Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Benjamin

Medlem
  • Antal inlägg

    668
  • Gick med

  • Senaste besök

Allt postat av Benjamin

  1. Hmmm.. jag fick det oxå att bli så när jag kopplade min dator till en gammal TV, men inte min nya. Jag läste sen att gamla TV-apparaters SCART inte klarar av riktig S-video, eller nåt sånt. Och är det så finns det inget att göra åt saken. Tyvärr är det så att även nya billiga små TV-apparater har samma problem.
  2. Jag skulle nog vilja säga att det bästa sättet att fixa detta är antingen att ta bort flash-pluginet, eller att nedgradera till en äldre version (5 då, iaf så funkade det för mig)
  3. Hej,. jag har länge låtit mozilla/firebird blockera allehanda reklambilder och popups, men har inte märkt någon nedsegning av någon sida förrän jag uppgraderade Flash till version 6. Så nu går Aftonbladet och andra sidor med många flashanimeringar skitsegt. Sidor med endast en animering är dock snabba (ej märkbart segare). För mig är det dessutom precis likadant i Windows där det varit så längre eftersom jag där haft Flash6 installerad längre. Synd att man inte kan filtrera bort flashreklam oxå. Det kan man t ex i Opera.
  4. Heheh, ett bluffprogram är vad det är. Eg. borde väl Tv3 kunna stämmas för falsk marknadsföring?
  5. jag brukar skriva: tar xvfz bob-0.1.tar.gz för att packa upp en fil. För att föra över roots konfigurering av Windowmaker till din egna user, kopierar du hela innehållet i /root/GNUstep till /home/wheel/GNUstep [inlägget ändrat 2003-01-18 01:44:45 av Benne]
  6. Yup, nu kan jag ladda Xwin i 1280x1024@60Hz Jag kopierade inte lite Modelines från min gamla XFree-configfil till denna nya, så nu kan jag även gå in i 1280x1024@76Hz Men jag vill köra det i runt 72Hz, för bilden är lite suddig i 76Hz, men jag kan inte ändra. Leker jag lite med xvidtune, och manuellt fixar ner mig till 72Hz funkar det iofs bra, men tar jag sen dess Modeline och petar in i XF86configfilen så går den in i 60Hz och säger att min upplösning var utanför monitorns gränser. När jag tittar i XFrees log så ser det ut som om den ignorerar mina såna här rader i min configfil: HorizSync 29.5 - 85.0 VertRefresh 47.0 - 120.0 skumt.. jag är ganska säker på att jag inte skrivit fel nånstans...
  7. tja, jag tror det är fixat nu
  8. Nix.. Jag får det inte att fungera med det där RPM-paketet.. Den omvandlar sig via "alien" till en deb väldigt fint. men sen funkar det inte så bra ändå... Trist... Jag vet inte vad jag skall hitta på....
  9. Hehe, det får du gärna göra ändå Jag har äntligen lite tid över till att pilla med det, så jag skall göra ett andra försök på allvar nu (jag har använt mitt Matrox de senaste dagarna) [inlägget ändrat 2003-01-17 19:08:48 av Benne]
  10. hmm.. men kan man det? hur blir det med dependencies då? jag skall testa det då: dpkg-deb: `fglrx-glc22-4.1.0-2.5.1.i586.rpm' is not a debian format archive dpkg: error processing fglrx-glc22-4.1.0-2.5.1.i586.rpm (--install): subprocess dpkg-deb --control returned error exit status 2 Errors were encountered while processing: fglrx-glc22-4.1.0-2.5.1.i586.rpm Men jag upptäckte att man kan gå in i filen och plocka ut filerna manuellt.. men där finns verkligen ett fasligt antal filer som jag inte vet vad jag skall göra av.. Ugggh.. Dumma ATI som inte kan göra vettiga drivrutiner och dumma Matrox som inte kan göra lagom dyra, men ändå bra grafikkort!
  11. Benjamin

    Radeon 9500

    Jag har precis införskaffat mig ett Ati Radeon 9500-kort efter att ha läst att de skall fungera i Xwin. Men jag får det inte att fungera alls. Inte heller kan jag ta hem de drivisar som ATI har gjort för linux, för de har de bara släppt som RPM-paket och jag kör debian. Någon som har några bra tips? (Jag bryr mig än så länge inte om att få DRI att fungera, utan nöjer mig med 2D (Innan hade jag ett Matroxkort, och snacka om att de verkligen är bättre på att stödja Linux!) Iaf, jag kör debian 3.0, har linux 2.4.18 och Xfree 4.1.0. När jag försöker ladda Xwin efter att ha kört dpkg-reconfigure xserver_... så kan den inte ens gå in i lågupplösning, utan den hittar inget grafikkort alls! kör jag xf86cfg så hittar inte ens det progget nåt överhuvudtaget.
  12. Hub säger du, det är inte så att du råkat sätta en av kablarna i hubbens uplink?
  13. Testa att kolla loggen med programmet Write istället, då kanske den gör rätt. Notepad, och flera andra Windowsprogram kör väl inte korrekt ASCII eller nåt. Eller teckenkodning kanske är ett mer korrekt namn.
  14. Benjamin

    Grafikkort

    Jag har nu ett Matrox G400 som fungerar jättebra i Linux, men en aning segt för moderna spel (I Windows). Jag funderar därför på ett nytt kort. Men jag vet inte hur bra Geforce-kort är till Linux. Nån som har några tips och idéer? Sen finns det ju hur många olika slags Geforce4 kort som helst, t ex Ti4600 kostar 4500kr, Ti4200 kostar 2500kr. Och sen är det stor skillnad på kort från olika tillverkare oxå. *suck* Man kanske skulle vänta tills Matrox G1000 kommer? I vilken prisnivå kommer den då troligen att hamna på?
  15. Jag håller med! Dissa popup-reklam! Jag trycker ändå på Alt+F4 så fort den kommer. Det värsta av allt är nog ändå reklam med ljud. Dissa det med.
  16. Hahahha!!! Han borde verkligen rådfråga nån svenskkunnig innan de döper sina releaser! Det namnet är ju helt löjligt. Vadan denna svenskifiering av projekt förresten? Jag har sett ett flertal sådana här knepigheter den senaste tiden nu.
  17. Doom3 kommer nog att komma till Linux då ID software är hyfsat snabba med att släppa sina spel till Linux. Det är bara en sak som bekymrar mig. Jag har Quake 3 fungerandes felfritt under linux med XFree86 4.1.0 och ett Matrox G400. Men Return to castle wolfenstein får mitt system att totallåsa sig efter cirka 10min spelande. Och det gäller alla andra nya spel jag tar hem demon av från Loki. Nån som varit med om något liknande? Jag har asså ingen som helst aning om vad som kan få alla spel, utom Quake3 att totallåsa systemet.
  18. Jag har en joystick som inte är alltför gammal, cirka 2 år eller nåt och tillräckligt dyr för att jag inte vill köpa en ny redan. Men det verkar inte som om den fungerar i WInXP, och enligt Micros~1 hemsida så ser det mörkt ut för den även i framtiden då det står att de inte har några som helst planer på att släppa drivers för den till XP överhuvudtaget. Jag undrar, kan kan få den att fungera ändå? Det måste ju gå, det verkar ju inte riktigt klokt annars!, Det är ju för fasen en Ms-joystick!
  19. Har du drivrutiner till linux på diskett alltså?
  20. Men du, har du en hyfsat färsk installation av din dist. är det ganska smärtfritt att kompilera. (det är nog mycket lättare än vad du tror Testa att dra hem mplayer (då den som sagt stödjer mest) packa upp tar-bollen (tgz-filen) genom att skriva: tar xvfz mplayer.whatever.tgz den går du in i katalogen, och läser eventuellt readme-filerna och INSTALL-filen. Orkar du inte det, kan du bara testa att kompilera eländet genom dessa kommandona: configure make make install (kolla nogrannt efter ev. varningar mellan stegen) Får du inga så borde det fungera finfint. Testa sedan att köra t ex en AVI-fil genom att skriva: mplayer fil.avi Sen kan du om du även vill kunna köra AVI-filen i fullskärm skriva: mplayer -vo sdl fil.avi (vo = VideoOutput, SDL= ett avancerat grafik-lager, eller hur det nu skall kallas) Lycka till! (PS jag skrev detta nu i all hast, så om nån vill, så komplettera gärna)
  21. Lustigt... Men i BIOS så arbetar faktiskt CPUn maximalt... Det är inte så att din kylare sitter löst eller snett då?
  22. Tja, jag antar att det mest beror på tycke och smak Jag började ju med asm på 68000 och vande mig vid den. Sen när jag testade att progga lite på PCn så tyckte jag att det var "flummigt" Men jag tycker även idag att man märker att x86-asm är knasig. Dess register t ex. Dess register kan ju bara användas till en specifik sak var. 68000ns register kunde användas till precis vad som helst. Sen om jag inte minns fel var man tvungen att stänga av FPUn vid MMX-operationer och vice versa. Det fanns säkert fler skumma saker som jag inte minns nu.. jag återkommer isf hmm.. Jag antar att du inte tycker x86-asm är skum, så rätta mig gärna om det jag sa inte stämmer
  23. Jag hoppas du menar /usr/src/linux hmm.. det kanske beror på att du inte har källkoden för kärnan där? Du körde Redhat sa du. Försök RPM:a in kernel-sourcen. rpm -ivh kernel-av-nåt-slag.rpm Jag minns inte vad den kan heta bara. Kolla på CDn och se om du blir klokare
  24. Ett annat skäl till att asm inte är vidare använt på bl.a. x86-arkitekturen är att den är ganska flummig att programmera. (tycker iaf jag) Men asm används ju fortfarande till små inbyggda system och liknande. Jag minns dock ingen x86-asm alls då jag inte sysslat med det på 5år... Minns bara att det var mycket flummigare än 68000-asm bl.a.
  25. Oj, jag har funderat på det med Min dator låter ändå en aning, och en tystare maskin skulle inte vara helt fel då den står på 24h/dygnet. Jag skall genast testa det med!
×
×
  • Skapa nytt...