Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

EnGubbe

Medlem
 • Antal inlägg

  136
 • Gick med

 • Senaste besök

Allt postat av EnGubbe

 1. OK, ska lägga det på minnet. Tack Cecilia! Då kan man alltså ha Defender aktivt under uppdateringen?
 2. Tack för svaret mbgtmari! Jag hämtade den själv manuellt eftersom en annan av mina datorer uppdaterade sig automatiskt och det tog ca 5 timmar. Tyckte det passade bra en kväll för denna dator också då, speciellt med tanke på vilken tid det tog. När jag sökte efter uppdatering så kom 1903 upp på skärmen för mig. Har AVG installerat nu och kommer att vänta på när uppdateringen kommer automatiskt. Anledningen till att jag använde Revo mm till Avast är att vid tidigare tillfällen har det varit otroligt svårt att få bort det helt. Det är väl därför som Avast erbjuder sina användare programmen aswclear och avastclear, vad vet jag. När jag på något vis vet att Avast blir kompatibelt med 1903 lovar jag att avinstallera AVG på det "vanliga" sättet. Trivs bäst med Avast, använt det på massor av datorer ända sedan urminnes tider. Nu kör jag AVG ett tag och avvaktar. Tack igen.
 3. Hej alla glada, Min stationära dator vill ej uppgradera Windows till ver. 1903. Se bild: Har avinstallerat Avast, (gratis) med Revo Uninstaller, kört awsclear.exe och avastclear.exe, båda i felsäkert läge. Har också "städat" både dator och register med CCleaner. Dessutom drog jag igång regedit och sökte på ordet Avast, fick väldigt många träffar och raderade alla manuellt. Sedan installerade jag AVG, (gratis) utan problem. Men lik förbenat stoppas installationen. Någonstans finns spår kvar av Avast som Windows hittar.Var då? Jag blir tokig. Mycket tacksam för svar. Med vänlig hälsning En Gubbe
 4. Tack Mikael63! Då kanske man vågar sätta igång.
 5. Ursäkta mig att jag fortsätter tråden, tänkte att allt var bra nu. Kom dock att tänka på en sak som jag skrev i början. Kan en Mac läsa den mappstruktur som jag skapar i Windows? Vill ju ha mappar med årtal på. Funkar det?
 6. Tack så jättemycket Mikael63! Nej, filmerna kommer troligtvis att spelas upp på en laptop. Kanske på TV med hjälp av Chromecast eller Apples motsvarande. Det är ju gamla VHS-filmer så kvallen är i alla fall kass redan från början. Det blir nog bra så här. Tack till alla som engagerat sig i min fråga!
 7. Tack mbgtmari! Har konverterat en mp4:a till .mov. Om någon med Mac kan hämta den på min Onedrive och försöka spela upp den vore jag mycket tacksam Länk till filmsnutten: (samma som tidigare) https://1drv.ms/v/s!AslMeObnUe_Hg3qDco3V9jbFntq1 Tack på förhand.
 8. Tack för era funderingar o svar. Ska se om jag kan fixa Quicktime. Formatet .mov är väl Quicktime, eller?
 9. OK, har lagt upp en länk till min OneDrive, se tidigare inlägg. Ha det så bra så länge.
 10. Tack för svar! Får se om jag lyckas ladda upp en liten film... Äh, kan inte. Får återkomma... Funkar det med Youtube eller blir den konverterad där? [borttagen länk behövs inte längre, Mikael63, moderator] här finns den: [borttagen länk behövs inte längre, Mikael63, moderator] (Min OneDrive)
 11. Hej alla glada, jag har en massa hemvideofilmer på barnbarnen på min dator i mpeg-format. De är från tidigt 90-tal och framåt. Tänkte redigera dessa och föra över till externa hårddiskar och ge bort. Men nu är det så att jag har Win 10 och dom har Mac. Om jag lägger filmerna i mp4-format i olika mappar med t ex årtal på hårddiskarna, kan dom spela upp filmerna på sina Macar då? Tacksam för svar.
 12. Hej igen, har varit in i registret nu och allt gick bra, precis som jag ville. Tack till Flyfisherman och mbgtmari!
 13. Tack för snabbt svar Flyfisherman! Ska testa lite i morgon.
 14. Hej alla, När man högerklickar på en fil finns alternativet Öppna med. Hur gör man för att lägga till eller ta bort de programalternativ som kommer upp? Jag är inte rädd för att gå in i registret om det skulle behövas. Tacksam för svar.
 15. Och vad menar du med det, Soonlov6? Utveckla gärna.
 16. Tack för alla svar. Till Åge N: Ska läsa sidan noga så fort tillfälle ges. Till Thomas Tydal: Tack för ett utförligt svar och beskrivning. Jag vet att internet vimlar av samplingar, men hur får jag "in dom" i Sibelius? Använder Magix Music Maker också och där är det ju bara att klistra in dom. Men i Sibelius...? Tack.
 17. Förlåt så jättemycket att jag bryter mig in. Undrar en sak bara. Använder Sibelius 6, tycker den är bra. När man startar programmet kommer det upp en liten ruta som säger "ASIO4ALL v.2 1024 samples" mm. Min fråga: Kan man på något vis i sitt befintliga ljudkort mata in fler samplingar? Utöka alltså. Vet ej vad mitt ljudkort heter. Har stationärt hembygge. Tacksam för svar. ------------------------------ Inlägget utbrutet från nedanstående tråd. //eforum.idg.se/topic/352594-ang-val-av-ljudkort/ Laso -Moderator
 18. Tack för den upplysningen, Cecilia. Skönt att veta. Men hur är det med Google? Dom gillar väl att snoka och spåra?
 19. Hej igen, Tack Flyfisherman! Ditt tips nummer två till PCFörAlla hjälpte mig. Punkt 3 där. Jag lämnade då lösenordsrutorna tomma... Hur bra som helst. Nu är det bara att slå på datorn så är jag inne i Windows. Provade även att gå till Store, logga in, hämta en app och logga ut igen. Allt bra. Tack igen
 20. Hej, Uppgraderade från Windows 7 till 10 för en tid sedan, allt gick bra. Tog hem ett par appar från Store härom dagen. Loggade då in med mitt Hotmail/Outlook konto. Allt gick bra. Nu kommer problemet: Varje gång jag startar min dator, stationär, så måste jag logga in. Det har jag aldrig behövt gjort tidigare. Det är ju bara jag som använder datorn. Hur gör jag för att slippa logga in? Jag vill komma direkt till Windows som tidigare. Jag vill ju inte vara ständigt inloggad så Microsoft ser allt vad jag gör, för det kan dom väl? Tacksam för svar.
 21. Hej alla igen. Så här är det: Jag gick till Dells hemsida, hittade ett test att köra för att se om datorn, Dell Dimension 8400, klarar Win 10. Avbröt direkt därför att villkoren var horribla. De ville ha kontroll över min dator även efter att testet var klart!! Sjukt. Såg dessutom att vår Dell inte ens ska klara Win 7 som är installerat nu! Vi får rulla på med Win 7 så länge det går, får vara nöjd så. Stort tack till alla som engagerat sig och hjälpt mig med detta problem. Vi rundar väl av här. Tack alla igen!!
 22. Tack LARSAS. Ska kolla länken och ev. med Dell. Tack till er andra också så länge.
 23. Ok, nu ska det nog bli rätt, här är Speccys resultat.
 24. Sorry sorry sorry!!! Min tankspriddhet gjorde att jag satte mig vid fel dator med Speccy. (Har tre stycken i samma rum, klarar väl inte av att räkna till tre tydligen) Holy bananas vad jag skäms, får göra om det och återkomma. Shit, allså... ooohhh... Ursäkta.
×
×
 • Skapa nytt...