ska kunna klicka på dessa, det ska bara "spöka" inte ens i direkt anslutning till navigationsmenyn, utan lite längre bort. Man får klicka först på respektive knapp för att få tillgång till dessa undermenyer. Jag vet, att det finns massor av lösningar till detta, men jag undrar, vilken är den enklaste. Helst ren css, inte javascript.
 13. Jag använder PowerPoint 2003 och försöker animera en lista med 2 nivåer. Jag vill att själva punktlistan ska komma fram direkt och den andra nivån en eefter en. Ungefär så här: ¤ Första - andra ¤ Första, samtidigt - tredje - en till tredje ¤ Första, samtidigt - fjärde - en till fjärde Jag letade efter någon gruppering funktion eller animera lista, men jag hittade inget. Det verkade vara helt omöjligt att reglera följden enligt önskemål. Eller går det?
 14. Det har aldrig hänt mig förut. När jag loggar in i FireFTP, får jag ingen högerhalva alls. Den heter server directory, jag vet inte det svenska namnet. Om jag drar kanten med musen, får jag en grå fält. Det ser likadant ut, även när jag är uppkopplad. Kan någon hjälpa mig? Jag använder Vista. [bild bifogad 2009-11-18 21:52:54 av IvanB] Tråden flyttad från Webbeditorer och publiceringsverktyg av moderator [inlägget ändrat 2009-11-19 16:45:32 av Cluster] REDIGERAD [RÖD]Glöm frågan, det löste sig. Så fort jag skickade en fil till servern "i blindo", fick jag tillbaka högersidan.[/RÖD] [inlägget ändrat 2009-11-20 14:38:01 av IvanB]
 15. Tack Cecilia. Nu väntar jag på sändelsen. Men jag undrar, är det vanligt att det blir 60 e-mail av 1? Är det inte så att om filen är för stor blir det 0 sändelse istället? Han fick filen via e-mail också, så jag bad honom helt enkelt att vidarebefordra. Jag har gmail, han har en annan, är det möjligt, att hans mailserver klarar att ta emot men inte att skicka den storleken? Hittills varje gång jag råkade skicka någonting för stort, det gick inte iväg helt enkelt. Eller är det någonting speciellt med pps att varje bildruta vill gå in i en annan e-mail? Konstigt hur som helst. [inlägget ändrat 2009-10-18 19:15:27 av IvanB]
×
×
 • Skapa nytt...