Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Darada

Medlem
 • Antal inlägg

  27
 • Gick med

 • Senaste besök

Allt postat av Darada

 1. Jag kan absolut ingenting om programering eller sånt men företaget jag jobbar på har ett massivt behov av ett program som vi kan använda för att skriva en typ av logg. Där vi har olika fält som skall fyllas i och sparas per "case" och som går att söka i sen. Ex. Ibland krediteras fakturor och görs om och vi behöver en logg för att hålla reda på släktbanden mellan dessa. Vi skall kunna söka på ett fakturanummer och programmet skall söka både orginal, kredit och ny faktura då. Eller att det går att söka på ev kundnummer eller chaufför. Försöker lära mig acces men det verkar inte gå in bara.. Jag kanske är för dum för datorn.. // Emelie
 2. Hehehe För mig så betyder spunk att man får ett mindre samman/utbrott.. Så det kan vara nog så farligt.. Tack för alla tips å hjälp.. Nu skall jag hem å plugga.. =) Men akta dig, jag kommer nog hoppa på dig med mer frågor under loppets gång.. // Emm Ingenting är omöjligt. Bara mer eller mindre svårt.
 3. Tja! Jo men nu tyckte jag att jag fick lite svar som var lättare för mig att läsa.. Eller fatta rättare sagt.. Men om jag ändå skall verka lite dum så måste bara fråga: CMS är alltså ett programspråk och inte ett program? Menar du första inlärningstiden+vänjandet av programmet när du säger startsträcka? Jag har lärt mig hela (nästan) office-paketet på egen hand så jag brukar vara ganska snabblärd när jag väl får kläm på grejerna. Jag har också insett med denna tråd att jag nog iaf måste bli webmaster på heltid åt sidan för min mamma kommer få spunk om hon skall lära sig nått sånt.. Så jag lutar åt att behålla publisher varianten ett tag till och lära mig CMS under tiden så att det inte blir ngt avbrott på sidan.. // Emm Ingenting är omöjligt. Bara mer eller mindre svårt.
 4. Jag vet det där med humlan.. Den använder sina vingar ungefär som en helikopter, rotation, men det intressanta är att man så länge ansåg det omöjligt att humlan flög att det var vår verklighet.. Likaså att jorden var rund. Vi VET HELT SÄKERT en sak tills vi får något annat bevisat.. Människans natur upphör inte att förvåna.. Ahh... Man får väl ta och gå in och kika på den då.. Om inte annat så kommer jag minnas ditt användarnamn och böna och be om hjälp varje gång jag stöter på ngt.. // Emm Ingenting är omöjligt. Bara mer eller mindre svårt.
 5. Tjaba! Hoppas någon här kan publisher. Har lagt ett inlägg om att hitta ett annat webbsite builder men eftersom jag tydligen måste plugga först så får jag använda Publisher så gott det går. Så min första fråga lyder; Man kan ju skapa formulär i publisher. Men hur får jag formulären att fungera? DVS skicka ifylld info till en adress när besökaren klickar på "Skicka"? Jag har fyllt i mailaddress och så, men någonstans skiter det sig lite. Vad har jag missat? // Emm Ingenting är omöjligt. Bara mer eller mindre svårt.
 6. Jaha pojkar, och en del flickor kanske... Vad blev det av detta då? En gröt tror jag.. Känns lite som att alla har pratat i munnen på varandra i sina försök att övertyga VARANDRA om vilken metod som är bäst.. Vilket har resulterat i att jag är ganska förvirrad just nu.. Men Hey, inget ont som inte har nått gott med sig.. Nu får jag väl ta att studera vad i helsike CSS och CSM, eller vad ni pratade om, betyder! Åter igen så snackas det om att man inte måste använda SÅ MYCKET html taggar i en del program.. Well, let me put it to you this way... Min mamma kan skriva i Word.. det är det hon kan. Och hon kan fylla i text i publisher... Sen tog det stop.. Men se det positivt, det kommer att finnas ett arbetschema och eftersom de som är tilltänkta till rollen som uppdaterare är väldigt nära vänner samt halva styrelsen i föreningen, så kommer inget olagligt att läggas ut och de kommer förmodligen också att ha telefonkontakt när allt skall göras. Det känns lite som att ni knölar och krånglar till det. Ta inte illa upp, ni är säkert skitduktiga på det ni gör, men det verkar ibland som att folk som är proffs på något krånglar till det i onödan när informationen blir för mycket. Medans vi glada amatörer ser lite enklare lösningar och genvägar.. Så om vi kan hoppa alla krångliga termer och tag-snack och lägga fram lite namnförslag på spännande program som skulle kunna tänkas klara av det jag begär så kan jag börja läsa och exprementera lite hemma och se om det blir en explosion eller bara ett "puff".. Jag har ju fått några förslag ju... så jag börjar med dessa... Å BTW, rawd, så svårt var det inte... Kanske går för att jag helt enkelt inte vet att det är omöjligt.. Humlan vet du.. ;-) // Emm Ingenting är omöjligt. Bara mer eller mindre svårt.
 7. Hej, För oss är det inte viktigast att synas eftersom vi redan funnits på nätet i några år och vi har bestämt oss för att vi måste hålla en unik profil på nätet. Eller snarare är det jag som har bestämt det åt oss eftersom jag sitter som Marknadsförare och strateg. Hemsidan vi har idag har den layouten vi vill och publisher är lätt på det sättet att vi kan få bilder som inte är galleribilder att se ut som vi vill och ligga precis där vi vill att de skall ligga. Texten hamnar också precis där vi vill. Att lära sig skriva i html tar ett tag, och att bara lära sig hälften för att göra en sida kommer resultera i en väldigt amatörmässig sida utan ramar osv. vilket inte passar en förening. Att JAG skulle lära mig html är en sak eftersom jag har grunderna, men eftersom vi kommer att vara flera som skall uppdatera hemsidan löpande (de övriga är RIKTIGA amatörer) så måste de se vad de håller på med för att layouten skall vara enhetlig. Vi har inte heller någon tanke på att byta webbhotell, i är mycket nöjda med det vi har och de levererar en utmärkt tjänst. Även de har mallar, men som beskrivet ovanför så vill vi inte ha mallar eftersom vi pga den marknad vi agerar inom, måste vara unika. Nej man måste inte tanka upp hela sidor utan det finns speciella editorer som känner av om jag ändrar en text eller liknande på endast en av sidorna, och uppdaterar den och endast den automatiskt på nätet när jag ber den om det. Jag har funderat på MS FrontPage, men kan inte få grepp om hur det fungerar. vi använder phpBB för forum men den körs online på deras server och jag skulle hemskt gärna lägga den på vår egna server så att den inte hamnar utanför och så at vi kan ta bort all reklam och "jokks".. För blogg använder vi blogg.se och det fungerar eftersom vi kan lägga den på vår server, men inte har gjort än innan vi är klar med de andra sakerna vi behöver. Jag hittade för ett tag sedan ett webbgalleri-program som man oxå kan lägga på servern utan att köra externt, men efter en datakrasch så förlorade jag det och kommer tyvärr inte ihåg vad det heter. Vi vill som sagt köra så lite som möjligt externt. Tack för tipsen men 79 $ är mycket för en ideell förening. Speciellt när det finns så mycket gratis godis online.. Gäller bara att hitat det.. // Emm Ingenting är omöjligt. Bara mer eller mindre svårt.
 8. Jo men Publishers variant är ju en WYSIWYG men problemet är att jag inte kan få ett bildgalleri, söka på hemsidan funktion och att jag måste ladda upp HELA sidan varje gång, inte bara uppdatera.. // Emm Ingenting är omöjligt. Bara mer eller mindre svårt.
 9. Hmm.. Jag har en engelsk verison så det blir VLOOKUP.. Jag är så grön man bara kan bli på detta och jag har försökt, men jag får bara fram att jag har för lite formler, #TRUE, #FALSE, #VALUE vad jag än gör.. // Em Ingenting är omöjligt. Bara mer eller mindre svårt. [inlägget ändrat 2008-04-04 11:06:04 av Darada]
 10. Hej, Jag har fått i uppgift av ett par människor att fixa en snygg hemsida åt dem/deras förening/företag eftersom jag har pluggat marknadsföring. Hittils så har det gått fin fint (man är ju inte så kinkig på vilket program man använder när man är rookie på att bygga hemsidor) men nu skulle vi vilja avancera lite. Hittills har jag byggt hemsidorna i Publisher (vilket många webmasters sliter i sitt hår över nu när de läser detta) och jag har fått upp ögonen om att det skall finnas MYCKET bättre program. Vi vill ha ett what you see is what you get program, gratis eftersom det ena är en ideell förening. Jag skall också kunna ändra ett par saker i orginalet och det uppdaterar automatiskt på servern. Publisher får man ju spunk på när man måste ladda om hela filen på nytt!! - Hemsidan skall ha: - Hemsidan i sig såklart - Sökbart register (man skall kunna söka data om hästar) - Downloads (för nerladdning av bra dokument i PDF, Excel, Word mm.. - Bildgalleri - Streaming (en film som skall kunna visas) - Webshop (ganska få produkter) - Kalender (funderar på att lägga in Googles verision som html eftersom den är lätt att hantera) - Formulär (som skickas till emailen) Vi vill också ha ett forum, blogg och community, men detta har vi löst genom att skafffa dessa på annat håll och sedan länka så det är inget måste. Så, är det någon som har en bra lösning? Vi har ett webhotel så behöver inget sådant, bara själva editorn. / Empla [inlägget ändrat 2008-04-04 11:00:09 av Darada]
 11. Hej, Jag håller på att skapa en automatisk dokumentgenerering där man fyller i saker i ett excel som sedan hamnar i ett doc. Inga problem där! Men sedan kommer nästa grej. Så här ser det ut: A B C D 1 Art.Nr. Vara Antal á pris 2 1001 Ritblock 5 25 3 1002 Penna 20 2 Ni ser hur det är tänkt att det skall se ut, jag vill alltså genom att fylla i artikelnummer på A2 automatiskt få upp "vara" och "á pris". Antal fyller jag i själv senare. Allt detta ligger på blad 1 i excelboken. På blad 2 har jag alla art.nr listade med beskrivning och á pris. Så jag behöver alltså en enkel IF sats på blad 1, i B2 som säger att: om det står 1001 i ruta A2, så skall det fogas in text från blad 2, ruta C4, men om det står ´1002 skall det fogas in info från blad 2, ruta C5.. osv.. Samma formel i D2,D3 då såklart. Det finns ganska många art.nr och rutor.. Jag vore glad om jag fick hjälp med den där förbaskade IF satsen. / Just another fool
 12. Nu så har jag gjort det så här: Sub cboBox() Dim xlA As Object, xlW As Object Dim Antal As Integer, i As Integer Dim xlS As Object Set xlA = CreateObject("Excel.Application") xlA.Visible = True Set xlW = xlA.Workbooks.Open("C:\Users\emelie.kastell\Documents\Kunder db test.xlsx") Set xlS = xlW.Worksheets(1) xlS.Activate Antal = xlS.Range("A2").CurrentRegion.Rows.Count For i = 2 To Antal Me.[color="#ff0000"]cboBox.[/color]AddItem xlS.Cells(i, 2).Value Next Set xlS = Nothing Set xlW = Nothing Set xlA = Nothing End Sub Den ligger Under ThisDocument och jag får felmeddelande: Expected function or variable
 13. Det där va spännande!!!! När jag satte igång koden öppnades excelarket ca 800 ggr!! Blev det en loop eller??? Fick stänga av datorn för att det skulle upphöra!
 14. Jo jag döpte om den till cboBox.. Det jag får som heter som lådan är: Me.cboBox_Change Men det är väl inte det jag är ute efter??
 15. Det har jag gjort..: Sub MyInit() Dim xlA As Object, xlW As Object Dim Antal As Integer, i As Integer Dim xlS As Object Set xlA = CreateObject("Excel.Application") xlA.Visible = True Set xlW = xlA.Workbooks.Open("C:\Users\emelie.kastell\Documents\Kunder db test.xlsx") Set xlS = xlW.Worksheets(1) xlS.Activate Antal = xlS.Range("A2").CurrentRegion.Rows.Count For i = 2 To Antal Me[color="#006400"].cboBox[/color].AddItem xlS.Cells(i, 2).Value Next Set xlS = Nothing Set xlW = Nothing Set xlA = Nothing End Sub
 16. Jag får ett "Compile Error - Method or data member not found" på Me[i].cboBox[/i].AddItem xlS.Cells(i, 2).Value Em Ingenting är omöjligt. Bara mer eller mindre svårt.
 17. Hej. Jag försöker lära mig att lägga in en kod i word som går in i ett excelark och hämtar data till en kombobox men när koden är klar och listrutan poppar upp så finns det inget i listrutan. Vad är det för fel på koden? Den är tagen ur en bok så den borde fungera! Private Sub cboKunder_Change() Dim xlA As Excel.Application, xlW As Workbook Dim xlS As Worksheet Set xlA = CreateObject("Excel.Application") xlA.Visible = True Set xlW = xlA.Workbooks.Open("C:\Users\emelie.kastell\Documents\ROTOTEST db test.xlsx") Set xlS = xlW.Worksheets(1) xlS.Activate Antal = xlS.Range("A2").CurrentRegion.Rows.Count For i = 2 To Antal cboKunder.AddItem Cells(i, 2).Value Next Set xlS = Nothing Set xlW = Nothing Set xlA = Nothing End Sub Snälla hjälp mig! // EM\Ingenting är omöjligt. Bara mer eller mindre svårt.
 18. Jag är inget proffs, men det låter som att din dator får för mycket att "tänka" på och då prioriteras musens rörelser ganska långt ner på listan. Annat kommer före och när de sakerna sen är uppklarade så flyttar han på muspekaren. Ingenting är omöjligt. Bara mer eller mindre svårt.
 19. Hej. Det kanske vore enklare om vi tog detta via mail istället. Då skulle jag kunna bifoga en faktura som jag använder som experement. Jo det är sant, alla 5 sidor skall inte fyllas men 3 av dem. Datan skall hämtas från tabeller i excel. Vi skall alltså inte skriva i datan med tangentbordet annat än för att skriva i antal av en vara. Det skall alltså inte kopieras och klistras in. Fakturan är ej löpande över sidorna utan innehåller olika avsnitt. Min mail är polgara1984@hotmail.com. Maila mig på den så skall jag skicka dig en bild på ungefär hur jag tänkt mig. Så himla tacksam för ditt engagemang! -Emelie Ingenting är omöjligt. Bara mer eller mindre svårt.
 20. Hej. Jag hoppar över att skapa fakturan alls i word utan börjar helt enkelt om i Excel. Jag har gjort hela designen och layouten och bestämt mig för vart jag vill ha Drop-downs och så vidare. Fakturan ligger i blad ett som jag döpt om till "Invoice". Det andra bladet heter "Source" och där lägger jag all info som jag vill att blad ett skall hämta ifrån. Om en sida är full så vill jag att excel skapar en ny sida. Problemet här är att våra fakturor är ca 5 sidor lång och den specefikation som riskerar att bli för lång ligger som sida tre. Jag skapade som sagt en dropdown i Source och har lyckats få den att "öppna" sig i Invoice bladet. Problemet som kvartsår för mig nu är vilka IF koder jag skall använda. /Emelie Ingenting är omöjligt. Bara mer eller mindre svårt.
 21. Jag tänkte försöka använda en annan approach. Om jag istället skapar fakturan i Excel och därigenom skapar en drop-down från Data taben, visst måste jag då kunna köra ett IF där det står att om ett av alternativen blir vald i deropdown i blad 1, C5, så kan ett macro göra så att jag hämtar data från blad 2, H76 och ett antal andra celler och fylla på det i olika celler i blad 1? Emm Ingenting är omöjligt. Bara mer eller mindre svårt.
 22. Måste jag inte sätta in referenser? Kan det vara därför det inte fungerar? Emm Ingenting är omöjligt. Bara mer eller mindre svårt.
 23. Jag får fram Run-Time error '2004': application-defined or object-defined error Emm Ingenting är omöjligt. Bara mer eller mindre svårt.
 24. Hmm.. okey.. Jag tror jag hänger med.. Skall pröva det där nu, men jag har inte riktigt fått grepp om hur man döper celler.. Har ju 2007 och har inte haft det så länge, så jag har inte riktigt koll på hur man döper cellen. Är det att man markerar den, högerklickar och sen väljer "Name a range"? (för att försvåra mitt jobb lite till så använder vi oss bara av engelska på datorerna) // Emm
 25. Det är dels för att det inte är mitt beslut. Jag kom med den idéen först men blev totalt nerröstad, plus att Layouten som vi har på fakturan inte lämpar sig för excel. Den är för komplicerad. Och vi vill senare i framtiden ha möjlighet att gå tillväga på liknande sätt för andra funktioner och tillfällen. Plus att innehållet som skall placeras i fakturan har så många varianter. Det skulle faktiskt bli krångligare om vi la fakturan på xl. Men Tack iaf..
×
×
 • Skapa nytt...