Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Mikael63

Moderator
 • Antal inlägg

  15 013
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  324

Allt postat av Mikael63

 1. Om jag själv hade behövt detta hade jag testat att spela in ett makro som gör det som behövs och sedan koppla det till en knapp i "vad-det-nu-heter-fältet" ovan ribbon. (Snabbkommandon?) (som jag då använder i stället för den "vanliga" spara-knappen)
 2. se https://eforum.idg.se/topic/358406-windows-10-1903-ökar-minimikravet-på-lagringsutrymme/
 3. Hänger inte med riktigt, är kanske trött, men hur kommer gästläget in i bilden då? Jag kan låta min Samsung S9 agera hotspot åt en Chromecast samtidigt som jag använder (samma)mobilen och Telia Play appen för att visa innehåll. Ed. har inte greppat detta med gästläge. Har jag släkt/vänner så får de access till det trådlösa nätverket. Då får de samtidigt tillgång till de Chromecast-enheter som finns.
 4. Du har en intressant frågeställning. Eftersom det tycks finnas en hel del som jobbar med att hitta säkerhetshål så antar jag att det även finns de som, kanske, hoppas att det ska finnas något säkerhetshot i öppen källkod och få vara den förste som kan informera om det. Kanske just därför kan det vara så att Deepin och andra prylar från Kina granskas extra, både av myndigheter och av privathackare. En illasinnad kod bör ju rimligen (men jag har inte vetskap om detta) vara "enkel" att peta in i en uppdatering. Det är väl dock så att uppdateringarna rimligen bör passera någon form av kontroll innan de släpps tillgänglig via Uppdateringshanteraren. (Många program släpar ju efter flera versioner där) Låt säga att teamet bakom Firefox lackar ur. De ser till att en uppdatering finns tillgänglig men inte som nerladdningsbar länk utan direkt via Firefox själv. (man brukar kunna se det under Om/About) Uppdateringen installeras automatiskt och slår igenom när Firefox startar och vips skickas alla dina sparade lösenord iväg någonstans. Ot. ska vi fortsätta med alternativ till Mint så tycker jag att elementary OS verkar okej. Har testat det i några omgångar men inte arbetat med den i egentlig mening. Installerade Emmabuntüs på en trött iMac men kollade bara att allt fungerade innan jag gav bort den som "sovrums-tv".
 5. 3) ja 4) nej 5) möjligen om det sker många samtidiga inloggningar från olika platser men mitt konto kollas ideligen av min mobil, min surfplatta, min klient i datorn, via webben på annan dator. 6) ja, se 5)
 6. Flyttade tråden och tog mig friheten att ändra titel till annat än medlemsnamnet. /Mikael63
 7. Har du testat dessa? https://www.catalog.update.microsoft.com/Search.aspx?q=VEN_8086%26DEV_266E%26SUBSYS_02D91014 https://support.lenovo.com/us/en/downloads/ds002475 (Påstår inte att de ska funka men efter lite sökning dök dessa upp)
 8. Ot: http://linuxmint.se/forum/viewtopic.php?f=20&t=1002
 9. Två diskar och ett USB-minne inkopplade samtidigt till varsin USB-port? Eller en & en av ovanstående till samma USB-port?
 10. Ja, det blir "fel". Men i LibreOffie Writer skrivs ny tid bara om man ändrat och sparar. Fältet uppdateras automatiskt när man sparar. Synd att Word inte är lika kapabel då..
 11. "en del"? Kolla detta klipp: https://www.youtube.com/watch?v=s0vDerVe36g vid 5:30 in i klippet kan man sluta skruva, sätta ett finger eller en liten mejsel mot fläktbladen och blåsa med luft. (fläkten ska inte kunna rotera av den luft man tillför)
 12. I LibreOffice Writer uppdateras fältet "Ändrad" när man sparar filen. Men bara om man faktiskt ändrat något. Bara "Spara" uppdaterar inte - dumt tänkte jag men det är ju faktiskt mer korrekt. Jag vill inte bli lurad av att läsa ett dokument som är sparat senare än samma dokument som jag läste tidigare om det inte innehåller en enda ändring.
 13. Jag har inte tillgång till jobbardatorn förrän i morgon men som ytterligare info så öppnade jag "VBA-kod" i Outlook, under fliken Utvecklare(?), infogade en modul och i fönstret klistrade jag in koden från Monshi: Public Sub MarkYellow() Selection.Range.HighlightColorIndex = wdYellow End Sub (och för andra färger) Det är i/från Outlook jag kör makrot, när jag skriver/svarar.
 14. Nu har jag tänkt mig att använda samma makro, som i Word, att fungera i Outlook. Där får jag: Hur behöver koden modifieras för att passa i Outlook?
 15. https://www.sb-software.com/visdir/ Gammalt men fungerande, även till Windows 10. (Program för att kolla vad som tar upp utrymme.)
 16. Ja, idag när jag tänkte rita upp några köksskåp så fungerade inte Draftsight för Linux och det finns ingen ny version för Linux att ladda hem heller...
 17. Med min förra skrivare ansluten via USB till min förra dator haltade uppstarten om det satt ett minneskort i skrivaren. USB var troligen vald som första start-alternativ. Men det blev då varje gång och ingen vit pil.
 18. Alt, M, S kanske kan vara ett alternativ?
 19. Det var inte det jag undrade, eller påstod. Jag undrade om det kunde vara värt att använda en router för att lösa problemet? Men jag inser nu att det alternativet verkar totalt otänkbart för dig så då får du kanske leva med att koppla ihop dina datorer tre gånger varje gång det behovet uppstår.
 20. Jag tolkar beskrivningen som att du ansluter datorerna utan inblandning av en trådlös router? Skulle anskaffandet av en sådan vara värt besväret med att manuellt "utföra rutiner" för att sammankoppla? Som bonus kanske du får möjlighet att ansluta din USB-dongel (som jag har för mig att du använder) till den routern. Hur ser denna rutin ut, att sammankoppla? Kanske skulle den gå att halv-automatisera med ett skript? Även om grundproblemet kvarstår kan det kanske underlätta.
 21. Ja, den andra länken stämde inte riktigt hos mig, men den första. (jag har ibland problem med att starta upp min jobbardator men jag har kopplat det till ansluten/ej ansluten till dockningsenhet, testar nu stänga av Fast Startup)
 22. OBS! Spånar bara högt nu: Det finns tre poster, varav den ena innehåller två poster. Poster som till synes skulle kunna ligga på varsin disk och/eller varsin partition. På vilken av dessa ligger starthanteraren, som kan visa dessa poster? Låt säga att den ligger på posten "Windows 95" men att just den posten inte innehåller/pekar på något operativsystem? Bara starthanteraren. Det kanske skulle förklara varför den inte kan tas bort? Spånar som sagt bara.. Går det att döpa om den? Till ett eller flera mellanslag? till en punkt? Eller kanske till "Välj ett av alternativen ovan"
×
×
 • Skapa nytt...