Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Mikael63

Moderator
 • Antal inlägg

  14 450
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  287

Allt postat av Mikael63

 1. Okej, din bild som innehåller \\nas-34-a3-38\Backup var alltså endast ett sätt (runt) för att komma åt enheten, och då mappen Backup? Du skulle vilja komma åt \\nas-34-a3-38 direkt? Min erfarenhet är att man alltid behöver en "huvudmapp" på enheten, att man inte kommer åt rotkatalogen direkt. (möjligen kan man "backa" upp ett snäpp när man väl är inne i denna "huvudmapp") Net use kan du testa att använda genom att skriva in kommandot i Kommandotolken. Fungerar det bra kan du spara den raden i ett textdokument som du sparar som ex. mappa_nas.bat. Antingen spara den i autostart-katalogen (Startup) eller så på valfri plats och sedan skapar en genväg till den filen i autostart-katalogen (Startup). Om vi leker med tanken att.. din nas har adressen 192.168.1.201 det användarnamn som fungerar är bgjo ditt lösen är eforum nasen har en "huvudmapp" som heter files (där alla andra kataloger finns) du vill att nasen ska få enhetsbokstav N: (som i Nas) ..så borde kommandoraden bli: Net use N: \\192.168.1.201\files /user:bgjo eforum /PERSISTENT:NO
 2. Även om det har fungerat bra tidigare och att det fungerar bra från andra datorer så kan det vara så att en skriptfil, där kommandot net use ingår, löser, eller kringgår, problemet. se ex. https://eforum.idg.se/topic/348941-bat-fil-för-att-alltid-mappa-upp-en-utdelad-mapp/?do=findComment&comment=1655628
 3. Inget nytt som inte redan är avhandlat i tråden.
 4. Avinstallera Thunderbird då kanske?
 5. Ja, inte ens jag skulle ha installerat denna i ett badrum. Vet ju inte om glaskupan klarar de temperaturförändringar som kan uppstå. (tänker varmt duschvatten/"ånga" osv.) OM jag ändå skulle installera skulle jag som absolut minimum se till att armaturen matas via jordfelsbrytare/personskyddsautomat och då kanske med 10 mA utlösningsström (mot normalare 30 mA) Annars som förslaget att använda klenspänning och då med transformator/drivdon placerad utanför zon. Tillägg/förtydligande: En jordfelsbrytare i kretsen medför inte att man kan ignorera IP-klassning eller isolationsklass.
 6. Var för ett par år sedan till Spaniens förra huvudstad Toledo på ett studiebesök och vi fick då en guidad stadsvandring som innehöll en del verkligt intressanta historier (även om åtm. en av dessa påstås vara en en "romantisk skröna").
 7. Nja, att ladda hem äldre versioner för att kringgå detta vet jag inte... om jag inte hade annan läsning så - ja.
 8. Alternativ: Fungerar det att dra ett meddelande till en mapp i Utforskaren? Blir det en fil eller blir det bara en genväg?
 9. Är inte detta med i den klistrade tråden "Löneuträkning med OB tillägg/tidräkning i Excel" här: https://eforum.idg.se/forum/62-kalkylprogram-excel-m-fl/
 10. Japp den kom direkt i brevlådan idag och jag är nöjd med köpet (och leveransen). Kraftigare magneter, stabilare konstruktion än Samsungs egna (till en Note 8.0). Man får dessutom ett "handtag" att hålla i när man inte har plattan uppställd.
 11. + Det finns bara en WAN-port och den är röd. Det finns fyra LAN-portar och de är gula. Det spelar ingen roll vilken man använder. Alla nätverkskablar ser likadana ut "inuti". Det var länge sedan det kunde behövas en speciell kabel mellan modem och router. Välj i första hand de kablar som medföljer förutsatt att de är nog lång. Detta eftersom man då, vid ev. problem, inte har orsakat problemet själv genom att välja en gammal nätverkskabel som man egentligen inte vet i vilket skick den är. Man behöver inte logga in i routern och ändra admin-lösen, ändra (trådlöst)nätverksnamn, ändra lösen för det trådlösa nätverket. (även om så påstås i vissa sammanhang) Uttaget i hallen har ju två anslutningar och dessa är nu förbundna med varandra. Det kan vara svårt att veta vilket som är "inkommande" om de inte är märkta. Gissningsvis är det uttaget till vänster som är "inkommande". Om man låter den korta kabeln sitta kvar och använder uttaget i rummet så finns ju där bara ett uttag att välja. @dosman även om du tycker att du saknar information osv. från hyresvärd/leverantör och väljer att strunta i allt så kommer du likafullt att få betala för detta via hyran. Plus de fortsatta kostnaderna för att köra via USB-modem. Om jag vore som du skulle jag se till att nyttja utrustning/tjänsterna (inkl. tv) maximalt om det är så att jag tvingas betala för detta.
 12. Jag körde en kontroll och fick varning om dolda rader. När detta testades på en Mac syntes ingen rullist, flikarna fullt synliga, men när man flyttade muspekaren åt sidan eller neråt dök de upp.
 13. Berodde på: En vågrät och lodrät rullnings List visas som standard i en Excel- arbetsbok så att du kan bläddra igenom data i sina kalkyl blad. Men du kan aktivera eller inaktivera rullnings lister efter behov. Klicka på fliken Arkiv. Klicka på alternativoch sedan på kategorin Avancerat . Under visnings alternativ för den här arbets bokenavmarkerar eller markerar du kryss rutan Visa vågrät rullnings List och Visa lodrät rullnings List för att dölja eller Visa rullnings listerna. Funderar på om där finns någon annan/ytterligare inställning på en Mac?
 14. Hm. Kan konstatera att det (inte ens) i Windowsmiljö visas någon vertikal rullist. Skickar den vidare...
 15. Enklast är väl att testa prylarna, funkar det att surfa så har du/fastighetsägaren abonnemang.
 16. Har fått detta tips: "Testa att maximera fönstret" Om det nu inte redan är maximerat, testa att ändra till ett mindre fönster och sedan maximera. Kan du avpersonifiera innehållet i (en kopia av) den filen och ladda upp här kan jag be en som har Mac att testa.
 17. IrfanView https://www.irfanview.com språkpaket: https://www.irfanview.com/languages.htm
 18. Man kan ju välja vilket format man vill spara: Om jag väljer Spara som kan jag välja två olika alternativ Väljer jag Fil blir det en .eml Kan du beskriva mer detaljerat hur du gör när du när du ska spara?
 19. Tack! Då blev det tydligare. Den korta kabeln ska sitta kvar om du avser nyttja uttaget i vardagsrummet för att ansluta din router. Kanske enklare att få plats med den på tv-bänk eller liknande än ligga på ex. hatthyllan i hallen. Det går även att ha routern i hallen och ersätta den korta kabeln med en längre som ansluts till routern, för att kunna koppla in tv-boxen i vardagsrummet.
 20. Eftersom du redan fått utrustningen från Telia så är det väl hyresvärden som tecknat avtal med just dem. Jag skaffade Telia Öppen fiber (Eftersom IP-Only saknar kompetens för sådant) och i detta ingick en fiberkonverter som monterades av de som fått uppdraget av Telia. Först därefter skaffade jag en tjänsteleverantör och det blev (också) Telia (eftersom de hann kontakta mig, svara på mina frågor, leverera utrustning och jag hann testa detta på öppet köp INNAN jag fick svar via e-post från Bahnhof som var de jag tänkt anlita) DÅ fick jag router, tv-box och fjärrkontroll.
 21. Jag tror att du har fått en router, en tv-box och en fjärrkontroll. Den utrustningen fick jag när jag valde Telia efter att ha fått fiber installerat. (Bor dock i villa varför jag har ytterligare en hårdvara "synlig") Tillägg: om så är fallet så är det routern jag avser med "Telia-prylen" i tidigare inlägg.
 22. Hm. Osäker på hur man tänkt sig detta.. har uttaget i hallen plats för en eller två nätverkskablar? Men jag tror att det är väldigt enkelt. Packa upp prylarna från Telia, anslut medföljande nätverkskabel till uttaget i hallen (jag skulle börja där, bara för att testa) och till port märkt WAN, troligen röd, på Telias pryl. Sedan ansluter du datorn med nätverkskabel till någon av de fyra portarna märkt LAN, troligen gula. Det ska vara allt som behövs. (Telia-prylen ska givetvis ha strömförsörjning med.) Ja, givetvis ska inte dessa prylar stå på golvet i hallen men bara för att kolla om det fungerar. Vill man ansluta trådlöst så använder man det nätverksnamn och den nätverksnyckel som står på Telia-prylen.
 23. Fler än ett (1) uttag alltså? Finns något mer installerat hos dig?
×
×
 • Skapa nytt...