Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Gigabyte

Medlem
 • Content count

  71
 • Joined

 • Last visited

 1. Var skaffa E-postadress på lång sikt?

  https://se.safeandsavvy.f-secure.com/2016/09/27/hur-fungerar-kryptering-och-vad-ar-kryptering-bra-for/ https://www.iis.se/lar-dig-mer/guider/digitalt-sjalvforsvar-en-introduktion/ger-vi-bort-privata-data-frivilligt/ https://www.iis.se/lar-dig-mer/guider/digitalt-sjalvforsvar-en-introduktion/vem-tittar-pa-dig-och-varfor/
 2. Var skaffa E-postadress på lång sikt?

  Jag hittade lite information här: http://www.samlogic.com/articles/mailserver.htm https://sv.wikipedia.org/wiki/E-post https://www.iis.se/lar-dig-mer/guider/e-post-att-lita-pa/skyddsmekanismer-och-hur-de-fungerar/
 3. Var skaffa E-postadress på lång sikt?

  Om man använder tex en Yahoo-mailadress så funderar jag om det även är krypterat mellan Yahoo-servern och min dator när man hämtar E-post eftersom Yahoo använder port 995 för POP? VPN gör i alla fall fortfarande nytta när man surfar på okrypterade hemsidor och man döljer sin ISP IP-adress. Gör det någon nytta att man döljer sin ISP IP-adress vid E-post? Eller går den att få fram ändå vid E-post? (Jag har för mig att mottagaren av ett mail jag skickade kunde se mitt ISP E-post-konto-namn även när jag använde VPN.)
 4. Var skaffa E-postadress på lång sikt?

  Jag har några frågor om kryptering. Är Outlook-appen endast krypterad mot Outlook.com och Yahoo-appen endast krypterad mot Yahoo.com eller går det att använda tex Yahoo-appen även mot Outlook.com med kryptering? (eller mot webbhotell) Och om man skickar ett mail med tex Yahoo-appen eller Thunderbird blir det kryptering även mellan Yahoo-servern eller Outlook-servern och mottagaren? (eller mellan webbhotell och mottagaren) Fungerar dessa olika Mailkrypteringar även tillsammans med VPN? Det vill säga med dubbel kryptering. Och blir det någon högre säkerhet av det? Kan det vara så att Thunderbird är det säkraste alternativet pga öppen källkod? Det är därför mindre risk för bakdörrar. Eller gör kanske den öppna källkoden att det är lättare att komma på sätt att komma runt krypteringen så att det inte är någon stor fördel?
 5. Var skaffa E-postadress på lång sikt?

  Hittade lite information om Yahoo Mail-app https://www.microsoft.com/en-us/store/p/yahoo-mail/9nblggh20c5j https://overview.mail.yahoo.com/ Så här står det om kryptering: SSL Anytime you use Yahoo Mail - whether it’s on the web, mobile web, mobile apps, or via IMAP, POP or SMTP - it is 100% encrypted by default and protected with 2,048 bit certificates. This encryption extends to your emails, attachments, contacts, as well as Calendar and Messenger in Mail.
 6. Var skaffa E-postadress på lång sikt?

  Hittade även denna Outlook-app. Vet du något om den? Säkerhet, användning osv. Yahoo Mail-appen går även att använda i datorn. Gäller det även Outlook-appen? https://www.microsoft.com/sv-se/outlook-com/mobile/?WT.mc_id=mscom
 7. Var skaffa E-postadress på lång sikt?

  Jag tackar för all information om olika E-postalternativ. Jag kommer även att testa med webbhotell. One.com och domän kostar 350 kr / år. Går det att säga något om säkerheten med webbhotell jämfört med Yahoo.com och Outlook.com? Man läser ofta om hackade hemsidor men det kanske inte säger så mycket om hur säker webbhotellets E-postserver är?
 8. Var skaffa E-postadress på lång sikt?

  Tackar. Gäller ovanstående även vid POP. Jag tänker använda POP så att det går att ta bort mailen från servern vid hämtning. Yahoo rekommenderar att man loggar in med webbläsare eller använder Yahoo Mail-appen för högsta säkerhet. Går det att säga hur säkra de alternativen är jämfört med Thunderbird?
 9. Var skaffa E-postadress på lång sikt?

  Det fungerar med inställningen mindre säker inloggning i Yahoo. Windows Live Mail är alltså mindre säker pga att den inte längre underhålls? Går det att installera Thunderbird på samma dator som Windows Live Mail? (Och använda parallellt till att börja med) Fungerar Thunderbird utan att ställa mindre säker inloggning? Är Thunderbird en säkrare E-postklient?
 10. Var skaffa E-postadress på lång sikt?

  Lösenordet fungerar direkt på hemsidan och om du läser en gång till så ser du att jag testat att skriva in lösenordet igen för säkerhetsskull.
 11. Var skaffa E-postadress på lång sikt?

  Felmeddelande Yahoo.com Jag har skrivit om lösenordet och angett hela yahoo.com E-postadressen som användarnamn. Vilka inställningar behövs?
 12. Var skaffa E-postadress på lång sikt?

  Tackar! - nu fungerar Outlook Jag kryssade i säker anslutning under flik Avancerat och skrev hela Outlook E-postadressen som användarnamn.
 13. Var skaffa E-postadress på lång sikt?

  Motsvarande problem även med Yahoo.com Det fungerar att skicka till Yahoo.com men inte att hämta E-post från Yahoo.com Jag har testat med Windows Live Mail. Vilka inställningar behövs?
 14. Var skaffa E-postadress på lång sikt?

  Det är samma problem med dessa inställningar. Det går att skicka men inte ta emot E-post från Outlook.Vad ska det stå på E-postanvändarnamn? Och vilka inställningar för kryptering?
 15. Var skaffa E-postadress på lång sikt?

  Jag har testat med Outlook.com Det fungerar att skicka till Outlook.com men inte att hämta E-post från Outlook.com Jag har testat med Windows Live Mail. Vilka inställningar behövs? Bilder bifogade.
×