Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Daniel12

Medlem
 • Antal inlägg

  193
 • Gick med

 • Senaste besök

  Aldrig
 1. Daniel12

  Gnome 1.4

  Nu var det ju inte kde det gällde. Det gällde gnome. * Enkelklickning vet jag inte men det är inte omöjligt att det funkar (varför man nu vill ha det). * Om du installerar nåt paket med applets så finns det nog nån volymkontroll men inte om du inte installerar några appletsar. * Anti-aliasing finns bara som "experimental" och är inte att rekommendera i dagens läge. I Gimp därimot funkar det bra. Dock så ser det inte så fult ut med ej-aa-fonter.
 2. Slackware är det givna valet! Samt minst 16 mb minne till...:-)
 3. Hej, har lite java-script kod som fungerar i Netscape 4 och IE som jag skulle vilja få att funka i Netscape 6/Mozilla också. Koden ser ut ungefär så här: if (explorer) { if (entries && newmenu != openmenu) { document.all['menulayer'].innerHTML = menucontent; document.all['menulayer'].style.posLeft = x; document.all['menulayer'].style.posTop = y; document.all['menulayer'].style.visibility = "visible"; openmenu = newmenu; } else { document.all['menulayer'].style.visibility = "hidden"; openmenu = null; } } else { // NN4+ if (entries && newmenu != openmenu) { document.menulayer.document.open(); document.menulayer.document.write(menucontent); document.menulayer.document.close(); document.menulayer.left = x; document.menulayer.top = y; document.menulayer.visibility = "show"; openmenu = newmenu; } else { document.menulayer.visibility = "hide"; openmenu = null; } } } Alltså en meny i ett eget lager. Detta är ju kod för IE och för Netscape 4 men vad måste man göra för att det ska funka i netscape 6? Det borde ju vara ungefär samma kod som för IE eller?
 4. Verkar som att du har nån irq-krock...ta och kolla upp det först.
 5. Daniel12

  jdk och icq

  Ja det blir nåt fel med att den inte hittar nån funktion i qt-libsen...en version funkade dock som root men de flesta kompilerar inte ens trots rätt libbar...
 6. Se mitt svar på föregående inlägg
 7. Daniel12

  CHAT

  1: Java kan funka men går rätt långsamt. Det finns färdiga java-chattar som använder irc. PHP lr liknande funkar säkert... 2: Det beror på i vilket programspråk du gjort den. 3: Kompilator heter det. Det måste du nog ha om du skrivit den själv. Om du laddar ner en java-applet borde du inte behöva det. 4: Beror på vilket os du kör. 5: Beror på om sidan ligger på din egen dator eller inte. 7: Microsoft webserver för win9x är ingen bra lösning. Med tanke på hur du ställt frågorna så verkar du inte ha någon erfarenhet av programmering? I så fall är nog enda alternativet att leta upp en färdig java-applet som är gjord för detta. Du kan säkert hitta nåt bra om du kikar runt lite på http://www.developer.com eller http://www.javaresources.com .
 8. Daniel12

  jdk och icq

  Ja om det bara gick att få det att fungera.... har inte lyckats få det att kompilera på min burk iaf....
 9. http://www.devshed.com å klicka på PHP, där lärdfe jag mig tillräckligt för att bygga en site med databaskoppling.
 10. http://www.devshed.com å klicka på PHP, där lärdfe jag mig tillräckligt för att bygga en site med databaskoppling.
 11. Jag har gjort en liten site med PHP & MySQL. Trots att jag inte hade någon tidigare erfarenhet av varken databaser eller PHP så gick allt mycket lätt. Enligt de som står bakom PHP så är det enklare än ASP. T ex så är det hur lätt som helst att komma åt variabletr som skickas till scriptet.
 12. Tycker att KMail (KDE:s mail-program) fungerar bra. Lite synd bara att man måste ha hela KDE installerat bara för mail-programmet (Kör Gnome+Windowmaker/Sawfish) annars.
 13. Daniel12

  jdk och icq

  Licq med GTK+ plugin är nog den kombinationen som är bäst. Dock har de en del kvar att göra på GTK+-pluginnet....
 14. Annars finns ju även PHP3 som rpm-paket. Kanske är bättre eftersom det inte är helt enkelt att få allt med apache pch php3 att fungera tillsammans.
 15. Bootdisk borde du hitta överallt dör du kan ladda ner redhat. Om LILO-prompten "startas" kan man ju alltid skriva "linux single" där så kommer man ju in i systemet som root...
×
×
 • Skapa nytt...