Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

soreby

Medlem
  • Antal inlägg

    70
  • Gick med

  • Senaste besök

Allt postat av soreby

  1. Tack så mycket, fungerade som smort, guldstjärna till dig
  2. Underbart om detta skulle funka, jag har slitit mitt hår Meddelar ikväll om det fungerade, tack för hjälpen!!!!!
  3. Hej och tack! Det gäller att få ut flera värden, oavsett hur många värden som råkar ligga över gränsen. Filter är ingen bra lösning just nu eftersom vi vill automatisera genom formler.
  4. Hej! tänkte höra om någon vet hur man hämtar värden över ett visst belopp. Säg att man har en lista med 100 värden och man vill att alla som överstiger t.ex. 500 skall returneras? Vore jätteglad för hjälp!!!
  5. HEj! Fick ett tips förut som jag inte hunnit testa än, men jag har ett problem med nuvarande kod. Nedan har jag kopierat en forumkod och ändrat lite själv, t.ex. $srt gjorde jag till Desc timestamp. Detta fungerar bra när man visar restulatet. När man sedan dock går till nästa sida, den visar 10 res per sida, så sorteras det ändå asc, och jag förstår inte varför. Orkar någon kolla koden och se om ni hittar fel? Det kommer nästan längst ned, delen med nästa eller föregående sida...... <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd"> <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml"> <head> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1" /> <title>Anslagstavlan</title> <style type="text/css"> <!-- @import url("mm_health_nutr.css"); .style1 {color: #1D446C} --> </style> </head> <body bgcolor="#F4FFE4"> <h1 class="pageName">Skriv p&aring; anslagstavlan </h1> <form method="post" action="add2tbl.php"> <table width=90% align=center> <tr><td>Name:</td><td><input type=text name='name' size=40 maxlength=100></td></tr> <tr><td>Last Name:</td><td><input type=text name='last' size=40 maxlength=100></td></tr> <tr><td>email:</td><td><input type=text name='email' size=40 maxlength=100></td></tr> <tr><td>Your Comment:</td><td><textarea name=comment rows=4 cols=60></textarea></td></tr> <tr><td></td><td><input type=submit></td></tr> </table> <input type=hidden name=timestamp <?php $dte=date("d/m/Y H:i:s"); echo "value='$dte'";?>><br> </form> <?php include ('links.x');?> <?php if (empty($srt)) { $srt='TimeStamp Desc'; } if (empty($offset)) { $offset='0'; } $mysql_server = "mydb9.surftown.se"; $mysql_user = "soreby_ringduvan"; $mysql_password = "statvar"; $mysql_database = "soreby_guest_book"; $conn = mysql_connect($mysql_server, $mysql_user, $mysql_password); mysql_select_db($mysql_database, $conn); $query = "SELECT * FROM visitors order by $srt limit $offset,10"; $result = mysql_db_query("soreby_guest_book", $query); if ($result) { //Print results in table echo "<table width=90% align=center border=1><tr> <td align=center bgcolor=#CCCCCCC class='subHeader'><a href=\"forum2.php? srt=TimeStamp\">Tid och datum</a></td> <td align=center bgcolor=#CCCCCCC><a href=\"forum2.php?srt=Name\">Namn</a></td> <td align=center bgcolor=#CCCCCCC><a href=\"forum2.php?srt=Last\">Efternamn</a></td> <td align=center bgcolor=#CCCCCCC><a href=\"forum2.php? srt=email\">Email</a></td> </tr>"; while ($r = mysql_fetch_array($result)) { $ts = $r["TimeStamp"]; $name = $r["Name"]; $last = $r["Last"]; $email = $r["email"]; $comment = $r["comment"]; echo "<tr> <td>$ts</td> <td>$name</td> <td>$last</td> <td>$email</td></tr> <tr> <td colspan=4 bgcolor=\"#99CC66\">$comment</td> </tr>"; } //End while loop echo "</table>"; } //End if true else { //Begin if false echo "error."; } //end if false mysql_free_result($result); $next=$offset+'10'; //View next or previous entries $prev=$offset-'10'; $query = "SELECT * FROM visitors"; $res = mysql_db_query("soreby_guest_book", $query); $num=mysql_num_rows($res); echo "<table align=center><tr>"; if ($prev>='0') { echo "<form method=\"post\">"; echo "<input type=hidden name=offset value=$prev>"; echo "<input type=hidden name=srt value=$srt>"; echo "<td align=center><input type=submit value='Previous Entries'></td>"; echo "</form>"; } if ($num>=$next) { echo "<form method=\"post\">"; echo "<input type=hidden name=offset value=$next>"; echo "<input type=hidden name=srt value=$srt>"; echo "<td align=center><input type=submit value='Next Entries'></td>"; echo "</form>"; } echo "</tr></table>"; include ('links.x'); ?> <span class="style1"></span> </body> </html>
  6. Hej! Jag är ganska så mycket nybörjare på php. Jag har lyckats sortera en lista med denna funktion. Men om man vill att den skall sortera i omvända riktiningen, hur gör man då? Om man klickar på datum sorterar den från tidigaste till senaste, men om jag tex alltså vill att den skall sortera från sernaste till tidigaste istället? Någon som kan hjälpa så blir jag glad:) echo "<table width=90% align=center border=1><tr> <td align=center bgcolor=#CCCCCCC class='subHeader'><a href=\"forum2.php? srt=TimeStamp\">Tid och datum</a></td> <td align=center bgcolor=#CCCCCCC><a href=\"forum2.php?srt=Name\">Namn</a></td> <td align=center bgcolor=#CCCCCCC><a href=\"forum2.php?srt=Last\">Efternamn</a></td> <td align=center bgcolor=#CCCCCCC><a href=\"forum2.php? srt=email\">Email</a></td> </tr>";
  7. Hej! Ok, tack för svaret, jag testar med ett annat program, tack för hjälpen //S
  8. Hej! Jag har kört med en digitalkamera förut och fört över via usb 2.0 till datorn och programmet windoms movie maker. Nu har jag uppgraderat till Sony Vegas pro 8. När jag skall lägga över videon verkar det dock inte gå att läsa över både ljud och bild via usb, utan det krävs att man lägger in ljudet separat? Kan detta verkligen stämma, vet någon? Jag förstår ju fördelen med att lägga in det i två kanaler, men det måste väl gå att läsa in både ljud och bild via usb även i ett "bra" program?
  9. Hej! Jag skulle vilja lägga in i en vba kod att cellen ska flytta sig till en kolumn genom att känna igen rubriken, inte kolumnreferensen och sedan gå ner till första lediga raden. Problemet är att det kommer vara olika många rader varje gång, och olika antal kolumner, därav problemet med att jag inte kan ange kolumnreferenser som t.ex. "k:k". Kommer inte på hur jag ska göra...... Vore riktigt schysst om någon orkar hjälpa mig med detta
  10. Vi har satt ihop en dator med grafikkortet ovan. Det verkar som om vi inte kan välja högre uppdateringsfrekvens än 30 Hz för upplösningen 1024*768, vilket ju inte kan stämma. Vad beror detta på, kan det vara att nätaggregatet är för svagt, eller är det något annat man kan ställa in för att få detta att fungera. Nätaggregatet är 430W och det står på grafikkortet att det skall räcka med 400.
  11. *panik* Vet någon om det finns ett program för att visa undertexter på t.ex avi filer som fungerar i vista? Eller kan man få det att fungera på något annat sätt?
  12. Nej, dock kan man ju ange vilken "insignal" det skall vara i Nero, och jag har testat alla nu. Ibland försvinner signalen helt, så jag undrar om det kan vara dålig utsignal från digitalboxen, men det verkar också konstigt, den är bara ca ett år gammal. //S
  13. Nja, jag använde det för att beskriva bilden. Den är svartvit, och det är kraftiga "vågor och störningar" över hela bilden. Svårt att beskriva riktigt hur det ser ut.
  14. Hej! Har ett tvkort. Det fungerar utmärkt att ta emot comhems signaler via vanlig antenn. SEdan har jag dock också en digitalbox från bredbandsbolaget som har en svideoutgång på baksidan. Jag har kopplat den till svideo in på tvkortet. Sedan försöker jag spela in, har testat med Nero. BIlden ser dock ut som om den var "kodad" på datorn, direkt när bilden kommer upp, oavsett om jag spelar in eller inte. Trodde först det var kabeln man har provat med två. Någon som har en aning om vad som kan vara felet? Kör Vista för övrigt.
  15. Hej igen! Jag kör en lcd-tv 37" HDTV, den skall klara upplösningen. Jag har min egen dator kopplad till den. Jag plockade ur grafikkortet (Sapphire radeon HD2600XT) ur datorn som krånglade och fick den att fungera med det inbyggda grafikkortet som dock är mycket sämre och inte har dvi, kör med VIsta. Saken är att det står på grafikkortets spec att man behöver ett aggregat som är 400W för att driva det, och i denna sitter 430W, men kan det vara så att det inte fungerar att köra grafikkortet med det aggregatet? Annars måste ju kortet vara trasigt, för det går inte att få igång datorn när jag har det i. Några idéer? Jag har heller inte hittat någon separat kontakt direkt på kortet, så jag tror inte att det är det. //Stefan
  16. Hmmmm, du kanske har något där Jag ska kolla när jag kommer hem, tack igen!!! /S
  17. Tack båda för svaren, skall kolla när jag kommer hem. Dock bör det inte ha med kylpastan att göra, eftersom det är medföljande fläkt med "thermalpad" på, så att man inte skall behöva applicera kylpasta. Detta fungerar också på min dator med kraftigare grafikkort. På mitt grafikkort ett Nvidia 8800 GTS finns separat ingång till grafikkortet för "ström", men på detta, Sapphire HD 2600XT (256) kunde jag inte hitta någon separat strömförsörjning till, så den är bara "inkopplad" i sloten som vanligt.
  18. Hej! Jag och kompisen har byggt två datorer, en funkar fint, den andra vägrar. När man startar kommer "ASUS bilden" upp (ca varannan gång, annars kommer inget upp) i några sekunder, sedan blir det svart och signalen till tvn försvinner. Kör via grafikkort med dvi, samt att det finns ett grafikkort på moderkortet, kan det spöka? Vet någon vad detta tyder på, vad är det som brukar vara fel/trasigt när man inte kommer längre än till detta steg? Kan väl inte vara moderkortet eftersom man ser ASUSbilden?
  19. Hej! Har fått en massa hjälp här och köpt en dator. Nu är det min kompis tur. Han har köpt ett htpc-chassi, med 430W aggregat. Räcker det för detta grafikkort, är det någon som vet? Radeon HD2600XT 256MB DDR3 TV-out HDTV DUAL DVI RETAIL PCI Express Lådan är denna: Antec Fusion V2 innehåller en Windows MCE & VISTA kompatibel IR mottagare. Tekniska specifikationer Typ HTPC Passar: ATX Nej Passar: Micro-ATX Ja Passar: ATX12V (P4) Ja 5.25-tumsplatser 1 3.5-tumsplatser externt 0 3.5-tumsplatser internt 2 Fönster Nej Inbyggda fläktar 2 x 120x120 mm Plats för extrafläktar 1 x 60x60 mm Nätaggregat 430 W Färg Silver/svart Dimensioner (BxHxD) 445x140x414 Vikt 7.8kg Garanti 3 år
  20. Jag har byggt en dator, och i lådan sitter en fläkt fram och en bak. Den fram passar bara till "powerfan" på moderkortet och den bak till "systemfan 1". Sedan är det ju en processorfläkt. När jag kör diagnosprogrammet Easytune 5 som kom med moderkortet så visar det varningar på cpu och systemfläkt. På systemfläkt står det "0", trots att jag känner att den går. CPU fläkten snurrar i 2 000 varv när processorn är het, just nu är processorn runt 79 grader och cpufläkten på 1950 rpm. Nu lyser varningar på både cpu, cpufläkt samt systemfläkt som fortfarande visar noll. Den enda som inte får varningar är fläkten fram som är kopplat till powerfan1, den står att den fungerar och är på 1880 rpm. Det är thermalpad på processorfläkten och datorn är bara en vecka gammal. Processortemparatur på 73, är det alldeles för högt? Jag har en intel duo e6750. Många frågor, men alla hänger ju ihop..... vore jätteglad för svar.
  21. OK, japp det är iptv, men det kanske är lika bra att byta leverantör om jag får samma pris av någon annan, får se hur jag gör. I vilket fall kan jag ju spela in kanalerna genom att koppla analogt från boxen till datorn, det får fungera så länge //S
  22. Hmmm, ok, men man kan då spela in alla tvkanaler från boxen trots att det inte blir superkvalite, och sedan kan man alltså spela in alla de marksända i digital kvalitet, är det det du menar? Vad är det för skillnad mellan deras box och andras boxar eftersom det inte fungerar, är det helt enkelt att det inte är en "koaxial tvantenn" som signalen kommer igenom? I det fallet det skulle varit en sådan, kopplar man då in kabeln från boxen in i datorn och sedan vidare från datorn in i tvn, så att sändningarna går "via" datorn, eller brukar det finnas två utgångar? Jag kan ju alltid byta digitaltvleverantör Väligt mycket tack för hjälpen!!! //S
×
×
  • Skapa nytt...