Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Guldstrand

Medlem
  • Antal inlägg

    58
  • Gick med

  • Senaste besök

Om Guldstrand

  • Medlemstitel
    Användare
  • Födelsedag 1977-06-11

Profil

  • Kön
    Man
  • Ort
    Örebro
  1. Så länge det är ett FB-DIMM 2GB eller 4GB kan det inte bli fel, eller? Står inte supermycket i manualen om detta. Detta står i manualen: You can upgrade your system memory to a maximum of 48 GB by installing 533MHz or, when available, 667MHz fully buffered DIMMs (FBDs) in dual sets of 256-MB, 512-MB, 1-GB, 2-GB, or 4-GB.
  2. Ja, det verkar stämma att minnet måste vara FB-DIMM/ECC. Är det din auktion? (har sparat den i minneslistan) Skulle dock behöva ha fler. Det är en spelserver till ett ideellt projekt för barn och ungdomar som jag håller på med.
  3. Stort tack för länken, men jag ser ingen info.
  4. Jag behöver få tag på fler ram-minnen till en Dell server och jag fattar inte riktigt vilka ram-minnen det ska vara. Är tacksam för all hjälp. Servern är en Dell Poweredge 2900. Gärna 4GB moduler men även 2 GB går bra, i nödfall. Har förstått att det ska vara DDR2, men flera "vanliga" DDR2-minnen jag har testat passar inte.
  5. Hade redan hittat och läst kommentarerna på den länken. Tyvärr ingen konkret hjälp där.
  6. Hej på dig... Ja, jag tänkte inte alls på att ta bilder innan jag ryckte ur alla kablar. Men jag har aldrig varit med om tidigare att pin-kontakterna på moderkortet inte var märkta. Har lyckats att få HDD Led att lysa, samt att chassi-fläkten snurrar. Men har fortfarande problem med reset -och power-knappen.
  7. Försöker att hjälpa en bekant med att flytta över hans moderkort och allt annat till ett nytt chassi. Det mesta är redan klart, enda problemet är att ansluta kablarna från det nya chassit. Pin-kontakterna är inte märkta, och jag är osäker på var HDD Led, Power switch och Reset switch ska sitta på moderkortet. Moderkortet är ett Acer D1F-AD, och satt tidigare i ett chassi från Packard Bell (iMedia A2533 NC). Är verkligen tacksam för all hjälp.
  8. Det kan omöjligt vara något knas med kablarna. (Har testat alla kombinationer.)
  9. Har nu testat med en "bättre begagnad" disk, och det gav precis samma sega resultat.
  10. Nej, det har jag inte gjort. De diskar jag har, är rätt gamla, så jag tror att det inte har någon större betydelse att byta till någon av dem.
  11. Det enda som egentligen finns kvar (enligt mig), är torkad kylpasta, eller nätaggregatet. Eller kan det finnas något annat?
  12. Jag satte i helt nya kablar direkt jag kom hem med datorn, så kablarna kan det inte vara. Sedan har jag kopplat disken till IDE-port 1 på moderkortet, och givetvis byglat den som master. CD-läsaren sitter på IDE-port 2, som cable select. Tycker inte att det ska kunna vara några problem med det.
  13. Har testat minnena, och de är helt ok. Tydligen så verkar det gå att installera Windows på en annan dator, och sedan flytta över. EDIT: Hörde från en annan kille, att det kan vara det integrerade grafikkortet (använder ett annat internt grafikkort) som tar väldigt mycket minne, som resulterar i att hela datorn blir seg/slö. Kan det stämma? Jag har aldrig varit med om att behöva stänga av det inbyggda grafikkortet.
  14. Ja, disken hittas som den ska. Förstår inte riktigt vad du menar med "aktiverat 32-bitars diskaccess". Ska det verkligen behövas?
  15. Bra fråga... Den måste troligtvis ha "fastnat", eftersom att den stod på 13 minuter kvar (i flera timmar), sista gången jag testade. Men nu installerade jag Win XP på disken från en annan dator, men det går lika trögt (som under installationen). Det tar evigheter att ens logga in i windows. (Orkade inte vänta hela vägen, då jag misstänkte att något fortfarande var knas.)
×
×
  • Skapa nytt...