Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

mbgtmari

Medlem
 • Antal inlägg

  4 815
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  294

Allt postat av mbgtmari

 1. Ja, det klarar nog BlondBimbo av att läsa själv men nu vet vi ju inte om hon har Windows 10 Home eller Pro för det har hon inte skrivit. @BlondBimbo På samma sida under Inställningar för skydd mot virus & hot hittar du länken Hantera inställningar
 2. Jo, jag vet men https://www.ghacks.net/2019/01/07/how-to-enable-gpedit-msc-group-policy-on-windows-10-home-devices/
 3. Hade jag sökt ordentligt hade jag hittat karantänen. Dessutom hade jag kunnat förtydliga avstängandet av Windows Defender Antivirus. Här visas det hur man sig dit via Kontrollpanelen (Windowstangenten+Pause) på Bing translate-svenska https://docs.microsoft.com/sv-se/intune-user-help/turn-on-defender-windows och begripligt https://docs.microsoft.com/en-us/intune-user-help/turn-on-defender-windows Svenskan är dock ganska begriplig. Jag skulle bara ändra litet i början under Turn on Windows Defender/ Starta Windows Defender 1 a. Öppna Kontrollpanelen. b. Skriv grupprincip c. Då får du upp Administrationsverktyg - Redigera grupprincip 2. Klicka på Redigera grupprincip. Då öppnas Redigeraren för lokala grupprinciper i ett nytt fönster. 3. Klicka på Datorkonfiguration > Administrativa mallar > Windows-komponenter > Windows Defender Antivirus. Inställningen Inaktivera Windows Defender Antivirus finns under mapparna med de andra inställningarna. Skyddshistorik, som det talas om i Thirteens länk, hittar man dock om man går via Start-menyn > Inställningar > Uppdatering och säkerhet > Windows -Säkerhet och klickar på Skydd mot virus & hot. Då hittar man under knappen Snabbsökning 3 länkar: Alternativ för sökning, Tillåtna hot, Skyddshistorik. När jag klickat på den sista länken står det bara "Visa de senaste skyddsåtgärderna och rekommendationerna från Windows-säkerhet. Inga senaste åtgärder"
 4. Windows Defender stängs av under Start-menyn > Inställningar > Uppdatering och säkerhet > Windows -Säkerhet. Det står litet mer om det i EnkelTeknik från 2015: https://www.enkelteknik.se/stang-av-windows-defender-i-windows-10 Eftersom jag aldrig haft något Windows Defender behövt lägga i karantän har jag ingen aning om var denna finns. Någon annan kanske vet.
 5. Men Pelle Penna har du klickat på länken Varför blockerar Gmail mina meddelanden? dvs https://support.google.com/mail/?p=UnsolicitedMessageError och därifrån gått till https://support.google.com/mail/answer/6227174 Postmaster Tools för att se om det finns någon lämplig åtgärd?
 6. Precisera vad du menar med Windows mail! Är det Windows Live Mail? I så fall vilken version? Men visst är det teckenkodningen det är fel på. Du kan ju läsa det sista meddelandet i den här tråden https://eforum.idg.se/topic/352863-underliga-tecken-för-åäö/
 7. Inte .doc men .docx och bilder, vilket däremot LibreOffice klarar galant.
 8. Nej, det gör inte det och detta med avsikt. OpenOffice-forumet har en guide, som beskriver skillnaden mellan ApacheOpenOffice.odt respektive LibreOffice.odt och MS.doc, där det står att man bör spara .odt i originalformat men naturligtvis kan göra en kopia i .docformat. Citat från [Tutorial] Differences between Writer and MS Word files 4. Saving as .doc files is not recommended but ... if you are forced to create a .doc file, save as a .odt as usual, and create a copy as a .doc file. Be sure to select Word 97 / 2000 / XP as it is the most recent format. Word 95 and Word 6.0 .doc formats are very old and obsolete and less comprehensive than Word 97 / 2000 / XP .doc format. For example, Word 95 and Word 6.0 file format cannot store Draw objects. https://forum.openoffice.org/en/forum/viewtopic.php?f=71&t=83694 https://forum.openoffice.org/en/forum/viewtopic.php?f=6&t=100726&p=485096&hilit=always+save+as+doc#p485096 OK, man kan tydligen göra det valet men, som synes i Mikael83s skärmbild, så står det också "Varna alltid..." För övrigt tomashag så tycker jag att om du bara har OpenOffice så ska du ladda ner LibreOffice också. Jag har båda programmen och LibreOffice är bättre än vad OpenOffice är.
 9. Utifall att det är Gmails fel så hittade jag andra som klagat här https://support.google.com/mail/thread/4167678?hl=en Kanske kan de Gmailanvändare som har problem lägga till någon regel i spamfiltret i sitt Gmailkonto https://support.google.com/mail/answer/6579?visit_id=637148577747559901-1064867557&rd=1&hl=sv
 10. Så här hittar du din version: Menyn (de tre lodräta punkterna längst ut till höger om adressfältet) > Hjälp > Om Google Chrome Har du inte den senaste versionen kommer då Chrome att föreslå nedladdning av den. Senare Kontrollerade nyss själv. Resultat: Google Chrome behöver inte uppdateras Version 79.0.3945.117 (Officiell version) (64 bitar)
 11. mbgtmari

  Favoriter

  Hos mig heter mina favoriter bookmarks, dvs bokmärken men det kan bero på att jag har Firefox på engelska. Hursomhelst så skulle jag tro att Cecilias svar gäller än idag https://eforum.idg.se/topic/332008-var-finns-mina-favoriter-i-firefox/ Hon skrev: Normalt hittar man favoriterna här: C:\Användare\<anv.namn>\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\<profilnamn>\places.sqlite Glöm inte att titta på resos skärmbild där han får se vilket profilnamn han har! Senare I ärlighetens namn så hittar jag inte alls min Firefoxprofil nu när jag själv försökt leta i Windows 10. Se om den här artikeln på svenska är till större hjälp https://support.mozilla.org/sv/kb/profiler-dar-firefox-lagrar-anvandardata Eftersom jag aldrig blivit av med mina bokmärken har jag inte heller behövt utnyttja den här artikeln https://support.mozilla.org/en-US/kb/recover-lost-or-missing-bookmarks Artikeln finns inte översatt till svenska men du ser ju symbolerna/ikonerna som finns längst ut till höger om adressfältet i Firefox så du vet vad du ska klicka på. Om du hovrar över (sätter muspekaren på) symbolerna så ser du vad de heter på svenska. Bokmärken t ex ser ut som en lykta.
 12. Hjälper den här tråden från 2010? https://www.sevenforums.com/microsoft-office/127351-cannot-add-new-email-account-outlook-2010-a.html Se även https://answers.microsoft.com/en-us/msoffice/forum/all/outlook-2010-email-setup-in-windows-10-errors/5a49ade1-473d-4ab7-93f9-ee4841a03176 https://www.howto-outlook.com/howto/outlookcommigrationinfo.htm#outlook2010 Den sista länken reviderades 2017 så den är ju inte såå gammal som den första.
 13. Bättre sent än aldrig men löstes problemet (genom att du själv ställde in att ikonerna skulle vara synliga på skrivbordet) ?
 14. Ditt födelsedatum behöver du inte alls uppge. Du får gå in i Inställningar (kugghjul) > Sekretess och bocka ur allt som du inte vill dela med dig av. Citat från https://privacy.microsoft.com/sv-se/privacystatement#mainwindowsmodule "Du kan [...] komma åt och rensa vissa av dina uppgifter via Microsoft Sekretesspanelen" https://account.microsoft.com/account/privacy?refd=privacy.microsoft.com&ru=https%3A%2F%2Faccount.microsoft.com%2Fprivacy%3Frefd%3Dprivacy.microsoft.com&destrt=privacy-dashboard När jag själv fixade till mina sekretessinställningar följde jag råden här http://www.redgamingtech.com/windows-10-privacy-settings-how-to-stop-it-spying-on-you-what-you-need-to-know/
 15. Jag firar inte men nog minns jag Windows 95 alltid. När jag använde det tyckte jag det var perfekt men nu är jag bortskämd med det färggladare Windows 10 med fler funktioner. Att du fortfarande använder Windows 95 har jag sett i en av dina trådar. Du som gillar det som är gammalt, varför inte prova på Windows 93? https://www.fastcompany.com/3037721/try-windows-93-the-hilarious-os-that-never-was
 16. Om du ursäktar ChristerE, så blir det lättare för de intresserade att hänga med om de får en riktig länk till den tråd du talar om https://eforum.idg.se/topic/354331-office-365-personal/ https://eforum.idg.se/topic/358404-office-365-personal/
 17. Det behöver du inte vara. Så många synpunkter har du väl inte fått. Cecilia föreslog Avast och jag utgick från din tidigare tråd och mina egna erfarenheter av Avast-politik. Fortsätt du med Avast så får du väl se om du trivs med det programmet.
 18. Jag gissar att det beror på det teckensnitt du använder i LibreOffice. Använd Anteckningar istället. Själv skriver jag alltid i NoteTab Light och kopierar därifrån.
 19. Med gratisversionen av Avast kan du nog räkna med att det då och då poppar upp meddelanden som uppmanar dig att övergå till betalversionen. Åtminstone blev det så med gratisversionen av AVG efter att Avast hade köpt upp det. I länken "virusprogram", som jag citerade här ovanför, skrev jag att Kaspersky är "erkänt bra". Det kan du förresten även se i Thirteens jättelånga Antivirusprogram, rapporter och tester som finns fastnålad överst i Säkerhet - övrigt. I din tråd "virusprogram" uppmanade jag dig aldrig att använda Windows Defender utan skrev bara att jag själv numera nöjde mig med det. (Jag hade AVG tidigare.) Därefter skrev Flyfisherman att Windows Defender räckte för de flesta trots att han själv använder ett betalprogram. Visst kan du prova Avast men är det inte enklare att återgå till Kaspersky som ju har hållit dig virusfri tidigare?
 20. Jag tycker du ska återgå till Kaspersky, Torparen. Vad jag vet råkade du aldrig ut för några "invandrare" när du hade det antivirusskyddet. https://eforum.idg.se/topic/359723-virusprogram/
 21. Din "organisation" kan betyda jobbet (eftersom du ju "föredrar Linux" hemma) men även ett installerat antivirusprogram.
 22. Mycket underligt att du inte har programmen i bokstavsordning i Startmenyn, Torparen. Så har jag alltid haft i Windows 10 utan att jag behövt fixa till något själv. De tre strecken överst hos mig visar vilka appar jag använder mest.
 23. Vet inte om detta går att tillämpa då det handlar om att visa på TV https://www.groovypost.com/news/microsoft-onedrive-android-chromecast-support/
 24. Ett tips till dig Torparen Vänsterklicka på Start (den vita windowsflaggan). Skrolla ner till bokstaven P. Högerklicka på Paint 3D. (Vänster)klicka på Fäst på Start. Då får du Paint lättåtkomligt i Aktivitetsfältet. Om du tittar allra längst ner på min tidigare skärmbild (som jag postade för ca 17 timmar sedan) så ser du att jag har gjort så. På så sätt hittar jag enkelt Paint och kan klicka på programmet när jag behöver använda det.
 25. Hej @bengt 429 Eftersom jag har en yahoo.se e-postadress skickade jag nu själv ett meddelande till denna från Thunderbird där jag har min Tele2 e-postadress. Att göra detta är litet omständligt. För att Thunderbird ska öppnas måste jag först skriva in mitt Tele2 e-postlösenord. Detta lösenord måste jag sedan också skriva in för att meddelandet ska skickas. Hursomhelst så kom mitt meddelande fram till mitt yahoo.se e-postkonto. Slutsatsen jag drar är att felet med ditt meddelande Bengt inte ligger hos yahoo.se.
×
×
 • Skapa nytt...