Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

the_bear_58

Medlem
 • Antal inlägg

  17
 • Gick med

 • Senaste besök

Om the_bear_58

 • Medlemstitel
  Användare

Profil

 • Ort
  Malmö
 1. Tack för ditt svar. Med hjälp av dina goda råd och kunskaper har jag lyckat få allt att fungera. Tack för all hjälp.
 2. Tack för ditt svar. På din inrådan har jag efter bästa förmåga städat upp i makrot. Är som sagt lång långt ifrån att vara expert. Men något är fortfarande fel. Som jag skrev tidigare så vill jag att det skall fungera så här: 1. Skriv ut arket "Följesedel". Detta fungerar. 2. Spara arket "Registrering_utskrift" med värdet i "I2" som namn i "C: \ Ekonomi" Detta fungerar inte fullt ut. Makrot sparar men alla celler är tomma. 3. Rensa några celler. Detta fungerar. 4. Spara hela arbetsboken i "C: \ Ekonomi\Följesedel" Detta fungerar inte. 5. Stäng arbetsboken. Detta fungerar. Jag vet inte hur jag skall gå vidare för att få det att fungera. Tacksam för all hjälp jag kan få. Följesedel_TEST_3.1.zip
 3. Jag har ett makro i en arbetsbok. Allt fungerar utmärkt, utom raden i slutet på koden som sparar arbetsboken innan den stängs. Vad har jag missat?? Så här vill jag att det skall fungera: 1. Skriv ut arket "Följesedel". 2. Spara arket "Registrering_utskrift" med värdet i "I2" som namn i "C: \ Ekonomi" 3. Rensa några celler. 4. Spara hela arbetsboken i den aktuella mappen. OBS ej samma mapp som i punkt 2. 5. Stäng arbetsboken. Det måste vara i den här sekvensen för att fungera för mig. Jag har en liknande arbetsbok med samma kod som fungerar utmärkt. Förstår inte varför denna inte fungerar. Jag är långt ifrån expert så jag är tacksam för all hjälp jag kan få. Packingslip_Eng_2.zip
 4. Jodå jag lär mig lite varje gång. Jag ändrade rad 6, det skapade ett nytt problem. Nu stannar makrot på raden: .Range("B4:H4").ClearContents Jag tror jag vet varför men vet inte hur jag ska lösa det. Jag tror att makrot försöker radera celler i den nya excel boken. Detta är fel, alla raderingar skall göras i flik "Reg_utskrift" Även uppdatering av cell J2 skall göras där. De andra flikarna skall bara skrivas ut och sparas beroende på vilket makro man kör. Alla flikarna hämtar sina värde från "Reg_utskrift" "Reg_utskrift" är så att säga en registrerings flik där alla värde ska knappas in för att sedan skrivas ut som olika varianter av faktura. De övriga flikarna har alla celler utom J2, låsta för redigering. Jag har kanske varit otydlig om funktionen i excel boken, det ber jag om ursäkt för. Hoppas du nu förstår bättre vad jag är ute efter.
 5. Nu börjar det hända saker. Makrot sparar både PDF och xlsx filer med rätt namn på rätt plats. Detta är jättebra. Nu dyker det upp nya problem. Makrot sparar den aktiva fliken, detta är fel, makrot skall spara en annan flik med ett namn typ "Med datum". (Det kommer att finnas fler flikar med andra namn som skall hanteras på samma sätt). Om jag stegar mig igenom makrot så fungerar allt perfekt fram till rad: Set wb = ActiveWorkbook ' nya boken Då öppnar makrot en ny excelbok. Vid rad: Application.DisplayAlerts = True Växlar makrot till den nya excelboken och i denna sker resten av makrot dvs alla raderingar och uppdatering av cell J2. (Makrot har sparat PDF och excel rätt innan allt detta sker). Original boken är oförändrad och förblir öppen. Vid rad: End With Stänger makrot den nya och den gamla är oförändrad. Se bifogad fil. Faktura TEST.zip
 6. Har ändrat några cellreferenser för att det skall passa min excel bok. Körde makro och fick följande fel: På raden PathBuilder = basePath + rnSource1.Value + rnSource2.Value + "." + suffix
 7. H2 är ett siffervärde typ "218001". B3 är ett namn typ "Nisse Tudare". Jag vill att dessa sätts ihop till ett filnamn typ "21801 Nisse Tudare". Hela poängen med makrot är följande: Skriva ut ett specifikt blad. Spara ett specifikt blad till PDF, med namn enligt cell H2 och B3. (Det finns flera blad i samma excelbok). Spara samma blad till en egen excelbok (xls) med namn enligt cell H2 och B3. Öka värdet i cell H2 med +1. Radera värde i ett antal celler. Spara den öppna excelboken under sitt befintliga namn. Stänga excelboken.
 8. Får en känsla av att detta projekt är en bra bit över min nivå. Som jag nämnde tidigare, jag hittade makrot och trodde att jag skulle kunna modifiera det. Jag är tacksam för den hjälp du har gett mig, men det känns lite som att vi slösar tid på ett upphittat makro. Har du lust att hjälpa mig att skriva ett makro som gör det jag vill?
 9. Något verkar fel. Makrot stannar vid .ExportAsFixedFormat Type:=xlTypePDF, fileName:=NewFN Med felmeddelande. Jag ser att du ändrat värdet för filnamn till från H2,B3:E3 till A1. Varför?
 10. Tack för ditt svar Monshi. Jag förstår inte riktigt vad du menar. Som jag nämnde har jag hittat makrot och trodde i min enfald att jag skulle kunna modifiera det, men mina kunskaper räcker inte.
 11. Hej. Har lite problem med ett makro, det stannar vid "Sheets("Med datum")………..och visar felkod "Dokumentet sparades inte".... (Se bild). Har hittat makrot men har inte lyckats modifiera det rätt. Jag är ingen expert på makro så jag är tacksam för all hjälp. En liten förklaring till vad jag vill att makrot ska göra: Skriva ut ett specifikt blad. Spara ett specifikt blad till PDF, med namn enligt cell H2 och B3-E3. (Det finns flera blad i samma excelbok). Spara samma blad till en egen excelbok med samma namn som PDF, utan att makro följer med. Öka värdet i cell H2 med +1. Radera värde i ett antal celler. Spara den öppna excelboken under sitt befintliga namn. Stänga excelboken. Sub Utskrift() ' Print sheet Sheets("Med datum").Select ActiveWindow.SelectedSheets.PrintOut Copies:=1, Collate:=True, _ IgnorePrintAreas:=False Dim NewFN As Variant ' Create the PDF NewFN = "C:\2018\Invoice" & Range("H2,B3:E3").Value & ".pdf" Sheets("Med datum").ExportAsFixedFormat Type:=xlTypePDF, Filename:=NewFN, _ Quality:=xlQualityStandard, IncludeDocProperties:=True, _ IgnorePrintAreas:=False, OpenAfterPublish:=False ' Save the Excel Sheet Sheets("Med datum").Copy NewFN = "C:\2018\Invoice" & Range("H2,B3:E3").Value & ".xlsx" ActiveWorkbook.SaveAs NewFN, FileFormat:=xlOpenXMLWorkbook ' Increment the invoice number Range("H2").Value = Range("H2").Value + 1 ' Clear out the invoice fields Range("B3:E3").ClearContents Range("G3:H3").ClearContents Range("B4:H4").ClearContents Range("C5: D5").ClearContents Range("F5:H5").ClearContents Range("A6:H23").ClearContents Range("C25: D25").ClearContents Range("C26: D26").ClearContents ActiveWorkbook.Save ActiveWorkbook.Close End Sub Tack på förhand Nisse
 12. Tack för ditt svar. Jag har löst det så långt att jag har fått genvägen i autostart att fungera. Däremot går det inte att logga in med endast sparade uppgifter. Det krävs att man klickar på "Login" knappen. Det är detta jag nu behöver hjälp med. Hur gör jag för att logga in automatiskt med de sparade uppgifterna?
 13. Jag behöver hjälp. Jag skulle vilja att IE11 startar automatiskt när datorn startar, och därefter loggar in sig automatiskt på en specifik sida med användarnamn och lösenord. Tack på förhand.
 14. Jag får inte Nero´s lightscribe funktion att fungera. Har laddat ner alla uppdateringar och patcher från Nero´s hemsida. Inget funkar. Har någon ett förslag om vad jag skall göra???? Min lightscribe brännare fungerar med sitt medföljande program.
 15. Jag har samma problem. Har laddat ner patchen men det blir inte bättre. Är det någon som har en annan lösning??
×
×
 • Skapa nytt...