Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

m3johan

Medlem
 • Antal inlägg

  53
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  1

m3johan vann dagen: 23 oktober 2014

m3johan hade det mest gillade innehållet!

Om m3johan

 • Medlemstitel
  Användare
 • Födelsedag 1977-05-31

Kontaktinformation

 • Hemsida
  http://begla.se
 • ICQ
  176389200
 • Skype
  m3johan

Profil

 • Kön
  Man
 • Ort
  Säter
 1. Rootar du nallen kan du ta bort vilken app du vill. Eller helt enkelt installera en rom utan bloatware.
 2. Jag hänger inte med riktigt. Försöker du mounta din (lösa?) windows-disk i en dator som är startad med en linux-live-iso i en virtuell maskin? Varför inte bara installera på riktigt? Låter som att det är bäddat för trubbel det där.
 3. Jag kan tipsa om nginx som webserver också. Den är ganska smidig. Sen vet jag inte om jag skulle ha styrningen av en damm tillgänglig över nätet även om det är över säker lina. Jag skulle nog valt att enbart presentera datat där. Jag har även en fundering. Det finns väl en hederlig gammal analog nivålinjal någonstans på dammen? Har de trätsjuka grannnarna kikat på den och "sett" att det inte stämmer eller går de bara efter hur mycket vatten som kommer upp på deras mark?
 4. Bästa är ju att skaffa en 21:9-tv. Alternativ två är att bara köra 1.78:1-filmer som täcker en 16:9-tv perfekt. (16/9=1,777...)
 5. Har du tillräckligt med minne kvar i telefonen? Är det för lite så funkar inte synkningen. Samsung har ju tydligen en log-katalog som äter upp minnet efter en stund och då kan man få de där fenomenen.
 6. Jag har alltid kört med nvidia/intel just på grund av detta. Det har ju mer eller mindre varit så här så länge jag hållt på med Linux (1998 nånstans). Nvidia har alltid, som det kännts i alla fall, haft bättre stöd för linux. Då jag främst kör linux så har jag gjort så för att slippa krångel och den strategin verkar ha fungerat.
 7. Ja äntligen är det någon som använder förnuftet. Man ska inte vara tvingad att avända ett visst program för att kunna läsa en text. Sverige kanske tar efter om sisådär femton år...
 8. Ta en titt på http://bbclone.de/ den tycker jag är väldigt bra. Det är en hel del statistik där och man kan välja vilka bitar man vill visa. Den kör helt utan databas och istället med textfilbaserad datalagring.
 9. Tack, detta fungerade. Ikonen ser visserligen fortfarande "okänd" ut men smplayer öppnas i alla fall då jag klickar på en mkv-fil nu. Provade det också men det fungerade inte heller. Provade även att klicka i mkv-fil i smplayers associationslista men det sket sig det också. Ja precis det var det första jag testade. Funkade inte.
 10. Har provat båda era svar nu och inget av alternativen fungerade. MKV finns inte ens att välja under "Start-Standardprogram-Associera en filtyp". Jag hade en spelare som heter DAPlayer installerad en kort sväng och det verkar vara den som spökar. Den har låst MKV-filer till DAplayer.mkv i registret och de går varken att ändra eller ta bort.
 11. Efter att ha försökt få min dator att kunna spela upp blurayskivor (har startat en annan tråd om det) så har jag installerat ett gäng olika mediaplayers. De associerar såklart en massa filändelser till sig och av någon anledning så har de inte lämnat tillbaka dessa när jag avinstallerat dem. Nu får jag alltså upp rutan med "Det går inte att öppna filen" Hur gör jag för att associera rätt program med mina MKV:er? Det hjälper inte att "Använd alltid detta program för att öppna den här filtypen" är ikryssad.
 12. Allt ok förutom "software player", men jag har ju provat flera stycken utan att de funkar. Edit: PowerDVD klarar inte heller av att spela Bluray, den klagar på HDCP men det är ju grönt enligt nvidia. Men den fattar ju vad det är för film som sitter i då den visar info och sånt om den. Surt att det inte ska gå att spela upp. Det är så skönt att de gör det lätt för användarna...
 13. Det är originalfilmer, köp- eller hyr-. Kopiera dem funkar fint med MakeMKV, det har klarat alla filmer jag provat hittils. HDCP har jag kollat och datorn ska klara det enligt test. Felmeddelande i VLC är detta: Blu-Ray-fel: This Blu-Ray Disc needs a library for AACS decoding, and your system does not have it. Din inmatning kunde inte öppnas: VLC kunde inte öppna MRL:en "bluray:///E:/". Kontrollera loggen för mer detaljer. Jag har lagt in AACS enligt vlc's sida och även nyckelfil. Funkar inte ändå. Smplayer säger ingenting och jag hittar inget i loggen. Windows media player: Ett fel uppstod när filen spelades upp i Windows Media Player. Bluray-spelaren är en LG BH10LS30 inkopplad via sata och drivrutiner installerade.
 14. Jo, har läst lite om det och det verkar som om makemkv och handbrake får fortsätta ett tag till... Det ser ut som att det är enklaste sättet än så länge.
×
×
 • Skapa nytt...