Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Peter Westerlund

Medlem
 • Antal inlägg

  208
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  2

Allt postat av Peter Westerlund

 1. Ja jag förstår ju att detta är rent subjektiva åsikter. Det är jag själv som gärna läser om senaste trender m.m. på svenska. Idag läser jag ju mycket dokumentation m.m. på engelska men när jag började lära mig t ex php en gång i tiden så var det på svenska PHPSidan. Jag tror faktiskt inte jag hade lärt mig det om det varit på engelska. För mig handlar det om att något som redan är rätt svårt att fatta för en nybörjare bara blir ännu svårare om det dessutom inte är på sitt modersmål. Och många av de engelska termerna behöver man ändå ofta få förklarade, även i engelska texter, vilket man får automatiskt i de svenska texterna. Men ja ja, alla verkar ju eniga om att det inte behövs, så jag får väl bara inse att det är som det är och försöka räta mig i ledet. Men finns det alltså inga bra svenska bloggar eller sajter med nyheter då? Då får jag väl börja be om länktips på engelskspråkiga då.. helt otroligt detta ändå tycker jag...
 2. Ytterst märkligt att det inte finns svenska tidningar inom det ämnet tycker jag. Det finns väldigt många webbsidebyggare i Sverige och även om det för många går bra att läsa engelska tidningar finns det alltid ett stort intresse av att läsa det på modersmålet också. Och med tanke på alla andra specialinriktade tidningar som finns i Sverige förvånar det att just detta inte finns. Jag tycker personligen alltid det är skönare att läsa artiklar på Svenska. Men okej, finns det någon webbaserad tidning då? Eller blogg som tar upp de senaste? Om inte det finns blir jag fasen chockad.
 3. Finns det någon renodlad svensk tidning om php-webbutveckling och webbdesign? Tänker senaste nyheterna och trenderna både inom webbprogrammering i php och webbdesign. Helst i pappersformat men tar gärna tips på webbsidor också. Vill alltså att tidningen bara fokuserar på innehåll för oss som bygger och designar webbsidor i php. Inte att det är bara är nån sida eller att det "kan" förekomma i tidningen.
 4. Men det är ju: RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f som kollar om dir och file existerar. Så det vet jag att det går. Och det fungerar på andra sajter jag har där jag satt liknande kod men enklare. Men samma typ av funktionalitet. EDIT: Herregud....jag lyckades nu själv Lösningen: RewriteEngine On RewriteBase / RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteRule /(.*) $1 [QSA] RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteRule /(.*) /page.php [L,QSA] RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteRule . / [QSA]
 5. Har försökt snygga till adresserna med .htaccess, men lyckas bara inte. Har brottats med detta i över en vecka nu. Behöver hjälp! Det jag vill göra är: Att köra den sökväg som börjar efter första mappen i adressen. Alltså om t ex adressen är test.se/foretag/mapp/fil.php så ska test.se/mapp/fil.php vara den sida som egentligen visas, om den finns. Om sidan inte finns, ska sidan /page.php köras istället. Om det inte finns något sökväg alls efter första mappen, så visas index. Alltså, test.se/foretag är egentligen test.se/. Jag får bara inte till detta. Så här långt har jag kommit som längst: RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteRule /(.*) /$1 [QSA] RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteRule .*/(.+) /page.php [L,QSA] RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteRule . / [QSA] Men med ovan så fungerar inte test.se/foretag/fil.php, som då leder till /page.php när den istället ska leda till test.se/fil.php Vill veeerkligen få det att funka...så jobbigt!
 6. Hur förstorar man en vektor-baserad form (shape) en pixel åt alla håll. Alltså, som att man lägger på en "border". Poängen är att den kanten ska räknas med när jag sedan kör hela formen på "Subtract from shape area". Det gör ju inte border. Jag använder Photoshop CS5. Någon som vet hur man gör?
 7. Jag har en Nikon D3100 och undrar, GÅR det ens på något sätt att sända livevideo med den? Vilka sladdar behövs i så fall? Vilka ingångar krävs? Och har som sagt ens kameran den funktionen/möjligheten till detta?
 8. Jag vill inte ha WYSIWYG. Vill ha ett bra program för programmerare.
 9. Det låter som att det är lite för mycket för mina behov ja. Gick in på länken och hittade inte någonstans man kan ladda hem det? Men ja alltså, det är säkert bra program om man vill ha bättre kontroll på de olika versionerna och så gissar jag? Jag undrar egentligen bara hur folk samlar sina koder man gjort? Eller sysslar ingen med det? Jag kom själv på att jag skulle behöva ett ställe att ha alla på där jag kan hämta dom lätt eftersom det ofta återanvänds. Ingen som jobbar så?
 10. Jag undrar hur ni andra programmerare lagrar era koder, funktioner, classer, applikationer ni kodat. Finns det smarta program för detta? Eller kör ni bara datorns egna mapp-system? Eller har ni byggt egna privata sajter för detta? Finns det någon vedertagen metod som man kan spara sina koder på ett väldigt enkelt sätt?
 11. Det är dags att köpa en riktigt bra datorstol nu. Jag är en webbutvecklare som kan sitta många timmar i sträck och behöver därför en ergonomisk och bekväm stol av hög kvalitet. Jag önskar: Nackstöd Ställbar "gung"-funktion Ställbar i höjd och rygg Armstöd, gärna ställbart det med Jag vet att Malmstolen är väldigt bra. Jag vill gärna veta vilka fler liknande stolar som Malmstolen som finns på marknaden. Tipsa gärna om butiker också. Butiker som har stolar framme för provsittning. Många företag som säljer kvalitetsstolar verkar inte ha butiker vilket jag tycker är lite märkligt. Så tipsa gärna om dom som finns! Även som säljer begagnat.
 12. Rensa tankarna från annat en stund och svara på denna lilla enkät om hur du skulle agera vid en stadsplanering https://spreadsheets.google.com/viewform?formkey=dDM3VG01UXAtMVFvWDVfa2l5aF9vUWc6MQ 10 frågor, ca 5 min
 13. Jag har installerat Wordpress multi-site och domain mapping för att kunna koppla domäner till de olika webbsidorna. Men hur ska jag ställa in domänerna i hostens kontrollpanel? Mitt webbhotell kör ISP config. Jag har prövat skapa en ny master i DNS inställningarna och peka till samma ip nummer som huvuddomänet. Men funkar inte.
 14. Finns det verktyg för att hitta oanvänd css, php, javascript-kod? Vilka finns?
 15. Jag bygger en app med funktionen att publicera meddelande till användares walls vid specifika händelser på min websida. Det jag har gjort är följande (kortfattat). 1. Registrerat en app på Facebook 2. Lagt in en Login-knapp på min webbsida med permission to publish: <fb:login-button perms="email,publish_stream">Log in</fb:login-button> 3. Laddat ner facebook-php-sdk biblioteket Det är nu jag börjar få problem. Jag vet inte hur jag ska göra det jag vill göra nu. Det jag vill göra: När en Användare loggar in på facebook via min webbsida ska även en fil på min sida anropas där jag kan uppdatera användarens data i min egna databas också. Det har inte med canvas-sidan att göra? Som det är nu verkar ingen sida på min webbsida anropas när jag klickar på logga in.
 16. Är det nån som förstår sig på detta med Facebook API eller, jag känner mig rätt lost. Har läst igenom http://developers.facebook.com/docs/ och dess olika sidor och avdelningar och försökt läsa noga och steg för steg men jag fattar fortfarande inte. Och inga steg för steg guider som tar upp allt finns heller? Jag driver en sajt i community-format. Alltså en sajt med registrerade medlemmar m.m. Vad mitt mål är egentligen att medlemmen ska kunna gå in under sina inställningar på min sajt och om den vill, skriva in sina facebook inlogguppgifter och då tillåta att min sajt kan publicera till dennes wall på facebook. Hur gör man detta? Steg för steg. Kan jag få tips på nätguider?
 17. Jag har en känsla av att det finns en massa verktyg, plugins, add-ons eller program som har smarta och bra funktioner som skulle kunna underlätta en hel del arbete vid webbutveckling. Nu vill jag att alla delar med sig av de verktyg ni vet om. Eller tipsa om ett program för att den har vissa smarta funktioner och vad det är för funktioner. Själv använder jag idag Dreamweaver CS3. Där finns inbyggt FTP vilket underlättar. Men saker som att hitta alla php funktioner eller organisera och hitta bland alla CSS-koder är krångligt. Kanske finns det verktyg som gör sådant lättare också? Jag vill att denna tråd ska bli en samling av massa bra verktyg som alla vi webbutvecklare får ta del av!
 18. Jag har lyckats få det att fungera nu, med en ny class som jag hittade: http://www.phpclasses.org/package/6110-PHP-Create-archives-of-compressed-files-in-ZIP-format.html
 19. Jag har nu prövat alla möjliga PHP-klasser som skapar ZIP-filer på olika smarta sätt. Det är klasser jag hittat på phpclasses.org, på diverse google-sökningar och även PCLZIP som används av WordPress. Men, när jag skapat ZIP-filen så går den inte att packa upp när jag laddat hem den lokalt. En popup dyker upp med meddelandet: Någon som känner igen problemet och vet hur det kan lösas?
 20. Konstigt, nu på morgonen verkar det helt plötsligt fungera. Trots att det inte fungerat på flera dagar. Och det har gällt från och med någon viss rad i en php fil i kodläge. Jag ska se hur länge det fungerar nu. Kanske blir så när jag öppnar fler program i datorn eller något. Återkommer. Edit: 10 min senare. Nu börjas det igen. Och det gäller samma fil som igår, från kring rad 200 någonstans.
 21. Det verkar inte vara CSS problemet i alla fall. För detta händer bara i en fil. Och det hjälpte ändå inte att lägga till rader i css filen, som jag btw kunde lägga till i DW utan problem.
 22. Det är all möjlig kod. PHP blandat med HTML, skiljer sig inte alls från hur det ser ut i andra filer jag jobbar i. Det som skiljer sig är väl att den väger 30 kb vilket är något över dom andra. Det som kommer upp är en windows-ruta med rubriken "Adobe Dreamweaver CS3 har slutat att fungera" med en tillhörande text under där det står "Ett problem gjorde att programmet slutade att fungera korrekt. Programmet stängs och du kommer att meddelas om det finns någon lösning på problemet.". Sedan är det en enda knapp som det står "Stäng programmet" på. När jag klickar där så stängs programmet. That's it.
×
×
 • Skapa nytt...