Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

@dy

Medlem
 • Antal inlägg

  589
 • Gick med

 • Senaste besök

 1. Hej! Har en Chromecast som stup i kvarten ger avbrott i sin streaming mot telias fiber wifi, Har tröttnat på att få dessa avbott kanske var 5-10 minut! Vad kan jag göra åt det och vad kan det beropå? Har bra internet och det är endast chromecasten och mobilen som är uppkopplad och mobilen i viloläge när väl filmen startat. Kan det vara nätverk i närheten som stör ut? Eller kan det vara telia som abryter uppkopplingen med ojämna mellanrum? Hur kan man testa det? Tacksam för svar!
 2. Hej! Jag har ett stort problem. Tillsammans med en arbetskamrat jobbar vi på platser utanför mobiltäckning. Tanken är att ringa till varandra och använda Peltor Bluetooth lurar och prata med varandra genom att ringa vanliga mobilsamtal . Men på många platser finns det ingen täckning så HJÄLP! Kan nån ge tips på en APP (Android) som ger samtal via direct WIFI och där samtalen sedan kan gå över Bloutooth från luren till headsetet? Eller går det att köra via " vanlig SIP" samtal mellan lurar o directWifi? Någon som har någon annan bra ide? ( Hittade någon app men de krävde att man höll inne en knapp för att prata och att bara en pratar i taget som en komradio och det fungerar inte.) Stort tack!
 3. Jag har problem, använder funktionen Letakolumn (men säkerligen exakt samma problem i den vanligare letarad() ) Om cellen som man ska visa är tom så blir det en 0:a i stället. Hur gör jag för att det i såfall ska vara tom cell, Medan det är en 0:a om det står en 0:a där. Kort sagt så vill jag se skillnad på 0 och tom cell när man "hämtar" värden från andra celler. Tacksam för svar,
 4. Hur skriver man funktionen ÄrFormel(cell) i äldre Excel versioner? Alltså formeln ska ge Sant om det är en cell innehållande formel ( "=...") Och Falskt om det inte är en formel. Jag kan inte komma på hur jag skriver, bara att det finns en sådan funktion i nya Excel 2013 men den har jag tyvärr inte. Väldigt tacksam för svar.
 5. Hej! Jag har installerat senaste UBUNTU på en USB sticka med persistant. Det verkar funka bra. Hela operativsystemet med alla inställningar lätt tillgängligt oavsett vilken dator jag lånar. MEN varje gång jag startar frågar den om jag vill prova UBUNTU eller installera, samt frågar efter språk, något som är förvalt sverige. HUR får jag bort denna jobbiga startfråga? SEN, hur kan man göra flera kopior på denna USB sticka? Vill kunna ha några stycken med samma inställning. Tack på förhand!
 6. För att få funktionen att fungera så behöver du skriva ,"falskt" som sista fält. det står i hjälpen om du trycker på Fx knappen.
 7. Hej! Éfter ett tag är mitt Excel extremt segt! Speciellt att öppna rutan Formatera Cell m.m. Det tar ibland 10 sekunder när datorn i övrigt är en "snabb" i5:a. Kan det ha med Personal.XLSB och andra tillägg som Eurotool...? Hur får man bort dem? Tack på förhand!
 8. Kan inte hjälpa dig direkt, men var inte ledsen för det... Jag tycker att hjälpen är urusel med knappen F1! Gå till biblioteket eller köp en bra kursbok i Word så får du ut såå mycket mera i stället för hjälpen! ( Det kan vara så att du inte installerat hjälpen. Det finns att ladda ner på microsofts hemsida. när du först väljer att välja språk för stavningskontroll.
 9. Högerklicka på cellen! Välj Formatera cell gå till den vänstra fliken och sen alternativ välj DDDD Tre D ( DDD) ger enbart de första bokstäverna t.ex. sö ( Å =år M=månad D= dag t=timme m=minut s=sekund)
 10. Hej! Jag sitter med min Samsung Galaxy S3 och har 4.1. Nästan varje person har flera telefonnummer i min kontaktlista. Mitt problem är att jag enkelt vill kunna SMS:a till mobilnumret medan jag vill ringa till hemnumret/arbetsnummer som standard! Hur ställer man in det i en Android telefon? Har tyvärr råkat skicka för många sms till fasta nummer. Tacksam för ett bra svar! / Daniel
 11. Jag löste det genom att helt enkelt strunta i Telia Lan o kör nu enbart vanlig kabeltv. Det funkar riktigt bra. Ångrar inte någon av de mängder med kanaler jag hade med Comhem. Märkte bland vännerna att alla gjort samma sak. Så nu är man åter till gammal dålig bildkvalitet med sin fina stora plattv men tusan.. tiden är förbi, nu är det webbtv som gäller!
 12. Hej! Bakgrund: Jag har sedan länge skapat en egen kalender på min hemsida som släkten använder för att göra heldagsbokningar. Allt detta sparas i en accessdatabas. Så de som har tillåtelse kan gå in på sidan och fylla i STARTDAG, SLUTDAG, NAMMN och en KOMMENTAR. Sedan har jag en egen kalender som visar resultatet. FRÅGA: Nu vill jag göra den tillgänglig i min egen google kalender och andras kalendrar i mobilerna för att titta! Så hur ska resultatet av ASP filen se ut för att den sk gå att visas i Google kalender bland andra kalendrar? Tänkte att en ASP fil skapar/ändrar lämplig textfil varje gång det görs ändringar i kalendern, det görs ändå "väldigt" sällan. I den ska alla händelser som finns i databasen finnas med, eller möjlgtvis endast aktuellt års händelser som kanske blir max 15st. Tyvärr kan jag inte skriva i .net på min server så det går inte lagra allt data på Google Kalender. Tacksam för hjälp!
 13. Hej! Som nybliven Android ägare har jag insett vad jobbigt det blev att installera flera appar. Var o varannan timme kommer det en uppdatering eller annan info som man ska läsa och ta hand om. Hur kan man stänga av meddelanden för specifika appar? t.ex. så skickar kokaihop.se dagen recept som jag blir tokig på. Visst appen är bra men kommer den störa mig varje dag är det inte värt att ha den installerad. Likaså ett par andra appar. Däremot finns det andra som jag gärna vill ha info ifrån. Och självklart epost o sms! Hur justerar jag det per app? Autouppdatering har jag redan hittat även om jag hellre vill göra en manuell uppdatering av behövliga appar 1ggr i veckan eller kanske 2ggr i veckan när man känner för det! Drar det extra batteri att få dessa meddelanden stup i kvarten?
 14. Hej! Jag ska just skaffa Telia TV via lan. Men jag behöver ha tv:n i ett helt annat rum än där Telias router är placerad. Så tanken är att den Routern sänder ut Wlan och en mottagare (omvänd hub) tar emot signalen och ger ett antal ethernet kontakter ut där TV-dosan kan kopplas in. Är detta möjligt? Vad kostar detta? Orsaken är att jag gärna vill koppla till även andra enheter via kabel bredvid tv:n. Snälla kom med idéer, var jag kan köpa det o gärna vad det kostar. / Daniel
×
×
 • Skapa nytt...