Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Andreas Hagberg

Medlem
 • Antal inlägg

  108
 • Gick med

 • Senaste besök

  Aldrig
 1. Numerahar jag inga problem med det längre, jag har avinstallerat stavningskontrollen...
 2. Vilket av ljudkorten Sound Blaster 128 PCI och AWE 64 ISA är bäst? På AWE 64-kortet sitter det mycket fler chips, den har dessutom en Line utgång och en förstärkt utgång för hörlurarar, 128 PCI har bara en utgång som man med en jumper bestämmer om den ska vara Line (lågnivå) eller förstärkt. Med 128 PCI kortet kan man heller inte ändra bas -och diskant.
 3. Jag har köpt en Microsoft Intellimous Explorer och har konfigurerat den så att när jag trycker ner scrollknappen avslutas aktuellt program, då avslutas det fönstret som är aktivt, inte det som muspekaren befinner sig över. Förut hade jag en Logitech Mouseman+ med samma konfiguration, då avslutades det programmet som muspekaren befann sig ovanför vilket är mycket bättre. Är det Microsoft som har gjort dåliga drivrutiner eller? Det är synd eftersom den musen är mycket bra förövrigt.
 4. Hur anger jag en beskrivning av min dator i nätverket i Windows 2000?
 5. Ok, jag ska testa att skapa konton men borde inte Gäst-kontot fungera om någon ska ansluta till en utdelad mapp med läs-rättighet?
 6. De två Windows 95 och Windows 98-datorerna i mitt nätverk hemma kommer inte åt Windows 2000-datorn om inte fullständiga rättigheter används. När jag från Windows 98-datorn klickar på 2000-datorn i nätverket så får jag upp en ruta där det står att jag måste ange ett lösenord för att komma åt IPC$, jag skriver då in mitt administratörslösenord och då går det att komma åt det utdelade på Windows 2000-datorn. Klickar jag på en utdelad mapp från Windows 95-datorn så står det "åtkomst nekad", men om mappen är fullständigt utdelad så går det bra att kopiera filer från den. Gästkontot på 2000-datorn är aktiverat. Från Windows 2000-datorn kommer jag åt alla utdelade resurser på Windows 95 och 98-datorn, de två datorerena kommer även åt varandras utdelade resurser. Däremot tar det mycket lång tid (ca 30 sekunder) för Windows 2000-datorn att lista innehållet i varje utdelad mapp på 95 och 98-datorn fastän jag har stoppat DHCP-tjänsten som jag fick ett tips om tidigare i eForum.
 7. Ok, tänkte väl det. Skickas alltid informationen från CD-ROMen till moderkortet och sen vidare till hårddisken även om de sitter på samma buss?
 8. Hur ska man placera cd-rom spelaren för maximal prestanda: samma buss som hårddisken eller på en egen buss?
 9. jag tänker inte gå ifrån Windows 2000... inställningen görs här: Kontrollpanelen/Administrationsverktyg/Tjänster
 10. Ja, Bill Gates är inte längre världens rikaste man, det är numera chefen för Oracle!
 11. Mitt Windows 2000 professional är mycket segt i nätverk, hemma har jag ett peer-to-peer nätverk med min dator och mina föräldrars datorer med Windows 95B på. När jag kollar i nätverket och bläddrar i de utdelade mapparna tar det runt 30 sekunder innan innehållet i mapparna syns. jag hade samma problem med Windows NT 4 men efter att ha installerat service pack 6 blev det bättre... Är det någon inställning eller är det bara att vänta på service pack för Windows 2000?
 12. Jag har stora problem med Word 2000, den låter mej inte skriva "det", Word 2000 ersätter "det" automatiskt till "dot", hur får jag bort denna automatiska felstavare? Standardspråket är Svenska och stavningskontrollen är inte installerad.
×
×
 • Skapa nytt...