Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Klippan

Medlem
 • Antal inlägg

  153
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  2

Klippan vann dagen: 21 november 2018

Klippan hade det mest gillade innehållet!

Om Klippan

 • Medlemstitel
  Aktiv
 • Födelsedag 1973-09-17

Profil

 • Ort
  Stockholm

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Tack för alla svar. Jag tror det beror på 32 eller 64 bitars windows 10 för det fungerar i 32 bitars. Jag läste om dessa olika mappar för 32 och 64 bitars program och var filerna ska läggas. Jag provade alla möjliga varianter men gav upp till slut. Får direkt "Ogiltigt program" i 64bitars W10. Nu kör jag en Xp32 bitars PC i ett VirtualBox fönster och har det gamla programmet där och där fungerar det ok.
 2. Ja den hittade licensen utan problem alldeles av sig själv. Tackar för hjälpen
 3. Hej. Har läst någonstans att i W10 så sparas licensen i BIOS på moderkortet, åtminstone vid förinstallerade OEM datorer. Detta skulle då innebära att om man ominstallerade W 10 på PC:n med samma typ av operativ vid t.ex. byte till ny hårddisk så skulle W10 leta efter licensen i BIOS och själv aktivera sig. Är det så? Om det är så att OEM-datorer lagrar licensen i BIOS, hur hanteras licensen i retail-variant, den licensen ska ju kunna flyttas till annan PC?
 4. Hej. En kompis till mig har en firma och använder ett gammalt program (från ca år 2000) för fakturering. Den dator han kör den på har Windows 10. Installationen av programmet kan göras genom att kopiera programkatalogen till lämpligt ställe på en PC och kopiera några filer till /Windows och /Windows/System. Så kan jag göra på en PC som kör Windows 7 och då fungerar det. Dock kan jag inte göra det på en annan PC som kör Windows 10, då får jag ett felmeddelande att programmet inte är giltigt när man försöker köra det. (Själva kopieringen går ok. )Dock kan alltså han köra det på sin PC som har Windows 10 men inte på den andra PC:n som också kör Windows 10. (Installationen av programmet har skett på samma sätt i båda fallen).Vad kan detta bero på? Kan det vara problem med 32/64 bits versioner? Fungerar de olika? Annars är det skillnad på Windows 7 och Windows 10 i hanteringen?
 5. Klippan

  Ingen bild

  Tack alla för svaren. Jag plockade ut det extra grafikkortet, ingen skillnad. Sedan så var det en som tipsade om att fixa med minnena i datorn, så de plockades ut och sattes tillbaka, ingen skillnad. Om man däremot skiftade minnena mellan blåa och svarta platserna så kom bilden fram på inbyggda VGA-utgången. (Extra grafikkortet ej testat med detta). Så något med minnena hindrade tydligen bilden att komma fram. Så nu kan jag gå vidare och se vad som finns i datorn.
 6. Klippan

  Ingen bild

  Hej. Har kommit över en Acer G3610 av något äldre modell. Ok, den stod i elskrotavdelningen på tippen, men ändå. PC:n startar, det hörs ett (svagt) pip och den snurrar igång. PC:n är utrustad med ett Geforce GTX500 Ti (tror jag det hette) extra grafikkort med DVI-portar. Jag har en skärm och sladdar som jag vet fungerar. Det blir ingen bild vid uppstart, vare sig skärmen kopplas till DVI-kontakterna på extra kortet eller VGA-kontakten på moderkortet. Finns det något jag kan göra/kolla eller är det bara att returnera den till tippen? Det finns väl rimligen en orsak till att den stod där, men man vet ju aldrig.....
 7. Tack för svaren. För mig så blev det hyfsat enl. rådet i mail:et en bit tidigare, " A very smart lady named Susan posted this: "I've been getting around this problem by clicking on a bookmark I have saved in between logging out and logging in again. The bookmark is for the Settings/Filters page in gmail, but it could be for anything as long as it's a page in gmail that you can only access if you're logged in. So I log out, click on the bookmark, and gmail finally figures out that I'm really not logged in and I'm sent to the login page. " Vad som sker nu är att när jag klickar på bokmärket, som då är kopplat till en sida man kommer åt när man är inloggad, så laddas sidan en bit men sedan "förstår" systemet att jag inte är inloggad och då kommer jag till inloggningssidan och får då en "korrekt" start på inloggningen och slipper dessa upprepningar. Lite bökigare men ......
 8. Hej har kört gmail utan större problem i två år. För ett tag sedan så kom det ju ett nytt utseende på gmail Efter det så har jag problem med inloggningen till gmail. Jag använder två konton ett privat och ett till en förening. Dessa har som sagt fungerat i två år. Efter den nya gmailen så får jag logga in flera gånger på båda kontona innan de visas korrekt. Jag kör inte dem parallellt utan loggar in på det ena, loggar ut och loggar in på det andra och loggar ut osv. Detta har fungerat helt ok tidigare. Nu när jag ska logga in så ger jag användarnamn o lösenord och det kommer upp en symbol för ett kuvert på skärmen och det står att mailen låses in och så åker jag tillbaka till inloggningen, gör om den och så kommer jag in och kan läsa mail:en. Händer för båda kontona och också för inloggning på andra datorer. Läst på forum och där sägs det att man ska backa till gamla utseendet till problemet åtgärdats men jag kan inte det, beror nog på att tillbakabackningen tagits bort av Google. Mail:en fungerar men det blir alltså många inloggningar och det syns också en text överst som säger något som " Oj, nu blev det fel......." Har någon något tips eller lösning?
 9. Tack för svaret. Nu förstår jag lite mer. Idag har PC:n två vanliga diskar. På en med tre partitioner ligger ligger XP system och W7 system samt datapartion som både XP och W7 har som data. Så vid uppstart av XP eller W7 så ser de samma data. Den andra disken har jag som backup. Om jag byter den förstnämnda disken till en SSD, vad behöver jag göra? Jag tänker mig att först måste den partitioneras (och då av en W7 maskin för att få rätt alignment?) i tre partitioner. Sedan installera XP på första partitionen. Sedan W7 på andra. Och sedan föra över data på tredje. Och sedan ett antal inställningar på resp. OS . Hur hanteras sedan denna TRIM funktion? Om XP är uppstartat och man skriver eller raderar data så är inte TRIM igång. Om W7 är uppstartat så är TRIM igång. Kan W7 känna av om TRIM funktionen borde ha använts tidigare och utföra den även om W7 inte var OS när dessa skriv/raderingar gjordes av XP? Alltså någon slags genomgång av disken. Man kan ju tydligen köra TRIM funktionen manuellt vid tillfälle med spec. program (Eller via W7 med kommando?).(Hur ofta?) Om jag nu kör 8-9 gånger av 10 W7 uppstart alltså ganska länge mellan XP uppstarterna har det någon betydelse? (Dock är det rätt mycket skriv/redigering/radering under XP) Om nu SSD:n inte blir hanterad på rätt sätt hur märker man det? Tack på förhand!
 10. Hej kör en PC med XP o W7 på. Använder mest W7 men någon gång XP för att jag har en del musikprogram som fungerar bäst på XP. Funderar nu på att köpa en SSD disk till PC:n. Har läst att SSD och XP inte fungerar så bra ihop beroende på något som kallas TRIM. Om man inte har det så skulle SSD:n bara hålla en begränsad tid. W7 har det tydligen inbyggt men inte XP. Vad är det och är det någon som har erfarenhet av detta och kan tipsa om ev work-around?
 11. Hej. Kör W7 med fiberuppkoppling 100 Mb och Chrome (eller Explorer). Har på senare tid märkt att min internetuppkoppling inte fungerar stundtals, spec. på sen kväll och natt. Man kan sitta och surfa och rätt som det är börjar det gå trögt och alltsom oftast kommer det upp en ruta med certifikatproblem, sidan är inte säker? Men det är samma sida som jag tidigare suttit och läst utan problem, t.ex. Aftonbladet. Vid kontakt med fiberleverantören sa de att det kan bero på trådlösa nätet/routern. Men det är samma problem utan routern och jag kör trådat ingen Wifi till två datorer som får samma problem även om man direktansluter dem. Så då ville de att man skulle felanmäla när problemen uppstår, men det är ju mitt i natten och då har de ingen kundtjänst. När problemet uppstår och man bootar om datorn så får jag ingen ip-adress utan bara intern adress. Jag undrar vad det kan vara och också om det finns något program som man kan starta på kvällen och som får gå under natten som med jämna mellanrum känner av om kommunikationen fungerar, kanske var 5:e min. Då skulle man kunna se och visa för leverantören när problemet uppstår och kanske varför. Försökt köra ping och tracert i en cmdfilm med resultatet till en txtfil och ser då att min dator inte kan hitta måldatorn rätt som det är men är osäker på vad jag ska pinga eller spåra för att få fram att just kommunikationen är bristfällig, jag tänker att det kan ju vara bara måldatorn som har problem. Finns det något program som kollar kommunikationen på "rätt" sätt?
 12. Hej, har en annan tråd ang. W10 men har en fråga till. När jag skulle använda Diskhantering (blev samma då jag testade Enhetshanteraren plus en hanterare till som jag inte kommer ihåg namnet på) i PC:ns W10 så får jag ett MMC -fel som lyder "Klassen är ej registrerad" och inget mer. Vad beror det på?
 13. Hej. En fråga om uppspelning av clip från ex. Youtube eller Facebook. Nästan jämnt så blir bilden väldigt dålig, massa fyrkantiga rutor kommer fram och stör bilden, ljud och bild är inte synkade. Kör W10 på en ngt äldre PC och har fiberanslutning. Vad kan det bero på?
 14. Hej igen o tack för svaren. Jag klonade disken till en större och den gick igång ok. Men nu kommer meddelandet fram att W10 inte är aktiverat vilket inte kom fram när den gamla systemdisken satt i. Det är enda skillnaden att disken är bytt, behövs en reaktivering även för byte av disk? Ursprungligen så var det W7 på PC:n, inköpt begagnad från en datorfirma, det finns en dekal med W7 licens på höljet, sedan blev det uppgradering till W10 under Microsofts kampanj. Kan det förklara det hela? Och vad gör jag?
 15. Hej. Har en W10 installation på en hårddisk på 80G. Hd:n är helt full, typ 50 Mb ledigt. Datorn är rätt så seg också. Om man vill köpa en större hårddisk och flytta över installationen, m h a ghostning t.ex., går det? Som alltid är det ju skönt att slippa installera om allt från början....
×
×
 • Skapa nytt...