Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

EnGubbe

Medlem
 • Antal inlägg

  137
 • Gick med

 • Senaste besök

Om EnGubbe

 • Medlemstitel
  Aktiv

Profil

 • Ort
  Bollnäs
 1. Hej igen! Måste väcka den här tråden och berätta att det är fixat nu. Har surrat runt på Microsoft Community ett tag men kom ingen vart där heller. Blev rådd att installera om hela Windows, men det ville jag inte. Läste härom sistens på PC För Allas hemsida att version 1909 fanns tillgänglig om man aktivt sökte efter den. Då gjorde jag det och Windows började ladda ner filer. Installationen satte igång och 6 timmar senare var det klart!!! Det gick alltså att hoppa över version 1903 som krånglade för mig. Nu har jag 1909 installerat och allt är frid och fröjd! Hade förresten Avast installerat hela den här tiden och det funkade fint. Gillar Avast, (och AVG), har använt båda programmen sedan urminnes tider. Tack för ordet, kanske det kan vara kul att veta att man kan hoppa över uppdateringar.
 2. OK, ska lägga det på minnet. Tack Cecilia! Då kan man alltså ha Defender aktivt under uppdateringen?
 3. Tack för svaret mbgtmari! Jag hämtade den själv manuellt eftersom en annan av mina datorer uppdaterade sig automatiskt och det tog ca 5 timmar. Tyckte det passade bra en kväll för denna dator också då, speciellt med tanke på vilken tid det tog. När jag sökte efter uppdatering så kom 1903 upp på skärmen för mig. Har AVG installerat nu och kommer att vänta på när uppdateringen kommer automatiskt. Anledningen till att jag använde Revo mm till Avast är att vid tidigare tillfällen har det varit otroligt svårt att få bort det helt. Det är väl därför som Avast erbjuder sina användare programmen aswclear och avastclear, vad vet jag. När jag på något vis vet att Avast blir kompatibelt med 1903 lovar jag att avinstallera AVG på det "vanliga" sättet. Trivs bäst med Avast, använt det på massor av datorer ända sedan urminnes tider. Nu kör jag AVG ett tag och avvaktar. Tack igen.
 4. Hej alla glada, Min stationära dator vill ej uppgradera Windows till ver. 1903. Se bild: Har avinstallerat Avast, (gratis) med Revo Uninstaller, kört awsclear.exe och avastclear.exe, båda i felsäkert läge. Har också "städat" både dator och register med CCleaner. Dessutom drog jag igång regedit och sökte på ordet Avast, fick väldigt många träffar och raderade alla manuellt. Sedan installerade jag AVG, (gratis) utan problem. Men lik förbenat stoppas installationen. Någonstans finns spår kvar av Avast som Windows hittar.Var då? Jag blir tokig. Mycket tacksam för svar. Med vänlig hälsning En Gubbe
 5. Tack Mikael63! Då kanske man vågar sätta igång.
 6. Ursäkta mig att jag fortsätter tråden, tänkte att allt var bra nu. Kom dock att tänka på en sak som jag skrev i början. Kan en Mac läsa den mappstruktur som jag skapar i Windows? Vill ju ha mappar med årtal på. Funkar det?
 7. Tack så jättemycket Mikael63! Nej, filmerna kommer troligtvis att spelas upp på en laptop. Kanske på TV med hjälp av Chromecast eller Apples motsvarande. Det är ju gamla VHS-filmer så kvallen är i alla fall kass redan från början. Det blir nog bra så här. Tack till alla som engagerat sig i min fråga!
 8. Tack mbgtmari! Har konverterat en mp4:a till .mov. Om någon med Mac kan hämta den på min Onedrive och försöka spela upp den vore jag mycket tacksam Länk till filmsnutten: (samma som tidigare) https://1drv.ms/v/s!AslMeObnUe_Hg3qDco3V9jbFntq1 Tack på förhand.
 9. Tack för era funderingar o svar. Ska se om jag kan fixa Quicktime. Formatet .mov är väl Quicktime, eller?
 10. OK, har lagt upp en länk till min OneDrive, se tidigare inlägg. Ha det så bra så länge.
 11. Tack för svar! Får se om jag lyckas ladda upp en liten film... Äh, kan inte. Får återkomma... Funkar det med Youtube eller blir den konverterad där? [borttagen länk behövs inte längre, Mikael63, moderator] här finns den: [borttagen länk behövs inte längre, Mikael63, moderator] (Min OneDrive)
 12. Hej alla glada, jag har en massa hemvideofilmer på barnbarnen på min dator i mpeg-format. De är från tidigt 90-tal och framåt. Tänkte redigera dessa och föra över till externa hårddiskar och ge bort. Men nu är det så att jag har Win 10 och dom har Mac. Om jag lägger filmerna i mp4-format i olika mappar med t ex årtal på hårddiskarna, kan dom spela upp filmerna på sina Macar då? Tacksam för svar.
 13. Hej igen, har varit in i registret nu och allt gick bra, precis som jag ville. Tack till Flyfisherman och mbgtmari!
 14. Tack för snabbt svar Flyfisherman! Ska testa lite i morgon.
×
×
 • Skapa nytt...