Just nu i M3-nätverket
Jump to content

Pelleman Jensen

Medlem
 • Content count

  259
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Pelleman Jensen last won the day on December 25 2010

Pelleman Jensen had the most liked content!

About Pelleman Jensen

 • Rank
  Aktiv
 • Birthday 03/14/1962

Kontaktinformation

 • Hemsida
  http://

Profil

 • Ort
  Halmstad
 1. Spellista i VLC

  Har löst det på egen hand genom "trial and error"-metoden. :-)
 2. Spellista i VLC

  Hej, Jag håller på att sammanställa ett videoquiz och undrar över lite saker gällande utformandet av spellista i VLC. Jag vill att det efter varje video ska komma upp en stillbild, antingen när videon är slut eller om jag trycker på N för Next. Hur får jag videos och bilder att hamna i rätt ordning i spellistan? Ska jag namnge dem t.ex. 000, 001, 002, etc? Hur får jag i så fall bilden/bilderna att hamna rätt? Väljer den ordning efter filnamn och filtyp, går .img eller .jpg före .mp4, osv? Jag har i vanliga fall en kille som hjälper mig att göra dessa spellistor men han är utomlands för tillfället och det brinner i knutarna! Tack på förhand :-)
 3. Strömspararläge ur funktion

  Nu har det gått två veckor och jag anmälde felet till supporten där jag köpt datorn. Tro det eller ej, men bara för två dagar sedan (innan jag ens hunnit skicka iväg den för reparation) så fungerar den helt normalt igen! Jag har ingen aning om varför, men det kan ha varit i samband med en uppdatering av systemet, eller något. Min skrivare hade också fastnat i ett vänteläge när jag hade det andra problemet, men den fungerar också som den ska nu. Bifogar en dagsaktuell bild av systemövervakningen som jämförelse. Jag är glad igen!!!
 4. Strömspararläge ur funktion

  Hej, Min Intel Nuc, som jag har varit extremt nöjd med hela våren, har börjat balla ur. Den har alltid varit knäpp tyst och startar alltid blixtsnabbt, men sedan en tid tillbaka vägrar den att gå in i strömsparaläge och (värst av allt) fläkten går oavbrutet! Jag bifogar en bild från mitt övervakningsprogram, och där kan se att kärnornas temperaturer är höga, eller i alla fall tror jag det, samt att fläkten rusar på med i snitt 6000 rpm. Jag har försökt hitta fakta i forumet på liknande problem, dock utan framgång. Kan någon hjälpa mig att lösa detta?
 5. OS startar inte.

  Hmmm, Jag har fått igång den igen efter att googlat runt och kopplat bort alla usb-enheter utom tangentbord+mus. Jag ska prova att koppla in allt efterhand, men skriver mer här om problemen återkommer.
 6. OS startar inte.

  Min nya pärla Intel NUC med Windows 10 har fungerat klanderfritt i två veckors tid. I morse var den dock inte lika pigg då jag fann bifogat meddelande på bildskärmen. Jag har försökt att starta om den men då står det bara Intel NUC i ett par sekunder utan att det händer något, innan den gör ett nytt försök om och om igen. Efter ett antal försök dyker meddelandet upp igen! Jag är helt novis på Windows 10 och fattar inte hur kan försöka starta datorn i Felsäkert läge, för det ser inte ut som på mitt gamla XP. Jag har varit inne i Intel Visual BIOS men förstår inte om jag kan göra något därifrån heller. Jag vore väldigt tacksam om någon kan hjälpa mig så att jag i alla fall kan felsöka...
 7. TV "hittar" inte rätt source/källa.

  Tyvärr inte. :-/
 8. TV "hittar" inte rätt source/källa.

  Jag har köpt en begagnad LCD-tv, modell Hitachi 32LD8A10A till min far. Till denna har jag kopplat hans nya digitalbox från Boxer via Hdmi-utgången. Det är den enda utgången som används på själva TV:n men ändå så måste man bläddra fram till rätt Source, som i detta fall är Ext. 5. Jag tycker att det måste finnas ett sätt för TV:n att känna av att det enbart är Hdmi-utgången som används och att den därför väljer Ext. 5 direkt, utan att man ska behöva stega sig fram. Det är inte lätt för en man på 83 år att förstå ny teknik och knapptryckningar... Jag har lusläst manualen men kan inte hitta läsningen på mitt problem någonstans, så därför ställer jag frågan här i forumet istället. Jag hoppas på ett svar så att jag inte behöver kontakta Hitachi support... ;-) Tack på förhand och God Fortsättning på julen!
 9. Spam från egen adress

  Och Abuse-anmälan består helt enkelt bara av att bifoga brevet, eller ska man skriva något i stil med "I charge you with email abuse" eller något annat? Och ska jag bifoga brevet så som jag fick det (dvs. en ren vidarebefodran) eller brevhuvudet? Ursäkta korkade frågor, men jag har aldrig anmält något sånt här förut...
 10. Spam från egen adress

  Jag har tagit fram brevhuvudet och tror mig ha hittat ip-adressen också, som tycks vara i Brasilien enligt en IPWhoIs-sökning som jag gjorde. Kan du se om jag tror rätt och bara förklara lite närmre hur jag går till väga med att skicka en abuse-anmälan?
 11. Spam från egen adress

  Jo, jag har ju använt Thunderbird i flera år nu och tycker att skräpinlärningen fungerar bra. Det får nog bli så att jag skapar en regel där jag flyttar mejl från "mig själv" till en separat mapp och kontrollerar dem därifrån istället. .
 12. Spam från egen adress

  Mozilla Thunderbird och Windows 7.
 13. Spam från egen adress

  Det var samma mejl som jag fick, fast det stod "Hej min sweetie". När man öppnar det så står det "Vill du ha en bra kväll?" och en klickabar länk "Bara prova!"
 14. Spam från egen adress

  Problemet med detta mejl är att där inte står något lämpligt ord att spärra. Det är i princip bara en klickbar länk i meddelandet. Jag läste i en länk på ITProffs.se att men kunde skriva in ett kommando, vilket jag trodde handlade om Kommandotolken, men när jag skriver in det som stod får jag bara ett meddelande att det inte är ett giltigt kommando så jag kanske tolkar det fel... Så här stod det på den sidan: Use the following command to remove the ms-exch-smtp-accept-authoritative-domain-sender permission from NT Authority\Anonymous Logon on internet-facing Receive Connector(s): Get-ReceiveConnector “My Internet ReceiveConnector” | Get-ADPermission -user “NT AUTHORITY\Anonymous Logon” | where {$_.ExtendedRights -like “ms-exch-smtp-accept-authoritative-domain-sender”} | Remove-ADPermission Kan du förstå vad detta innebär?
 15. Spam från egen adress

  Jag har fått spam med min egna epostadress som avsändare. Nu undrar jag hur jag kan stoppa denna typen av spam från att dyka upp i brevlådan. Jag är rädd för att märka det som Skräppost eftersom det är min adress i mejlet. Tack på förhand.
×