Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

VikingFINE

Medlem
 • Antal inlägg

  18
 • Gick med

 • Senaste besök

 1. Vilken är den bästa MP3 spelaren för talböcker? Det är 2 funktioner som jag speciellt vill ha: 1. Resume funktion, dvs den skall starta på samma ställe där jag stannade. (Detta har de flesta idag tror jag.) 2. Eftersom jag ligger och lyssnar på talböcker när jag lägger mig skulle jag vilja att det gick att ställa in så att den stannar efter varje kapitel (låt). Och att jag då måste sätta igång den igen för att fortsätta.. Orsaken är att om jag somnat vill jag inte att den fortsätter hela natten. Dels kan det bli svårare att hitta tillbaka där man senast var vaken, dels så blir jag ibland väckt av ljudet . Denna funktion har jag dock aldrig hittat.
 2. JAg vet att det är en dum fråga. Men på vilken flik i routern sätter man fast ip?
 3. Hej Min dotter har fått en Macbook i skolan. Jag har svårigheter med att få det trådlösa nätverket att fungera. Jag skulle vilja ge macen en fast ip adress. Men när jag gör detta så verkar det som den även får denna fasta adress i skolan. Vilket gör att det inte fungerar. Låter jag IP adressen styras av DHCP och hon loggar in först på dagen så tar hon ibland någon av de adresser som de andra datorerna har (FAST). När dessa sedan loggar på blir det adress konflikt. Någon som vet hur man på en mac sätter fast IP bara på ett specifikt nätverk? Routern är en Linksys WRT54GL Häln från en Mac nybörjare
 4. Hej Tänkte pröva DD-WRT på min wrt54GL v1,1. Var på http://www.dd-wrt.com/dd-wrtv2/downloads/stable/dd-wrt.v24 SP1/Consumer/Linksys/WRT54GL_1.1 men får inte kläm på vilken fil jag skall ladda ner. När jag fått hem den korrekta.. Nått att tänka på innan jag byter firmware?
 5. Jo den har jag hemma. Problemet är att jag inte kommer åt routern. Den svarar inte.
 6. Hej Jag försökte uppdatera till Tomato_1_21. Filen hämtade jag from Tomatos hemsida. Uppdateringen verkade gå bra med efteråt vill den inte svara. Jag vet inte om det har betydelse men jag hade ändrat IP för routern till 192.168.0.1 istället för vanliga 192.168.1.1 Jag har har försökt med att koppla ur strömförsörjningen samt gjort en reset med knappen på baksidan. Lamporna på framsidan lyser som de skall, blickar till och med. Så någon aktivitet finns ju. Jag har även pingat båda ip adresserna för att se om jag fick något svar, men det fick jag inte.
 7. Jag försökte uppdatera min Linksys router WRT54GL med ny firmware. Men jag verkar ha misslyckats. Nu fungerar den inte längre och jag kan inte få någon kontakt med routern via webgränssnittet. Är det helt kört eller finns det något sätt att reparera uppdateringen?
 8. Hej Sedan en tid har möjligheten att skapa en ny .txt fil när man har explorer öppet, genom att högerklicka-sedan nytt, försvunnit. Hur återställer jag denna möjligheten?
 9. Hej Sitter och överför gamla videofiler från analogvideo med en Pinnacle Dazzle video konverter. Programmet är Pinnacle Studio 10. Capture funktionen verkar fungerar som den skall och det blir en .mpg fil på datorn. Ofta, men inte alltid, så blir det något fel på filen. Den kan spelas upp och allt verkar bra men om jag försöker hoppa fram i filem så fryser bilden men ljudet följer med. Ibland så hittar bild och ljud varandra efter någon minut. Men inte alltid. Någon som vat vad felet är och vad man gör åt det? [inlägget ändrat 2007-11-25 19:00:13 av VikingFINE]
 10. Hej Försöker återvinna några raderade filer med Ontrack Data recovery. Resultatet blir att datorn tvärstannar med blå skärm. På skärmen står något om en fil som heter iastor.sys . Någon som vet vad man kan göra för att köra detta program på en Delldator Dimension 9200?
 11. Hej Jag har en Dell Dimension 9200. När jag försöker boota från vissa cd skivor så klagar den på att det inte går att köra en den ena en dan andra drivrutinen. Hur löser jag eller går runt detta problem? Kan jag kopiera in dessa filer på Cd och var hittar jeg dessa?
 12. Hej Sedan en tid tillbaka har jag problem med att internetanslutningen lägger ner. Det interna nätverket fungerar , jag kan pinga alla datorer hemma och jag når routern. Men jag kommer inte ut på nätet. Startar jag om modemet och routern så är anslutningen OK någon timme eller någon dag eller så. Telia vill inte hjälpa till då man anser att problemet ligger i routern eller det interna nätverket. Jag har bytt routen mot en annan men felet kvarstår. Det verkar också som att om man lämnar nätverket i fred någon timme så fungerar det igen. Så vitt jag kan se så är alla inställningat OK. Och dessutom har jag inte ändrat något och det har fungerat ett par år utan problem. Någon som har någon ide om hur jag skall gå vidare?
 13. Hej Har fått ett mystiskt fel på min PC senaste dagarna. Efter en stund slutat internetuppkopplingen att fungera. Surfning och mail. Jag har fortfarande kontakt med routern. Startar jag om datorn fungerar allt igen. Jag upptäckte just att jag fortfarande kommer ut på nätet via VMware/Ubuntu. Verkar som det är något som strular med WinXP. Jag har ingen aning var jag skall börja felsöka. Allt som jag vet ser OK ut. Någon som har någon ide?
 14. Har samma problem! Jag fick instalera engelsk version, då gick det. Kanske kommer det en fix någon gång i framtiden.
 15. Efter en del letande hittade jag hur man spar Dells recovery filer. Dessa är sparade som Ghost filer. Man måste dock använda en tidigare version av Ghost som kan hantera .gho filtillägget. Ex Ghost 2003. Recovery filerna är sparade i en dold partion på hårdisken. Denna partion ligger sist på disken. Börja med att ta hem programet pdedit32.exe från ex här ftp://ftp.symantec.com/public/english_us_canada/tools/pq/utilities/PTEDIT32.zip. Det finns andra program som göra samma sak. Starta programmet som vanligt i Windows genom att dubbelklicka på exe filen. Det kommer då att se ut som bilden Dell1.gif Sist på listan, 3:de eller 4:de raden kommer att börja på "DB". Ändra detta till "0C" (=FAT32X). Spara och starta om datorn. Dell dolda Dellpartionen är nu synlig. I mappen "IMG" finns några filer i gigabyte klassen. Spara ner dessa på en annan partion eller bränn ner på CD. Ännu lämpligare är att du spar hela filstrukturen så att du kan återställa hela Dell recoverypartion vid ett senare tillfälle. Starta ptedit.32.exe och återställ till "DB" och starta om datorn. Nu är partionen dold igen. Mer information hittar du på http://www.goodells.net/dellrestore/index.htm http://www.goodells.net/dellutility/index.htm [bild bifogad 2006-12-24 13:14:24 av VikingFINE]
×
×
 • Skapa nytt...