Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Phenomen

Medlem
 • Antal inlägg

  1 569
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  12

Phenomen vann dagen: 19 november

Phenomen hade det mest gillade innehållet!

Om Phenomen

 • Medlemstitel
  Flitig
 • Födelsedag 1977-02-07

Profil

 • Kön
  Vill inte avslöja
 • Ort
  Planet X

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Gör som vägverket http://raspberrypi4u.blogspot.com/2018/06/raspberry-pi-car-detection-with-opencv.html Källkoden hittar du på sidan. Du kan testa scriptet som bifogas och om du gillar, det enda du behöver göra är filma under en period. sedan kör du filmen mot scriptet.
 2. Phenomen

  Gränssnitt (interface)

  Rubriken ska vara mörk, fet och helst 16px Underrubrik, mindre och lysare...
 3. Phenomen

  Backup på Registret i alla versioner av Windows

  Feltolerant i det här fallet är när programmet vet ett det ligger ett nyckelvärde i registret och försöker att läsa in det men upptäcker att värdet inte finns av en okänd anledning och försöker göra något åt det genom att ex. sätta ett default- eller tomvärde.. Det ska helt enkelt fortsätta att fungera och inte krascha..
 4. Phenomen

  Backup på Registret i alla versioner av Windows

  Trodde att ville ta backup av registret i syfte att skydda dig mot framtida problem och därför skrev jag mitt första inlägg. Du är fortfarande en slutanvändare när du tweakar. Du ska veta vad du håller på med när du ändrar i registret, är vad jag försöker framföra..
 5. Phenomen

  Backup på Registret i alla versioner av Windows

  Ok, Du ska in och "tweaka". Men vad är man kan göra i reg som man inte kan göra i det program som skriver till det? Ang. krascher. Det finns skrivna program som förutsätter att den konfigurationen som är sparad i winreg kommer alltid finnas där. Råkar någon tweaker gå in där för att modifiera värdet eller ta bort det, kan programmet krascha. Jag har sett sådant på kodnivå... Ex. Du har ett nyckelvärde som är satt så här Weight = 103 Du går in och ändrar till Weight = 300 I koden så görs kontrollen If (Weight > 103) fireNukeHead(); WinReg är gammal skit som följt med sedan vaddå 3.1. Det finns folk som tror att problem i sina datorer kan bero på WinReg eller Virus kan gömma och föröka sig där.
 6. Phenomen

  Backup på Registret i alla versioner av Windows

  Program kan krascha när dessa försöka läsa nyckelvärden från registret när dessa borde finnas men inte finns av olika anledningar. Det är slutanvändarens fel utan utvecklaren av programmet som är problemet. Här borde man vara "feltolerant". Man ska inte behöva ta backup av registret i syfte att "undvika krascher".
 7. Phenomen

  Filer från gammal Mac

  ftp i terminalen via nätverket till en Raspberry Pi?
 8. Phenomen

  Manjaro Linux

  Fick in NUC som jag skulle installera Linux på för gågra dagar sedan. Laddade ner Manjeros ISO men ändrade mig sista minuten. Orsaken var apt. Att vänja sig vid en annan pakethanterare blir för mycket för mig trots att jag leker en hel del i terminalen...
 9. Phenomen

  Metro 2033 Last night redux

  roll istället för shoot em up..
 10. Phenomen

  Metro 2033 Last night redux

  Bethesda borde ha gjort spelet
 11. Phenomen

  Schemaprogram till min arbetsplats

  Ett vanligt kalenderprogram med möjlighet att copy & paste duger. Jag sitter nu med min mac och labbade lite. Om ni har 2 morgonpass och 2 kvälsspas varjedag, Börja med att skapa dessa aktiviteter eller "händelser" på en dag. Copy & paste sedan i resten av veckan eller ett visst antal veckor "exempel 3 veckor". När ni har bestämt antal veckor, går du tillbaka till första veckan och första dagen. Sedan klickar du på varje aktiviet och väljer att repetera varje tredje vecka. 1-2 timmars jobb så är det klart...
 12. Phenomen

  linux, portar och brandvägg?

  sudo apt install ufw... https://www.raspberrypi.org/documentation/configuration/security.md
 13. Phenomen

  linux, portar och brandvägg?

  https://www.cyberciti.biz/faq/how-to-open-firewall-port-on-ubuntu-linux-12-04-14-04-lts/ Jag tänkte från ett högre perspektiv Har domämn- och subdomännamn kopplade till min lilla burk.
×