Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

daniello

Medlem
 • Antal inlägg

  128
 • Gick med

 • Senaste besök

Om daniello

 • Medlemstitel
  Aktiv

Profil

 • Kön
  Vill inte avslöja
 1. Okej härligt! Ska skriva till dem och fråga. Du vet inte hur jag löser problemet med Windows Update?
 2. På länken nedan finns en bild på vårt modem från Comhem. Nu fungerar det, men går det att få ett nytt av Comhem gratis när man är kund? http://www.cablemodems.com/images/products/08022009115746Motorola%20SB5100Esb5100.jpg Jag har nu gjort som du sagt och kört kommandot ipconfig /release innan jag kopplade bort den gamla datorn. Sedan startade jag om modemet och nu funkar Internet med den nya datorn! Tack för tipset! Men ett problem kommer sällan ensam! Nu har jag istället problem med att installera Windows uppdateringar genom Windows Update. Jag får följande felnummer: 0x80190194
 3. Jag testade nu idag att ta med datorn till en kompis och koppla in den i deras nätverk och datorn fungerade klockrent. Inga problem alls. Men varför går den då inte hemma hos mig? När jag testat med flera olika datorer att koppla upp mig på nätverket och de fungerar utan problem, men inte med denna. Blir det någon IP-adress krock eller är det någon inställning jag måste göra. Men grejen är den att jag sätter i nätverksladden direkt från Motorola-modemet från Comhem till datorn nätverksuttag baktill på datorn. Jag har ingen router mellan modemet och datorn som begär någon kryptering eller liknande.
 4. Jag skrev in IP-adresserna som Laso skrev i sitt inlägg #13 Jag tycker att jag gjort som du skrivit men jag får ändå bara "Ingen nätverksåtkomst eller ingen anslutning" när jag pluggar in nätverkskabeln i datorn. Jag började med att högerklicka på nätverkskortet i Enhetshanteraren och välja "Avinstallera". Sedan letade jag upp kortet igen genom tjänsten "Lägg till ny maskinvara". Sedan när datorn hittat och installerat nätverkskortet gick jag in i Enhetshanteraren igen och valde "Uppdatera drivrutin". Där har jag testat att installera alla 3 filerna som slutade med .inf var för sig i olika omgångar. Men jag är inte säker på att jag fått bort drivrutinerna som jag testade med, innan jag skrev denna tråd, riktigt klokt. Eftersom när jag avinstallerat nätverkskortet och "sökt" fram det igen blir det inget utropstecken vid nätverkskortet i Enhetshanteraren. Vilket det borde bli eftersom den inte har någon drivrutin installerad (?) Kan det vara så att jag inte fått bort tidigare drivrutinsinstallationer och att det är därför installationen med drivrutinen som Laso postade om inte fungerar för mig?
 5. I enhetshanteraren finns det inga utrops- eller frågetecken. Lyckades som sagt installera en drivrutin innan jag postade denna tråd, som gjorde att jag fick bort utropstecknet vid nätverkskortet, men då med problemet att nätverkskortet inte kan erhålla en ip-adress. Resultatet från ipconfig /all med statisk ip-adress: Och dynamisk:
 6. Tack för tipsen, jag tror också att det ligger någonting i att jag har installerat fel drivrutin =) Hur installerar jag drivrutinen som du postade om Laso? Då jag inte kan se någon installationsfil som heter "Setup" eller liknande, i mappen som man tar hem från din postade länk.
 7. Så det kanske är fel på nätverkskortet och inte att jag har installerat fel drivrutin eller liknande? Datorn hade inget operativsystem inlagt när jag började installera. Såg bara på klisterlappen på chassit att den var gjord för Vista. Tänkte att den kommer gå snabbare med XP eftersom Vista drar mer prestanda. Har heller ingen Vista-skiva.
 8. Dioden på modemet lyser och anger att jag är uppkopplad. Även dioderna bak på dator där jag sätter i nätverksladden lyser. Ena blinkar och den andra med fast sken. MAC-filtrering eller avstängd DHCP-server vet jag inte, men det fungerar att surfa om jag kopplar in en annan dator med samma sladd. Kan det vara att jag installerat fel drivrutin? Borde inte datorn säga till om det?
 9. Varnar Windows Security om att du har blivit angripen av flera virus och måste uppdatera/köpa programvaran för att få bort de? Då kan testa att göra en systemåterställning till ett datum innan ni klickade i att ni skulle aktivera Windows Security. Skulle de vara så att det är virus ni angripits av kommer de ligga kvar i datorn även efter systemåterställningen. En systemåterställning gör du under Systemverktyg på Start-menyn.
 10. Jag måste ha missat något eftersom jag la in bilden som bifogad fil =) Detta var bilden som skulle kommit med i förra inlägget: http://postimg.org/image/u4a1svymv/ När jag sätter ett statiskt IP-nummer på nätverkskortet försvinner utropstecknet nere i aktivitetsfältet om "Begränsad eller ingen nätverksåtkomst" och jag får upp notifikationen om att jag är ansluten till Internet, men jag mottar tyvärr inga paket. Innan jag satt statisk IP-adress hade jag dessa: http://postimg.org/image/n2gpkfkev/
 11. Hej! Har installerat om en kompis dator som jag inte hade originalskivan till när jag installerade XP. Datorn är en Fujitsu Siemens Esprimo C5720 gjord för Vista som operativsystem men jag har lagt på XP istället. Efter installationen saknades såklart lite drivrutiner. Jag har lyckas ladda hem och installerat drivaren för chipset, video och audio, men drivrutinerna till nätverkskortet var det värre med. Drivrutinen som finns på Fujitsus egen hemsida funkar inte för mig. I slutet av installationen av drivrutinen får jag fram en ruta som säger att det inte finns några adaptrar tillgängliga (se bifogad bild). Jag har då istället fått googla en massa där jag hittade en drivrutin från Dell. I början verkade det fungera eftersom jag fick bort utropstecknet vid nätverkskortet i enhetshanteraren, men när jag sätter i nätverkskabeln kan inte nätverkskortet "förnya sin ip-adress" och det står att jag har "begränsad eller ingen nätverksåtkomst". Någon som vet hur man löser problemet?
 12. Hej tack för svar. Det är en Intel Core Duo.
 13. Hej! Har problem med min stationära dator som jag byggde för ca. 2år sedan. När jag satt vid datorn så hängde den sig, sedan dog den. Då försökte jag starta upp den igen och då bootade den upp men hängde sig direkt och därefter dog den. Jag öppnade och kollade efter fel och såg till min förtvivlan att fläkten på processorn hade lossnat. Jag satte dit ny kylpasta och satte fläkten på plats och försökte starta datorn. Men får ingen bild alls längre. Nu låter det som att processorn som ska bytas men jag har mina tvivel. Grafikkort och ram minne är det inget fel på. Nu till min fråga, kan det vara så att moderkortet kan tagit stryk och måste bytas eller finns det andra tips man kan få för att försöka få igång den? Har testat med flera skärmar samt med hdmi.
 14. Jag installerade nLite och valde att jag ville lägga in en drivrutin i skapandet av en bootbar CD-skiva. När jag sedan kom till rutan där man skulle lägga till drivrutiner kunde jag inte hitta den som LARSAS länkade. Det verkar som det ska vara en .inf för att kunna lägga in den på CD-skivan.
 15. Ska jag bränna över drivrutinen på min CD-skiva jag har eller hur ska jag få med drivrutinen i installationen?
×
×
 • Skapa nytt...