Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Double Vision

Medlem
 • Antal inlägg

  55
 • Gick med

 • Senaste besök

Om Double Vision

 • Medlemstitel
  Användare
 1. Grundförutsättningen för att få flerkanalsljud är självklart att du har en källa med flerkanalsljud, t.ex. ljudspåret på en DVD-film. Det finns även olika metoder för att mixa upp t.ex. stereo till 5.1-ljud.
 2. Jag har ett par AKG K24P (nuvarande modellen av dessa lurar heter K412P) som jag är väldigt nöjd med. De sitter väldigt stadigt på huvudet men man kan bli lite öm om öronen om man har de på sig väldigt länge. Den spelare du länkat till kan spela kopieringsskyddade WMA-filer om du har sådana. Har du musik från CD så kan du alltid rippa igen om du har filer i ett format som inte stöds.
 3. Ministereon behöver en linjeingång för extern ljudkälla, det finns på de flesta ministereosystem jag har sett och kallas ofta för AUX-ingång. Du behöver även ett RIAA-steg som du ansluter mellan skivspelaren och stereon. Ett RIAA-steg kostar från 300 kr och går att köpa på Teknikmagasinet, Kjell & Company och motsvarande affärer.
 4. Det är svårt att säga exakt vad sådana saker beror på men jag tror att det är den dåliga ljudutgången.
 5. Du kan ha två ljudkort installerade i samma dator, du kan dock bara använda ett ljudkort som standardljudenhet i windows.
 6. Jag brukar ha alla mina personliga filer på en separat partition så jag kan installera om windows utan att behöva lägga tillbaka alla mina filer igen.
 7. 8 mbit/s är den teoretiska maxhastigheten, det normala är att man har mindre. Hastigheten beror bl.a. på hur långt ifrån telestationen man bort och annat som har med teleinstallationen i området att göra.
 8. Mp3tag är bland de populärare programmen. Innehåller funktioner för att importera information från databaser online. http://www.mp3tag.de/en/
 9. Audigy 2 ZS är ett PCI-ljudkort, även om det har utgått ur Creatives sortiment. Enligt kortets manual så ska du göra så har: Du behöver en kabel som har en 3,5mm-plugg i ena ändan och en RCA-kontakt i andra ändan. 3.5mm-pluggen ansluts till den port som heter digital out på ljudkortet och RCA-kontakten till den kontakt som heter SPDIF IN eller motsvarande på recievern. Jag tror att det går att använda en stereokabel med två RCA-kontakter men du får lista ut vilken av dem du ska använda. Den sortens kabel är lättare att få tag på. Här kan du ladda ner manualen till ditt ljudkort. http://se.europe.creative.com/support/downloads/welcome.asp?type=manuals [inlägget ändrat 2007-12-18 11:42:52 av Double Vision]
 10. Ljudet förändras ju definitivt, men om man tycker det är bättre eller sämre får vara upp till var och en. Särskilt på billigare högtalare/hörlurar som inte har särskilt linjär frekvensgång så upplevs säkert förändringen som fördelaktig av många. Jag är dock mycket kritisk till Creatives marknadsföring som jag tycker är väldigt missvisande.
 11. Creatives Crystalizer är bara bluff och båg. Det sista den gör är att återskapa "förlorad" ljuddata, vilket är omöjligt att göra. Crystalizern använder en kompressor för att trycka upp volymen på de högre och lägre frekvenserna vilket många tycker låter fördelaktigt. Om budgeten är tight så behöver du inte köpa något ljudkort. Det största problemet med moderkortsljud är att det ofta tar upp störningar från andra komponenter vilket resulterar i brum och brus. Har du en hemmmabioförstärkare med digitalingång så kan du helt utan fara skippa ljudkortet.
 12. Kan fungera eventuellt fungera: http://www.riverpast.com/en/download/extras/shn Annars finns det plugins både till winamp och andra mediaspelare.
 13. mp3gain analyserar mp3-filerna och justerar ljudnivån så att alla filer upplevs ha samma ljudnivå. Ljuddatan i mp3 filen ändras men bithastigeten kommer inte att förändras, och ljudkvalitén blir varken bättre eller sämre.
 14. x86-64 (x64) är bara en påbyggnad på 32-bitarstekniken så det är inget problem att köra ett operativsystem för 32-bitarprocessorer. Operativsystem för 64-bitarprocessorer brukar oftast innebära mer krångel eftersom tekniken är ny och inte lika välbeprövad. [inlägget ändrat 2007-12-13 20:55:18 av Double Vision]
 15. Här finns codec för uppspelning. http://illiminable.com/ogg/
×
×
 • Skapa nytt...