Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

deemdanna

Medlem
 • Antal inlägg

  77
 • Gick med

 • Senaste besök

Om deemdanna

 • Medlemstitel
  Användare
 • Födelsedag 1957-03-14

Profil

 • Ort
  Kristianstad
 1. Tack för svar! Jag hastar dit! Vaf..vad i...guiden var ju för XP :/ detta är ju ett Windows 7-forum, n'est-ce pas? [inlägget ändrat 2009-12-24 04:20:23 av deemdanna]
 2. Hej, jag håller på att försöka skapa ett litet nätverk med två datorer och en D-link router. Känner någon till om det finns någon guide någonstans som beskriver hur detta går till? Bredbansdbolagskund som jag är ringde jag deras support; ingen aning där men jag blev rekommenderad att ringa deras betaltjänst Bredbandsexperten. Den "expert" jag fick tala med var t.ex. obekant med begreppet 'mappning', detta att tilldela en nätverksmapp en enhetsbeteckning, så efter en stund fick jag ge upp. Några tips någon?
 3. Hej, jag undrar om, och i så fall hur/var man gör det, man kan slippa bekräfta borttagning av filer och mappar.
 4. Hej, efter senaste ominstallationen av XP råkade jag ut för något jag inte minns har hänt tidigare, nämligen att jag, när jag högerklickar på Aktivitetsfältet och sen klickar på Verktygsfält/Snabbstart, möts av felmeddelandet "Kan inte skapa verktygsfält". Vad är nu detta för dumt snack? Alla inställningar verkar vara som tidigare. Någon som har en idé om vad som kan vara fel? Det vore uppskattat för snabbstarts-fältet är en riktig bra-å-ha-grej tycker jag. Aktivitetsfältet är inte låst, nej.
 5. Hej alla, jag har ett stort antal audioböcker i .MP3-format som jag normalt hade bränt på CD konverterade till .CDA-format. Men det innebär ju c:a 7-10 CD för en fullängdsbok. Jag tänkte så här: Kan man inte vara så fiffig som att bränna .MP3-filerna på antingen en CD eller, allra helst, en DVD och räkna med att de går att spela av i en DVD-spelare? Om så, hur går jag tillväga? Mycket tacksam för all input!
 6. ...sa Mr Andersson och här är lösningen: när jag köpte CD-R fungerade det, alldeles som du antydde däruppe. Inga fler RW-skivor här! Slut för idag, tack för idag.
 7. OK Cecilia, tack för det. Du är en riktig klippa! Men, om du vill får du gärna förklara för mig varför det blev så kladdigt - jag kopplade ju tillbaka precis som det varit? Hursomhelst, tack. Vänligen, Göran
 8. Det ska jag så fort affärerna öppnar så att jag kan köpa CD-R-skivor. Under tiden en annan sak som mystifierar mig (som Nalle Puh sa: "det här blir mystiskare och mystiskare...") i går, medan jag försökte utesluta fel på min ordinarie brännare, öppnade jag PC:n, kopplade loss brännaren och kopplade helt tillfälligt in en annan jag har som jag vet är OK på busskabel respektive ström. Det blev tight men det ska det ju vara Denna sålunda "inympade" brännare upptäcktes av Windows XP och fungerade sedan som den ordinarie. Emellertid löste det inte problemet, utan ett annat uppstod när jag kopplade in den ordinarie igen. Plötsligt hade enheterna fått andra bokstäver: brännaren, som tidigare var O: blev nu D: och så vidare. Inte mycket stämde förstås nu med sökvägar etc. Detta trots att jag alltså kopplat in brännaren exakt som tidigare. Hur kan detta vara? Vad kan jag göra åt det?
 9. Tack för dina förslag Mr A, det är snart dags att slå igen denna...butik för i kväll. Kanske vi kan fortsätta i morgon? Igen tack!
 10. OK, jag hör dig, i morgon blir det att köpa några engångsskivor och bränna på lägsta hastighet. Vem har brått? Det är väl bättre att skivorna går att spela efter bränning än att det gick fort att bränna dem... Tack för tips Mr!
 11. OK, så bränna långsamt och med bra media? Jag brukar hålla mig kring 2-3 X och använder uteslutande Fuji. Inte vet jag - men jag har fått för mig att de är bra. Det är ju inte precis bulk...så vad, konkret, blir ditt råd till mig Mr? Kanske jag ska överge RW-skivorna till förmån för "en-gångs"? Kanske de är stabilare? Jag har inte en susning
 12. Hej alla, jag har på sistone upplevt fenomenet att de musik-CD jag bränner i min PC:s CD/DVD-brännare inte går att spela upp i en stand-alone CD-spelare. Vare sig i min egen eller vänners - "NO DISC" står det. Emellertid fungerar "fabriksinspelade" CD OK. Jag ska kanske nämna att det rört sig om RW-skivor jag har spelat in. Nu undrar jag om det finns verktyg för att kolla att brännaren fortfarande positionerar läs/skrivhuvudena korrekt. Exempelvis en fabriksinspelad "normalskiva" som man kunde kalibrera mot. Vad skulle annars kunna vara mitt problem - om inte läs/skrivhuvudena positionerar sig exakt lika i både brännare och spelare? Några idéer? Jag vore oerhört tacksam för all input!
 13. Tack Thomas, det du nämner hade jag inte en tanke på. Jag ska ta dina goda råd ad notam.
×
×
 • Skapa nytt...