Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Lingultblad

Medlem
 • Antal inlägg

  61
 • Gick med

 • Senaste besök

 1. Hej, Har en ny fråga. Ska göra en sida åt en kompis som ska ha en mediaspelare som spelar upp musik och eventuellt video. Uppspelningen ska inte stanna om man bläddrar mellan de olika sidorna på webbplatsen. (Till exempel om man byter från förstasidan till kontaktsidan.) Har funderat på hur man kan lösa detta och bara kommit fram till två lösningar. 1. Flash 2. Frames Tycker att båda lösningarna är dåliga. Finns det något ytterligare sätt som jag inte tänkt på?
 2. Jo, men vi är villiga att köpa upp det via auktion. Problemet är bara att det inte finns tillgängligt för auktion på deras sida. Därför mailade jag dem. Ja, ja, suck kommer väl antagligen aldrig att förstå mig på dessa företag..
 3. Ok, jag tycker bara att det är märkligt eftersom namnet är uppköpt av ett av de bolag som handlar med namn. Deras syfte borde ju vara att köpa upp namnet och sedan sälja det dyrt tillbaka. Vad ska det med namnet till om de inte använder det?
 4. Tack för era svar. Jag har sent omsider tagit kontakt med bolaget och undrat om det finns någon möjlighet att köpa tillbaka namnet. Svaret blev "nej domännamnet är inte till salu". Jag tycker detta verkar väldigt märkligt. Domänen används inte till något annat än en "standard-reklamsida" och jag kan inte se hur någon annan skulle kunna vara intresserad av detta namn. Är det bara att ge upp nu?
 5. Hej, har förlorat ett domännamn på grund av en obetald räkning. (Det är egentligen inte mitt fel men det hör inte hemma här) Nu skulle jag vilja ha tillbaka namnet. Enligt internic.net så tillhör domännamnet nu ett företag vid namn EUNameFlood.com LLC Deras emailadress är: redemption@snapnames.com Det hela känns verkligen inte direkt seriöst. Vågar man ens maila dom? Är det någon som har någon erfarenhet av detta företag? Vad bör jag göra???? Vill helst inte bara ge upp direkt.. Tråden flyttad från Webbutveckling - övrigt av moderator [inlägget ändrat 2008-08-12 17:41:49 av Cluster]
 6. Tack så hemskt mycket för era svar! De har verkligen hjälpt. Jag lyckades installera vista. Tyvärr avhjälpte det inte de problem jag hade på datorn. Jag fick redan från start ett felmeddelande om att utforskaren stött på ett problem. Sedan forstatte det med installtionsproblem, problem emd diverse systemfiler, program som avslutades utan anledning.. Jag funderar nu på vad problemet kan vara. Kan det hjälpa att helt byta ut hårddisken? Kan det vara något med bios? (gradantal och volt på "pc health" ser dock normalt ut)
 7. Tack för ditt svar! Jag tycket att det kändes som om det hela kom i fel ordning när jag skulle installera. I min värld (jag är van vid xp) så väljer man partition före saker som tangentbordsinställningar. Därför ringde jag upp min kompis mitt under installationen och när han sa att jag inte kunde välja partition så valde jag helt enkelt att avbryta installationen i rädsla för att "windows skulle välja åt mig". Detta val om partition kommer alltså efter frågor som språk, tangentbordsinställningar samt ifyllande av aktiveringskod?
 8. Hej, Har haft stora problem med min datro och har två gånger försökt formatera med windows xp utan bra resultat. Tänkte nu försöka mig på att formatera med vista. Satt i dvd-skivan med vista men blev lite orolig när jag klickade men aldrig kom till något ställe där jag kunde välja vilka partitioner jag vill spara vilka jag vill ta borta och hur jag vill formatera. Pratade med en kompis och han sa att inga sådana val fanns (Va?) Istället installerade sig windows "automatiskt" och alla filer från den gamla installationen lades i en mapp(?). Vad menas?? Jag måste ju kunna välja vilken hårddisk jag vill installera på. Jag vill INTE att windows väljer åt mig. Vad ska jag göra?
 9. Hej, Postade denna tråd i forumet för säkerhet men fick inget svar så försöker här istället där tråden kanske passar bättre. För fem dagar sedan började min dator att bete sig väldigt underligt. Virusprogrammet avaktiverade sig och datorn hängde sig när jag försökte göra något åt detta. Fick även upp ett meddelande om att något i registret ändrats men repararerats. Bestämde mig ganska snabbt för att formattera om den partition där operativssytemet var installerat. Jag använder windows XP. Jag gjorde detta efter lite krångel. Och var ganska nöjd fram tills att jag laddat ner en ny kopia av mitt virusprogram och skulle ladda ner en ny webbläsare. Vra och varannat program jag försökte installera så fick jag felmeddelande om att filen var "corrupt". Jag fick sedan inte igång windows igen efter att ha stängt av datorn över natten. Beslutade mig för att formattera igen. Något måste ha gått fel. Har nu gjort detta men datorn fungerar om möjligt ännu sämre. Den har problem med usb-anslutningar och jag får felmeddalnde om lite allt möjligt. Virusprogrammet jag använder mig av och som jag betalat dyra pengar för (jag är en fattig student) är Mc Afee. Det är speciellt deras program siteadvisor som krashar i tid och otid. (Dvs. vare sig man besöker en webbsida eller inte.) Funderar nu på att formattera för tredje gången. Kan någon ge mig tips om vad jag kan göra så saker inte går snett igen? I vilken ordning bör man göra saker efter en formattering? Ladda hem uppdateringar till windows, uppdatera saknade drivrutiner för ljud och grafik-kort, ladda hem nytt virusprogram? Tacksam för all hjälp!! (jag menar det!!) /En ledsen student
 10. Tack det löste problemet! Visste att det var ngt enkelt.. hehe..
 11. Hej, Nybörjare på excel. Jag vill ha ett stort fett plustecken som rubrik på en kolumn. Det får jag inte. Hur ska jag göra?
 12. Hej, Igår fick jag upp ett meddelande om att ladda ner en uppdatering av flash-player. Jag gick in på adobes hemsida för att kolla vad det var och det verkade ok. Jag laddade ner det hela och fick upp ett meddelande om uppdateringen skulle börja gälla när jag startat om datorn. Jag startade om datorn idag och nu fungerar inte flash i firefox längre. Det som händer är att filmen musi etc. Vägrar spelas upp. En film kan hacka sig fram en sekund eller två sekunder utan ljud för sedan stanna. Vad kan vara fel?? Vad kan jag göra?? Det är verkligt super-irriterande!! ÄNDRING: JAG TROR JAG VAR FÖR IVRIG MED ATT FRÅGA OM HJÄLP HÄR. PROBLEMET LÖSTETS GENOM ATT JAG INSTALLERADE OM FLASH-PLUGIN. OM NÅGON FÅR ETT LIKNANDE PROBLEM SÅ PROVA DET. [inlägget ändrat 2008-02-03 09:27:56 av Lingultblad]
 13. Hej, Mitt grafikkort som jag haft i 1,5 år verkar tycka att det gjort sitt. Det har börjat låta som en dammsugare och jag är orolig över att det ska krascha vilken dag som helst. (jag har provat att rengöra fläktar och allt men det har inte hjälpt) Så funderade på att skaffa mig ett nytt. Jag är inte så bra på detta med hårdvara och skule vrekligen uppskatta lite hjälp och tips. Jag har ett KN8 SLI moderkort (med PCI Express) och mitt nuvarande grafikkort är ett Radeon X800GT. Jag använder datorn mycket till bildhantering och, eftersom jag inte äger någon tv, till att titta på film. Funderar även på att köpa nytt minne. Har just nu två stycken 512Mb. Och ibland räcker det inet till då jag kör flera stora program samtidigt. Kan någon ge mig lite tips?? Snälla??
 14. Har fått det att fungera igen, yesss!! Skippade routern och kör internet genom en switch i stället plus att jag konfigurerade om nätverket. Tack ni som tog er tid att skriva ett svar till mig!!
 15. Hej och tack för ditt svar. Jag har provat olika portar. Jag har provat olika webbläsare (explorer och firefox). Jag har provat att stänga av brandväggen. Jag ringde även till mitt vrusskydd (mcaffee) supporten. De verkade inte riktigt veta hur deras virusskydd fungerade utan föreslog att jag skulle avinstallera hela virusskyddet. (???) Så att jag skulle kunna vara säker på att det inte var virusskyddet som orsakade problemet. De skickade ett email till mig om hur jag skulle gå till väga. såhär såg emailet ut: Hej! Tack for att du kontaktade McAfee support. Mitt namn är Björn och efter vad jag förstått så har du problem att få åtkomst till internet. Läs guiden nedan för att lösa detta. Ominstallation:1. För att få en bra nyinstallationkan ni använda denna länk för att avinstallera ert gamla McAfee. http://download.mcafee.com/products/licensed/cust_support_patches/MCPR.exeVälj kör. sedan forstätter det med ännu en länk som jag ska använda för att intsllera programmet på nytt. Jag har ju inget internet på min dator så att använda dessa länkar är ju omöjligt. Sedan tycker jag att det är lite skumt att de ber mig försöka gå in på internet utan att ha ett virusprogram på datorn. Jag har alltid bliviot tillsagd att dteta är något man ALDRIG ska göra.. men när jag sa det till dom så sa dom att det nja, jo det kunde ju vara farligt.. men det kunde ju gå bra med. Väldigt luddigt. Nätverskkortet sitter i mitt moderkort.. eller alltså jag har inget externt nätverkskort. (är inte bar på detta med hårdvara) Jag är inte heller så bra på detta med nätverk. Men det låter läskigt att avinstallera nätverkskortet. Kan man bara göra det utan risk?? Skulle vara väldigt tacksam för mer hjälp. mvh/Ida Routern kommer jag av någon anledning inte åt.
×
×
 • Skapa nytt...