Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Dag Erlandsson

Medlem
 • Antal inlägg

  1 524
 • Gick med

 • Senaste besök

Allt postat av Dag Erlandsson

 1. Ok då köper jag den. Men en fråga till, kan jag använda samma hål som föregående?
 2. Menar du då att 90 kilo innebär det att Själva kroken håller för 90 Kg - dvs kroken i sig själv (materialet) - eller gängornas infästning i träet?
 3. Men min krok har ju en längre gänga? Är det inte bättre? Plus det korta gängan borde väl vara mer riskabel?
 4. Men vad ska jag i så fall ha för en annan krok? För att vara på säkra sidan?
 5. Då ht jag hittat en regel 😀 Har jag nu gjort rätt? Se bilder / kommer det att hålla?
 6. Dilemmat är att jag inte har en vind ovanpå 😀 Är ett nedsänkt tak. Men jag tänker ändå att nuvarande krok kanske kan hålla.... För den är ordentligt iskruvad med långa skruvar och plugg... det låter även stumt där just den sitter.
 7. Men hur ska jag hitta en regel. Kanske att skruvarna i nuvarande sitter på regel?
 8. Här är ett gipstak och en krok för 25 kg. Jag har skaffat en enorm kristallkrona som väger typ 40 Kg. Hur ordnar jag det, dvs en ny krok men hur fäster man den i gipstak? Min tanke är att ta bort själva plasthöljet och den lilla kroken. Behålla sladdarna. Jag minns att jag gjort nått liknande och fick råd härifrån. Har för mig att jag använde nån metall plugg som på nått vis öppnades inuti som ett paraply? Men 40 - 45 Kg är tungt. Vad behöver jag och var köper jag? Hur gör jag?
 9. Skulle vilja se en film om hur man gör? Rädd att det kanske inte går att med täck tejp, täcka tillräckligt.... vilken pensel ska man använda? Ultimat hade varit att spraya, men det kanske inte går?
 10. Jag undrar hur man för hand, kan måla krön på stolar och bordskanter i guld som på bilderna. Jag har låtit lackera en sådan matgrupp i Stockholms vitt - men vill måla bladen och blommorna. Finns det nån enkel video instruktion? Vilken pensel och vilken guldfärg. Den på bilden är inte ”gulldig” nog. Några förslag?
 11. Hej, har införskaffat detta bord och ska lacka om det. Nu till det viktiga bordsbenen är limmade.... min tanke är att lossa dom i samband med lackering. Men i så fall måste dom skruvas tillbaka. Kan nån visa mig hur jag gör det? Eller ska dom limmas tillbaka? Om så är fallet, så lär det väl bli märken om man limmar tillbaka av gångjärnen tänker jag?
 12. Hej, nej det är inte den delen. Här är det alltså fråga om kanske 2-3 meddelanden som jag vid tidigare tillfällen dolt. Hur hittar jag dom
 13. Vissa meddelanden har jag av olika anledningar dolt. Grejen är att om nån svarar mig från en dold konversation så hittar jag den inte. Ibland om jag minns vilka som jag dolt, men annars inte. Nu har jag plötsligt 3 nya meddelanden och just dom hittar jag inte. Hur kan jag få fram mina dolda meddelanden? Obs finns inget på meddelande förfrågningar.
 14. Har ett bord som ska lackeras om, antar att den lämpligaste färgen blir Stockholms Vitt? Så att det passar med skåpet. Och övrigt. Eller finns det en annan kanske bättre vit färg? Nu när det ska sprut lackeras så har jag nästa fråga, såg nått som hette klar lack och betts. Såg så fint ut. Kan man göra det på en möbel? (Se bild) Dvs ett matbord? Kan det bli snyggt eller 2 much? Alla idéer välkomnas.
 15. Tack för alla svar. Då jag inte befinner mig på plats (i utlandet med utegångsförbud pga Corona) så kan kan inte i nuläget testa . Lägenheten är renoverad. Och skåpet uppmonterat. Parketten slipad. Naturligtvis går det att montera ned och flytta - men det är ett stort jobb då skåpet är borrat i väggen. Men om man nu i alla fall skulle flytta det till höger, med allt vad det innebär och dessutom som Cecilia menar sätta upp en list (bra idé) för att slippa dammhörna. Men hur gör man då med baksidan? Skall skåpet i så fall dessutom flyttas fram och även på baksidan sätta en list? I ärlighetens namn skulle jag vilja slippa flytta på skåpet....
 16. Låter så logiskt! Då gör jag så och gör det själv med färg. Men om nu av någon anledning dörren till vänster skulle stöta i - ska man då fundera på att flytta skåpet en aning - och då får en damm hörna - eller kapa som du säger fast en bit framför?
 17. Hej, Har ett skåp (säng) och nya i frigolit taklister ungefär som dom på bilden. Man kunde inte sätta upp dom före monteringen av skåpet - då man menade att skåpet i så fall skulle behöva flyttas både ut - och till höger en bit. Så utifrån vad jag förstår så är tanken att då istället sätta upp listerna fram till skåpets bägge sidor? Men hur kan man göra det på ett elegant sätt? Visa gärna illustrerat - så att en amatör förstår. Liksom hur ska taklisterna avslutas? Sedan undrar jag, bör man sprutlacka dom före uppsättning? Målaren menar att det inte blir bra om man gör det för hand, pga alla krusiduller? Är det så?
 18. I utlandet kan man många gånger se disksvampar som är hårdare än vanliga som vi har här hemma. Går dessa att köpa i Sverige?
 19. Hur och vad ska man köpa/installera för att Tv:n skall gå igång varje kväll och stängas av. Säg mellan 18:00 till 23:00. Eller har smart Tv en son funktion inbyggd? Samma sak när det gäller ett par taklampor om det är möjligt? I så fall hur?
 20. Dilemmat är att jag inte kan ladda ned några apor överhuvudtaget så jag kan inte ladda Chrome.... Eller gör jag fel?
 21. Har en äldre version av iPad MD510KS/A Version 10.3.3 (14G60) När jag försöker uppdatera står det att det okey behövs för jag har den senaste uppdateringen. Har förstått att denna modell kanske inte går att uppdatera. Men jag vill kunna se Netflix på den. Men när jag går in på Netflix via safari loggar in och ska se en film - då vill ”den” att jag hämtar appen. Det som då händer är att det inte går då jag måste uppdatera till version 12 någonting vilket då inte går. Men det går heller inte att se filmen som man kan göra via pc utan ”den” verkar kräva att jag ska ta ned appen. Hur kan jag kring det?
 22. Hej försöker uppdatera 3e gången gillt. Sony Vaio Men det går inte. Vad gör jag gör fel? Obs amatör, så måste få ett pelagiskt svar
×
×
 • Skapa nytt...