Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Novisan

Medlem
 • Antal inlägg

  337
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  1

Allt postat av Novisan

 1. Vad menar du med detta - det jag rödmarkerat. En png har inte vit bakgrund.
 2. Ja det har du rätt i. Jag brukar lita på kunskapen i Eforum- Det är väl båst att jag testar och jämför filerna.
 3. Det var det jag tänkte komma ifrån.
 4. Så den känner inte av bara de som jag lagt in som admin. utan tar även det jag lagt in med det andra kontot om jag kör backupen som admin.
 5. Min fråga gäller backup av tex E: där jag har dokument och bilder. Om jag är inloggad som administratör kommer då även dokument och bilder med som jag gjort när jag är inloggad som "vanlig" användare ?
 6. Vad menar du med att du inte använder adminkonto "av säkerhetsskäl" ? Vad menar du kan hända ?
 7. Tyvärr vet jag inte. Jag gjorde det inte själv.
 8. Tack för hjälpen. Nu verkar det fungera som det ska.
 9. När jag ska stänga av datorn får jag upp ett felmeddelande: Task host window. Värddatorn stoppar bakgrundsaktiviteter. Jag kan då välja: Stäng av ändå eller Avrbyt Vad menas med detta ?
 10. Jag ska titta på ditt tips. Tack för det.
 11. Ja du har nog rätt. Jag ska våga mig på ett nytt försök.
 12. Jag menar - om detta inte fungerar och jag gjort en massa ändringar så kanske jag inte fixar att ta mig ur trasslet novis som jag är.
 13. Under enhetsnamn står det exakt samma som under datornamn.
 14. Hm nu börjar det bli lite för avancerat för mig. Visst kan jag göra enl. den fina instruktionen men om det inte fungerar för mig så är jag fast. Sen måste då datorn med skrivare alltid ha den adressen - ja då vet jag inte var detta kan dyka upp igen. Jag känner att jag måste ta till hjälp från min datorkunnige vän så jag inte trasslar till det och sen inte hittar ut. Tack för era fina tips och försök att hjälpa mig.
 15. Det går inte bra. Skrivaren är igång. För enkelheten kallar jag skrivaren bara CanonMG7100. När jag ska ansluta datorn nr 2 till skrivaren anger jag datornnamn som jag hittar under System > Fullständigt datornamn. Jag testar både att skriva namnet exakt som det står där med mellanslag men även utan mellanslag. Jag får upp felmeddelande: Det går inte att ansluta till skrivaren. Det angivna nätverksnamnet är inte längre tillgängligt. Om jag går in via Utforskaren > Nätverk ser jag ingen skrivare. Jag ser endast routern.
 16. Menar du alltså att det är i datorn nr 2 (den nya) jag måste skriva så.
 17. Cercilia - Har du prövat att skriva precis som det står med "\"? Ja men då kommer ett felmeddelande att dessa tecken inte får användas i texten.
 18. Nu tar jag upp detta ämne igen. Jag är nu på gång med nytt försök att dela skrivaren till en ny dator. Så här gör jag och så vill jag göra för att jag förstår det bäst. Dela via Kontrollpanelen Går via Kontrollpanelen > Enheter och skrivare > egenskaper för skrivare > Delning > Dela ut den här skrivaren Resursnamn - här har jag läst att jag inte bara kan ange skrivarens namn som är Canon MG 7100 series vilket står under skrivarikonen. Jag måste ha med datorns namn. Det har jag hittat. Vidare säger man att det ska skrivas enl. följande: \\datornamn\skrivarnamn. Dock får man inte använda tecken som \\ så jag utesluter detta och då blir det alltså datornamn skrivarnamn - med mellanslag. Anslut den delade skrivaren till annan dator Visa enheter och skrivare > Lägg till skrivare Skrivaren syns inte här så jag väljer att dela skrivare efter namn. Anger då datornamn skrivarnamn dvs mellanslag mellan datornamn och skrivarnamn precis som jag gjorde ovan. Jag får då svaret att namnet är ogiltigt. Är det någon som kan se vad jag gör för fel.
 19. Tack för länkarna. Ska kolla mer där.
 20. Min fråga då gällde inte samma problem som nu. Så här står de ti länken: When using the desktop or web app with a free account, you can listen to any song, album, or playlist at any time in any order Jag kan inte välja min spellista och spela upp den utan får en annan lista uppspelad. Vi lämnar det så och konstaterar bara att så är det. Jag lyssnar max 1 ggr/vecka och har därför inte lust att ta betaltjänsten - även om den är bättre.
 21. Jag blir inte klok på de ändringar som gjorts i Spotify' s gratisversionen. Jag har spellistor uppdelade på sångare/grupper och där jag valt ut låtar jag gillar. När jag nu försöker spela upp en av mina listor så spelas det hela tiden andra låtar med sångare/grupper jag inte valt. Jag försöker hitta info hur detta hänger samman men lyckas inte. Någon som kan Spotify's gratisversion och kan förklara för mig.
 22. Jättesegt även för mig. Var så även hela dagen igår.
 23. Har du kontaktat Mattias direkt på Moderskeppet ? Han kanske har några ex gömda i garderoben
×
×
 • Skapa nytt...