Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

tuzlak

Medlem
 • Antal inlägg

  198
 • Gick med

 • Senaste besök

Om tuzlak

 • Medlemstitel
  Aktiv
 • Födelsedag 1978-10-10

Profil

 • Ort
  44233

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Hej, vet inte om det är rätt forum men ni får gärna flytta. Tänkte bara dela med mig en erfarenhet i jobbsökning och ställa en fråga. jag skickade nämligen in en ansökan på ett företag en månad sen och idag tänkte jag ringa och kolla hur det går eftersom jag har inte fått något svar än. Man läser varje dag om att man skall ringa gärna och presentera sig och hör hur det går för att man ser att man är intresserad osv....jag ringde idag personen som ansökan skickades till och som är ansvarig för tjänsten, det var ingen som svarade eller rättare sagt samtalet bröts. Efter 10 sek får jag ett SMS där det står..."Ursäkta, men jag svarar tyvärr inte på samtal från mobilnummer som eventuellt gäller ansökningar!"...............ja bara tappade hakan....VA!!!! Man läser dagligen om hur viktigt eller bra det är med samtal i samband med ansökan och starkt rekommenderas detta....och när man ringer så blir det så....jag var utan text....tusen tankar i huvudet....men hur skall vi då ta reda på svaret, fick man ett JA eller TACK, MEN NEJ TACK....man svarar inte på tel, på email svarade han inte heller. Förra fredag skulle jag få svar senast enligt hans första mailet. Är detta normalt för ett företag att dem gör så? "Ursäkta, men jag svarar tyvärr inte på samtal från mobilnummer som eventuellt gäller ansökningar!"
 2. hehe...mycket sant... tror jag väntar, har inte bråttom... /tack
 3. tack för tipset, såg inte denna funktionen....utan att starta ny tråd så har jag en fråga till....finns inte mycket utbud nu på det jag vill ha (lap-top, touch, SSD, WIDI, belyst tangent bord, intel core i5)som är till rymlig pris, hittar en Asus, 13.490 och en Samsung, 9490 och enligt säljare på INET så kommer det massor av nyheter och släpp i sommar med touch screen Win 8 SSD osv...kanske värt att vänta...eller som säljare föreslog...att jag hittar en vanlig med HDD 500 GB t.ex till pris av kanske 6-7000 och köpa till SSD 256 GB som de byter åt mig och gör om HDD till extern istället...finns några HP då att välja mellan...låter det som en bra ide...eller skall man vänta sommar släpp...enligt honom kommer det blomma upp med nya släpp och modeler med touch function...
 4. eh...tack...såg inte, blädrade flera gånger....Win 8 Pro....behöver inte den...det är väl det ända skilnaden mellan 2 och 3...så det lutar åt nummer 2...tackar
 5. Hej, någon som kan se skilnad mellan dessa tre datorer...? Förutom priset såklart http://www.prisjakt.nu/produkt.php?j=1451136,1650237,1652454
 6. Med hemdator menar jag inget spel, inga större avancerade program...bara surf, youtube, betala räkningar, bilder och det vanliga... Och för att säkerställa att jag inte överskrider 80% på SSD så måste jag kanske ha större SSD för som ni nämnde med alla programuppdateringar så fyller man upp ganska fort.
 7. Tack så mycket bra läsning, jag glömde nämna att detta gällde ett köp av bärbar dator inte lös SSD. Vill ha SSD. Trodde jag inte behövde ha stor SSD då jag inte har behov av mycket lagring behöver inte stor disk men då läste jag det om skrivningar och nu inser jag att jag kanske skall ha stor SSD trotts allt trotts att jag inte behöver utrymmet utan snabb start, tyst, längre livslängd. Jag kanske skall dummförklaras nu när jag säger att jag bara ska ha vanlig hemdator.
 8. Jag kanske skall omformulera frågan. Är det för varje skrivnings tillfälle som livslängden minskar, eller om man kommer upp till 120 på en 128 GB och rensar skit till 50 gb har jag förbättrat livslängen?
 9. Hej, min fråga är det i rött om SSD-diskar...vad menas med skrivningar? Ge mig ett exempel...är det typ ladda hem låtar, filmer, spara filer på disken, vanlig save funktion av bilder, video...överföring från tel till dator...VAd? "Nackdelar med SSD - Högt pris och dålig hållbarhet! Det är inte bara fördelar med en ssd disk, utan det finns några nackdelar också. Prislappen är väldigt hög för dessa ssd diskar. Man får väldigt få GB (Gigabyte) per krona i jämförelse med de äldre etablerade hårddiskarna. Sen finns en annan nackdel i att ju fler skrivningar som görs på flashminnet minskar livslängden på ssd disken. Dessa problem finns inte hos de äldre traditionella hårddiskarna, men dem har andra problem i form av slitage av rörliga delar. Ju större SSD disk man skall köpa desto mera kostar den självklart. Idag finns det allt ifrån 40 GB till 500 GB (Ca pris 2500kr i dagsläget). "
 10. Efter en hel del tester lyckades jag till slut Använde android clean master och app mgr III rensade försökte flytta men först efter att jag rensade mitt externa SD kortet lyckades jag med installation.
 11. Bara den appen, andra appar är inga problem med Jag har SD kort, osäker om det hjälper med att flytta iom att jag tog bort dem största apparna och frigjorde massa plats Vill helst slippa fabrik åter. Finns det ingen verktyg/app som kan rensa all kvarvarande skit. Har testat med några task killer app men utan att lyckas.
 12. Hej, Jag har en SG3 och försöker ladda ner en app men den säger att hämtningen misslyckades och när jag går in och läser så står det "otillräckligt minne"....jag testade att rensa minne och allt med det hjälper inte....har 1.85 GB ledigt utrymme på tel så det borde inte vara problem...skall nämna att det gäller sporsbook appar som till ex expekt.com eller nåt liknande...
 13. det är det som gör mig förvirrad, drivrutinerna! Hur vet jag vilka jag behöver ladda/uppdatera? Finns inte dem på skivorna och när jag kör ominstallation kommer inte det igång automatiskt alla uppdateringar att hämta där man måste starta om flera gånger om? AV har jag redo att installera men brandväg...är inte det också redan befintligt i Windows?
 14. det hoppas jag att jag har....har två stycken skivor jag skapade när jag fick datorn...detta var dock 6-7 år sen men allt skall dem funka även då...eller? Det blir leveransskick med dem skivorna eller hur?
 15. ja just det glömde säga att jag har inget jag vill spara på datorn, har redan sparat alla bilder o musik och sånt jag behöver....format C:....det är inte samma sak som fabriksåterställning som jag nämnde innan va?..tack det blir nog ominstallering och det får ta dem timmarna helt enkelt...
×
×
 • Skapa nytt...