Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

deemdanna

Medlem
 • Antal inlägg

  77
 • Gick med

 • Senaste besök

Allt postat av deemdanna

 1. Tack för svar! Jag hastar dit! Vaf..vad i...guiden var ju för XP :/ detta är ju ett Windows 7-forum, n'est-ce pas? [inlägget ändrat 2009-12-24 04:20:23 av deemdanna]
 2. Hej, jag håller på att försöka skapa ett litet nätverk med två datorer och en D-link router. Känner någon till om det finns någon guide någonstans som beskriver hur detta går till? Bredbansdbolagskund som jag är ringde jag deras support; ingen aning där men jag blev rekommenderad att ringa deras betaltjänst Bredbandsexperten. Den "expert" jag fick tala med var t.ex. obekant med begreppet 'mappning', detta att tilldela en nätverksmapp en enhetsbeteckning, så efter en stund fick jag ge upp. Några tips någon?
 3. Hej, jag undrar om, och i så fall hur/var man gör det, man kan slippa bekräfta borttagning av filer och mappar.
 4. Hej, efter senaste ominstallationen av XP råkade jag ut för något jag inte minns har hänt tidigare, nämligen att jag, när jag högerklickar på Aktivitetsfältet och sen klickar på Verktygsfält/Snabbstart, möts av felmeddelandet "Kan inte skapa verktygsfält". Vad är nu detta för dumt snack? Alla inställningar verkar vara som tidigare. Någon som har en idé om vad som kan vara fel? Det vore uppskattat för snabbstarts-fältet är en riktig bra-å-ha-grej tycker jag. Aktivitetsfältet är inte låst, nej.
 5. Hej alla, jag har ett stort antal audioböcker i .MP3-format som jag normalt hade bränt på CD konverterade till .CDA-format. Men det innebär ju c:a 7-10 CD för en fullängdsbok. Jag tänkte så här: Kan man inte vara så fiffig som att bränna .MP3-filerna på antingen en CD eller, allra helst, en DVD och räkna med att de går att spela av i en DVD-spelare? Om så, hur går jag tillväga? Mycket tacksam för all input!
 6. ...sa Mr Andersson och här är lösningen: när jag köpte CD-R fungerade det, alldeles som du antydde däruppe. Inga fler RW-skivor här! Slut för idag, tack för idag.
 7. OK Cecilia, tack för det. Du är en riktig klippa! Men, om du vill får du gärna förklara för mig varför det blev så kladdigt - jag kopplade ju tillbaka precis som det varit? Hursomhelst, tack. Vänligen, Göran
 8. Det ska jag så fort affärerna öppnar så att jag kan köpa CD-R-skivor. Under tiden en annan sak som mystifierar mig (som Nalle Puh sa: "det här blir mystiskare och mystiskare...") i går, medan jag försökte utesluta fel på min ordinarie brännare, öppnade jag PC:n, kopplade loss brännaren och kopplade helt tillfälligt in en annan jag har som jag vet är OK på busskabel respektive ström. Det blev tight men det ska det ju vara Denna sålunda "inympade" brännare upptäcktes av Windows XP och fungerade sedan som den ordinarie. Emellertid löste det inte problemet, utan ett annat uppstod när jag kopplade in den ordinarie igen. Plötsligt hade enheterna fått andra bokstäver: brännaren, som tidigare var O: blev nu D: och så vidare. Inte mycket stämde förstås nu med sökvägar etc. Detta trots att jag alltså kopplat in brännaren exakt som tidigare. Hur kan detta vara? Vad kan jag göra åt det?
 9. Tack för dina förslag Mr A, det är snart dags att slå igen denna...butik för i kväll. Kanske vi kan fortsätta i morgon? Igen tack!
 10. OK, jag hör dig, i morgon blir det att köpa några engångsskivor och bränna på lägsta hastighet. Vem har brått? Det är väl bättre att skivorna går att spela efter bränning än att det gick fort att bränna dem... Tack för tips Mr!
 11. OK, så bränna långsamt och med bra media? Jag brukar hålla mig kring 2-3 X och använder uteslutande Fuji. Inte vet jag - men jag har fått för mig att de är bra. Det är ju inte precis bulk...så vad, konkret, blir ditt råd till mig Mr? Kanske jag ska överge RW-skivorna till förmån för "en-gångs"? Kanske de är stabilare? Jag har inte en susning
 12. Hej alla, jag har på sistone upplevt fenomenet att de musik-CD jag bränner i min PC:s CD/DVD-brännare inte går att spela upp i en stand-alone CD-spelare. Vare sig i min egen eller vänners - "NO DISC" står det. Emellertid fungerar "fabriksinspelade" CD OK. Jag ska kanske nämna att det rört sig om RW-skivor jag har spelat in. Nu undrar jag om det finns verktyg för att kolla att brännaren fortfarande positionerar läs/skrivhuvudena korrekt. Exempelvis en fabriksinspelad "normalskiva" som man kunde kalibrera mot. Vad skulle annars kunna vara mitt problem - om inte läs/skrivhuvudena positionerar sig exakt lika i både brännare och spelare? Några idéer? Jag vore oerhört tacksam för all input!
 13. Tack Thomas, det du nämner hade jag inte en tanke på. Jag ska ta dina goda råd ad notam.
 14. Hej alla, häromdagen hände det som, på gott och ont(mest ont!), händer då och då; jag fick formatera om och installera XP Pro på nytt. När jag installerade angav jag 'Göran' som användare. Men nu när jag startar PC:n är det 'Administratör' som är inloggad, inte 'Göran', med påföljd att jag måste logga ut 'Administratör' och logga in som mig själv. Kontot 'Göran' har admin-behörighet. Vad jag skulle vilja är att PC:n när man bootar loggar in 'Göran' automatiskt (utan välkomstskärm) då detta är ett en-personshushåll och inga säkerhetsrisker finns. Nå'n som kan hjälpa mig med detta? Tack på förhand!
 15. Hej, jag plågas sedan några dagar av DriveBy-viruset antispyexpert.com. Jag har kört Malwarebytes' Anti-Malware och SmitfraudFix. Båda hittade skräp (Zlob.trojan t ex) men det kommer fortfarande ödesdigra varningar från antispyexpert.com. Vad kan man göra åt detta, nå'n som vet? Tack på förhand, Göran
 16. När jag försöker byta skärmsläckare via högerklick på skrivbordet, egenskaper etc och byter till en icke Windows-standard ignoreras detta, och skärmsläckaren startar inte. När jag så öppnar "Egenskaper för bildskärm" igen står det under "Skärmsläckare" "inget". Detta trots att jag, när jag valde skärmsläckaren, tryckte på både Verkställ och OK-knapparna. Väljer jag en som följer med XP fungerar det OK, och det gör vissa av de jag installerat själv också, vissa inte. Nå'n som har förslag på vad det kan vara?
 17. Hej alla, inget stort problem detta, men...jag har under åren samlat på mig ett ton ikoner och vill gärna kunna använda dem på kataloger på skrivbordet. Jag känner till stegen (högerklicka på befintlig ikon, välj egenskaper, byt ikon...) och till c:a 80% fungerar det, men inte helt. Detta gäller även ikonerna i Explorers länk-fält, jag kan byta dem OK men efter ombootning är de som regel borta. Ikonerna ligger i en underkatalog till Mina Dokument, kanske de borde ligga någon annan stans? Vad göra?
 18. Tack .M! Det fungerar utmärkt - arigato!
 19. Hej alla, ja jag har lyckats, mha någon tweak-utility, att ändra ikonerna för: - Papperskorgen - Den här datorn - Mina dokument etc. Nu vill jag ändra ikonerna igen, men har jag glömt vilket program jag använde. Någon som har ett tips? Tack på förhand! [inlägget ändrat 2008-11-27 12:16:03 av Slickassnot]
 20. Kanske det, jag tycker bara att det skulle ingå i XP-installationen utan att jag skulle behöva säga till särskilt om det. T ex installeras ju drivrutiner för grafik, tangentbord, mus mm. Detta utan särskild påstötning. Det finns ju ett "Reparera installation"-val på XP-skivan. Ska prova det också innan ominstallation. Vad är SM-buss förresten?
 21. Hej alla. Efter att ha installerat om XP SPII nyligen (vilket för mig sker 2-3 ggr/år) säger mediaPlayer: Det går inte att spela upp filen på grund av ett problem med ljudenheten. Det finns eventuellt inte någon ljudenhet installerad på datorn, ljudenheten används kanske av ett annat program, eller också fungerar inte enheten som den ska. Det talas också om drivrutiner för SM-bus (att de saknas alltså, inte att de finns Men jag har haft PC:n i flera år utan detta problem och har inte ändrat hårdvarukonfigurationen (puh!) sedan senaste ominstallation. Som sagt, vad göra? Måste jag installera på nytt? Tack!
 22. Tack för tipsen, men de är nog någon som mha virus har härjat i MasterBootRecord, filallokeringstabellen eller nån annanstans där det märks; inte ens Systemåterställning gick att starta, för de filerna är raderade. Det enda som återstår är förmodligen omformatering via DOS. Lyckligtvis har jag en annan maskin som jag använder om/när det blir så här. Det är först när man blir tvingad offline som man inser hur mycket man värdesätter PC:n och Internet...
 23. Ja. >Om du använder XP Pro vill säga. Nej, Home >Edit: Varför redigerar du RUBRIKEN i denna tråd för deemdanna? För jag är bättre på grammatik än han. >Eller så är det ett skadligt program i datorn som gjort det. Vad har du för säkerhetsprogram i datorn? Det verkar så, ja. I så fall har både AVGFree och SpyBot missat det både "i flykten" så att säga och vid genomkörning av hela PC:n. Jag har okså kollat med Hijak, det finns inget skumt som kör eller har installerat sig.
×
×
 • Skapa nytt...