Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

mbgtmari

Medlem
 • Antal inlägg

  4 547
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  289

Allt postat av mbgtmari

 1. Vilket antivirusprogram använder du? Om det är fsecure se https://support.bankid.com/sv/fsecure Har Bank-IDs säkerhetsprogram fungerat tidigare för dig i den dator du nu använder?
 2. Ja, "Hett" är efterträdaren till den gamla beteckningen "Populärt". Skillnaden mellan den gamla och den nya beteckningen är att den gamla betydde att en tråd var lång med många inlägg medan Hett talar om att tråden "fått en hel del inlägg nyligen", som det står i min skärmbild i det första inlägget. (Så kan det bli om en person skriver ett nytt inlägg för varje mening i stället för att använda Redigera-knappen.) En möjlig justering av Hett! skulle kunna vara att antingen ta bort utropstecknet eller göra ett mellanslag före det: Hett ! Eftersom min tråd inte var en problemtråd utan jag bara undrade om någon annan sett Hett! och två svarade att de inte gjort det har jag inte markerat tråden som LÖST. Men om du felix gör en ändring av HETT! kan jag tänka mig att markera ett inlägg, där du berättar att du ändrat denna rubrik, som "bästa lösning"
 3. Har du provat Andre da Costas förslag som jag skriv in senare i inlägget ovan?
 4. Det var knepigt. Eftersom programmen har fungerat tidigare tycker man ju att de borde fortsätta med det. Så här skriver iTunes https://support.apple.com/sv-se/HT204275 och så här skriver Garmin https://support.garmin.com/en-US/?faq=9G1aJHKuFmAr5AcXDyFS87 Och så här skriver Andre da Costa https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/all/garmin-express-wont-open/925d427a-67e3-43b9-8863-c9068e0f4634 https://tinyurl.com/y6fjngmx (samma länk förkortad om du använder annonsblockerare)
 5. Det är tydligen fler som haft detta problem. Prova det som står här https://www.thewindowsclub.com/itunes-not-working-windows
 6. Kanske ett långskott men Program Files heter ju bara Program i en svensk dator så du skulle kunna försöka söka på C:\Program\iTunes\iTunes.exe Även jag installerade 1903 förra veckan och jag har inte upplevt att jag inte kan öppna några program.
 7. Svar: Ja. Man kan spela upp CD-skivor (och DVD-skivor förstås) i en DVD-spelare men man kan inte spela upp DVD-skivor i en CD-spelare. Om du har en kassettbandspelare och kassettband så kan du spela in det som hörs från datorn på ett kassettband som du sen kan lägga dig bekvämt och lyssna på. Jag har spelat in från radion, men även från datorn, på det sättet.
 8. Ja, det brukar ha med det att göra. Dessutom har du ju en sådan ny dator.
 9. Prova att stänga av hårdvaruaccelerationen i Chrome Se Method 6: Disable hardware acceleration här https://www.drivereasy.com/knowledge/how-to-fix-youtube-videos-black-screen-easily/
 10. Jag ser ditt ämne först nu Monshi. Men, som du ser, gavs svaret redan i mars. Jag har inga problem med att acceptera det.
 11. Du måste spara bilden i din dator, t ex i Skannade dokument. Därifrån hämtar du den genom välj filer som det står längst ner i ditt inlägg Det är så jag har gjort här. Jag tog ett skärmklipp av nedre delen av mitt inlägg, sparade det i Skannade dokument och valde sen den skärmbilden för att klistra in den i det här inlägget.
 12. Det var ju bra att inga integritetsbrott hittades. Det finns ett verktyg för att ytterligare kolla systemfilerna, nämligen "Verktyg för systemuppdatering för Windows 7 för x64-baserade datorer (KB947821)" som man kan ladda ner härifrån https://www.microsoft.com/sv-SE/download/details.aspx?id=20858 Detta verktyg är en motsvarighet till DISM-kommandot som finns i Windows 10-datorer. Det står om både Windows 10 och Windows 7 här https://www.howtogeek.com/222532/how-to-repair-corrupted-windows-system-files-with-the-sfc-and-dism-commands/ Titta också på din tråd 2014 där du fick frågor och råd av Cecilia och det slutade med att säkerhetskopieringen lyckades igen. https://eforum.idg.se/topic/346857-säkerhetskopiering-funkar-ej-längre/Du körde då chkdsk/diskkontroll på både systemdisken och (Z:). Om du nu hade gjort något olämpligt strax före säkerhetskopieringen vet jag inte men att gå tillbaka till en återställningspunkt när allt fungerade brukar ofta vara en god lösning. Man kan tydligen få samma felkod som du fick när man försöker uppdatera sitt Windows. Jag hittade nyss den här sidan där det ges fixinstruktioner https://geeksadvice.com/fix-error-code-0x80070002-on-windows/ Det handlar här om Windows 10 så allt är ju inte tillämpbart i ditt fall. Satsa i stället på Cecilias förnämliga instruktioner, som jag inte tänker skriva av, i din gamla tråd!
 13. Detta tillägg kanske https://addons.opera.com/sv/extensions/details/adguard/ Jag skrev "kanske" för jag såg två rysktalande som klagade i kommentarerna: На многих сайтах отключается, иконка становится серым цветом (Den stängs på många sidor, den lilla adguards-ikonen gråas) не работает с 3 июля( (Den fungerar inte från den tredje juli )
 14. Lösning: se till att stavningskontroll INTE är aktiverad. Det har jag gjort i mitt engelska Thunderbird. Som du ser är de två rutorna för "spelling" tomma. Jag vill varken att stavningen ska kontrolleras när jag skriver eller kontrolleras innan jag skickar meddelandet. (Det gör jag bäst själv, anser jag.) Tools > Options > Composition Är osäker på vad allt detta heter på svenska men att Tools är Verktyg vet man ju. Du klickar alltså först på Verktyg och väljer Options (Inställningar?). I Options klickar du på fliken Composition (Brödtext?). Och där ser du till att ingen av de två stavningskontrollrutorna är ibockad. Klicka på OK. Om du ändå skulle vilja sätta på stavningskontrollen för ett mejl du håller på att skriva så är det bara att göra det vid Spelling i Brödtextfönstret. Se min första skärmbild!
 15. Ja visst stämmer VIMS beskrivning överens med det. Så här ser det ut för mig allra överst i ett meddelande som jag skriver
 16. Se om det här kan hjälpa dig https://tekniksmart.se/dalig-bild-med-ny-bildskarm-till-datorn-sa-loser-du-problemet/ Dålig bild med ny bildskärm till datorn — så löser du problemet
 17. Skrolla ner till kod 19 på den här sidan https://support.microsoft.com/sv-se/help/310123/error-codes-in-device-manager-in-windows samma länk förkortad: https://tinyurl.com/yypt5d6a Om du utvidgar kod 19 hittar du Fullständigt felmeddelande Den här maskinvaran kan inte startas eftersom dess konfigurationsinformation i registret är ofullständig eller skadad. (Kod 19) Orsak Detta fel kan inträffa om mer än en tjänst är definierad för en enhet, om det uppstår ett fel när nyckeln för tjänsten öppnas eller om drivrutinens namn inte kan fås från nyckeln för tjänsten. Rekommenderad lösning Avinstallera och installera om drivrutinen 1.På startskärmen söker du efter Enhetshanteraren och väljer denna i resultatlistan. 2. Högerklicka på enheten i listan. 3. Välj Avinstallera i menyn som visas. 4. När enheten är avinstallerad väljer du Åtgärd i menyfältet. 5. Välj Sök efter maskinvaruförändringar för att installera om drivrutinen. Obs Du kan uppmanas att ange sökvägen till drivrutinen. Om du tillfrågas om drivrutinen och inte har den, kan du försöka att hämta den senaste drivrutinen från maskinvaruleverantörens webbplats.
 18. Hej igen Torparen! Se Flyfishermans utförliga instruktioner med klargörande bilder precis ovanför grers inlägg https://eforum.idg.se/topic/359063-röstinspelaren-i-windows-10/?tab=comments#comment-1716956
 19. 4 personer blev hjälpta av det här microsoftsupportsvaret https://tinyurl.com/y4wamrl5 P.S. När du klickar på de sidor den personen länkar till så får du dem på svenska, eftersom microsoftwebbplatserna ser att din IP-adress kommer från Sverige.
 20. Det är dock svårt att ge råd och hjälpa dig när du inte svarar på våra frågor. Du skrev först att du hade lyckats ladda ner talinstruktioner till hårddisken. Var det ett dokument, eftersom du sedan skrev att det bara var text, eller var det en ljudfil, t ex mp3, som Hanse undrade? Därefter antog Cecilia att du ville spela in något du hörde och föreslog Röstinspelaren, som tidigare hette Ljudinspelaren. Att ställa in ljudkortet för inspelning av det som spelas upp var inte så svårt i Windows 7 https://pcforalla.idg.se/2.1054/1.477714/sa-spelar-du-in-det-som-hors-i-datorns-hogtalare och kanske Röstinspelaren i Windows 10 inte heller är svår att hantera. Det verkar dock krångligare eftersom man har möjligheter att bl a redigera (trimma) sin inspelning och byta namn på den https://windows-10-help.pro/sv/sa-har-anvander-du-rostinspelaren/ Har Cecilia rätt i sitt antagande, att du vill spela in det du hör för att få en fil som går att bränna? Svarar du "ja" på den frågan räcker det ju.
 21. Här står vilka augusti 2019-uppdateringar som släpptes för MS Office 2016, som ju ingår i Office 365, https://support.microsoft.com/en-us/help/4514418/august-2019-updates-for-microsoft-office Stämmer dina KB-nummer med dem som står i den listan?
 22. CCleaner lägger sig inte i Windowsuppdateringarna. Microsoft gav väl dig och andra ett jättepack för att täcka alla sårbarheter denna gång https://www.bleepingcomputer.com/news/security/microsoft-releases-the-august-2019-security-updates-for-office/ Men det förklarar förstås inte varför du har fått Compatibility Pack för Office 2007 systemet. Det är underligt. Jag har aldrig fått fel uppdateringar. Windows brukar tvärtom protestera om jag själv laddat ner fel uppdatering och vägrar installera den.
 23. Enligt Microsoft Office https://tinyurl.com/yyzymy77 så kommer du i Word 2019 åt mallarna enligt följande 1. On the File tab, click Open. 2. Go to C:\Users\user name\AppData\Roaming\Microsoft\Templates. 3. Open the Normal template (Normal.dotm). Det heter alltså fortfarande Normal.dotm.
 24. Är det ett textdokument med fil-ändelsen .docx ? Eller är det någon annan filändelse? I så fall vilken? Det var det Hanse också frågade dig. Svara gärna på den frågan.
 25. Lite sent svar Flyfisherman men ingenting var konfigurerat hos mig heller, varken ikonen för volymkontroll eller den för nätverk. Mitt estetiska problem kvarstår. Någon mer hjälp behöver jag inte. Förr eller senare kommer jag själv på en lösning. Eftersom alla funktioner ändå finns är det, som sagt var, bara ett estetiskt problem.
×
×
 • Skapa nytt...