Just nu i M3-nätverket
Jump to content

AnnaK

Medlem
 • Content count

  584
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

AnnaK last won the day on August 9 2011

AnnaK had the most liked content!

About AnnaK

 • Rank
  Flitig

Profil

 • Kön
  Vill inte avslöja
 1. Överföra VHS till PC med Video Grabber

  JIIIIPPPPPIIIIIE!! Äntligen, vet inte riktigt hur det gick till, men nu fick jag till det. Tack Monshi för hjälpen! Jag hade tydligen redan lyckats installerat Showbiz vilket jag plötsligt upptäckte (ja visst låter det förvirrat, men för mkt på skrivbordet ha ha). Startade programmet, koppplade ihop video, USB-sticka och dator - vips så kan jag se VHS:en och spela in till MPEG och spara på datorn :-) Behöver dock öppna filmen med VLC, går ej med förvalt media player, då blir det ingen bild.
 2. Överföra VHS till PC med Video Grabber

  Tack! Ska testa detta lite senare. Återkommer med resultat :-)!
 3. Överföra VHS till PC med Video Grabber

  Hade avinstallerat allt på nytt, så gjorde om proceduren, dvs in med DVD:n - installera drivers - här ombads jag stoppa in USB-stickan, gjorde så, startade om datorn. Öppnade kontrollpanelen, enheter och skrivare, här finns "videograbber", högerklickar jag och väljer maskinvara står det på enhetsstatus "den här enheten fungerar korrekt". So now what? :-)
 4. Överföra VHS till PC med Video Grabber

  Jag är inte säker på om jag är med på hur du menar med "dvs USB-enheten finns"? Undrar om det är så att jag gör något fel? Följande står i manualen; 1) Innan du använder videograbbern installerar du drivrutinen och programvaran genom att följa instruktionerna nedan. 2) Steg 1: Sätt in CD‑ROM i CD‑ROM drivrutinen. 3) Steg 2: Installera drivrutinen genom att klicka på ”Driver installation”. 4) Steg 3: Starta om datorn för att säkerställa att drivrutinen är korrekt installerad. 5) Steg 4: Installera Arcsoft ShowBiz DVD programvara. Och det är här jag får problem och följande felmeddelande dyker upp "fel vid extrahering av stödfiler. Oåterkalleligt fel". Antar att USB-stickan inte ens behöver vara i vid det här läget? Har dock provat både och. Finns en licensnyckel på skivans fodral, jag har aldrig kommit till punkten där jag ska uppge nyckeln. Idéer?
 5. Överföra VHS till PC med Video Grabber

  Kan detta vara något jag kan använda? http://www.driverscape.com/download/usb-video-grabber isf, vilken av de två som finns på sidan och hur gör jag? Tack på förhand!
 6. Överföra VHS till PC med Video Grabber

  Nu har jag testat. Om jag förstod dig rätt Monshi, så följde jag dina instruktioner. Satte i USB enheten, öppnade kontrollpanelen, avinstallerade program/filer. Tog ur USB enheten, startade om datorn. Sparade ner filer från https://www.konigelectronic.com/sv/dator/video/video-grabber-usb-20-550462973 extraherade, öppnade drivers, installerade dessa, därefter försökte jag installera programmet. Får fortfarande samma felmeddelande. "fel vid extrahering av stödfiler.
 7. Jo, jag hade tänkt att göra manuellt. Inser att Word kanske inte är det bästa programmet men har lite begränsning på program. Går ju förstås med WordArt likaväl som vanliga textrutor, men tänkte mer på kolumner eller spalter för att underlätta placering av ord. Men har släppt tanken med Word nu, var svårt att få till, letar ist gratis pgm som nämns ovan där man kan göra ord moln.
 8. Tips på bästa sätt att skapa en affisch med ord likt de affischer med ortsnamn som finns ex den här https://www.wallstars.se/tavlor/876-jamtland-poster-sveriges-lan-posters.html Har testat kolumnet och spalter men får inte till det. Tack på förhand!
 9. Överföra VHS till PC med Video Grabber

  Jag har Windows 10, just denna fråga ställde Konige när jag kontaktade deras support. När jag svarade vilket operativsystem jag hade svarade de i sin tur: "We asked about your operating system because we typically do not have any software issues like this. We thought you might be running another operating system." vilket jag tolkade som att Windows 10 ska fungera. På deras hemsida https://www.konigelectronic.com/sv/dator/video/video-grabber-usb-20-550462973 står det också under specifikationer Operativsystem Windows 10 Men jag ska testa det som du föreslår Monshi, återkommer så snart jag gjort det. Tack så länge för hjälpen :-)!
 10. Hej, Har en program på en VHS kassett och ska föra över det till datorn / bränna på DVD. Köpte därför Video Grabber USB 2.0 från Konige https://www.konigelectronic.com/sv/dator/video/video-grabber-usb-20-550462973 men jag får det inte till att fungera. Försöker installera Video Grabber och följer manualen. När jag ska installera / öppna Show Biz DVD får jag upp felmeddelande "fel vid extrahering av stödfiler. Oåterkalleligt fel". Har alltså försökt installera enl följande; Satt in USB enheten. Satt in DVD, installationen startade inte automatiskt så jag startade via menyn i Video Grabber, Driver, Installera. När jag sen klickar på Show Biz DVD får jag felmeddelande enl ovan. Har startat om datorn och provat. Fungerar ej. Har kontaktat Konige och de tipsade mig om att ladda ner mjukvaran från deras sida (länk ovan) ifall det var fel på min skiva, men det fungerar inte iaf. Tyvärr kunde de inte hjälpa mig då utan föreslog att jag skulle lämna tillbaka produkten. Det var ett tag sen jag köpte den, så lämna tillbaka är inte aktuellt plus att jag fortfarande vill få över programmet på VHS:en till datorn. Tips önskas på vad jag kan testa för att få det att fungera. Koniges teori var att "Your pc is having a conflict with the software". Tack på förhand!
 11. Facebook vänförslag

  Jo, det stämmer att vänförslagen kommer från Facebook. Men av någon anledning får jag inte längre upp "du kanske är vän med" alls. Någon som har en aning om man kan slå på (och då även av) denna funktion? Gäller både FB på datorn och i mobilen.
 12. Facebook vänförslag

  Går det att stänga av / sätta på funktionen "personer du kanske känner"? Jag får inte längre upp några sådan förslag vare sig på min dator eller mobil. Tack på förhand!
 13. Tack Mikael63! Så finns det ingen speciell "apparat" som funkar för ändamålet? Jag hittade exempelvis denna https://bemighty.com/products/mighty men söker någon billigare variant. Finns inte det?
 14. Vad finns det för lösningar om man vill kunna streama musik hemma utan dator / surfplatta / mobil? Tanken är att mina barn (4 och 6) ska kunna spela musik själva från ex Spotify eller någon annat - förslag mottages gärna. Nu har de stackarna varsin Cd-spelare men det känns ju lite old fashioned... Vet ju att det går att använda dator / surfplatta / mobil förstås, men dels känns det som en onödigt dyr lösning för barn i den här åldern och dels är det lätt att det blir film/spel istället för musik... Tack på förhand!
×