Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

soreby

Medlem
 • Antal inlägg

  70
 • Gick med

 • Senaste besök

Foruminlägg postade av soreby


 1. Hej!

   

  Det handlar inte om versionsnummer utan om att det finns olika klasser beroende på hur stark sändaren är: https://en.wikipedia.org/wiki/Bluetooth#Uses

  Det låter ju bra med stark sändare men då kan Bluetooth-förbindelsen ändå mer störa annat, t ex eget eller andras trådlösa nätverk.[/

  Hej!

   

  Det handlar inte om versionsnummer utan om att det finns olika klasser beroende på hur stark sändaren är: https://en.wikipedia.org/wiki/Bluetooth#Uses

  Det låter ju bra med stark sändare men då kan Bluetooth-förbindelsen ändå mer störa annat, t ex eget eller andras trådlösa nätverk.

   

  Ahhh, ok, tack! Det står dock inte utskrivet på de flesta ställen vad det är för styrka men jag får kolla upp det på tillverkarnas sidor. Tack! /Stefan


 2. Hej!

   

  Jag köpte för länge sedan ett Logitech Dinovo tangentbord och muskombination. Räckvidden på den bluetooth (v2.0) är helt oslagbar, går genom betongväggar och har 15 meter i räckvidd, något jag nyttjar då datorn står i ett annat rum än där jag sitter och arbetar. Jag har nu haft problem med bluetoothadaptern och köpte därför en ny, version 2.1. Denna räcker bara några meter, och har man något överhuvudtaget mellan sändaren och musen/tangentbordet så fungerar den inte. Är det någon som vet vad detta kan bero på? Om någon vet, vet ni också motsvarande utrustning man kan köpa idag som har motsvarande räckvidd?

   

  Må gott!

  Stefan


 3. Hej!

   

  Jag har en stor datalista där jag vill göra följande i två kolumner.

   

  Säg att jag har tusen rader som är uppdelade på olika antal rader med samma namn i kolumn A

  För varje namn i kolumn A vill jag sedan hitta det största värdet i kolumn B.

   

  FÖr exempelkolumnerna nedan skulle jag således vilja få följande resultat (i kolumn c eller liknande)

   

  Egon 5, Lasse 4, Klara 6.

   

  Någon som har en smidig lösning som inte bygger på VBA?

   

  Ex.

   

  A

  Egon 3

  Egon 3

  Egon 5

  Lasse 4

  Lasse 3

  Lasse 2

  Klara 6

  Klara 4

   

  :)


 4. Hej!

   

  Har skaffat en IPad och såg som en av de stora fördelarna att man har en touchscreen, vilket jag var helt säker på skulle kunna användas så att man kan skapa en presentation, köra den i bildspel och under tiden man kör presentationen "rita" och "skriva" på själva presentationen.

   

  Jag hittar dock inget program som klarar det? Det finns ett, men då måste man göra om presentationen till pdf först och tappar ju då funktionaliteten med animeringar.

   

  Någon som har koll på en app som klarar detta?

   

  :thumbsup:

   

  S


 5. HEj!

   

  Jag försöker få Wake on lan att fungera för att kunna köra rdp på min telefon. Jag har lyckats koppla upp datorn via RDP, så långt väl, men när datorn går ner i viloläge är det kört. Jag har följande problem.

   

  NÄr jag skriver "getmac" får jag upp 2 macadresser. Hur vet jag vilket jag skall använda? (Jag har försökt med båda men vet man vilken som gäller är det ju lättare)

   

  NÄr jag har provat att köra port forward och sedan kollar det med ett tredjepartsprogram ser det ut att funka i några sekunder, den anger då en extern ip. Plötsligt byter den dock till en annan ip och skriver att det inte går att nå.

   

  Den första börjar på 90.225 och den andra på 78.73

   

  Vet inte riktigt var jag ska börja, kan det vara att jag gör fel i routern när jag skall forwarda porten? Jag får inte upp mitt datornamn i listen när jag kör refresh utan en lång sifferbeteckning jag inte känner igen.....

   

  NÅgon som vågar ge sig på dessa 1000 frågor ;)?

  MÅ gott

  //Stefan


 6. Hej!

   

  Jag försöker få mitt RDP-program att fungera. Det går utmärkt att logga in och arbeta på datorn från distans. Däremot lyckas jag inte "väcka" datorn när den somnat trots att funktionen finns i programmet. Jag är helt novis på detta. Behöver jag något program i datorn, eller är det någon hårdvara som krävs? Allt som står i RDP-programmet är att man skall ange MAC-adressen, och jag har provat med både nätverkets och datorns MAC-adress. Är det någon skillnad om nätverket är trådlöst?

   

  :blush:


 7. Hej!

   

  Jag är ganska ny på VBA och skulle behöva hjälp med hur jag enklast kan göra kod för att leta igenom kolumner (första raden i varje kolumn) efter ett angett sökbegrepp, och när man hittar det i kolumnen så kopieras den och de andra kolumnerna med samma rubrik till ett nytt blad, eller "ställe".

   

  När man är ny krånglar man ju lätt till det, så därför behöver jag tips. Antar att jag använder mig av "find" för att hitta kolumner och sedan lägger in dem i en array och skriver ut på nästa sida?

   

  MVH

  Stefan


 8. Blev kanske lite för exalterad, så jag glömde att svara. Japp, det gällde att jag har massa data på ett blad som jag gör till en pivot. Men även om jag datumformaterar datat så fattar inte pivon att det är datum, innan jag aktiverat varje cell var för sig..... men det löste sig när jag bara flyttade till en ny kolumn. Borde kommit på det själv, men ibland låser man sig :) Tack!

   


 9. Hej!

   

  Skrev förut att jag inte lyckades få rätt format i pivottabeller. Nu har jag märkt att om jag först ändrar till datumformat och sedan aktiverar cellen genom att klicka på "f2" i alla de celler det gäller så fungerar det. Nu är dock problemet att jag har 4000 rader i dokumentet och inte "orkar" sitta och klicka på "f2" 4000 gånger. Är det någon som vet hur jag kan aktivera en kolumn oavsett hur många celler, alltså göra motsvarande "f2" i varje cell?

   


 10. Hej!

   

  Jag har ett jättedokument med en datumkolumn som jag skapat en pivot av. När jag försöker gruppera datumen i pivottabellen på månader funkar det inte. Jag går då in i grunddatat och kollar formateringen att det är datum, men det funkar fortfarande inte. MEN. Om jag går in i en cell i grunddatan, dubbelklickar på den och sedan klickar på enter, då hajar pivottabellen att just den är datum. Vet någon hur jag skall göra för att få den att fatta att alla celler är datum i grunddatan utan att behöva göra detta på alla tusen rader? Vore fruktansvärt hjälpsamt.....

   


 11. Hej!

   

  Jag har byggt en amatörhemsida till vår förening. Jag har lyckats få den helt ok, med inloggning etc.

  Dock har jag ett problem. Jag vill kunna lägga upp t.ex. en excelfil som endast är "påbörjad". Sedan vill jag att respektive användare skall kunna öppna den från hemsidan, redigera, och sedan spara ner den igen. Går detta att göra på något smidigt sätt?

   

  God jul till er alla :)

   

  //Stefan

   


 12. Hej!

   

  Jag behöver hjälp. Har digital-tv och bredband via Telia, fiber 100/10. Jag tänkte höra vad man skall ha för trådlös router.

   

  Sedan undrar jag också vad det är för skillnad på en "n" respektive "g" router?

   

  Någon som kan ge bra tips?

   

  Såg t.ex. denna, 90 Mbps räcker ju, behöver inte nyttja de sista 10 ;) men är det något jag missar, kommer det att fungera med denna?

   

  NETGEAR KWGR614

  Snabbaste trådlösa G-routern på marknaden!

   

  - Dubbla antenner för bättre räckvidd

  - Ca 90Mbps trådlös dataöverföring

  - 4-portars switch 10/100Mps

  - Inbyggd brandvägg

  - Open Source

  299:-

   

  //S

   

   


 13. Hej!

   

  Om jag har en matris med massa nummer i, inklusive många dubletter, hur kan jag få ut en lista med de "unika" talen då? Jag har läst in talen i en array, men har fastnat i tankearbetet. Finns någon inbyggd funktion i excel för att lösa detta annars?

   

  //Stefan

   

×
×
 • Skapa nytt...