Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Mikael63

Moderator
 • Antal inlägg

  14 706
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  301

Allt postat av Mikael63

 1. Mikael63

  Själv?

  I programmet SOS Sverige hör man (väldigt) ofta operatörerna ställa frågan "är du själv där?" när man, som jag anser, egentligen undrar om personen är ensam där? Vad beror detta på? Heter det verkligen så? Att man är själv någonstans när man är ensam? Svaret borde ju i princip alltid bli ja: - Är du själv där (på platsen där det brinner)? - Ja jag är är här, tillsammans med en massa andra... / -Ja, jag är här. Jag ser inga andra. Om det ska bli nej borde det vara: - Är du själv där (på platsen där det brinner)? - Nä, jag är hemma, jag hörde det på radion att det brann. Eller: -Har du varit i Paris själv? -Näfan, det var andra där med... en massa fransmän och turister.. så själv var jag inte.
 2. Ja, det är ju filer som ersätts. Jag kör alla uppdateringar av kärnan när de dyker upp. Givetvis enbart efter en ny backup med Timeshift. Jag antar att de som knåpar med detta inte enbart gör det för nöjes skull utan för att det är tänkt att ske en förbättring.
 3. Välkommen! Ja det är väl en rimlig början. Hittade vid googling denna https://www.lohelectronics.se/mega_blog/blog/view/huawei-b593-4g-router---sa-har-aktiverar-du-yttre-antenn?mbpath=8
 4. Skulle ju kunna tyda på att det är "aktuella" filer som har miniatyren? De som skapats eller öppnats inom en viss tidsrymd? Om DEN teorin håller skulle 7-19 få miniatyr efter att den öppnats. Eller kanske sparats om?
 5. Jag har använt TeamViewer (nedan kallad TV) länge nu (jo, den funkar även i Linuxmiljö) och under en period frekvent förekommande mot många datorer, både bekantas och egna (ex. filservern i källaren). Begränsningen med gratisversionen är att den enbart får användas privat. En gång fick jag en förfrågan om jag verkligen använde TV i privat syfte när jag hade så många anslutna datorer. Jag svarade att jag har många kompisar och så var det bra med det. När TV installerades på en Windows Server 2008 fungerade den inte utan licens. Jag antar att det inte är någon privatperson som använder det operativet. (Enligt TV då) Om man har licens kan man lägga till en egen företagslogga hos klienten *) och om jag minns rätt så kunde man inte ansluta med "oövervakad åtkomst" om man själv har gratisversionen. (Jag hjälpte en åkare som hade fått TV installerad av ett företag) *) Det är egentligen ingen klientsida och serversida. Samma program installeras på de datorer man vill fjärrstyra eller föra över filer till/från. Jag har, eller hade ser jag nu, samma lösenord för alla datorer inklusive min egen. Detta var inget som mina bekanta som jag fjärrsupportade kände/känner till.
 6. Kan storleken spela in? Hittar du något samband? 7-19 är för "tung" för att förhandsvisa medan 8-19 och 9-19 går bra.
 7. Jag skrev "helst" eftersom jag vill att det ska vara så men det är ju inte ett krav. Min "altan-router" som jag har skrivit om i en annan tråd använde en adress inom området. Detta var autokonfigurerat. Det mest viktiga är att den extra enheten inte använder samma adress som den som är gateway och sedan är det viktigt att man inte ger den en adress som används, eller har använts, av en annan ansluten enhet på nätverket. Bra verktyg i sammanhanget är (för Android): https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ubnt.usurvey
 8. SVT är inte sämre på journalistmatte än Expressen: 2 + 30 = 22 https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/flera-botfallda-i-timra
 9. Lite oklart vad som faktiskt har hänt men om du har flyttat två filer från ett ställe till ett annat och därefter inte kan öppna filerna så kanske du kan flytta tillbaks filerna för att se om du kan öppna dem då? Alltså för att utesluta eller verifiera att det är själva flytten som orsakat problemet. Har du alternativet att visa filtillägg, för dolda och kända filtyper?
 10. Enklast är nog att göra en reset av 842, ja eller det har du ju redan gjort, och sedan ansluta en dator direkt till den med kabel. Inga andra anslutningar. Helst starta om datorn så att 842 får tilldela en "ny" ip-adress till den anslutna datorn. Sedan logga in till routern och om möjligt göra alla inställningar *) innan dessa sparas. Att stänga av 799-ans trådlösa behövs ju inte *) wifi-inställningar, stänga av DHCP, ge routern en ny adress, helst utanför 799-ans område för DHCP
 11. Tja, den funkar och döljer annonser men man vill ändå använda uBlock Origin för att nyttja kosmetiska filter. Hittar ingen sidopanel för historik, nerladdningar, bokmärken - som i Vivaldi - varför den går bort för min del. Ingen inbyggd hantering för skärmklipp heller...
 12. Eh, om man tar bort dessa tillägg i Chrome, manuellt då?
 13. Mikael63

  Defender

  Ja bokmärken bör man ju ta backup på, som alla andra dokument man "är rädd om". Är det inte bara en (1), den du har bild på? Godkänner du där så bör du slippa den sedan.
 14. Ja, jag ångrar inte att jag skippade Windows när jag bytte dator. Särskilt när man läser om vad alla dessa Windowsuppdateringar ställer till med och vilken tid det tar för dessa. En del tycks ju ta längre tid än vad det tar att installera Mint från grunden (på två datorer) och lägga till alla program.. Jag får nog av Windows på jobbet men har några virtuella Windowsmaskiner för att kunna "labba" lite.
 15. Samma här, eller inte ens alla nyheter som jag klickar vidare på. Windowsuppdateringar lämnar mig oberörd då jag ju använder Linux.
 16. Fortfarande bara tre inlägg på senaste 21 timmarna. Kan nog anse att det inte är för många.
 17. Det kan man ju även tolka som att det är få nya "vanliga" trådar, inte många från nyhetsroboten. Är det stiltje på forumet är det ju bra om det händer något.
 18. Antalet har jag inte reagerat över men däremot att varje inlägg tar mycket plats då det är en stor genrebild i varje inlägg. Det var alltså något jag tänkt på tidigare, innan denna tråd. Nu när jag tänker efter så är det väl kanske inte direkt störande. Skillnaden mot andra trådar är att en trådstart antingen saknar bilder eller så utgör bilden ett underlag för frågan. Nyheter där det bara är en genrebild känns onödigt. Nyheter som ex. när den nya loggan för Edge presenterades är en annan sak, där var ju bilden själva nyheten. Passar vidare, vad tycker ni andra?
 19. Speaker = högtalare = datorhögtalarnas gröna plugg till uttaget märkt speaker. Hörlurarnas plugg till uttaget märkt hörlur. Har du separat mikrofon ska den till uttaget märkt mikrofon. Svart-hörlur till datorns hörlursutgång, troligen grön (men kan vara svart). Orange till datorns mikrofoningång, troligen rosa. Skulle jag tro.. Men vad är det för dator/hur ser ljudkortets anslutningar ut? Du kanske även har en "Line-out"? Ser det ut som på bilden kan man ansluta hörlurar till grön och högtalare till svart, och då slippa dosan.
 20. https://www.airbnb.se/ Fast som inloggad..
 21. Om du byter till ip-adressen då? Är Nas,en konfigurerad för någon RAID?
 22. Pröva att temporärt stänga av brandvägg/antivirus när du försöker ansluta, bara i felsökningssyfte.
 23. Macrium Reflect *) klarar att storleksändra partitioner redan innan kloningen utförs. Del 4,6 & 7 är ju självklar att "dra ner" *) Jag skulle nog ha tagit med även 1,2 och 3 då de inte är jättestora, och bör även de gå att justera i storlek. Del 5 skulle jag chansa på att hoppa över eftersom den är förhållandevis stor. Dock ligger ju rätt "mycket" data på den. Lite nyfiken skulle jag ha varit vad det är för data? Funkar det inte är det väl bara att göra om proceduren, och ta med allt. Det tar tid men... *) Jag har, och kan, inte Macrium Reflect men jag läste på lite i deras hjälpavsnitt.
 24. Kan du ta en skärmdump eller skriva hela meddelandet?
 25. Så du kan inte mappa upp den med hjälp av kommandot net use?
×
×
 • Skapa nytt...