Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Mikael63

Moderator
 • Antal inlägg

  13 958
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  265

Allt postat av Mikael63

 1. Mikael63

  IMAP-konto

  Har man IMAP styrs väl även detta av servern? Har du behov av att ändra på nuvarande inställningar?
 2. Mikael63

  Hotellgardiner

  IKEA? https://www.ikea.com/se/sv/catalog/categories/departments/living_room/18893/ https://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/20390239/
 3. Mikael63

  IMAP-konto

  Långtryck så att brevet blir markerat, tre prickar, flytta till mapp. Prioriterat / Övrigt blev så struligt att jag valde bort detta, någonstans..
 4. Mikael63

  LÖST Wifi TV mot accesspunkt

  Jag har fiber, router/gateway och (1) TV-box från Telia och tv-boxen är ansluten till router/gateway, via en switch. Jag har för mig att det måste vara Telias router/gateway för att TV ska fungera den vägen. Teliasäljaren tyckte att det skulle bli en onödigt dyr lösning med mer än en box då det per automatik ingår Telia Play och man då kör andra enheter via den+chromecast.
 5. Mikael63

  IMAP-konto

  Jag har Outlook-appen och jag hittar inte där något att (enbart) skapa nya mappar men om man väljer att flytta ett brev till en annan mapp får man möjlighet att lägga till en mapp.
 6. Mikael63

  Sängskåp för högt

  Ok.
 7. Mikael63

  IMAP-konto

  Det kan vara så att synkning av mapparna sker men att du har stängt av visningen av alla mappar utom inkorgen.
 8. Mikael63

  IMAP-konto

  Ja, mappstrukturen i sig synkas också. I Outlook (ex.) kan du välja att skapa en "Lokal postlåda". De brev du flyttar dit synkas då inte till de övriga (mer än att de ramlar bort hos de övriga)
 9. Mikael63

  IMAP-konto

  IMAP innebär ju lite förenklat att all e-post synkas lika mellan alla enheter inställda för/med IMAP. Forts nedan. Det är ingen ändring utan det är just så IMAP fungerar. Jag förstår hur du arbetar och du bör ju kunna fortsätta så men du ska då inte radera någon e-post med de enheter som har IMAP. Läs e-posten i surfplattan men hantera radering och strukturering i datorn. Ovanstående kan man väl kalla alternativ 1. För alternativ 2 kan du börja använda IMAP i datorn också. E-post som du läser i surfplattan och som du vet att du i alternativ 1 skulle ta bort kan du ta bort direkt i plattan. Då slipper du det via datorn. E-post som ska vara kvar/flyttas kan du läsa i plattan och flytta med datorn (eftersom det kan vara lite bättre gränssnitt för det i datorn)
 10. Mikael63

  Sängskåp för högt

  Visar bilden skåpet med eller utan överskåp? Tycker det ser ut som att sidostyckena går hela vägen upp?
 11. Har du testat att från helt avstängt läge starta den och direkt därefter stänga locket?
 12. Okej. Läser man lite mer ser man att man testat sårbarheten på de nämnda versionerna av Windows men det behöver ju inte betyda att andra versioner går säker.
 13. Dessutom - OM nu datorn skulle starta med W7 (utan problem) så kommer väl W10-disken att bli slav och då kan du kopiera till den i stället. Kommer du att använda samma användarnamn som du har i W7 när du installerar W10? Tror att det minskar risken för bråk angående ägarskap av filerna (?) Glad Påsk!
 14. Koppla ihop två datorer med USB kräver särskild hårdvara/mjukvara och är bara en onödig kostnad. Att föra över filer via nätverket, via USB-disk eller som du själv är inne på att sätta in den "gamla" disken som slav är bättre alternativ. Tillägg: Du har väl en färsk backup av dina bilder/filmer?
 15. Mikael63

  Blåskärm

  Med batteri, i det här sammanhanget, avsåg jag inte batteriet för CMOS men visst kan man köra utan det batteriet, det har ju hänt mer än en gång att batteriet "blivit slut" och att man ex. måste ange ny tid när man startar datorn. (med reservation för hur nya datorer/UEFI hanterar detta då)
 16. Mikael63

  Smart TV

  Ja, det kan man ju säga eftersom jag valt det. Skulle jag inte välja om jag så fick betalt men det är en helt personlig sak som har att göra med tidigare erfarenheter.
 17. Mikael63

  Smart TV

  Ja. Nja, om du skaffar ett abonnemang från Telia får du en Teliarouter. Skaffar du abonnemang från någon annan leverantör kan du ev. få en router av dem. (beror ju på vilket erbjudande leverantörerna har från gång till gång)
 18. Mikael63

  Königs Videograbber

  Från samma länk ovan:
 19. Mikael63

  LÖST Monteringspall

  (En kontorsstol har inte föreslagits som en lösning.)
 20. Mikael63

  LÖST Monteringspall

  Jo, men jag tänkte att man då har sänkt den till en passande nivå och att man endast använder den i det läget.
 21. Mikael63

  Windows 10 får ny standardprincip för USB-enheter

  Upplever det som olika. Ett USB-minne kan gå att göra detta på men inte en USB-disk. Då använder jag visserligen TC men som ju ändå någonstans i bakgrunden interagerar med Windows filhanterare. Jag använder själv en tredjepartsmjukvara för detta.
 22. Mikael63

  Windows 10 får ny standardprincip för USB-enheter

  Även https://eforum.idg.se/topic/358271-nu-ska-det-gå-snabbare-att-avlägsna-usb-minnen-i-windows-10/ Eller varför man inte i Utforskaren (som jag ändå inte använder...) har, likt filhanterare i Linuxmiljö och i macOS, en "knapp" för detta. (Avmontera)
 23. Mikael63

  Mediakostnader - dyrt eller billigt

  Tack! (men det är ju fritt för alla att svara i trådarna) ** Som jag förstår det kan du inte påverka "internet" och tv så mycket och 99 kr per månad måste anses som helt okej. Jag delger mina (våra i hushållet) tankegångar: Vi blev "erbjuden" att dra in fiber och även om vi inte hade något akut behov så såg vi detta som en investering till fastigheten och hakade på. Tog väl bara 3-4 år(!) innan det var klart, då med en annan leverantör. Tänkte först bara skaffa bredband och behålla tv men tänkt bredbandsleverantör var så usel på att svara på mina frågor att en annan leverantör hann erbjuda ett komplett paket med bredband och tv, samt leverera all hårdvara, innan den "förra" leverantören behagade svara. Tidigare hade vi tv via parabol, ett basutbud av kanaler, möjlighet att använda fyra samtidiga enheter. 6348 kr/år. Till det hade vi internet 13/2 (uppmätt), 5523 kr/år, och bredbandstelefoni 1353 kr/år. Totalt 13224 kr/år Telefonin plockade vi bort eftersom den i princip ändå aldrig användes. Nu har vi fiber med 100/100 och tv med ett basutbud av kanaler men som består av fler kanaler än tidigare, möjlighet att, förutom tv via en box, se på tv på fyra enheter inom EU. Kostnad 12240 kr/år. Sparar 984 kr/år och så långt i princip samma pris eftersom vi plockat bort telefonin men vi har högre hastighet och friare tv-tittande. Drar man bort fiberinstallationen och lyfter den till en investering av fastigheten sparar vi 6036 kr/år (fortfarande då att vi inte har telefoni) ** Office avklaras som sagt i en annan tråd och detta med att kunna öppna exporterade data från banken kan vara värt att kolla upp då jag fick problem när jag skulle hämta uppgifter till ovanstående beräkningar. ** Dropbox. Ja mitt gratisutrymme håller också på att ta slut men eftersom jag även har GoogleDrive och 2 x Onedrive kan jag sprida ut mina ägg i flera korgar. Allt som behövs är ju en e-postadress (till). ** Antivirus. Ja där finns ju som redan nämnts flera gratisalternativ. Själv använder jag bara clamav (Linux) och skannar bara vid behov. ** Papperstidning. Länge sedan vi hade någon sådan nu förutom en gratistidning som kommer en gång i veckan. Finns inte möjlighet att bara få den på helgen? ** Elkostnaden. Där kan det ju vara lite olika beroende på vilken uppvärmning man har i övrigt. Jag som behöver värma fastigheten med el ser inget större hinder att ex. en glödlampa, tv eller en dator drar ström och avger värme då jag ju ändå måste värma upp huset på annat sätt annars. Sommartid är det förstås en nackdel men om man tittar på glödlampor som exempel (fast jag har nog bara fyra kvar nu) så används de mer sällan sommartid så det går på ett ut.
 24. Mikael63

  LÖST Monteringspall

  Måste den vara det? Alltså använder du den i olika lägen eller har du ställt in att den ska passa dig? Tänkte att du kunde göra som jag fick göra på en kontorsstol från IKEA, en tillsågad träbit som hölls på plats av två slangklammer på/mot cylindern.
×