Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Gigabyte

Medlem
 • Antal inlägg

  137
 • Gick med

 • Senaste besök

Om Gigabyte

 • Medlemstitel
  Aktiv

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Tror du verkligen att dina mejl och personuppgifter är säkra hos en Internetleverantör? Jag hade Tele2 tidigare och hade problem med att mejl hamnade i skräpkorgen och ringde då supporten några gånger. Varje gång så frågade de om de kunde titta på mejlen för att kunna åtgärda problemet. De olika personerna på supporten kunde därefter omedelbart läsa innehållet i mejlen. Om de vill läsa mejlen så gör de det. De behöver bara hitta på någon lämplig ursäkt. Vidare så är jag helt övertygad om att om de vill logga några valda personer så kan de göra det och dölja att de gör det tex med förkonfigurerad radering om det skulle bli någon form av inspektion. (Jag gissar dessutom att de flesta inspektionerna är kända i förväg.) Men jag håller med om att de endast gör det om de har någon form av motiv. Jag har själv personliga erfarenheter som jag inte tänker gå in på här. De incidenter som är hos Internetleverantörer gör de givetvis allt de kan för att dölja just för att de skulle bli ett ramaskri och försämrad lönsamhet om det kom ut. Om man laddar hem eposten till sin egen dator och inte lämnar kvar någon kopia på servern så kan de i alla fall inte kopiera/läsa hundratals mejl i efterhand.
 2. Gäller även Internetoperatörer och att någon skriver att de inte loggar informationen behöver inte betyda att de inte gör det i alla fall. Vidare kan man fundera på vilka loggar och säkerhetsrisker det är med Internetsäkerhetsprogram som Norton med flera.
 3. Då får man välja mellan Google som kan göra nästan vad de vill med informationen och alla andra osäkra eposttjänster hos Internetoperatörer och webbhotell som inte använder positionering. Tillagt: nästan
 4. Men förhoppningsvis bara gmail och inte andra internetoperarörer och webbhotell? (Såvida man inte gjort misstaget att samla alla sina eposttjänster hos Google.)
 5. OK, då är jag inte ensam. Men när man blir överöst av varningsmail så tröttnar man. Speciellt när jag akivt valt i inställningar att inte bli loggad. Lite speciellt att du får varningsmail pga Youtube eftersom det numera ägs av Google. Känn dig registrerad och analyserad av Google. Hoppas du inte gillade något känsligt i Youtube. Då kan det senare i livet stå i SVT/Aftonbladet vilka likes du har gjort...………….
 6. Här hittade jag lagar som kan vara bra att känna till: Brottsbalken I 4 kap. 8 § Brottsbalken (1962:700) anges: "Den som olovligen bereder sig tillgång till ett meddelande, som ett post- eller telebefordringsföretag förmedlar som postförsändelse eller telemeddelande döms för brytande av post- eller telehemlighet till böter eller fängelse i högst två år". I 4 kap. 9 § Brottsbalken (1962:700) anges vidare: "Den som, utan att fall är för handen som i 8 § sägs, olovligen bryter brev eller telegram eller eljest bereder sig tillgång till något som förvaras förseglat eller under lås eller eljest tillslutet, dömes för intrång i förvar till böter eller fängelse i högst två år."
 7. Jag har läst om flera som har haft motsvarande problem. Jag gissar att det är fler än jag som har fått frågan av Google att godkänna att de har använt en server på en viss plats. Jag har testat med två olika VPN med samma resultat. Jag ha kollat att alla inställningar stämmer i Google-konto, Thunderbird och VPN. Möjligen kan det annars påverkas av att jag skickar via en annan E-posttjänst och endast tar emot mailen via gmail för att de inte ska hamna i mappen skickat hos gmail. Jag kommer sannolikt att dumpa gmail. Det är gratis men man betalar med sin integritet. När det gäller att välja VPN så är min prioritet att välja någon som jag har mer förtroende för än för internetleverantören. Tyvärr har jag inte hittat någon i Sverige. Jag ska också testa att ställa in random VPN-server. Dvs att den hela tiden växlar server slumpvis.
 8. Det var ett bra tips. Det ska jag testa. Kanske till en E-postadress som jag inte använder till något annat. Visst är det konstigt att de kan blockera gmail-kontot trots att platshistorik och enhetsinformation är pausad och raderad? Hur kan de veta att det är en ny plats när jag använder VPN om de gamla platserna är raderade? Jag har pausat/raderat dem för att förbättra integriteten och inte bli loggad!
 9. Det bästa vore om det gick att använda olika VPN-servrar för gmail och för annan trafik. Då kunde man "lura" Google. Men det kanske är svårt att separera trafiken som går till/från Thunderbird? Jag vill definitivt använda VPN för alla andra eposttjänster.
 10. Jag funderar på om det skulle gå att använda två olika vpn-program i samma dator och använda den ena för enbart google/gmail trafik? Skulle det gå att styra google/gmail till enbart den ena VPN-tjänsten?
 11. Jag har nu testat mer med VPN och blev då tvingad av Google att byta lösenord på två gmailadresser på grund av misstänkt aktivitet (pga vpn). Dessutom kom det upp ett meddelande om misstänkt aktivitet i google konto. Där fanns det ett val under säkerhetshändelser om att klicka OK på att det var jag som som hade använt platsen där VPN-servern ligger. Efter dessa åtgärder så fungerar det med Thunderbird via VPN. Detta innebär att Google alltid vet vilken server jag använder även för all annan internettrafik (inte bara för gmail.) Jag kan inte heller byta VPN-server utan att ange det i google konto om gmail via thunderbird/vpn ska fungera. Om någon vet någon inställning eller något annat sätt för att undvika denna positionering så är jag mycket intresserad. PS Under dessa tester med vpn har jag mottagit mer än 20 mail om misstänkt aktivitet från gmail.
 12. OK, Videoklippet i denna länk visar att det är bra att använda VPN hela tiden för att inte bli loggad. Det är dock mycket viktigt att välja rätt VPN-leverantör. Själv så undviker jag VPN-tjänster med koppling till personer som har ett yrkesmässigt intresse av att ta del av andra människors information. https://www.sweclockers.com/artikel/25755-sa-fungerar-vpn-med-f-secure-freedome
 13. Nja, gmail är en gratistjänst som skannar informationen i mailen och skapar statistik. Förmodligen vill de även ha en geografisk koppling till informationen. Jag använder inte gmail för något som innehåller för mycket personlig information. Dessutom så använder jag pop så att inga mail lämnas kvar på gmail server. (Jag har ställt in så att det inte lämnas några mail varken i skickat eller i inkorgen hos gmail.) Hur gör du för att stänga av E-posten?
 14. Om det skulle vara så att jag alltid är tvingad att tala om för google var jag loggar in någonstans så kommer jag med stor sannolikhet att dumpa gmail. Men jag hoppas att det finns någon lösning för att slippa det. För mina andra E-posttjänster fungerar det bra med Thunderbird via VPN. Det kanske är så att google är ett större säkerhetshot än eventuella hackare?
 15. Nej, den står inställd på ett annat land. Jag har lärt mig att Bahnhof inte är så säker som de utger sig för.
×
×
 • Skapa nytt...