Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Klippan

Medlem
 • Antal inlägg

  147
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  2

Klippan vann dagen: 21 november 2018

Klippan hade det mest gillade innehållet!

Om Klippan

 • Medlemstitel
  Aktiv
 • Födelsedag 1973-09-17

Profil

 • Ort
  Stockholm

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Tack för svaren. För mig så blev det hyfsat enl. rådet i mail:et en bit tidigare, " A very smart lady named Susan posted this: "I've been getting around this problem by clicking on a bookmark I have saved in between logging out and logging in again. The bookmark is for the Settings/Filters page in gmail, but it could be for anything as long as it's a page in gmail that you can only access if you're logged in. So I log out, click on the bookmark, and gmail finally figures out that I'm really not logged in and I'm sent to the login page. " Vad som sker nu är att när jag klickar på bokmärket, som då är kopplat till en sida man kommer åt när man är inloggad, så laddas sidan en bit men sedan "förstår" systemet att jag inte är inloggad och då kommer jag till inloggningssidan och får då en "korrekt" start på inloggningen och slipper dessa upprepningar. Lite bökigare men ......
 2. Hej har kört gmail utan större problem i två år. För ett tag sedan så kom det ju ett nytt utseende på gmail Efter det så har jag problem med inloggningen till gmail. Jag använder två konton ett privat och ett till en förening. Dessa har som sagt fungerat i två år. Efter den nya gmailen så får jag logga in flera gånger på båda kontona innan de visas korrekt. Jag kör inte dem parallellt utan loggar in på det ena, loggar ut och loggar in på det andra och loggar ut osv. Detta har fungerat helt ok tidigare. Nu när jag ska logga in så ger jag användarnamn o lösenord och det kommer upp en symbol för ett kuvert på skärmen och det står att mailen låses in och så åker jag tillbaka till inloggningen, gör om den och så kommer jag in och kan läsa mail:en. Händer för båda kontona och också för inloggning på andra datorer. Läst på forum och där sägs det att man ska backa till gamla utseendet till problemet åtgärdats men jag kan inte det, beror nog på att tillbakabackningen tagits bort av Google. Mail:en fungerar men det blir alltså många inloggningar och det syns också en text överst som säger något som " Oj, nu blev det fel......." Har någon något tips eller lösning?
 3. Tack för svaret. Nu förstår jag lite mer. Idag har PC:n två vanliga diskar. På en med tre partitioner ligger ligger XP system och W7 system samt datapartion som både XP och W7 har som data. Så vid uppstart av XP eller W7 så ser de samma data. Den andra disken har jag som backup. Om jag byter den förstnämnda disken till en SSD, vad behöver jag göra? Jag tänker mig att först måste den partitioneras (och då av en W7 maskin för att få rätt alignment?) i tre partitioner. Sedan installera XP på första partitionen. Sedan W7 på andra. Och sedan föra över data på tredje. Och sedan ett antal inställningar på resp. OS . Hur hanteras sedan denna TRIM funktion? Om XP är uppstartat och man skriver eller raderar data så är inte TRIM igång. Om W7 är uppstartat så är TRIM igång. Kan W7 känna av om TRIM funktionen borde ha använts tidigare och utföra den även om W7 inte var OS när dessa skriv/raderingar gjordes av XP? Alltså någon slags genomgång av disken. Man kan ju tydligen köra TRIM funktionen manuellt vid tillfälle med spec. program (Eller via W7 med kommando?).(Hur ofta?) Om jag nu kör 8-9 gånger av 10 W7 uppstart alltså ganska länge mellan XP uppstarterna har det någon betydelse? (Dock är det rätt mycket skriv/redigering/radering under XP) Om nu SSD:n inte blir hanterad på rätt sätt hur märker man det? Tack på förhand!
 4. Hej kör en PC med XP o W7 på. Använder mest W7 men någon gång XP för att jag har en del musikprogram som fungerar bäst på XP. Funderar nu på att köpa en SSD disk till PC:n. Har läst att SSD och XP inte fungerar så bra ihop beroende på något som kallas TRIM. Om man inte har det så skulle SSD:n bara hålla en begränsad tid. W7 har det tydligen inbyggt men inte XP. Vad är det och är det någon som har erfarenhet av detta och kan tipsa om ev work-around?
 5. Hej. Kör W7 med fiberuppkoppling 100 Mb och Chrome (eller Explorer). Har på senare tid märkt att min internetuppkoppling inte fungerar stundtals, spec. på sen kväll och natt. Man kan sitta och surfa och rätt som det är börjar det gå trögt och alltsom oftast kommer det upp en ruta med certifikatproblem, sidan är inte säker? Men det är samma sida som jag tidigare suttit och läst utan problem, t.ex. Aftonbladet. Vid kontakt med fiberleverantören sa de att det kan bero på trådlösa nätet/routern. Men det är samma problem utan routern och jag kör trådat ingen Wifi till två datorer som får samma problem även om man direktansluter dem. Så då ville de att man skulle felanmäla när problemen uppstår, men det är ju mitt i natten och då har de ingen kundtjänst. När problemet uppstår och man bootar om datorn så får jag ingen ip-adress utan bara intern adress. Jag undrar vad det kan vara och också om det finns något program som man kan starta på kvällen och som får gå under natten som med jämna mellanrum känner av om kommunikationen fungerar, kanske var 5:e min. Då skulle man kunna se och visa för leverantören när problemet uppstår och kanske varför. Försökt köra ping och tracert i en cmdfilm med resultatet till en txtfil och ser då att min dator inte kan hitta måldatorn rätt som det är men är osäker på vad jag ska pinga eller spåra för att få fram att just kommunikationen är bristfällig, jag tänker att det kan ju vara bara måldatorn som har problem. Finns det något program som kollar kommunikationen på "rätt" sätt?
 6. Hej, har en annan tråd ang. W10 men har en fråga till. När jag skulle använda Diskhantering (blev samma då jag testade Enhetshanteraren plus en hanterare till som jag inte kommer ihåg namnet på) i PC:ns W10 så får jag ett MMC -fel som lyder "Klassen är ej registrerad" och inget mer. Vad beror det på?
 7. Hej. En fråga om uppspelning av clip från ex. Youtube eller Facebook. Nästan jämnt så blir bilden väldigt dålig, massa fyrkantiga rutor kommer fram och stör bilden, ljud och bild är inte synkade. Kör W10 på en ngt äldre PC och har fiberanslutning. Vad kan det bero på?
 8. Hej igen o tack för svaren. Jag klonade disken till en större och den gick igång ok. Men nu kommer meddelandet fram att W10 inte är aktiverat vilket inte kom fram när den gamla systemdisken satt i. Det är enda skillnaden att disken är bytt, behövs en reaktivering även för byte av disk? Ursprungligen så var det W7 på PC:n, inköpt begagnad från en datorfirma, det finns en dekal med W7 licens på höljet, sedan blev det uppgradering till W10 under Microsofts kampanj. Kan det förklara det hela? Och vad gör jag?
 9. Hej. Har en W10 installation på en hårddisk på 80G. Hd:n är helt full, typ 50 Mb ledigt. Datorn är rätt så seg också. Om man vill köpa en större hårddisk och flytta över installationen, m h a ghostning t.ex., går det? Som alltid är det ju skönt att slippa installera om allt från början....
 10. Tack för svaren. Kabeln i kabelkanalen är en vanlig utanpåliggande installationskabel som ligger i kabelkanalen för utseendets skull. Inte enkelledare som i VP-rör. Jag tänkte mest på störningar ev.
 11. Hej. Jag skulle vilja dra en nätverkskabel mellan två ställen i mitt hus. Väldigt passande är det redan en 220V kabel som är dragen i en kabelkanal nästan precis mellan dessa två ställen. I den kabelkanalen finns det utrymme för min nätverkskabel. Fungerar det att lägga in min nätverkskabel i samma kabelkanal? De kommer att ligga tajt men de får plats båda två. Sträckan är ungefär 4 meter. Jag tänker på ev. störningar.
 12. Hej. Jag funderar på att köpa en ny bildskärm, främst för att få större bild. Det finns ju många att välja emellan och en kompis till mig sa att bildskärmar som är gamingbildskärmar inte passar så bra ihop med en dator som inte är en gamingdator. Eftersom jag inte spelar speciellt mycket och har en ngt äldre dator så skulle jag inte köpa en gamingbildskärm. Då blev jag nyfiken på vad det är för skillnad på gaming o icke-gaming skärmar. Kan någon förklara det? Sedan, en annan fundering, min gamla bildskärm har ju ett annat höjd/bredd förhållande än nya idag som har 16:9 , jag tror mitt heter 4:3. Ungefär som alla TV idag är större och mer långsmala än äldre apparater. Hur kommer det att bli på skärmen om man kör något som är anpassat för en äldre 4:3 skärm?
 13. Tack så mycket för svaret. Jag ska tipsa honom om detta.
 14. Hej. Har en kompis som har ett garage (friliggande, L-format) . I hela större utrymmet fungerar mobilen ok. Men när han går in på sitt kontor som är en liten del av garaget (med vägg mot större utrymmet) så fungerar mobilen uselt. Någonting i garagekonstruktionen stör mobilen. Han var på Kjell & Company och frågade om det fanns någon förstärkningsmöjlighet för mobiltelefoni. Där sa de att förut fanns det någon utrustning som användes som förstärkare men att dessa inte var tillåtna att säljas längre. Vet någon vad det var för utrustning som tydligen var tillåten förut? Han är tvungen att ha en fast telefon inne på sitt lilla kontor för att kunna ringa just inne i det utrymmet.
 15. Ok, tack för era svar. Har jag fattat det hela rätt: Flytta min router till det nya stället (efter 4 meter), koppla till två anslutningar i det rummet, ta en tredje anslutning som går vidare till gamla stället och koppla på en switch där t.ex. denna från Kjell o Company: Plexgear 100 Mb/s-switch 5 portar Nätverksswitch Art. 93666 | Modell nr: SW105 249:90 Konfigurationsfri Fläktlös 100 Mb/s-switch med fem UTP-portar. Lämplig för att utöka antalet portar på en router. Helt konfigurationsfri. Väggmonterbart utförande. Levereras med nätadapter.
×
×
 • Skapa nytt...