Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

MPGS56

Medlem
 • Antal inlägg

  11
 • Gick med

 • Senaste besök

Om MPGS56

 • Medlemstitel
  Användare
 • Födelsedag 1956-12-09

Profil

 • Kön
  Man
 • Ort
  Vaggeryd
 1. Någon gång i veckan så förlorar jag ikonerna tillhörande ett antal skrivbordsgenvägar. Det sker vid omstart av datorn. Då får jag klicka på egenskaper-byt ikon och lägga till en ikon igen. Jag brukar använda sidorna iconfinder och iconconverter för att få tag i resp skapa mina ikoner. Men varför försvinner de hela tiden. Kan man göra något åt det?
 2. IT-butiken misslyckades. De skall göra ett nytt försök när de får dit någon som kan det bättre. Hmm....?När jag kör systemavbildning-säkerhetskopiering tar det många timmar och resulterar i en massa packade filer i "PETER- DATOR" - storlek 34 BG- på den externa hårddisken. Enligt en person som har större disk och mycket mer installerat gör det på 17 min. Vad är fel?? Skall man koppla ifrån nätverket när man gör detta?
 3. Ett problem är att jag inte har en PC byggd på höjden så det är besvärligare ( enligt en kompis som bygger datorer ) men det skall väl förhoppningsvis inte behöva skruvas isär så ofta.Jag skall klona hårddisken när jag köpt en ny extern hårddisk som jag bara använder till detta. Det kan jag nog efter dina tips men hur jag använder en kloning vet jag inte. Jag får be någon visa mig första gången. Är det bara att formatera min framtida ssd-disk och klona tillbaka? En kommentar till detta sedan kan vi nog avsluta den här tråden7Ämnet Spelar det någon roll om klonen ligger på extern hårddisk som är större än den ssd-disk som installeras av mig eller butiken? Jag såg ditt exempel på kabel jag behöver. Jag hoppas jag har usb3 uttag på pc:n nu annars blir det rörigt med extern hårdisk och den nya ssd-disken? Eller. Jag kan inte mycket men jag lär snart upp mig med så bra hjälp man får här. En sista kommentar och vi kan avsluta den här tråden/ämnet .Tack. MVH Peter
 4. Den SSD-disken som daatabutiken skall sätta in är på 250 GB medans min nuvarande är på 500 GB. Bör jag acceptera det bar för de har en sådan hemma. Borde det inte vara bättre med en minst lika stor ssd-disk än att lägga ut 2500 för deras förslag. Tacksam för snabbt svar för de kommer nog och hämtar min PC idag. Det kan väl inte bli så mycket dyrare även om jag får vänta istället för att nöja mig vad de har hemma i butiken nu?
 5. Tack för svaret. Jag har en hel del sparat på den externa hårddisken. Bl.a min systemavbildning och säkerhetskopiering samt program med licensnycklar/serienr. De sistnämnda skall jag kopiera till DVD-skivor. Jag gör mig ingen brådska med kloningen ac C./. Databutiken skall försöka föra över allt från min hårddisk till till en ny ssd-disk som är mindre. De misslyckades i fredags. Sedan dess har jag minskat använr utrymme på C:/ från 153Gb till ca 90 Gb. Tänkte klona hårddisken för jag litar inte på dem. Jag vill inte råka ut för att behöva installera alla program igen. Och inte förlora de flera 100 inskannade diabilderna. De sistnämnda kan jag öppna med appen foton eller HP:s program som följde med skrivarinstallationen. Dessvärre kan jag inte hitta var de finns på hårddisken för att säkerhetskopiera dem. Jag får noga skaffa en hårddisk till. Alla genvägar lösenord dokument m.m. vill jag heller inte förlora. Tack för din hjälp
 6. Så här ser min skärmdump ut. Kommer klonen av C:/ på min externa hårddisk att bli lika stor? När jag körde systemavbildning genom kontrollpanelen så har jag ju ingen aning om resultatet då där bara ligger en massa komprimerade filer under "PETER DATOR".
 7. Jag har installerat MiniTool och Reflect och Acronics True Image. Alternativen att klona är 1) WINRE 2)System(C:/) 3TDBR_OS 4)HDB_DRIVER Är det bara 2) System C:/) som jag skall klona? Vad betyder det att nästan allt utrymme på 3) och 4) är utnyttjat?
 8. Dessvärre har jag ingen säkerhetsskiva. Jag har installerat både Reflect och Actronics men har lite svårt att förstå hur man gör. Gjorde ett nytt försök i kontrollpanelen inatt. Det fungerar olika varje gång. Nu startade både systemavbildning och skapande av skuggkopia samtidigt Funktionen skuggkopia vet jag inte var den kom ifrån men det verkade hänga sig och efter ett tag så ändrades det fönstret till säkerhetskopiering. Systemavbildning verkade slutföras men säkerhetskopiering fortsatte länge och slutfördes. När jag jag skall titta på "PETER_DATOR" i min externa hårddisk så visar den först storleken 0 GB och nekad åtkomst. Efter att tag så kommer jag åt det och då visar det på 100 GB och innehåller en massa komprimerade(?) filer. Min vanliga hårddisk som skulle systemavbildas är på 500GB men använt utrymmer ca 90 GB. Jag kan inte mycket om datorer så jag vet inte om jag lyckats. IT-butiken skulle installera en SSD-disk på min PC för 2 dagar sedan men lyckades inte installera en systemavbildning så det här med datorer är inte lätt. Jag räknar mig som nybörjare. Några fler tips?
 9. Jag har aldrig gjort en systemavbildning (kloning av min hårddisk med windows 10). Jag gjorde ett försök igår och då verkade det som att både säkerhetskopiering och systemavbildning skulle köras. Efter ca 3 timmar var 35% klart. När jag vaknade och kontrollerade min externa hårddisk låg något som benämndes "dator" där med storlek 100 GB skapad vid en tidpunkt strax efter att jag lämnat datorn. Använt utrymme på min ordinarie hårddisk var 153 GB så säkerhetskopiering-systemavbildning verkar ha avbrutits. Kan man köra systemavbildning och säkerhetskopiering var för sig i windows 10? Skall jag istället använda något program för kloning. Jag har installerat ett program som heter Reflect. Några tips hur jag skall göra?
 10. Jag skapar nytt skribord genom att klicka på aktivitetsvyn. Men jag kan inte använda det. MInsta musklick och jag är tillbaka på mitt vanliga skrivbord. Vad göra?
×
×
 • Skapa nytt...