Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Dag Erlandsson

Medlem
 • Antal inlägg

  1 532
 • Gick med

 • Senaste besök

1 följare

Om Dag Erlandsson

 • Medlemstitel
  Flitig

Profil

 • Ort
  Stockholm

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Jag hittade en 2020 för en billigare peng 🙂 / https://www.hifiklubben.se/sony-kd-49xg9005-uhd-tv/sonykd49xg9005/?gclid=EAIaIQobChMImvuhtPPo6QIVxoGyCh0rlQE9EAQYASABEgL5HPD_BwE Men jag hittade även denna https://www.elgiganten.se/product/tv-bild/tv/157130/philips-50-pus6754-4k-uhd-smart-tv-50pus6754-12#ProductMoreInformationTab Men då är din tanke mao så att jag förstått allt rätt, att på detta vis får jag bättre ljud, samma princip som Oled men ”riskfritt”. Är denna Tv, som tidigare av mig nämnda apparater - likvärdig vy och funktionalitet dvs exempelvis vid googling eller vid Netflix? Sedan kommer jag till en riktigt dum fråga, priset på denna apparat är flera tusen kronor dyrare (förutom den jag fann på Bengtsson) - än tidigare Oled apparaterna - varför? För att det som du säger är bäst och för att ”gemene man” bara följer strömmen vad det anbelangar Oled resp. Qled?
 2. Vilken oerhörd kunskap du besitter! Men egentligen så är vi överens kring färgåtergivningen på Oled. Men att det finns risker vad det anbelangar svärta och livslängd. Du skriver också, Exklusivare LCD-TV har zonindelad bakgrundsbelysning som gör att TVn kan dämpa eller släcka ner bakgrundsbelysningen i mindre zoner vilket upplevs som en ökning av kontrasten (skillnad mellan ljust och mörkt). Kan du länka en 50” med dom egenskaperna? Qled har starkare färg och kontrast. Men känns som om Oled är mer ”naturlig”? Plus att den är smalare? Svårt det här.
 3. Ja då verkar det som om Oled är vad man ska ha för optimal upplevelse? Eller?
 4. Läste men är ändå inte riktigt säker på att jag förstår. Vad är liksom den skarpaste Tv’n - svärtan i Oled eller färgen i Qled?
 5. Så då har jag gått igenom. Vad är då bäst av en Qled eller en Oled. Måttet jag syftade på är bredden från sida till sida (kant till kant över mitten)
 6. Måste jag mao ha Chromecast? Få huset saknar kabel måste jag få även ha en Rauter? Avslutningsvis Den nu tilltänkta väggen är 119 Cm bred. Men den modell som föreslagits är 131 Cm bred. Hur kan den som 50” vara bredare än min 55”?
 7. Tack! Men då undrar jag, om dom android modellerna. Min IPhone till exempel kan då inte stödjas - men däremot min PC? Plus en annan sak, min 55” är 130 Cm bred. Den nu tilltänkta väggen är 119 Cm bred. Men den modell du föreslog är 131 Cm bred. Hur kan den som 50” vara bredare än min 55”?
 8. Hej, För en person med noll koll. Jag ska köpa en första smart Tv. Primärt är att jag kan komma ut på nätet och få en knivskarp bild på 50 tum. Naturligtvis Är Netflix ett måste. Bor i en fastighet utan kabel. Antar att jag måste skaffa någon form av Modem? Alla ”säger” att man måste ha 4K? Har hittat en del här: https://www.pricerunner.se/sp/50-tum-4k-tv.html?source=google&gclid=EAIaIQobChMIzMKJ3s7n6QIVEMqyCh3JCgF3EAAYASAAEgJHbPD_BwE Vilken är mest prisvärd och knivskarp för en vägg på 119 Cm (där får väl en 50” plats?) Vad säger ni?
 9. Ok då köper jag den. Men en fråga till, kan jag använda samma hål som föregående?
 10. Menar du då att 90 kilo innebär det att Själva kroken håller för 90 Kg - dvs kroken i sig själv (materialet) - eller gängornas infästning i träet?
 11. Men min krok har ju en längre gänga? Är det inte bättre? Plus det korta gängan borde väl vara mer riskabel?
 12. Men vad ska jag i så fall ha för en annan krok? För att vara på säkra sidan?
 13. Då ht jag hittat en regel 😀 Har jag nu gjort rätt? Se bilder / kommer det att hålla?
 14. Dilemmat är att jag inte har en vind ovanpå 😀 Är ett nedsänkt tak. Men jag tänker ändå att nuvarande krok kanske kan hålla.... För den är ordentligt iskruvad med långa skruvar och plugg... det låter även stumt där just den sitter.
×
×
 • Skapa nytt...