Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

PlayerOne

Medlem
 • Antal inlägg

  318
 • Gick med

 • Senaste besök

 1. Jag kör med Netgear DG834G, en trådlös router med inbyggt ADSL-modem. Är helnöjd med den. Tycker det är bra med så få burkar/sladdar/transformatorer som möjligt. Funkar bra att routa inkommande trafik till interna servrar, tex ftp eller http. http://www.mycom.se/produkt/netgear_dg834g_adsl_54mbps_802_11g_19996.html
 2. Kontrollera att SQL Servern är installerad i "Mixed mode", dvs. att den även accepterar SQL-autentisering.
 3. Alltså, nu har jag bytt batteri. Samtidigt som jag gjorde det "nollställde" jag CMOS genom att flytta lite jumprar på moderkortet. Har även kopplat ur samtliga IDE-enheter. När jag startar datorn nu står det "Press DEL to enter SETUP", precis som det brukar. När jag trycker på DEL står det "Entering SETUP..." men sen stannar den där. Jag kommer alltså inte in i Bios. Än mindre kan jag boota Windows. Ska jag kassera moderkortet eller? Känns ju lite jobbigt, det har fungerat problemfritt sen jag köpte det (ca ett år sedan, eller mer). Märk även att jag inte har gjort någon bios-uppdatering nyligen som kan ha orsakat detta.
 4. Ska testa det i morgon, hoppas det funkar! Återkommer med hur det gick, tack så länge!
 5. Testade nu att stänga av SATA-support i bios, eftersom jag inte har någon SATA-disk. Läste nånstans på nätet att det kunde krocka med ide, men det har ju fungerat hittills... Vet inte om det var det, men när jag startade om datorn står det i boot-up menyn Auto-Detecting 3rd Master..IDE Hard Disk Auto-Detecting 3rd Slave..IDE Hard Disk Auto-Detecting 4th Master..ATAPI CD-ROM Det konstiga är att diskarna borde vara primary master och slave. Än värre är att jag inte kommer in i bios längre. Jag trycker Del, det står Entering SETUP... men där hänger den sig och jag kommer inte vidare. Kanska ska testa att byta CMOS-batteriet. Kan ovanstående tyda på att det börjar ta slut? Är det något speciellt man behöver tänka på när man byter det?
 6. Hej, min dator har fungerat problemfritt i åtminstone ett år. Dock uppstod det problem idag när jag skulle starta den. Fick ett felmeddelande som påstår att den inte hittar några boot devices. Gick då in i bios och kollar vilka IDE-enheter som hittas. Svaret var inga! Jag har två hårddiskar och en CD-Rom, men inga hittas i Bios. Tycker detta är mycket konstigt. Jag använde datorn i går kväll och när jag stängde av den var det inga problem. Så felet har typ uppstått över natten, när dator har varit avstängd. Jag kan komma på två saker som i teorin skulle kunna vara fel: 1. Nåt fel på transformatorn som gör att det inte kommer ström till IDE-enheterna. Dock så funkar ju övrigt på moderkortet, samt går det att öppna och stänga CD-spelaren. Har testat andra strömkontakter (kommer ju ut ca 6 st från transformatorn) för hårddiskarna, men de funkade inte heller. 2.IDE-kontakterna på moderkortet har pajat mitt i natten när datorn var avstängd. Nån som kan hjälpa mig? Ska jag köpa ett nytt moderkort? (se min konfiguration under min profil)
 7. OK, vet inte riktigt hur pass stor nytta man har av zoomen, har ingen kamera sen tidigare. Kollar på nedanståden modeller, har du (eller nån annan) nått spontant förslag vilken som är bästa köpet? (Antar att du väljer GS75:an då). Sony DCR-HC32, ca 5400:- Sony DCR-HC39, ca 5300:- Sony DCR-HC42, ca 5900:- Panasonic NV-GS35, ca 4700:- Panasonic NV-GS75, ca 5400:- (3 CCD) HC32 http://www.sony.se/view/ShowProduct.action?product=DCR-HC32E HC39 http://www.sony.se/view/ShowProduct.action?product=DCR-HC39E HC42 http://www.sony.se/view/ShowProduct.action?product=DCR-HC42E GS35 http://www.panasonic.se/servlet/PB/menu/1114315_l15/index.html GS75 http://www.panasonic.se/servlet/PB/menu/1114316_l15/index.html
 8. Optisk zoom är det. Kollar man på tex Panasonic NV-GS35 så har den 30x optisk zoom och 1 CCD. Går man upp en modell (ca 1000 kr) till GS75 så har den 3 CCD men endast 10x zoom. Engentligen förväntar man ju sig inte att zoomen ska bli sämre om man går upp en modell...
 9. Hej, letar efter en MiniDV-kamera för ca 5000, har kollat på bla Panasonic och Sony. Läste någonstans att det är bra om den har 3 CCD, men som jag har förstått det är det på bekostnad av zoomen. Det kameror jag har kollat på har 30x zoom och 1 CCD, medans de som har 3 CCD endast har 10x zoom. Vad bör man satsa på?
 10. OK, tack för svaren!
 11. OK, att MiniDV har bättre bildkvalitet visste jag inte. Känns ändå som det lutar åt MiniDV.
 12. Tror inte att det blir någon redigering, endast visning av lite vanliga hemvideos...
 13. PlayerOne

  DVD eller MiniDV?

  Hej, funderar på att köpa en digital videokamera (har ingen sen tidigare). Har kollat på Sony och har tänkt att lägga runt 5000:-. Det som jag är osäker på är om jag ska satsa på MiniDV eller DVD? MiniDV verkar ju vara det vanligaste och det mest beprövade, men DVD kanske är smidigt? Vad säger ni?
 14. Har bara licens för en processon, men eftersom jag inte administrerar hårdvaran, vet jag inte om det är möjligt att plocka ur en processorn. Sen tänkte jag att det vore lite enklare om man kunde konfigurera bort den istället.
×
×
 • Skapa nytt...