Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

dawwa50

Medlem
  • Antal inlägg

    149
  • Gick med

  • Senaste besök

  • Vunnit antal dagar

    1

Allt postat av dawwa50

  1. Har du köpt Office 2016 och har skiva till det? Har du laddat hem det via Microsofts hemsida? https://support.office.com/sv-se/article/ladda-ned-och-installera-eller-ominstallera-office-2016-eller-office-2013-7c695b06-6d1a-4917-809c-98ce43f86479
  2. Hej! Jag har sett flera inlägg där man använder sig av regexmatch, men när jag använder mig av dem så fungerar inte formeln, så jag undrar om man behöver göra något för att det ska fungera. https://infoinspired.com/google-docs/spreadsheet/how-to-use-regexmatch-function-in-google-sheets/ Tacksam för all hjälp jag kan få.
  3. Jag försöker kopiera data från en Google Kalender till Google Kalkylark och har lyckats med en hel del, men skulle vilja dela upp beskrivningen i olika celler. Jag har lyckats med det via .splitTextToColumns, men vill kunna välja ut vissa delar i texten och bestämma vilka celler som ska få informationen. Är det möjligt? Jag kan t.ex. dela med hjälp av punkt, komma, mellanslag, men undrar om man kan använda något av detta <>, #, (), [], {} för att välja ut specifika delar av texten från kalendern.
  4. Tack för ditt försök till hjälp Mikael, men jag har formaterat med "sd card formatter" efter varje försök, så det ska nog inte vara något som ligger kvar och spökar, så jag vore tacksam om någon kommer med en lösning på problemet. Jag har försökt med flera olika varianter, men än så länge har jag inte lyckats.
  5. Hej! 1. Jag har testat lite olika varianter, men den jag tänker mig är mest rätt är att man använder ett formateringsprogram för att formatera den till FAT32 och när man gjort det så använder man Windows 10 IoT Core Dashboard (https://docs.microsoft.com/en-us/windows/iot-core/tutorials/quickstarter/devicesetup#using-the-iot-dashboard-raspberry-pi-and-minnowboard) och installerar på SD-kortet. När det är gjort så stoppar jag i den i min Raspberry Pi 3+ Model B, men då lyckas den inte starta något. 2. Ett annat alternativ är att man installerar Noobs (https://www.raspberrypi.org/downloads/noobs/) och då startar den, men jag får då ingen möjlighet att välja Windows 10. Jag har sett andra som fått det alternativet, men kanske finns det inte till min modell än. Jag har fortfarande inte lyckats få till det på min Raspberry Pi3 Model B+
  6. Inget dumt förslag. FAT32 måste det vara, men jag har redan testat det, men tyvärr gick det ändå inte med Windows 10. Någon annan som har tips på något?
  7. Jag har besökt den här sidan och installerat filerna till ett SD-kort, men den vill inte läsa dem från min Raspberry Pi 3+ Model B. https://www.raspberrypi.org/downloads/ Jag har även hittat den här länken och testat det, men det gick inte heller. https://social.msdn.microsoft.com/Forums/en-US/64f33778-4c86-4460-9e4e-53348c73733e/raspberry-pi-3-b-windows-iot-core-boot-work-around?forum=WindowsIoT
  8. Jag försöker att installera Windows 10 på min Raspberry, men det går inte. Jag lyckas med installationen till mitt SD-kort, men när jag försöker starta min Raspberry med det, så visas inget. När jag installerar Rasbian så är det inga problem. Är det någon som har något tips till mig?
  9. Det var jag inne på också, men jag tycker att det är konstigt med tanke på att jag lyckats installera Wordpress. Jag har kontrollerat databasens namn, användarnamn & lösenord. Jag har även testat mysql & mysqli, men ändå kommer jag inte vidare i installationen.
  10. Jag undrar varför jag får upp felmeddelandet "Error displaying the error page" när jag försöker installera Joomla. Jag har installerat Ubuntu Server på en dator, men har även lagt in Webmin som jag använder och exempelfilen visas utan problem, men när jag lägger in installationspaketet för Joomla, så visas texten "Error displaying the error page". Är det någon som vet vad det beror på? Jag skulle så gärna vilja få till en Joomla installation via Ubuntu Server. Den behöver endast fungera lokalt på datorn. Tacksam för tips!
  11. Jag vill hellre använda mig av Word, för där har vi anpassat storleken för utskriften, men det stör mig att man måste öppna Excel-kalkylbladet för att det ska fungera i Word.
  12. Det känns smidigt att ha alla adresser i ett Excel-kalkylblad, så att man kan filtrera ut vilka etiketter man vill skriva ut, men nu fungerar inte längre kopplingen till Word av någon anledning.
  13. Ominstallation av vad? Office eller Windows? Om det är Windows så är det mycket som finns på datorn som behöver finnas kvar, så därför undrar jag om det finns någon möjlighet till reparation av operativsystemet. Det är Win 10 på den.
  14. Hej! Jag har skapat ett excel-kalkylblad med adresser. Jag har därefter kopplat det till Word för att kunna skriva ut etiketter med information från Excel-dokumentet. Problemet är bara att jag måste öppna Excel före Word för att kunna få fram informationen. Testar jag på en annan dator, så räcker det att jag öppnar Word om jag kopplat etiketterna till Excel. På datorn som jag har problem med så får jag upp ett felmeddelande om jag försöker öppna Word utan att öppna Excel. Då står det "Inloggningen av drivrutinen för ODBC Excel kunde inte slutföras", men även "Oväntat fel från extern ddatabasdrivrutin (1). Är det någon som har något tips till mig på hur jag kan lösa problemet?
  15. Det var dåligt skrivet av mig för jag har lyckats få fram bilder via https också. Problemet är bara att jag vill använda mig av tjänsten på en hemsida som är uppbyggd av https och då fungerar det inte.
  16. Hej! Jag undrar om det finns någon sida som liknar http://pagepeeker.com/. Jag tycker den ser ut att vara intressant, men jag måste hitta en liknande tjänst som klarar av https. Jag vill nämligen dela hemsidor, men vill att bilderna ska uppdateras om det görs någon förändring på hemsidan.
  17. På min faktura så står det "Avser 100/100 Mbit/s".
  18. Ber om ursäkt om jag var otydlig. Jag betalar för 100/100 Mbit, men kommer inte upp i den hastighet jag betalar för när jag gör mätningar. Ofta märker jag av det när jag kollar på videoklipp. Då blir det inte en jämn ström utan kan avbrytas för att sedan fortsätta spela upp klippet. Det vore därför bra om det gick att få tips på något sätt för att kunna bevisa att det inte är min egen utrustning som orsakar problemen.
  19. Anslutningar: 4 st gigabit lan, 1 st gigabit wan, usb 3.0, usb 2.0
  20. Jag har testat med pingplotter och bredbandskollen. Jag ska testa ping youtube.com -c 10 nån gång framöver.
  21. Om du menar att koppla direkt till uttaget som jag har i lägenheten (ej via någon egen router) så är svaret ja, men om du menar WAN på routern, så får du förklara hur du menar.
  22. Jag glömde att skriva att jag har Cat6 på kabeln, men är det någon som har något annat tips?
  23. Hej! Jag har ett uttag i min lägenhet och har beställt fiber 100/100Mbit. Jag gjorde en felanmälan till min internetleverantör med tanke på att jag tycker att det uppstår problem rätt så ofta när jag kollar på videoklipp på YouTube. Jag skulle därför vilja få tips av er på vad jag skulle kunna testa. Bredbandskollen Jag testade först att kontrollera anslutningen när den var direktkopplad till uttaget och fick då olika mätvärden. Ofta mellan 50-70 Mbit. Jag fick även en länk till en sida där jag gjorde test och då fick jag typ 94 Mbit, så då var det helt plötsligt inget fel på min anslutning enligt dem. Jag testade olika webbläsare och konstaterade att de visar rätt så olika och även om man mäter mot olika servrar. PingPlotter Internetleverantören tipsade mig om att köra pingplotter för att komma vidare i felsökningen och jag gjorde det och fick ibland packetloss när jag hade kabeln mellan uttaget och min dator. Jag körde ping mot ping.sunet.se. När jag testat mot uttaget så testade jag även mot routern och då visade det sig att jag fick mycket packetloss på mitt eget ip-nummer och jag misstänkte då att det var min router som behövde bytas eller att det skulle kunna vara något med nätverkskabeln. Nätverkskablar Jag har testat olika nätverkskablar, men undrar om det finns något program för att testa om kabeln blir för varm och då orsakar packetloss. Jag vet att man kan mäta en kabel i båda ändar för att se att alla trådar har kontakt, men vill vara säker på att det inte händer något om den av någon anledning skulle bli för varm. Router När jag körde pingplotter, så fick jag mycket packetloss på min IP-adress (TP-Link WDR4300). Jag beslutade mig därför för att testa en annan router. Den här gången blev det pingplotter med 0,5 sekunders intervall mot en TP Link Archer C3200, men även den gav mig packetloss. Jag tänkte då att jag kanske haft otur och bytte den mot en likadan, men fick även då packetloss. TP-Link Jag chattade med TP-Link för att felsöka min gamla router och de gav mig tips på en del ändringar, men inget som gav det resultat jag önskade. Internetleverantörens fel? För att fortsätta felsöka, så valde jag att ändra inställningarna i pingplotter och nu till 1 sekunds intervall och då försvann packetloss nästan helt från min router och dök istället upp på andra platser. Mina egna enheter Jag har nu testat att pinga direkt till min dators IP och får då inte packetloss. Jag har även testat att pinga mot min nas och inte heller då får jag packetloss. Jag testade även att pinga till min routers ip och fick inte något packetloss då heller. Jag tycker därför att det är konstigt att jag får packetloss på min router när jag pingar mot ping.sunet.se. Speedtest.net Jag fick tips av TP-link om speedtest.net och jag måste säga att den känns mer pålitlig med tanke på att den ser ut att mäta en längre period och få högre mätvärden. YouTube Jag skapade mig en lista på länkar med problem på videoklipp i 1920x1080p. När jag spelade upp de utvalda klippen, så spelas klippet upp, stannar, spelar vidare, stannar ... Jag läste senare på ett forum att om man inaktiverar "maskinvaruacceleration" i Chrome, så slipper man de problemen. Det gjorde att videoklippen nu inte stannar. Jag hade även testat andra webbläsare, men en gav mig bara svart bild och ljud. En annan både ljud och bild, men de stämde inte med varandra. Jag är tacksam för alla tips jag kan få i felsökningen. Gärna program som kan göra olika typer av mätningar.
  24. Vi fick kontakta leverantören som vi köper tjänsten av och de hjälpte oss att lösa problemet.
  25. Hej! Jag har försökt uppgradera från PHP 5.6.3 till PHP 7.1 via SSH och det ser ut som installationen lyckats med tanke på att det står rätt version när jag skriver php -v. Problemet är bara att när jag försöker starta httpd med koden service httpd restart, så får jag upp Starting httpd: [Fri May 05 11:50:34.440148 2017] [so:warn] [pid 19590] AH01574: module php5_module is already loaded, skipping /bin/bash: line 1: 19590 Segmentation fault /usr/sbin/httpd Är det någon som har någon aning om vad som kan vara fel då? Vore tacksam om någon har ett bra förslag.
×
×
  • Skapa nytt...