Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

aweste

Medlem
 • Antal inlägg

  30
 • Gick med

 • Senaste besök

Om aweste

 • Medlemstitel
  Användare
 • Födelsedag 1964-11-19
 1. Jag hade redan provat med F8 men felsäkert läge gav också blåskärm. Hursomhelst tröttnade jag och provade att installera om Vista på en annan hårddisk som satt i burken. Tack och lov hade jag inte så mycket program installerat så jag har gjort valet att inte lägga tid och ork på det gamla systemet. Men tack för svaren ändå!
 2. Jag har en stationär Fujitsu Siemens med Vista, häromdagen började ljudet att hacka när jag körde wav-filer, vet faktiskt inte om det varit så sen jag installerade ljudkortet eftersom det bara märktes i WMP. Jag kollade runt lite på nätet, någon poängterade vikten av korrekt BIOS, jag tänkte kolla om det fanns uppgraderingar men först chansade jag på att ladda defaultinställningarna. Det skulle jag inte gjort. Nu startar inte datorn, jag får ett blåskärmsmeddelande som jag inte hinner läsa, sen bootar den om igen. Det funkade inte att återgå till de gamla bios-inställningarna, jag KAN komma igång med recovery-CD:n men det hjälper inte att göra startreparation eller systemåterställning. Jag kommer åt konsollen (heter den reparationskonsollen?) och där har kollat med CHKDSK att det inte finns skador. Så vad gör jag nu? Går det att stoppa blåsskärmen så att jag ser vad det är för kod? Mycket lutar åt att det är nåt i bios som blev fel men vad? Jag har avaktiverat floppy eftersom det inte finns.
 3. Jag har googlat frenetiskt men hittar inga uppgifter om OS. På dom specar jag får fram står det N/A (Not Applicable/Avaliable) eller okänt eller propriety (alltså ägare, syftar antagligen på SE). Men hur som helst så fanns det bara tre kontakter på kortet och dessa har nog hamnat där av misstag.
 4. OK, kanske man skall testa då. Hittade det faktiskt när jag googlade men man är ju lite skeptisk när till att tanka ner om man inte hört talas om programmet innan.
 5. Hittade MyPhoneExplorer innan, är det bra? Jepp, jag kan få telefonen att agera som kameraenhet, man brukar ju få välja mellan fyra olika anslutningssätt och jag lyckades komma in genom nedpil+OK. Men då ser jag ju bara kamerabilder. Verkar vara fel på länken http://www.sonymobil...rt/phones/f305/ , man kommer bara till Sonys supportsida när man klickar på "Ladda ner Sony Ericsson-drivrutiner". Försökte följa instruktionsboken men den är inte så grafisk så att säga... Jag har ett svagt minne av att PC Suite inte supportar F305. Har även provat med SE:s uppdateringsprogram (namn? Update-något?) men där finns F305 inte med överhuvudtaget. Skall kolla om det kom med nån CD, bra idé! Fler bra idéer? ;-)
 6. Min dotters Sony Ericsson F305 (inte så vanlig slidemodell) har pajat, jag är ganska säker på att det är flexkabeln som pajat; mobilen startar men displayen lyser bara med bakgrundsbelysningen och det går att ringa till den. Nu ligger ju alla kontakter i telefonen och eftersom jag inte vet hur jag skall orientera mig kan jag inte kopiera över till SIM-kortet. Nån som har idéer om hur jag skall gå tillväga? Nåt bra program som hanterar adressböcker? Jag provade Sony Ericssons eget PC Suite som jag använder till min egen mobil men det verkar inte stödja F305.
 7. Det visade sig att jag hade fått det ökända Nordea-viruset... konstigt nog så indikerade inte mitt AVG nåt konstigt, det var först när jag tittade på scanningen som det syntes. Men sen verkade det inte som AVG kunde ta bort det. Nåväl, jag tyckte att det kändes som att datorn varit seg plus massa annat strul så jag installerade om hela XP. Jag vet att det är mycket att tänka på som försvinner och måste installeras om men det var det värt. Plötsligt känns datorn pigg igen!
 8. OK, tack för svaren. Jag har provat att uppdatera Java och Flash utan resultat. T.o.m. avinstallerat och rensat registret för Java. Provade att avinstallera IE8 och då hamnar jag på IE6, då funkar det. Funderar på att installera om hela XP... kan nog behövas.
 9. Jag har läst att det kan vara just tilläggen, provade att starta utan (om man högerklickar på IE-ikonen finns det "Surfa utan tillägg"). Ingen skillnad.
 10. Jag kör XP SP3 med IE8, sedan ett par dagar har jag börjat få problem med vissa sidor. Normalt surfning verkar funka hyfsat men vissa sidor gör att IE blir segt, scrollning, inmatning i textfält o.s.v. Facebook reagerar lite slöare än vanligt, Google börjar sega när jag fyllt i ett par ord i sökrutan. Jag kommer in på bankens sida men inloggningen (som är SSL) kan göra att IE låser sig helt och hållet. Inget problem med uppkopplingen, det går bra att pinga även 65000 bytes paket. Men som sagt, "vanlig" surfning går bra, t.ex. skriver jag det här inlägget utan några som helst problem. Vad är det som händer?
 11. OK, tack för svaret! Jag har kollat runt lite på nätet där några har provat med 2 GB och då går det bara att använda för stillbilder. Knepet är kanske att formatera i kameran?
 12. OK, på den här går det att spela in på minneskortet även om primärsyftet verkar vara just stillbilder. Svärfar hade lämnat kvar fem videofiler, kvalitén var väl så där men jag vet inte om det blir bättre med band. De fem filerna var kanske på 15 minuter sammanlagt och det verkar rätt så tufft på 128 MB... kanske skulle göra en A/B-test med minne kontra band innan jag fortsätter...
 13. Jag vet inte om jag uttryckte mig oklart men problemet är löst!
 14. Tack Winguider! Jag såg inställningen när jag först var inne i BIOS men tyckte inte att det stämde med "after power failure" eller vad det hette, tyckte inte att mitt problem handlade om strömavbrott. Tack igen!
 15. Jag har en stationär Fujitsu Siemens Celsius där nätspänningen kommer via en huvudströmbrytare på ett grenuttag där jag stänger av allt i min verkstad/hemstudio på en gång. Mitt problem är att datorn startar så fort jag slår på strömbrytaren; om jag bara skall göra nåt snabbt i verkstaden vill jag inte att datorn går i gång. Jag har haft minst fyra datorer innan som inte betett sig på det här viset. Nån som har koll på om det är nåt som går att ändra? Jag har kollat igenom BIOS (som är från Phoenix) men hittar inget som verkar stämma.
×
×
 • Skapa nytt...