Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

minutz3

Medlem
  • Antal inlägg

    45
  • Gick med

  • Senaste besök

Om minutz3

  • Medlemstitel
    Användare
  • Födelsedag 1988-04-24

Profil

  • Ort
    Järfälla
  1. Okej, tack för svaret, hittade dock ett sätt att komma förbi det. "When the bootup screen appears, press F6 Type the following: acpi=off irqpoll Press the Enter key. View the Live CD and install Ubuntu." http://www.linuxquestions.org/questions/ubuntu-63/bin-sh-cant-access-tty%3B-job-control-turned-off-474493/page4.html
  2. Hej tänkte jag skulle försöka testa Linux på en äldre dator, det lustiga är att en ubuntu-CD jag fick för en del år sedan nästan går igång men får något kryptiskt felmeddelande när jag försöker köra det... Har testat med andra distributioner också, Fedora, OpenSuse och en senare version av Ubuntu, men då vill inte live-DVD:n dra igång alls... Får typ att det står något om att den initialiserar USB CD-ROM men sedan PXE-MOF Exiting Intel PXE Rom och sedan starta Windows som vanligt istället. Har kollat i BIOS så att CD-enhet ligger som första prio. Vore tacksam för hjälp och förslag och så. Förresten är det Ubuntu 7.04 jag försöker köra. Får då fram en meny där jag väljer Start or install Ubuntu och då laddar den Linux-kärnan och sedan kommer Ubuntu-loggan upp med en "tänk-bar" under och får ungefär texten: BusyBox v1.1.3 (Debian 1:1.1.3-3ubuntu3) Built-in shell (ash) Enter 'help' for a list of built-in commands /bin/sh: can't access tty; job control turned off (initframs) [ 32.168000] usb-4-4: device not accepting address 3, error -110 [ 42.704000] usb 4-4: device not accepting address 4, error -110 [ 53.240000] usb 4-4: device not accepting address 5, error -110
  3. Kikade lite närmare på problemet nu. Visar sig att det är problem med video i Internet Explorer, men de här ränderna är lite längre tid eller märks mera i Firefox, och det är inte enstaka videor utan verkar vara på i princip alla videor (YouTube exempelvis, men också någon reklamsnutt på IDG) Märkt också att i alla fall i Google Chrome uppmärksammar webbläsaren mig lite då och då om att Flash slutat fungera...
  4. Hej, har precis skaffat ny dator, en Lenovo Z560, har börjat installera lite olika program och när jag installerade Firefox på den så märkte jag t.ex. på min facebook att det är problem med videoklipp, även reklam här på IDG liksom blir "blurrig" för någon halv sekunds tid eller vad man ska säga under uppspelning av klipp. Har testat ominstallera Firefox och Adobe Flash som ju är det som det verkar krångla med, men det verkar inte hjälpa, och i Internet Explorer fungerar det utan problem. Någon som har tips på vad det kan vara och hur man kan åtgärda problemet?
  5. Tack, har testat bådadera delarna nu, men det hjälper inte. Verkar lite konstigt också att man inte kan ha igång Bluetooth samtidigt om man nu skulle ha en bluetooth-mus exempelvis... Men tydligen hjälpte det inte att avaktivera Bluetooth ändå.
  6. I och med ominstallationen av Windows med uppgraderingen till 7:an så har jag inte något Lenovo-program för det, det hade jag förut. Men då tyckte jag faktiskt det nästan fungerade bättre innan. Men det känns som att det kan gå lite upp och ned. Bluetooth stängs av med samma knapp som w-lanet förresten. Har svårt att tänka mig att det är därför som jag har problem med w-lanet. Dessutom ser jag inte hur jag de facto skulle kunna stänga av enbart den, tillfälligt vill säga.
  7. Jag använder inte ens Internet Explorer, har inte använt den på länge, använder mest Google Chrome och ibland Mozilla Firefox. Men det är inte bara webbläsaren det drabbar utan likväl Spotify, Windows Live Messenger och alla andra program som använder Internetuppkopplingen.
  8. Hej, har en Lenovo 3000 N200 som jag haft sedan vintern 2008 och som det har hållit på och krånglat en del med det trådlösa nätverket med på. Tidigare trodde jag mest att det berodde på att vi hade ADSL, men vi har nu FiberLAN från Telia som fungerar utmärkt med andra datorer här hemma. Har även varit problem i skolan, men det tycks vara fler som har det problemet. Men nu har jag märkt idag och de senaste dagarna att jag får stänga av och sätta på det trådlösa nätverkskortet ett antal gånger på väldigt kort tid. Är vad jag kan se ett Intel® PRO/Wireless 3945ABG Network Connection som jag har kontrollerat i Enhetshanteraren att Windows (7) har den senaste versionen av drivrutinen för, har också kontrollerat att det inte är någon konflikt med att det skulle finnas flera trådlösa nätverk. Har uppgraderat datorn från Windows Vista Home Premium till Windows 7 relativt nyligen.
  9. Dubbelklicka på "C:", trycker Ctrl+A och högerklickar och väljer "Egenskaper"
  10. Vad jag har sett så kan jag inte frigöra mera än runt 4 GB genom detta... Det är ju något som är sjukt fel i systemet tycks det, när det talar om för mig på den högsta nivån att jag bara har 30 GB kvar av 226 GB när jag bara kan hitta 70 GB... Det är ju över 100 GB som är helt osynliga som jag inte har en aning om och som jag inte kan hitta.
  11. Tack Cecilia för svaret. När jag ser på Diskrensing kommer det dock fram att jag enbart kan frigöra 4 gigabyte. Detta gör att jag fortfarande skulle ha kvar i runda slängar 100 gigabyte som jag faktiskt inte kan hitta på hårddisken... (förutom att jag ser när jag öppnar "Dator" att enbart 30 GB av 226 GB är ledigt...)
  12. Hej, mitt problem är att min dator visar att hårddisken bara har 32 gigabyte ledigt (av 226 GB), men när jag markerar alla filerna i hårddisken så får jag det bara till att det är 72 GB (om jag väljer att visa dolda filer också så blir det 74 GB). Vad beror detta på, vad kan jag göra för att frigöra mera utrymme på hårddisken? Det är för övrigt en Lenovo 3000 N200 med Windows Vista Home Premium. Tack så mycket på förhand!
  13. Tack så mycket Cecilia, prövade till slut tipset du gav, och det fungerade utmärkt! Bara det att jag inte trodde att jag skulle behöva hålla på och rota i registret, en av anledningarna till varför jag gillat Windows, men det lär väl bli till att börja pröva Linux en del när man även måste hålla på och rota i vitala delar av systemet även i Windows Problemet läst alltså
  14. Hej igen Cecilia, saken är ju den att jag inte har gjort någonting annat än att just installera Symantecs Norton 360. Mozilla Firefox slutade ju fungera korrekt i samband med installationen av Norton 360, men jag hittade att det var för att Norton 360 tvingade Firefox att rensa ur alla "känsliga personliga data" varje gång jag stängde ned Firefox.
×
×
  • Skapa nytt...