Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Holysven

Medlem
 • Antal inlägg

  16
 • Gick med

 • Senaste besök

Om Holysven

 • Medlemstitel
  Användare
 • Födelsedag 1986-09-11

Profil

 • Ort
  Själevad
 1. Holysven

  Tv-out!

  Läs beskrivningen. Jag skall inte använda komposit utan komponent! Tack ändå!
 2. Holysven

  Tv-out!

  har tänkt göra en lite kanske onödigt grej(?),. Fick en tv av min farfar som jag hade tänkt testa mig tv-outet på mitt grafikkortet på. körde en enkel S-video till en scartadapter å det funkade förutom att det blev svartvit. Då kom jag på de lysande idéen att eftersom jag fick en s-video till komponent adapter till grafikkortet så köper jag en komponent scartadapter och kör komponent till tvn. Enligt mina beräkningar borde detta innebära att jag får s-video kvalitet på bilden kanske lite sämre men jag får iallafall färg. Eftersom s-videons signal inte på något sätt kan boostas pga nån adapter fast komponent signaler egentligen är mycket(!) bättre borde signalen inte försämras. Dessutom är som jag förstår anledning till att det blir svartvitt att det fattas en pin i äldre tv apparaters scarts eller nåt liknande. Men eftersom överföringen sker vi komponent borde just detta inte vara ett problem. Vad tror du?
 3. hm, okej, får se sedan. Jag funderade också i de banerna först men nu senast så när den startade om så började den ladda Xp igen och sedan låste det sig vid uppladdnings "screenen", så det är trligtvis inte det. tack för tipset! I värsta fall får jag ta och börja om från början och bygga om:) [inlägget ändrat 2007-02-01 23:44:58 av Holysven]
 4. Just nu kör jag på en piratversion som jag drog ned från nätet som jag inte är riktigt hundra på, så jag skall få tag i the realthing och testa med den! har byggt datorn själv så jag är lite orlig om något kan vara galet pga det!
 5. Gjorde även jag en återställningspunkt, och det gav inget resultat. Funderar på att intallera en annan version av xp och se om det blir stabilare... Har du också testat Vista TP och fått samma problem med omstarts?
 6. Införskaffade i förra veckan en dator som fram till häromdagen fungerade utan beskymmer. Men så så installera jag ett program som heter Vista transformation pack som gör om Windows Xp så det ser ut som Windows Vista genom att ändra i en massa filer. Sen direkt efter att jag installerat detta så stängde datorn av sig och vägrade starta om. Sedan när jag väntat en stund (30min-1h) så startade datorn som vanligt igen och då avinstallerade jag programet direkt men problemen fortsatte. Datorn visar tecken på överhettning men efter att intallerat ett program som visar temp så låg cpu'n på 40 c och gf på 60 c. Efter en stund så stänger datorn av sig och vägrar starta igen för än man låtit datorn"kyla av sig". Det är heller inte så att datorn inte stratar dirakt kan man säga men den låser sig när den börjar ladda Xp. Kan det vara så att operativsystemet har krackat ihop av ändrningen på systemfilerna som Vista TP gjorde? Snälla hjälp mig få ordning på problemet! Mvh André Lindström /Holysven
 7. hittade felet nu. En pin på processorn var böjd.:S men med nål och tråd fixade jag problemet och nu startar datorn upp iallafall! tack ändå
 8. Köpte mig lite delar nyligen för at kunna bygga min egent dator. Satte ihop allt men när jag skulle starta datorn så kommer det inte upp någon bild på skärmen. Trode först problemet satt i grafik-kortet så jag tog bort dt och körde på det integrerade utan någon förbättring. Så testade jag och min bror att kolla om cpu'n var rätt isatt vilket den inte var, den var ej rätt spännd fast sockten. Testade även att greja lite med ramminnerna utan framgång. Vet någon vad det kan vara för fel? Moderkortet är en socket am2 och cpu'n är en amd athlon 64x2 3800+, [inlägget ändrat 2007-01-28 14:53:49 av Holysven]
 9. Har en Msi mega 865 deluxe med ett hifi läge och ett "dator" läge. Har inte brytt mig så mycket i Hifi-läget utan mest använt den som en dator. Under tiden jag ägt den så har jag även hunnit med att byta dvd-läsare. Men nu när jag skall sälja den så kan inte dvd-läsaren detectera skivorna som jag matar in i Hifi-läget. Detta är alltså ett stort problem då min köpare hade tänkt använda datorn som hifi anläggning. Har någon någon som helst aning vad som kan vara fel? Den gamla läsaren var var en gammal skrutig en som knappt kunnde läsa dvd-skivor (med den funkade läsning i hifi-läge) och den jag har nu är en Lg med lightscribe. Tack på förhand.
 10. Hejsan, Köpte nyss ett nytt grafikkort enbart för att kunna ha två blidskärmar. Men så vet jag inte vad som kom över mig men iallfall köpte jag ett grafikkort som bara hade stöd för en skärm. Fast nu är det så att jag även har ett inbyggt grafikkort, Så nu till min fråga: Kan man använda två skärmar (fast än mitt grafikkort bara stöder en) med hjälp av det inbyggda grafikkortet. Om ja, hur?
 11. Hejsan, har fått ordning på min dator nu när jag köpte en nya optisk drive så kunde jag installera xp. Men så skulle jag mata in en skiva med drivrutiner så började allt seppa sig. Drivern vill inte ha skivan utan spottade ut den hela tiden..:S Är detta et vanligt problem? drivern är en lg med lightscribe och datorn är en p4 2,8ghz i en msi barebone låda.
 12. Okej, tror nog inte jag testar rengöringsskivan utan köper mig en nya optisk drive direkt, dom är ju så billiga ändå. tänkte också kan det vara något annat som fuckar upp installationen? låter ju väldigt skummt att det skulle bli luescreen pga att skivan inte läses korrekt. Men samtidigt så funkade ju win 2000 flewless på den med, å det operativsystemet kommer ju oxå på "vanlig" cd.
 13. Hejsan, Har ett litet operativsystem problem. Det är nämligen så att jag häromveckan köpte en begagnad dator till ett ganska överkomligt pris över internet. Sen när jag fick den hade den win 2000 installerat, vilket inte är ett operativsystem som jag föredrar så jag tänkte installera xp på den. Men till min förvåning så gick inte det så bra, medans xp håller på att kolla upp hårdvaran(när det blinkar i högra hörnet) så kommer bluescreen som uppmanar mig att kolla upp hårdiskarna. Jag tror naturligt att det kan ha att göra med att 2000 är installerat. Så jag tar ett linux jag har och änvänder den skivan för att nolla datorn, i samma veva tänkte jag att jag kunnde lägga in linux med. Men även denna installering hänger sig. Blir väldigt undrande. Sen som en sista utväg testar jag en annan linux version som inte var bränd på en dvd skiva utan på vanlig cd. Det gick helt friktionsfritt, Då börjar jag änka att det kanske har nåt att göra med den optiska drivern. (han jag köpte den har har ganska tydligt tagit ur den driv som han använde själv till den och lagt in en väldigt gammal drive.) Även dvd skivor går väldigt dåligt på datorn som den är nu. Kan det vara drivern som orsak störningarna vid installationen av xp?
 14. Uppskattar jag verkligen:thumbsup:
 15. Hm, den uppskattningvis från 02-03. Det är en Ibm thinkpad. Garantin har gått ut för länge sedan...
×
×
 • Skapa nytt...