Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

hanli427

Medlem
 • Antal inlägg

  41
 • Gick med

 • Senaste besök

 1. Ok, tack för tipsen. Jag provar vissa av dem och ser vad som händer. I varje fall så var datorn inte inställd på att gå i strömsparläge av sig själv vilket kan förklara varför den fortfarande var igång.
 2. Min dator, med Windows 10 Pro installerad har startat upp från strömsparläge mitt i natten ett par gånger. Jag använde kommandot 'powercfg lastwake' i kommandotolken för att se vad som hade startat om den och fick detta resultat: Wake History Count - 1 Wake History [0] Wake Source Count - 1 Wake Source [0] Type: Wake Timer Owner: [sERVICE] \Device\HarddiskVolume2\Windows\System32\svchost.exe (SystemEventsBroker) Owner Supplied Reason: Windows kör den schemalagda aktiviteten NT TASK\Microsoft\Windows\UpdateOrchestrator\Reboot som kräver att datorn aktiveras. Det verkar som att något med windows update vill stara upp/starta om datorn men det skedde ingen uppdatering under natten. Någon som har någon aning om vad datorn försökte göra och hur jag kan få den att inte starta upp mitt under natten?
 3. Ah, jag upptäckte hur filerna genereras. Varje gång jag drar en fil från utforskaren till VLC media player så genereras en av de där fil noteringarna. Om jag dubbelklickar filen för att köra den i VLC så noteras den normalt. Däremot så har jag ingen aning om varför de dyker upp på det sättet.
 4. Jag skannade med chkdsk och det verkar inte vara några fel på disken.
 5. Sedan jag installerade Windows 10 på datorn häromveckan så har jag märkt en del underliga filer. Jag bifogar en skärmbild med en lista av filerna. Filerna dyker enbart upp under 'utforskaren/snabbåtkomst/senaste filerna' och verkar egentligen inte vara något som finns på datorn. Om jag försöker hitta filerna eller få veta något om dem så är det som att de inte finns, eller att de har tagits bort. Fil egenskaper säger bara att filstorleken är 0 byte, alla andra fält är blanka. Jag bekräftade med en kinesisk vän att det är kinesiska tecken men att det inte betyder något, det är bara slumpmässiga tecken. Jag är lite orolig över att det kan vara virusrelaterat, men jag har Norton 360 och jag får inga varningssignaler därifrån. Jag har gjort systemsökningar och kört power eraser för att leta efter root kit och det säger att min dator är säker. Är det någon som har någon aning om vad dessa filer kan vara?
 6. Jag kom att tänka på att Windows har något skydd för program att skriva i vissa kataloger, som c:\Program Files (x86) vilket är standard katalogen för installationer, så jag provade att installera någon annanstans, i mitt fall c:\CyberLink\PowerDVD10, och vet du vad, det fungerade. Problemet löst, så länge installationen inte görs under standardkatalogen så fungerar det.
 7. Jag köpte nyligen en ny dator med Windows 7 Professional, 64 bit installerad. Med datorn så köpte jag en bluray spelare och fick en OEM version av Cyberlink PowerDVD10. Men när jag försöker installera den så får jag ett felmeddelande i och med försök att använda aktiveringskoden. Att jag behöver administratörsprivilegier för att uppgradera PowerDVD, jag är administratör, mitt är det enda kontot på datorn så jag förstår inte vad som är problemet. Jag försöker att från högerklick menyn att köra som administratör, jag har försökt att installera under det dolda administratörskontot, jag försökte inaktivera Norton antivirus. Allt utan effekt. Googlande visar att fler har haft det här problemet, men jag hittar inga speciellt hjälpsamma lösningar. Någon som har något förslag för hur jag kan slutföra installationen.
 8. Jag kan prova nya drivrutiner i alla fall, tror inte jag hade installerat dem för moderkortet, grafikkortets är inte så gamla i alla fall. Men problemet med kraschar i CivV är ganska nytt, det började först för någon månad sedan, var stabilt innan dess, första gången jag märkte det tror jag var alldeles efter en större uppdatering härom månaden. Jag har redan tänkt på överhettning, men jag höll koll på temperaturen vid en av krascharna och det var inte varmare än normalt och jag har sett högre utan att det har varit några problem. Jag kan inte märket på nätaggregatet nu, men det är ungefär två år gammalt men snurrar på ordentligt som det ska. Om det är tänkt att vara någon funktionalitet med resetknappen att den slår av på det sättet om datorn av någon anledning inte kan göra en mjuk omstart så bör man väl anta att kraschen orsakades av hårdvarufel, resetknappens funktion ska väl inte vara baserad på något som händer i operativsystemet eller mjukvaran.
 9. Det har hänt några gånger på sistone att datorn har fryst sig när jag har spelat något spel (3 gånger Civilization V och 1 gång Dragon Age:Origins) I sig kanske inte alltför underligt. Men vid dessa tillfällen så har resetknappen betett sig lite underligt, när jag trycker på den så händer först ingenting, men ett par sekunder senare så slår datorn av sig helt, strömmen stängs av och allt stannar. Ytterligare ett par sekunder senare så slår datorn på sig igen och förutom att alla fläktarna startar upp på full fart så bootar den upp normalt och allt fungerar som det bör. När jag kör CivV så kommer krascharna ganska snabbt, inom en timme ungefär men med DaO så var det bara en gång bland flera timmars spelande och kan förmodligen anses vara mer eller mindre slumpmässig, en del andra spel har inte visat några sådana kraschar alls. Det är inget fel på reset knappen i sig, annat än vid dessa fyra nämnda kraschar så fungerar den som vanligt och startar om datorn omedelbart utan att stänga av strömmen. Detta beteende på resetknappen verkar i sig inte vara något problem, men kan det vara ett symptom på något allvarligare hårdvaruproblem som dessutom kan ha orsakat krascharna i fråga. Jag har ett gigabyte ga-x48-ds5 moderkort i datorn. Intel Core2 Quad CPU Q9550 2.83 GHz NVIDIA GeForce GTX 470, fabriksöverklockad från Gigabyte 8.00 GB RAM Vista 64bit SP2
 10. Jo, det är bara AGP port, det vet jag sedan tidigare. Kortet är naturligtvis också bara för AGP, 6600 GT [inlägget ändrat 2009-04-16 12:37:16 av hanli427]
 11. Jag har en förgreningskabel som jag nog tror även innehåller spänningsskydd före datorn, och jag tycker att huset för det mesta har bra strömförsörjning så jag tvivlar på att det är problemet. Men för tillfället så kör jag på en äldre reservdator och har flyttat den krånglande datorn åt sidan. Nu sitter den på ett annat uttag, utan förgreningskabeln, och problemen kvarstår som förr. Du har rätt att jag borde testa grafikkortet i en annan dator, men jag har ingen annan som kan köra det, jag kan höra med några vänner om de kan hjälpa till, men jag får se. Edit: Jag borde kanske också påminna om att dessa kraschar för närvarande sker omedelbart när jag börjar använda grafikfuntioner. Som att börja se på en videofil elller startar ett spel. När jag trodde att det fungerade igen förut så hade jag i stort sett bara lyckats starta en videofil och ett spel, med andra ord så hade det inte kraschat omedelbart. Men det visade sig senare att det fortfarande kraschar, bara tillfällig tur möjligen. [inlägget ändrat 2009-04-15 12:11:30 av hanli427]
 12. Hehe, underligt. Men jag kör med AVG ändå så.
 13. Nej, problemen är fortfarande kvar, det var bara något stabilare för ett tag. Jag försökte installera chipset drivrutinerna också, men det verkar inte ha hjälpt. Men den där mätningen av mindre än 1V på 12V ledningen, om nätagget verkligen bara levererade 1V, skulle något överhuvudtaget fungera på datorn då? För tillfället verkar det bara vara när jag använder grafik rutiner som datorn kraschar.
 14. Ytterligare hmm, det verkar som om datorn fungerar nu, vill inte säga något för tidigt eftersom jag bara har testat en kort stund. Allt jag verkar ha gjort är att ta bort videodrivrutinerna och återinstallera dem (jag hade inte tagit bort de tidigare, bara installerat nya ovanpå de gamla) men som sagt, jag vill inte säga något säkert än. Och eftersom jag ska åka iväg för påsken idag så har jag inte tid att kolla upp det mera noggrant för tillfället. Men i så fall får vi väl bara säga att de dåliga värdena på 12V spänningen i HWmonitor orsakades av felavläsning.
×
×
 • Skapa nytt...