Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

dawwa50

Medlem
 • Antal inlägg

  151
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  1

dawwa50 vann dagen: 24 januari 2011

dawwa50 hade det mest gillade innehållet!

Om dawwa50

 • Medlemstitel
  Aktiv
 • Födelsedag 1978-10-10

Profil

 • Ort
  89395

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Hej! Jag har en PowerMac G5 där jag vill installera om operativsystemet, men det tycks inte vara så lätt. Jag har skivor med operativsystemen Leopard och Snow Leopard, men de fungerar inte på den här datorn. Jag har även hittat en fil som är uppdelad i fler filer som kan slås ihop till en .toast, men då undrar jag om det går att få över den på USB, så jag kan installera operativsystemet via USB. Ge mig gärna tips på hur jag får till det. Just nu finns det ett operativsystem på den som är 10.5.8, men jag vill installera det på nytt, så den blir fabriksåterställd.
 2. Hej! Jag jobbar med en hemsida som ägs av loopia: Tidigare loggade vi in via direct admin som tillhandahölls av ecuni, men jag har nu pekat om namnservrarna till one.com, men kommer inte in på något konto där för att jag ej fått några användaruppgifter. Användaruppgifterna ska skickas till en mejladress som tillhör den domän som jag bytt namnservrar till och när jag bytt namnservrar, så fungerar inte mejlen och för att kunna ändra mx-posterna, så måste jag kunna logga in för att ändra dem. Är det någon som varit med om något liknande som har något tips till mig om hur jag kan gå vidare? Tack på förhand!
 3. Har du köpt Office 2016 och har skiva till det? Har du laddat hem det via Microsofts hemsida? https://support.office.com/sv-se/article/ladda-ned-och-installera-eller-ominstallera-office-2016-eller-office-2013-7c695b06-6d1a-4917-809c-98ce43f86479
 4. Hej! Jag har sett flera inlägg där man använder sig av regexmatch, men när jag använder mig av dem så fungerar inte formeln, så jag undrar om man behöver göra något för att det ska fungera. https://infoinspired.com/google-docs/spreadsheet/how-to-use-regexmatch-function-in-google-sheets/ Tacksam för all hjälp jag kan få.
 5. Jag försöker kopiera data från en Google Kalender till Google Kalkylark och har lyckats med en hel del, men skulle vilja dela upp beskrivningen i olika celler. Jag har lyckats med det via .splitTextToColumns, men vill kunna välja ut vissa delar i texten och bestämma vilka celler som ska få informationen. Är det möjligt? Jag kan t.ex. dela med hjälp av punkt, komma, mellanslag, men undrar om man kan använda något av detta <>, #, (), [], {} för att välja ut specifika delar av texten från kalendern.
 6. Tack för ditt försök till hjälp Mikael, men jag har formaterat med "sd card formatter" efter varje försök, så det ska nog inte vara något som ligger kvar och spökar, så jag vore tacksam om någon kommer med en lösning på problemet. Jag har försökt med flera olika varianter, men än så länge har jag inte lyckats.
 7. Hej! 1. Jag har testat lite olika varianter, men den jag tänker mig är mest rätt är att man använder ett formateringsprogram för att formatera den till FAT32 och när man gjort det så använder man Windows 10 IoT Core Dashboard (https://docs.microsoft.com/en-us/windows/iot-core/tutorials/quickstarter/devicesetup#using-the-iot-dashboard-raspberry-pi-and-minnowboard) och installerar på SD-kortet. När det är gjort så stoppar jag i den i min Raspberry Pi 3+ Model B, men då lyckas den inte starta något. 2. Ett annat alternativ är att man installerar Noobs (https://www.raspberrypi.org/downloads/noobs/) och då startar den, men jag får då ingen möjlighet att välja Windows 10. Jag har sett andra som fått det alternativet, men kanske finns det inte till min modell än. Jag har fortfarande inte lyckats få till det på min Raspberry Pi3 Model B+
 8. Inget dumt förslag. FAT32 måste det vara, men jag har redan testat det, men tyvärr gick det ändå inte med Windows 10. Någon annan som har tips på något?
 9. Jag har besökt den här sidan och installerat filerna till ett SD-kort, men den vill inte läsa dem från min Raspberry Pi 3+ Model B. https://www.raspberrypi.org/downloads/ Jag har även hittat den här länken och testat det, men det gick inte heller. https://social.msdn.microsoft.com/Forums/en-US/64f33778-4c86-4460-9e4e-53348c73733e/raspberry-pi-3-b-windows-iot-core-boot-work-around?forum=WindowsIoT
 10. Jag försöker att installera Windows 10 på min Raspberry, men det går inte. Jag lyckas med installationen till mitt SD-kort, men när jag försöker starta min Raspberry med det, så visas inget. När jag installerar Rasbian så är det inga problem. Är det någon som har något tips till mig?
 11. Det var jag inne på också, men jag tycker att det är konstigt med tanke på att jag lyckats installera Wordpress. Jag har kontrollerat databasens namn, användarnamn & lösenord. Jag har även testat mysql & mysqli, men ändå kommer jag inte vidare i installationen.
 12. Jag undrar varför jag får upp felmeddelandet "Error displaying the error page" när jag försöker installera Joomla. Jag har installerat Ubuntu Server på en dator, men har även lagt in Webmin som jag använder och exempelfilen visas utan problem, men när jag lägger in installationspaketet för Joomla, så visas texten "Error displaying the error page". Är det någon som vet vad det beror på? Jag skulle så gärna vilja få till en Joomla installation via Ubuntu Server. Den behöver endast fungera lokalt på datorn. Tacksam för tips!
 13. Jag vill hellre använda mig av Word, för där har vi anpassat storleken för utskriften, men det stör mig att man måste öppna Excel-kalkylbladet för att det ska fungera i Word.
 14. Det känns smidigt att ha alla adresser i ett Excel-kalkylblad, så att man kan filtrera ut vilka etiketter man vill skriva ut, men nu fungerar inte längre kopplingen till Word av någon anledning.
 15. Ominstallation av vad? Office eller Windows? Om det är Windows så är det mycket som finns på datorn som behöver finnas kvar, så därför undrar jag om det finns någon möjlighet till reparation av operativsystemet. Det är Win 10 på den.
×
×
 • Skapa nytt...