Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

arnearnesson

Medlem
 • Antal inlägg

  14
 • Gick med

 • Senaste besök

 1. grymt om du kunde lösa det! Tack!
 2. Försöker fixa inställningarna som du beskriver, men det är en hel del andra inställningar som förblir orörda eftersom du inte beskrivit dem, Det kanske ska vara så Hursomhelst har jag kommit framåt i alla fall. Nu när jag för över *.3gp filen till mobilen hörs ljud när jag spelar upp och längden på filen verkar stämma. Men ingen bild syns. Any ideas?
 3. nu gick det bättre när tröga jag klickade din andra länk. tack.
 4. Tack, men är det meningen att man inte ska hitta själva downloadlänken? Det är ju stört omöjligt att leta upp programmet i djungeln av text och förkortningar. Eller är jag lite trög?
 5. Jag tänkte lägga in filmsnuttar i mobilen. När jag filmar med den, en ericsson w810i blir det quicktimeformat på dem, dvs. *.mov. De filmsnuttar jag vill ha är inte *.mov utan *.avi oftast. Jag vet att mobilen stöder mpeg4 också om jag inte minns fel. Är enda utvägen att konvertera filer till *.mov eller finns det andra utvägar? Ett simpsonsavsnitt blir ganska stort om man konverterar det till *.mov nämligen...
 6. Körde en systemåterställning och det verkar ha fungerat. Men det löste ju inte det egentliga problemet och jag lär stöta på det igen när IE vill uppdatera och "anpassa" inställningar igen. Men nu vet jag att det går att lösa på det här sättet. Har även installerat Firefox. Nu får det vara bra med skit.
 7. En liten Vaio är sjuk. När datorn startas låser den sig i någon form av uppdatering/installering för inter explorer. Avslutar man det via aktivtetshanteraren försvinner även explorer.exe. Startar man explorer.exe via aktivitetshanteraren är man tillbaka på samma steg. Eftersom man inte, under uppstart når inloggningen för windows xp, har jag alltså ändå lyckats klura ut att detta sker före windows egentliga start. Någon som vet något om vad man kan göra i nuläget? Hur avbryter jag den här "anpassningen/installationen"? Hur återgår jag till innan windows explorer fick för sig att låsa sig..? Skall pröva med en systemåterställning vid en start i felsäkert läge om inga andra förslag ges. mvh adde
 8. Sitter med en relativt ny PC med ett ATI Radeon X800 XT som det kanske kan vara problem med. Datorn har inga problem i övrigt vad jag kan märka men när jag kör "tyngre" spel som Age of Empires 3 startar det som det ska och grafiken i sig är bra, men datorn stänger av sig. Efter att ha kollat drivrutinerna / laddat ner Catalyst hoppade den tillbaka till Windows och gav mig följande felmeddelande: "Your graphics adapter is running above a safe temperature. The clock frequency is now being reduced in order to lower the temperature to a safe level. Check that the system fans are fully functional and that airflow is unobstructed." Jag är själv inte så superduktig på hårdvaran inuti , men vad jag kan se så snurrar fläktar som de ska och inga ändringar eller nån klockning har utförts på datorn/grafikkortet. Är det grafikkortet som lagt av? Något i anslutning till grafikkortet? Andra fläktar eller kylsystem som jag inte kan se pga okunnighet. Tacksam för svar, eventuellt peka i rätt riktning av fortsatt felsökande.
 9. Tack Maratonmannen och Cecilia för era snabba svar! Så bra att usb-anslutningen så att säga omöjliggör alla alternativ under uppstarten (om jag nu inte lyckas ta mig in i BIOS och ändrar det vill säga). Just nu har jag inte tillgång till ett annat tangentbord, finns det andra alternativ till att få datorn att boota från CD eller är detta enda utvägen?
 10. Mitt tangentbord vill inte fungera under uppstarten, dvs jag kan inte ta mig in i BIOS eller starta med CD när den ber mig trycka den fina knappen ANY KEY. Hursomhelst, finns det något alternativ så jag kan få datorna att boota på CD:n? Som ni ser fungerar mitt tangentbord felfritt annars...
 11. Fick det hela att fungera genom att helt sonika radera windowsmappen som skapades på fel partition. Först kollar man att det man använder är standard, det gör man genom att skriva %windir% i START-KÖR. Den mappen som kommer upp är ditt standard, dvs radera inte den. Sedan raderar man mappen man inte vill ha kvar och efter det måste man gå in i SYSTEMEGENSKAPER - och till fliken AVANCERAT. Efter det ska man klicka på INSTÄLLNINGAR för Start och Återställning. Där bör man först och främst öppna textfilen (klicka på redigera), för att sedan spara den som boot.old (.txt) nånstans som backup. Sedan ska man radera textraden som gör att windows vill ge dig fler alternativ vid uppstarten. Radera rätt textrad, dvs textraden till det windows xp, vars mapp du precis raderat. Starta om. Voila. (på egen risk )
 12. Hej alla nattsuddare! Här kommer ett problem som ni gärna får försöka hjälpa mig med! Jag funderade lite över varför min dator var så seg, trots att inga tunga applikationer kördes i "bakgrunden", trots plats på hårddisken, trots att egentligen ingenting var fel. Datorn kunde sega sig och hänga sig då jag minimerade winamp (!). Så jag beslutade mig för att installera om windows xp. Så långt allting bra. Laddade hem lite drivrutiner som jag behövde för den nya versionen och jag visste med mig att jag hade drivrutinerna för nätverkskortet på en cd sedan tidigare. Så långt allting bra. Min nuvarande hårddisk har två partitioner, C:/ och E:/. Av någon anledning har jag mitt gamla XP på E:/. Så långt, allting bra. Installationen sätter igång, jag känner mig helnöjd. Helt plötsligt får jag misstankar om att jag har klantat mig ordentligt. Ok. Det visar sig vara rätt. Jag har installerat ytterligare en version av windows xp på C:/. När nu datorn startar om har jag ett helt fresh OS (utan alla viktiga drivrutiner), och mitt gamla att välja på i uppstarten. Trodde jag. Det visar sig att tangentbordet inte fungerar. Dvs att den version som ligger överst (nyast) startar automagiskt 30 sekunder eftersom jag inte "aktivt" valt något annat. Så. Nu är jag helt plötsligt låst vid ett nytt windows installerat på fel partition. "Inga problem", tänkte jag. Installera lite drivrutiner och surfa efter hjälp. Då sätter jag in CD:n med mina drivrutiner. CD:n fungerar ej. Härligt. Jag är alltså låst vid ett helt tomt windows xp, och kan inte nå omvärlden (synd om mig). Men eftersom mina ganska knapphändiga kunskaper inom windows XP ändå lärt mig att kika runt lite, hittar jag till slut BOOT menyn på MSCONFIG. Där lyckas jag ändra i uppstarten vilken version som ska starta (det blir ju automatiskt eftersom mitt tangentbord inte fungerar och omöjliggör att man kan välja något annat). Så nu har jag lyckats få datorn att starta mitt gamla windows xp, som jag aaaldrig tänker installera om, hehe. Frågan lyder. Hur får jag bort windows xp på C:/ utan att blåsa hela hårddisken?
 13. ... Om man ska installera det i en stationär dator som nätt och jämnt fixar windows xp, hårddisken är på hela 12 GIG, tänka sig. Vet inte så mycket mer om den här datorn. Är det pci-kort eller pc-card man ska ha? Någon som har ett tips på hur jag ska få den här klumpen trådlöst kopplad åtminstone...
 14. jag har ingen router eller brandvägg eller annat skräp ivägen, ändå kan jag inte ens få tag i hublisten på dc++ trots att jag har samma inställningar i den nya burken som jag hade i den gamla - där det fungerade bra. Någon som vet andra kända problem med activesökning på dc++ som INTE har med routers/brandväggar att göra?
×
×
 • Skapa nytt...