Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Novisan

Medlem
 • Antal inlägg

  332
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  1

Novisan vann dagen: 4 mars

Novisan hade det mest gillade innehållet!

Om Novisan

 • Medlemstitel
  Aktiv

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Ja då är jag med.
 2. Vad menar du med att du inte använder adminkonto "av säkerhetsskäl" ? Vad menar du kan hända ?
 3. Tyvärr vet jag inte. Jag gjorde det inte själv.
 4. Tack för hjälpen. Nu verkar det fungera som det ska.
 5. När jag ska stänga av datorn får jag upp ett felmeddelande: Task host window. Värddatorn stoppar bakgrundsaktiviteter. Jag kan då välja: Stäng av ändå eller Avrbyt Vad menas med detta ?
 6. Jag ska titta på ditt tips. Tack för det.
 7. Ja du har nog rätt. Jag ska våga mig på ett nytt försök.
 8. Jag menar - om detta inte fungerar och jag gjort en massa ändringar så kanske jag inte fixar att ta mig ur trasslet novis som jag är.
 9. Under enhetsnamn står det exakt samma som under datornamn.
 10. Hm nu börjar det bli lite för avancerat för mig. Visst kan jag göra enl. den fina instruktionen men om det inte fungerar för mig så är jag fast. Sen måste då datorn med skrivare alltid ha den adressen - ja då vet jag inte var detta kan dyka upp igen. Jag känner att jag måste ta till hjälp från min datorkunnige vän så jag inte trasslar till det och sen inte hittar ut. Tack för era fina tips och försök att hjälpa mig.
 11. Det går inte bra. Skrivaren är igång. För enkelheten kallar jag skrivaren bara CanonMG7100. När jag ska ansluta datorn nr 2 till skrivaren anger jag datornnamn som jag hittar under System > Fullständigt datornamn. Jag testar både att skriva namnet exakt som det står där med mellanslag men även utan mellanslag. Jag får upp felmeddelande: Det går inte att ansluta till skrivaren. Det angivna nätverksnamnet är inte längre tillgängligt. Om jag går in via Utforskaren > Nätverk ser jag ingen skrivare. Jag ser endast routern.
 12. Menar du alltså att det är i datorn nr 2 (den nya) jag måste skriva så.
 13. Cercilia - Har du prövat att skriva precis som det står med "\"? Ja men då kommer ett felmeddelande att dessa tecken inte får användas i texten.
 14. Nu tar jag upp detta ämne igen. Jag är nu på gång med nytt försök att dela skrivaren till en ny dator. Så här gör jag och så vill jag göra för att jag förstår det bäst. Dela via Kontrollpanelen Går via Kontrollpanelen > Enheter och skrivare > egenskaper för skrivare > Delning > Dela ut den här skrivaren Resursnamn - här har jag läst att jag inte bara kan ange skrivarens namn som är Canon MG 7100 series vilket står under skrivarikonen. Jag måste ha med datorns namn. Det har jag hittat. Vidare säger man att det ska skrivas enl. följande: \\datornamn\skrivarnamn. Dock får man inte använda tecken som \\ så jag utesluter detta och då blir det alltså datornamn skrivarnamn - med mellanslag. Anslut den delade skrivaren till annan dator Visa enheter och skrivare > Lägg till skrivare Skrivaren syns inte här så jag väljer att dela skrivare efter namn. Anger då datornamn skrivarnamn dvs mellanslag mellan datornamn och skrivarnamn precis som jag gjorde ovan. Jag får då svaret att namnet är ogiltigt. Är det någon som kan se vad jag gör för fel.
×
×
 • Skapa nytt...