Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

woicer

Medlem
  • Antal inlägg

    27
  • Gick med

  • Senaste besök

  1. Installerade du om Windows med nätverkskabeln i? Det finns då möjlighet att skit kan komma in ändå.. tyvärr. Om du hade den i, så testa utan. Annars kan du testa med ett annat operativsystem, t ex linux (gratis) eller skaffa på annat sätt. Har du fortfarande samma fel så kan det röra sig om hårdvaru-fel, dock verkar det konstigt när det inträffade vid en formatering. Testa det jag föreslog så kan du svara med ett resultat. Lycka till! /daniel
  2. woicer

    Ljudet brusar

    Hej. Det låter mycket märkligt. Har du testat att strunta i att koppla in mikrofonen, men ändå aktiverat den i inställningarna, eller har du endast testat det med mikrofonen i kopplad? Har du fortfarande ett brusande ljud fast mikrofonen inte är i kopplad så är det nog något annat fel. Har du möjlighet att testa ett annat headset så gör gärna det. Det sista du ska prova är att formatera om datorn. Upplever du fortfarande samma problem så misstänker jag att det kan vara ett hårdvaru-fel, och då bör du skicka tillbaka moderkortet/datorn. Lycka till /daniel
  3. Hej, tack för ditt svar. Nu i efterhand vet jag att problemet inte beror på internet, utan det var de jag trodde då. Eftersom jag har samma problem i singelplayer (behövs inte internet) så kan det inte bero på det. Och nej, fick tyvärr inte BBB utan något no-name företag 1.6 Har jag inte ändrat några inställningar. Pingar bra där, men det spelar ingen roll. Detta har med FPS:en att göra och inte pingen Vore kul om några hade fler idéer. /woicer
  4. Hej. Nu är jag här igen med ännu en tråd om min icke fungerande dator. Eftersom jag förklarade uselt i förra tråden så försöker jag beskriva det bättre nu. Detta är sista chansen, sedan ger jag upp. Jag vet att det finns mycket trevliga själar här ute som säkert kan hjälpa till. System Processor: AMD Athlon 64 X2 4400+ Grafikkort: nVidia GeForce 7900GTX Minne: 2048 MB DDR SDRAM (400 MHz) Ljudkort: Creative Labs SoundBlaster X-Fi (motsv Xtreme Music) Mer info: http://tretton37.se/woicer/datorn/datorn.htm Mer detaljerad information: http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?docname=c00669980&lc=en&cc=co&dlc=es&product=2511516 Problemen startar.. Jag fick datorn för ca 9-8 månader sen. Då fungerade den bra. Jag kunde spela spel som jag inte kunnat tidigare med min gamla dator, och allt flöt på som det skulle. Jag spelar mycket Battlefield 2142, och därav körde jag demot och köpte till slut spelet. Plötsligt en dag (samband med internet byte) så började det plötsligt lagga, och fick låg FPS. Trodde självklart det berodde på bytet. Testade med gamla, men nej, samma problem. Trodde det var något virus eller liknande, så tog och formaterade om datorn. Nu sitter jag här. Efter säkert 15+ formateringar och test av 3 olika operativsystem så ger jag snart upp, har fortfarande samma jäkla problem. Problemet Problemet märks bara av i spel (vilket gör att HP-supporten har problem med svar). Det är så att jag har låg FPS i krävande spel. I Counter-strike 1.6 (inte så krävande) har jag nästan alltid 100 i fps. Men spelar jag spel där det kräver lite extra så har jag sämre. Till exempel Counter-Strike Source som kräver mer än CS så har jag inte alltid 100 fps, inte i Battlefield 2142 heller. Är jag dock långt ut på banan (utan folk), dvs när det inte händer något... då ligger fpsen där den ska. Men så fårt det börjar hända mer, närmare striderna, rök, fordon och sånt så sjunker fpsen direkt. I strider är det alltså nästan omöjligt att spela (30-40 fps av 100). Detta ska egentligen inte vara några problem med datorn, men det är tyvärr det de är just nu. Har testat allt känns det som Som sagt, har formaterat massvis med gånger samt testat olika operativsystem, men samma jäkla lagg. Det är nog inte några problem med drivrutinerna. Så här har jag installerat dom: • Windows XP Pro SP2 • Drivrutin för moderkort, grafikkort samt ljudkort • Drivrutin för processorn (amd 64 x2 och amd optimizer) • Laddat hem senaste DirectX • Firefox, mirc • Battlefield 2142 med patch 1.20 Ser ungefär ut så just nu. Har dock formaterat om till HP's XP Home variant igen. Ingen skillnad. Jag har även • Testat koppla ur ljudkortet • Testat en annan bildskärm • Kollat temperaturer (inga problem) • Kopplat bort onödig kringsutrustning Ingenting fungerar, ingen skillnad. Datorn har även varit på service. Detta byttes: • Processor • Grafikkort Förklarade på samma sätt här, men 2 månader på service utan resultat. Er hjälp Det är alltså nu jag börjar söka mig utåt för hjälp, om någon trevlig person där ute skulle ha några förslag. Som jag sa, det känns som jag nästan testat allt utan resultat. Temperaturer är inte konstiga, inga fel så där. Det enda jag lagt märket till är att jag får ungefär det jag ska få i 3dmark06 när jag får ungefär hälften av vad liknande system har i 3dmark03. Kan detta ha något med det här att göra? Här är en annan tråd där jag också försökte få hjälp utan resultat. Har ni lust kan ni kolla lite vad som tagits upp där: http://bf2142.se/forums.php?m=posts&q=4196 Alla idéer är välkomna. Jag är MYCKET tacksam. /MVH Daniel [inlägget ändrat 2007-03-06 19:33:56 av woicer]
  5. Hej! Fick en liten men dyr TV i julklapp av farsan. Den gick på runt 5000:- som är ganska mycket. Detta betyder att den är bra, men jag har funderat på en annan sak. Istället för att köra TV:n då. Kan jag köra TV igenom datorn på datorbildskärmen, men ändå få samma bra bild som på en vanlig TV? För i sånna fall kan jag lämna tillbaka TV:n, och köpa en widescreenskärm till datorn, och köra TV på den. Har ett nvidia geforce 7900GTX. På detta sett bör jag tjäna några slantar, men få en riktigt skön skärm att köra på. Har en vanlig, 19" tum just nu. Om detta är bättre, har ni då förslag på något program jag kan köra TV igenom. Det ingick ett program (cinema.. något) med HOME. Har dock bytt till PRO och nu finns inget sådant program med. Tack på förhand /Daniel
  6. Hej! Jag använder mig av Adobe Premiere 2.0 och vill nu, göra en liten mer seriös film till BF2142. Dock har jag lite frågor angående programmet som jag ännu inte kommit på. Det första är hur jag fadar ut ljud, dvs att det tonar ut. Jag vet hur jag sänker det, men har ännu inte hittat något/någon verktyg/funktion som gör detta. Lite trist när en låt bara slutar sådär, låter inte direkt vackert. Det andra är en liknande fråga. Jag vill att min text, från svart ska tona in. Finns det någon effekt för detta, som tonar in från svart eller måste jag göra något manuellt här också? Kanske finns en effekt för det som jag inte hittat? Undrar även hur jag animerar texten, dvs rör på den och sånt. Har både Premiere 2.0 och After Effects Tack på förhand! /woicer
  7. Det verkar vara något knas med hublistan man får med. Testa söka på google efter en ny, så ska det fungera utan problem. Kan tyvärr inte lämna ut någon här då jag inte vet om det är okej.
  8. Hej. Temperaturerna i speedfan verkar inte stämma helt till 100%, och nu undrar jag om något är fel. http://pici.se/pictures/HyNwkM.png Som ni säkert ser står remote 2 på 124 grader vilket låter väldigt högt, och om det nu skulle stämma så skulle jag antagligen märkt det, och inte suttit här. Kan det vara så att något är kopplat fel? Detta är en hempc. Dessutom ligger dom övriga temperaturerna ganska högt. Kan jag på något sätt kolla upp vad remote 1 och 2 egentligen är för något? Det är dom som toppar temperaturerna, och det vore väl skoj att ha lite koll på vad det är. Och sen låter datorn fördjävligt. Varje gång den laddar behövs öronproppar. Antagligen processorfläkten som är dålig. Är det värt att satsa på en sån, eller gör det ingen större skillnad? Temperaturen ligger ju ganska högt på processorn också. Men kanske inte ska byta än då jag kanske måste lämna in datorn på support, då den inte fungerar som den ska. Nåja, har ni någon aning om vad remote 1 och 2 kan vara?
  9. Det kan finnas flera orsaker till att datorn är seg. Du nämde att du har ett anti-virusprogram, och tro det eller ej, men ibland kan även dom sega upp, vilket man tycker dom borde förhindra. Har du scannat din dator efter virus och spyware? Om inte, så rekommenderar jag dig att göra det. Det kan vara så att det är någon spyware som lagt sig bakom någonstans som belastar på något sätt. Ladda hem ad-aware härifrån: http://www.download.com/Ad-Aware-SE-Personal-Edition/3000-8022_4-10399602.html?tag=lst-0-1 Kör en scan och många spywares kommer vara veck. Ladda sedan hem CCLeaner: http://www.ccleaner.com/ Ett liknande program som också tar bort massvis med skit. Kör dessa, och skriv sedan tillbaka om det hjälpte, eller blev någon skilnad alls.
  10. Jag kan tyvärr inte hjälpa dig mer än så, att filen nog finns på alternativ 2. Den mappen är dold och du ser den inte, men om du skriver in den i adressfältet så hittar du den. 1. Gå först till C:\Documents and Settings\daniel (daniel representerar mtit konto, skriv ditt kontonamn) 2. Du kommer inte se en mapp vid namn Application Data nu. Skriv istället in Application Data i adressfältet, så det ser ut så här: C:\Documents and Settings\daniel\Application Data 3. Nu kan du följa instruktionerna vidare. Adobe > Updater och ta bort den filen som skulle bort. Hoppas det löser ditt problem.
  11. Som Walle säger är det endast när du ska dra igång en server du behöver öppna dessa portar, annars bör du låta bli. Låter som det är något som blockerar anslutningen på något sätt. Har du en brandvägg så du måste tillåta counter-strike för att gå ut över internet?
  12. Jag körde med Norton Internetsecurity 2006 förut, och det höll bra. Dom få virusen jag fick var snabbt borta, och det stoppade även ett hackingförsök. Dock tror jag det kan bli problem då norton drar en hel del, och det är nog inte nyttigt för din dator. Då kan jag rekommendera NOD32 som jag använder nu. Kan säga att det är bättre än norton, och främst för att den knappt drar några systemresurser alls. Den håller alla virus borta, och uppdateras dagligen. Ett mycket bra val.
  13. Tack för era svar. Jo, jag löste detta genom att helt enkelt köra in Windows XP Professional skivan. Innan installationen kunde man enkelt göra det man ville med partionerna. Det jag gjorde fel var att installera windows på E:\, så jag fick göra om hela installationen (ca en timme), för att få den på C:\. Är det någon som har liknande problem så kan jag säkert hjälpa till. Annars, tack till er som svarat i tråden, mycket uppskattat.
  14. En anledning till att skaffa Firefox. www.getfirefox.com kör hårt!
  15. Jag tror dessvärre det blir svårt att köra två skärmar om grafikkortet inte stödjer detta. Det du kan göra är att köpa ett nytt grafikkort som stödjer två skärmar i sånna fall. Om du inte behöver ett värstingkort finns det grafikkort att hitta för en rimlig peng. /Daniel
×
×
  • Skapa nytt...