Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

esdkawi2

Medlem
 • Antal inlägg

  75
 • Gick med

 • Senaste besök

Om esdkawi2

 • Medlemstitel
  Användare
 • Födelsedag 1978-10-10

Profil

 • Ort
  Tallstigen 2
 1. Tack Snow, tyvärr står det mest om hur man gör för att registrera sig när datorn fungerar normalt. Jag har inte möjlighet att följa någon av procedurerna eftersom de alla börjar med "klicka på Start" och det har jag inte möjlighet till
 2. Vänta vänta! Det står faktiskt aktivering! Dumt av mig... men det står alltså "Det här Windows-exemplaret måste aktiveras hos Microsoft innan du kan logga in. Vill du aktivera Windows nu?" så kan man välja Ja eller Nej. Men båda ger samma resultat som jag beskrivit, alltså ingen möjlighet att göra vare sig det ena eller det andra.
 3. Hej! Ja, det är just registrering som det står. Nej, inget mer. Jag har inte gjort någon ny ominstallation, jag har gjort en "restore" (därav CDns namn). Om jag ska göra om installationen från början kommer jag ju (väl?) att förlora mina data på hårddisken. Det står att restore ska funka - och det verkar ju ha gjort det, för jag kommer som sagt ända fram till när personliga inställningar ska installeras. Det är bara det där förargliga med registreringen, som inte kan genomföras för det kommer bara min skärmbakgrundsbild och man kan inte gör något alls sedan, inget ctrl-alt-delete, ingenting. Men datorn verkar funka nånstans, för nyss kom det upp en ruta med Nortons månadsrapport... Alltså. Några mer tips?
 4. Hej Restore Plus är en av två CD:s som kom med HP datorn. Den andra heter Operating System CD. Om jag ser till att datorn inte har internet, så händer samma sak. Om jag försöker starta i felsäkert läge, efter att ha tryckt F8, så får jag bara en mörk skärm med ett blinkande streck längst upp till vänster. Det verkar så förarligt nära att funka, datorn har ju laddat XP, det är bara login på en användare som promptar funktionen att registrera XP men sen kommer det aldrig någonstans... :-(
 5. Hej, har försökt ominstallera XP via Restore Plus och OS CD:erna, det går bra ända till jag får upp skärmen för att logga in som en av användarna, när jag klickar på en användare så kommer det upp en ruta som säger att först måste XP registreras hos Windows, när jag klickar på Ja så får man se bakgrundsbilden, men sen händer inget mer, den visar timglaset och det fortgår i evighet utan att nåt händer... Vad kan detta vara? Tack
 6. Ska prova dessa tips! en fråga bara, på vilket sätt kan det hjälpa att flytta hans dator till annat ställe? om uttaget funkar annorlunda, typ? räcker det med att använda annat uttag i samma rum? Har ingen aning om sändare och mottagare ligger på samma strömfas, hur tar man reda på det? Tack!
 7. Måntro det? Jag har skickat en fråga till dem också. Men eftersom det funkar på min egen stationära och på en laptop, så kan jag tänka mig att de hänvisar till någon annan form av lösning eftersom deras tjänst de facto funkar så att säga fram till huset. Eller? Vad säger ni andra?
 8. Hej, jag har ADSL bredband från Universal, 25Mbit/s, som brukar ge mig 5-10 Mbit/s ner och 1 Mbit/s upp. Det funkar helt ok för mig på min stationära dator. Den är länkad med sladd från modemet. För att ge min grabb bra hastighet på hans stationära, har jag köpt ett PowerLAN med två adaptar och dragit sladd från modemet till adapter 1 och sladd från adapter 2 till hans dator. Detta för att det trådlösa hade jobbigt att nå honom i nedervåningen i huset, kanske är det suterrängväggarna av betong som är problemet. I övervåningen funkar det trådlösa fint med min laptop. Hursomhelst, med adaptrarna gick det utmärkt, han fick i princip samma prestanda som för min egen stationära. Nu har det dock på senaste månaderna börjat fungera sämre, och han sitter nu med 1-2 Mbit/s och alla spelen laggar... Kan nån ge tips på vad som kan ha hänt? Och/eller vad som kan lösa problemet? Tack!
 9. Mja... exakt hur skulle det gå till? På vilken nivå måste man ändra för att komma till "alla" som du säger? det finns ju hundratals mappar... jag har ändrat på nivån backup, och på nivån under, dvs de som heter "08-12-03 1222AM" resp 09 något och 10 något. Skulle jag gå nedanför den nivån och ändra, är det först "Program Files" och "Windows", under det finns det 14 resp 45 mappar, och under dem är det ännu fler...Hur tänkte du där?
 10. Se om du kan ta bort "backup" från en kommandotolk med högre rättighet: I Kommandotolken skriver du: rmdir /s C:\backup Ok, nu har jag gjort detta. Osäker på exakt vad som hände, för kommandotolk-fönstret strömmade förbi en massa grejor där allt stod som "access denied" (se uppladdad bild som smakprov). Dock verkar det som om en hel det togs bort, för när jag kollar på Properties på mappen Backup, så är den på ca 40 GB nu istället för 80 som tidigare. Finns det något annat jag kan göra för att få bort resten?
 11. Hej! Tack för många bra svar. När jag försöker ta bort mapparna i Backup, får jag ett meddelande som säger "You need permission from System". Vad betyder det, och vad kan jag göra för att få permission? Ska praktisera tipset om att lägga program på C: istället. Behöver man då lägga det i nån speciell mapp, kanske man ska göra en som man kallar Program? Utgår ifrån att Windows måste ligga på Ubuntu förstås, men kan man lägga alla andra program på C:? Vad blir skillnaden mot att ha det på Ubuntu, är det någon skillnad? Och en nyfiken fråga, vad är skillnaden mellan det som ligger i mappen "Program Files" och det som är i "Program Data"?
×
×
 • Skapa nytt...